Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Pozitivne i negativne strane apartmana u rodilištu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Pozitivne i negativne strane apartmana u rodilištu

Imam mogućnost uzeti apartman na Sv. Duhu... malo sam pretraživala i našla različita iskustva, ali voljela bih kad bi mi cure koje su ga nedavno imale priliku koristiti, ovdje prenesle svoja iskustva, bilo pozitivna ili negativna.
    Još nisam ziher da li da ga tražim ili ne...
    Inače, nisam neki asocijalan tip, a i prvorotkinja sam pa ne znam jel baš pametno biti sama u sobi (čitala sam da ti druge žene mogu pomoći iskustvom-naravno, ako su voljne...). A opet... :/
    Hvala vam unaprijed na savjetima!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nemam svoje iskustvo ja sam rodila u merkuru i bila na normalnim babinjacama po tri u sobi sa svojom kupaonom sto i nije tako lose. ali od onoga sto sam cula prednosti su:
    -sto tata i bilo tko od rodbine moze doci u bilo koje vrijeme i druziti se s tobom i bebicom
    -sto imas svoju kupaonu i svoju privatnost

mane:
    -sto si sama pa nemas s kim razmjenjivati iskustva i price s poroda. ja sam si recimo sa dvije cimerice cijelo vrijeme pricala, to je ono ko u vojsci, ali tako je lakse, narocito ako ti porod bas ne bude super...prijateljica mi je rekla da joj je to malo nedostajalo u apartmanu
    -takodjer ista ta prijateljica mi je rekla da je imala dojam da su sestre bile bezobraznije prema njoj, kao ona je nesto posebno, ima apartman i te fore...

inace, osim ovih mana, mislim da je apartman super i da cu ga ja traziti za slijedeci porod...jer nema nista strasnije nego kad tata mora gledati bebicu preko stakla

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon prvog poroda sam bila u sobi sa još 7 žena. bilo mi je ok, ekipa je bila super, vrištale smo od smijeha od jutra do sutra

i ja sam prije poroda razmišljala o apartmanu, ali sam se predomislila jer nisam htjela cijele dane biti sama.

e, onda mi je frendica rodila i bila u apartmanu, pa sam vidjela da nije sama, jer joj posjete mogu biti tamo maltene 24 sata, a i mi smo joj sa zarom došli jedan dan oko 19.00 i ostali do 20.00.

plus genijalna kupaonica, plus genijalan krevet, plus skoro cjelodnevni rooming in, plus bolja klopa nego u običnim sobama.

što je sve prevagnulo, pa kod idućeg poroda definitivno uzimam apartman, i samo se nadam da će biti slobodan.

p.s. ovdje se radi o petrovoj bolnici.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam od cimerice vidjela kako staviti bebicu na bok i kako podrignuti. sestre se nisu zamarale takvim detaljima. i cure su mi pričuvale andrejčeka da odem na zahod.

to su prednosti sobe, a prednosti apartmana su cure već nabrojale...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ja sam od cimerice vidjela kako staviti bebicu na bok i kako podrignuti. sestre se nisu zamarale takvim detaljima. i cure su mi pričuvale andrejčeka da odem na zahod.

to su prednosti sobe, a prednosti apartmana su cure već nabrojale...
    e ovo sam zaboravila spomenuti, a to je najvaznija stvar. ja uopce ne znam da li bih danas dojila da nije bilo cimerice, drugorotke koja me svemu poducila i ohrabrila, sestre su tu bile koma. inac, za sve ostalo, slazem se s ms.ivy, i mislim da cu i ja drugi put u apartman...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, sad sam opet u dilemi
    Zaključak nakon ovih nekoliko postova je da ćete sve drugi put IPAK uzeti apartman... možda je presudno ovo "drugi put" jer ipak nećete biti prvorotkinje pa ćete već znati kako postupati s djetetom i neće vam trebati pomoć cimerica?
    Inače, da li na Sv. Duhu, u običnim sobama postoji mogućnost da se traži da beba bude i prek noći s mamom? Ili je to samo privilegija apartmana?
    (možda netko ima friške informacije po tom pitanju)

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas sam bila na tečaju na SD (o tome da se osjećam bljak nakon toga ću drugi put). htjedoh reći da je dr. koji je držao tečaj rekao na upit jedne trudnice za apt. da on niti ne zna gdje je kod njih smješten taj apt i da uspoređujući SD s drugim rodilištima apt su sve sobe jer imaju tri kreveta i svoju kupaonicu.

ništa ne želim komentirati samo prenosim

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače, da li na Sv. Duhu, u običnim sobama postoji mogućnost da se traži da beba bude i prek noći s mamom?

na taj upit je rekao: da, možete tražiti. imate na to pravo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mamita, bio MM takodjer danas na Sv. Duhu - ja sam morala doma mirovati, pa nisam išla, a i bolje da nisam jer mi je rekao da je bilo uzasno puno ljudi i da je njih bar 20-tak stajalo (i on, naravno, jer je kasnio)... bas mi je sad sve prenio i isto mi je rekao kako sve sobe na babinjacama imaju kupaonu i da su trokrevetne (jedna je dvokrevetna). Koliko sam shvatila, razlika je u tome da u "normalnim" sobama tata ne moze dolaziti u posjete kad hoce, a ne znam kako je kad si u apart?? (to sam rekla MM da pita, ali kaze da je dr odjurio tako da nije uspio :/ ).
    I da je njegov komentar na pitanje 24h roominga bio kako se moze traziti, ali da se vecina zena zeli naspavati poslije poroda (uzmu ti bebu na nekih 5 sati, pa se kao "naspavas"), jer inace nema spavanja zbog dojenja. E pa sad... fakat nemam pojima sto da mislim.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam 2 tjedna provela u apartmanu i bilo mi je ok .Imala sam svoj wc,veliku telku.....ma super je .Svejedno mm nije mogao bit u sobi dok je bila bebica i bebicu nije bila kod mene od 0-24 ,pitala jesam ali ipak opravdavam njihovo ne .Bar u mojem slučaju

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja sam se uzrujala zbog svega rečenog jer ništa nije onako kako se čini. za sve se moraš svađati, moliti, kumiti, imati štelu, a kao na sve imaš pravo.
    svaka čast doktoru ima fini pristup, moderna razmišljanja i slično ali meni je bilo muka jer na svaki njegov odgovor došlo mi da dignem kartonski natpis na kojemu piše: laž! jer u praksi smo daleko od svega toga.

Koliko sam shvatila, razlika je u tome da u "normalnim" sobama tata ne moze dolaziti u posjete kad hoce, a ne znam kako je kad si u apart??
    istina. u aptu može biti dok ga ne potjeraju.

i žene pazite se s tim obećanjima za apt jer sam čula od puno mama da su imale sve dogovoreno a kad su stigle u bolnicu i tražile apt je bio "zauzet".

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Hm, sad sam opet u dilemi
    Zaključak nakon ovih nekoliko postova je da ćete sve drugi put IPAK uzeti apartman... možda je presudno ovo "drugi put" jer ipak nećete biti prvorotkinje pa ćete već znati kako postupati s djetetom i neće vam trebati pomoć cimerica?
    A kako znaš da će ti pomoć cimerica biti iskoristiva, odnosno što ako ti cimerice budu isto prvorotke još zbunjenije od tebe? Ili ako dobiješ cimericu koja se danima nije otuširala? Moje dvije cimerice, drugorotke, su se složile da mlijeko nakon carskog ne valja, da krivo pridržavam cicu dok dojim (iščašila bih si ruku da sam ju pridržavala kak mi je ona rekla) i da mala beba ne smije u autosjedalicu . Da sam njih slušala, već bih odavno kukala da jadna nisam imala mlijeka
    Ovdje u Zd nema apartmana, ali da sam na vrijeme znala da se u Rijeci MM može prešvercati u apartmanu preko noći, definitivno bih otišla tamo roditi. Vjeruj mi, jedan muškarac ti je u ovom slučaju korisniji od pet informiranih cimerica

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, što se tiče cimerica, moje su bile super, lude i zabavne.

ALI, od njih niti sam tražila, niti dobila ikakav koristan savjet.

tako da mi kao prvorotki cimerice nisu bile od nikakve pomoći, osim da imam društvo u sobi

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

da; moje su non stop pričale o adaptiranom, pa koje su sve bočice kupile, pa koju su najbolje, pa dudice...i tak pitaju one mene; kaj si ti kupila, koje mlijeko, koje flašice...?

a ja gledam, sva zbunjena, niš ne kužim; paaa...nisam niš kupila, (sve mi je neugodno bilo), gledale su me ko idiota

pa kak nisi baš niš :shock: ???!

paa...ja pročitala na rodi, da se do 6. mjeseci samo doji :/

je, je, draga, ak buš IMALA mlijeka; koju ti znaš da je samo dojila 6 mj.

sad mi je neugodno reći, al onda sam se osjećala ko da fakat nisam baš pri pameti, kad nisam "NIŠTA" priredila za dijete

Ribi

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    danas sam bila na tečaju na SD (o tome da se osjećam bljak nakon toga ću drugi put).
    Mamita, što te uzrujalo na tečaju? Iz onog što si do sad napisala razabirem da toga ima još, tj. da nam imaš još štošta za dodati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    ... I da je njegov komentar na pitanje 24h roominga bio kako se moze traziti, ali da se vecina zena zeli naspavati poslije poroda (uzmu ti bebu na nekih 5 sati, pa se kao "naspavas"), jer inace nema spavanja zbog dojenja. E pa sad... fakat nemam pojima sto da mislim.
    Sa mnom je bebica bila cijele noći, ali primjetila sam da tako malecke bebice ionako većinu vremena prespavaju pa mi je baš bilo drago da je njonjao kraj mene, a ne u nekoj sobi. Čuj, nisam se naspavala baš ono, ali mislim da bi se još manje da ga nije bilo kraj mene.

I to da nema spavanja zbog dojenja uf! Pa dojenje je "možda" ipak bar malo važnije od spavanja, a ne znam kako misle prakticirati dojenje na zahtjev ako bebu odvajaju na dulje od mame :?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sutra. još sam živčo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bas naprotiv, kaj se mene tice. nema spavanja ako nema dojenja.
    naime, meni je mlijeko nadoslo predvecer, zadnji obrok je malac nesto brljao i prtljao, i ja ostala s ooogromnim bolnim tvrdim bolnim tvrdim bolnim tvrdim cicama cijelu noc. mos mislit sto sam se naspavala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sto se tice (ne)znanja o bebama - ja sam kod prvog poroda stalno gnjavila sestre (zvonila sam im) i to usred noci, i svaki put su dolazile sa smjeskom (apartman u petrovoj). Takodjer, znale su ostati i pricati (s jednom sam usred noci razglabala o porodu u vodi).

I moram opet napomenuti, meni je uzasno puno znacila higijena- vlastiti tus, vlastita WC skoljka na koju mozes sjesti itd. , pogotovu nakon sto sam cula svakakvih prica o cimericama s cudnim idejama o higijeni.

Drustvo mi nije falilo, zapravo mislim da bi mi samo smetalo, i to je jedan od razloga zasto sam uzela aprtman. Mogla sam se lijepo odmarati, i atmosfera je bitno intimnija kad dodju posjete. Takodjer, nema ogranicenja na kolicinu stvari, pa si mozete ponijeti knjige, laptop, ili bilo sto drugo ako se bas dosadjujete, iako mi se cini da nema puno vremena za dosadjivanje.

Kad me babica dosla posjetiti, pitala me jesam li isla do soba sa rodiljama (na druzenje), bas me iznenadila s tim pitanjem, nikad mi to ne bi palo napamet (a vjerujem da bi me i one cudno gledale da sam im samo tako uletjela). Dakle, i to je opcija, iako je meni osobno vrlo cudno zvucalo.

Tata je bio istovremeno s bebom u sobi (na oba poroda), i nesto su komentirali da to bas nije ok, ali nisu se previse bunili. Poslije je izbjegavao vizite i sve ok

To sam vec napisala, ali cu opet ponoviti: trudili su se oko hrane, a to mi je puno znacilo jer sam vegetarijanka. Cak me kuharica dosla pitati sto bih jela jer valjda nije imala vise ideja kako zamijeniti meso

I naravno, beba je cijelu noc s vama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    -takodjer ista ta prijateljica mi je rekla da je imala dojam da su sestre bile bezobraznije prema njoj, kao ona je nesto posebno, ima apartman i te fore...
    Ovo me bas cudi, prema meni su svi bili iznimno ljubazni, sestre, doktori u vizitama, bas svi. Posebno mi je bila interesantna jedna sestra koja je valjda inace gadura, a cijelo vrijeme se morala kontrolirati
    Ako su nju, kojoj to nije u prirodi, uspjeli dresirati, onda im je fakat bilo stalo do toga da budu ok

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa

da; moje su non stop pričale o adaptiranom, pa koje su sve bočice kupile, pa koju su najbolje, pa dudice...i tak pitaju one mene; kaj si ti kupila, koje mlijeko, koje flašice...?

a ja gledam, sva zbunjena, niš ne kužim; paaa...nisam niš kupila, (sve mi je neugodno bilo), gledale su me ko idiota

pa kak nisi baš niš :shock: ???!

paa...ja pročitala na rodi, da se do 6. mjeseci samo doji :/

je, je, draga, ak buš IMALA mlijeka; koju ti znaš da je samo dojila 6 mj.

sad mi je neugodno reći, al onda sam se osjećala ko da fakat nisam baš pri pameti, kad nisam "NIŠTA" priredila za dijete

Kao da slušam svoje cimerice! Da ne spominjem da su se stalno svađale, vikale, gledale na mene kao na čudo jer sam se ujutro i počešljala, komentirale moje tuširanje, čudile se kako nisam rezana jer je to normalno i sasvim u redu. Wc i kupaonice u Petrovoj su strašne, svaka čast čistačicama ali dok to ne vidite ne možete vjerovati kakvih nas sve ima.
    Ako ikad budem ponovo rađala u Petrovoj definitivno idem u apartman ako ništa drugo moj wc i moja kupaonica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čekajte, čekajte, čekajte...jesam li ja dobro shvatila ili ako uzmete apartman na SD možete tamo primati posjete?!
    Naime, koliko sam ja informirana, tamo nitko ne smije dolaziti dok je bebica s vama, pa čak ni otac djeteta, što je jedini razlog što ja sad kompliciram i kombiniram nešto s odlaskom u Rijeku - ako bi netko bio ljubazan i rekao mi točnu informaciju - dakle, smije li otac djeteta dolaziti u apartman na SD (ako platim apartman i sama sam tamo s bebicom) ili ne?

Jako, jako mi je bitna ta informacija. Navodno ni očevi nemaju pristup tom odjelu, a kamoli drugi ljudi.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luna, ne znam za apartman, ali na Svetom duhu definitivno nije tako strogo kako zvuči na prvi glas.
    Posjete su kakti službeno od 16-17 čini mi se, ali zapravo su posjete cijeli božji dan i to sam ja naivka sasvim slučajno skužila kad sam izašla na hodnik u vrijeme kad nisu posjete. :shock:

Također, moja je mama došla u Zg dok sam ja bila u rodilištu, MM i ona su mi mahali pod prozorom (živimo blizu bolnice) i ja ih pozvala da dođu gore kad sam skužila da je hodnik ionako pun posjeta. I još ih je ozloglašena glavna sestra koje su se svi bojali ko vraga pustila k meni u sobu da vide i bebaća. :shock:

Ja nikog živog znala, ni doktore ni sestre, nikakvih veza, vezica, poznanstava, a svi ljubazni i preljubazni bili. Ja sam danima poslije mislila da su me s nekim zamijenili.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nije meni do nikakvih posjeta, samo mi je bitno da je beba non stop sa mnom i da je tata što više s nama. Ako je to izvedivo na SD, ne moram ići do Rijeke, a to bi mi znatno olakšalo cijelu stvar.

Mislim, trudnice uglavnom potegnu do te Rijeke radi humanijeg poroda, a meni je baš najbitnije ovo nakon poroda, pa si mislim, ako to mogu dobiti i u Zg, to bi bilo sjajno...

Tko na SD uopće daje informacije o tim apartmanima? Ne kužim foru da doktor na tečaju izjavljuje da on ne zna za apartmane...pa kaj se apartmani mogu dobiti samo preko veze?!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja uopće ne znam gdje su apartmani na Svetom duhu. Znam npr. na Rebru (dobro to nema veze s rodilištima) da o apartmanima brigu vodi posebna služba i doktori stvarno nemaju nikakve veze s tim ni puno pojma. Možda je i na Svetom duhu tako. Pa nazovi bolnicu, administraciju ili tako nešto i pitaj ih za apartmane, rezervaciju, cijenu i sl. Moraju znati.
    Pa onda napiši, baš i mene zanima.
    Jedino je tu bed što ne možeš rezervirati ranije kad ne znaš kad ćeš roditi, kod operacija je to jednostavnije jer znaš točno kad ideš, a porod može biti i deset dana prije i deset dana poslije termina, tko će znati hoće li apartman biti slobodan?!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mamita,
    mene isto zanima sto te toliko razlljutilo na tecaju? i ja sam jucer bila i mislim da je s obzirom na situaciju (guzva, trudnice s trbuhom do zuba, prostorija bez zraka, crknuti projektor i doktor koji je totalno solo....) jos i bilo zanimljivo i generalno poucno.....i kratko je trajalo :D

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja znam da dok sam ja bila dva tjedna u apartmanu mm nije mogao bit u sobi dok je tamo bilo njegovo dijete Jednom prilikom se jedna primalja sažalila pa ga je odvela do M samo na sekundu da mu da pusu.Ostale dane ga je gledao samo preko stakla . Može bit da je netko drugi imao više sreće,ja znam da ja nisam

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jesi ti Romina bila na SD? Ja mislim da su ti apartmani na SD zapravo tamo na onom odjelu za potpomognutu oplodnju, u svakom slučaju ja sam tražila apartman ali se doktor koji me operirao nije sa tim složio, rekao je da mu je to 'predaleko'.

Meni je inače prijateljica bila u Petrovoj u apartmanu, i posjećivati smo je mogli kada i kako smo htjeli, ali njoj beba nije bila sa njom čitavo vrijeme.
    Stvarno ne znam kako tretiraju posjete kad je beba prisutna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene zanima samo situacija na SD, niti jedno drugo Zg rodilište ne dolazi u obzir zbog pristupa porodu.

tridesetri, za koje si rodilište čula da tata može doći kad god želi?

Mala 01, kakve ti informacije imaš o tom apartmanu na SD-u, dolascima tate i 24-satnom roomingu?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mene su puknuli tam na odjel babinjača u solo sobu sa kupaonom i telkom . nisam imala pojma da je to apartman dok nisam čula od doktora i sestra . Inače znam da su baš apartmani tam kad se sa gin.1 prođe u drugu prostoriju sa dva apartmana.Točnije mora se proći kroz onaj hodnik-sobu .Na Sv.Duhu naravno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    mene su puknuli tam na odjel babinjača u solo sobu sa kupaonom i telkom . nisam imala pojma da je to apartman dok nisam čula od doktora i sestra .
    Cekaj, ovo znaci da nisi placala nego su te tamo stavili zbog manjka kapaciteta drugdje (a preko HZZO-a) ili ipak jesi placala? I ako se ne varam, ti si rodila na carski rez, mozda su tu stroza pravila o posjetama (navodna ili stvarna veca mogucnost infekcije itd)?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Prvo sam bila u sobi ali zbog kompikacija su me prebacili u valjda apartman koji je bio slobodan.rodila sam na carski ali moje komplikacije nisu imale veze sa bebom. Oni su odlučili da mi treba mir i da trebam bit sama zbog čestih previjanja i tak.Forsali su da se odmaram pa nije bilo šanse da mi M ostave preko noći .MM je dolazio kod mene ali samo u vrijeme posjeta.bez obzira na sve tata nije smio bit u sobi sa mamom i bebom

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Također bila na tečaju, i mislim da je bilo sasvim okej. Doktor je bio totalno simpa.
    Inače već sam jednom rodila i otprilike znam kakva je situacija u rodilištima, s dojenjem, itd.
    Inače rodila sam u Merkuru - prestrašno, ali ovaj put idem na Sveti duh...pa ćemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Koji vam je doc bio na tečaju jučer?Meni je bio Zudenigo i bila je čista komedija

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja nisam bila na tečaju (bio MM jer ja moram mirovati), ali sam vidjela na žigu da je tečaj vodio dr. Blagaić, i MM je rekao da je bio ok.

Luna Rocco, ja isto mislim da su na SV. Duhu samo 2 apartmana i to na odjelu za potpomognutu, a za te dolaske tata i 24-rooming ne znam-zato i pitam

Romina, Lutonjica, Amalthea... jeste li vi rodile u Petrovoj??
    Koliko sam shvatila, u Petrovoj je veeelika razlika između običnih soba i apartmana (higijena, Wc, puno žena u sobi...), ali navodno na Sv. Duhu svaka soba na babinjačama ima svoj Wc i sve su trokrevetne, a osim toga, apartman je teško dobiti upravo zato što je na odjelu za MPO pa ako je zauzet, niš od toga.

Zato me baš zanimaju iskustva sa Sv.Duha- znam da se uvijek može potrefiti da baš uletiš u sobu sa 2 "biserke", ali opet, ak je tako frka s tim apartmanima, i ne možeš rezervirati... Što je najpametnije učiniti po tom pitanju?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja sam bil na Sv.Duhu ali sad po svemu ne u apartmanu :/ nemam pojma zašto su ga svi tako nazivali

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

možeš se nadati dobroj ekipi u sobi ja sam se većinom družila sa curama iz drugih soba jel smo se znale od prije dok smo održavale trudnoću

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam ležala na Sv.Duhu prije poroda i bila u apartmanu, tak da znam ziher da imaju dva na odjelu za probleme u trudnoći. Mjesec dana prije poroda sam dogovorila apartman preko Addende, a oni me stavili prvo u sobu s dvije rodilje, a sljedeći dan u običnu sobu s tri kreveta. Addenda mi dofurala TV, kupaona je bila samo za mene, ali izvan sobe u hodniku. Drugi dan su stavili još jednu curu k meni, bez pitanja...?! Sva sreća bila je ok, drugorotkinja, al je ispalo da sam više ja njoj pomogla nego ona meni Sad zbilja ne znam da li i gdje imaju "prave" apartmane za babinjače. Muž mi nije mogao doći u sobu ni pod razno, samo mi je iskrcao neke stvari i odmah van..Ja sam posjete primala vani u hodniku samo od 16-17 (mislim) jer je u međuvremenu Nuša bila sa mnom i nisam mogla nikud. Koliko sam shvatila oni rooming-in zovu kad je beba s tobom većinu vremena, a po noći od ponoći do pola pet nije. Moraš zbilja inzistirati da ti bebu ostave stalno uz tebe. U svakom slučaju, kažu jedno, a rade nešto sasvim drugo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam bila na sv.duhu u apartmanu, na odjelu za babinjače prije cca 11 mj. to je soba sa 2 kreveta i kupaonicom u koju se ulazi iz sobe.( inače, ostale sobe imaju kupaonicu izvan sobe). to je jedini apartman na odjelu za babinjače. ja ga nisam tražila nego sam smještena u njega jer sam trebala biti u izolaciji (a o tome ne mogu sad pisati jer ću se opet jako, jako, uzrujati.. ). mm nas nije mogao posjećivati u sobi. jednom su ga pustili da mi donese stvari i odma je morao van. (ali mama može van na hodnik, kad su one masovne posjete, to nije bed.. grrr... )
    beba može biti s mamom u sobi i po noći. ali to ti nitko neće ponuditi, moraš tražiti.
    nakon što je konačno stigao moj nalaz, čist ko suza, dobila sam cimericu, što sam i očekivala, jer za apartman nisam placala pošto ga nisam tražila.

Luna Rocco, evo malo prije sam se čula sa ženom koja radi na sv.duhu i kaže da nitko iz vana ne može posjećivati mamu i bebu u apartmanu, dakle ni tata. kao što sam rekla, ako tražiš, bebica može ostati s tobom i po noći.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

macek tamo sam i ja bila u izolaciji

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Rodila u Petrovoj prije 3,5 godine i moram reći da je onda(a vjerujem i sad) odjel babinjača izgledao kao ubožnica iz 19 st.!! Deset soba u svakom 6 kreveta(nekad i 7) a na taj broj rodilja samo tri tuša i četiri WC-a.Kad dolazi vizita pregledavaju te pred svima,kad te dovedu iz rađaone peru te pred svima, od intime niti I. Bebe dolaze na podoj svaka tri sata,a posjeta onda nije bilo jer je bila sezona gripe.MM nije vidio dijete ni kroz staklo dok nas nisu otpustili.Nebi ni mene vidio da nisam bila sposobna sama sama izšetati iz bolnice nakon poroda.Slijedeći put sigurno biram humaniji tretman.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti macek. I mislila sam da je tako nešto u igri.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Luna najveći problem je u šefici sa odjela babinjača :/ ona čak ne dozvoljava slikice od bebe u sobi,slikanje beba.....navodno se da nešto srediti dok nje nema,ali ipak sad nije vrijeme godišnjeg tako da sumnjam da nebu bila svaki dan tamo .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da nije sefica odjela babinjaca nego sefica neonatologije.

nisam sigurna, ali odjelom babinjaca sefuje muskarac

a sefica neonatologije je vjestica. ona nis ne da. vjerojatno ne bi dala ni bebe na dojenje nego ih zadrzala kod sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

krivo sam napisala....da budem preciznija to je ona crvenokosa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa slikica bebice mi neće trebati kad će bebica biti non stop sa mnom

Hm...Postoji li realna osnova da ta ljubazna gospođa ode u preuranjenu penziju u sljedeća 3 mjeseca?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne kužim... pa nije stalno netko s tobom u sobi da te mogu kontrolirati da li slikaš bebu ili ne?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ma ima nekaj i u tome ali meni je bilo simpa imati sliku na ormariću,a po svemu nisam bila jedina . Valjda su nas prali vrući ljetni dani joj kad je vidiš sve bu ti bilo jasno

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ona se protivi slikanju beba dok ih se pokazuje preko stakla

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sa dotičnom dr. nisam imala problema, možda zato kaj je naš prvi susret bio u društvu s tom mojom poznatom, ali čula sam da je baš ne vole.. jedino kad mi je rekla da je z. počela dobivati na težini, ja sam pitala koliko je izgubila. a ona me pita:" ..a zašto?" mislim, kak zašto :/ , pa to je moje dijete, zanima me! a to za fotkanje ne znam, nitko mi nije rekao da ne bi smjela. samo da bude bez blica.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •