Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: trudnoća nakon ugovora na određeno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno trudnoća nakon ugovora na određeno

Bog cure, pošto vidim da ste vi informirane puno bolje od Zavoda za nezaposlene i HZZO-a zajedno , da vas pitam. Imala sam ugovor na određeno, istekao je 20.08.2006. Par dana kasnije otkrila sam da sam trudna :D ... Na zavodu su mi rekli da imam pravo do rođenja djeteta na 1.000,00 kuna, a kasnije na minimalac ( 1.600,00)do godine dana bebača. Kad sam pokazala da imam strogo mirovanje rekli su da ne moram po nikakve doznake, samo da svaki mjesec "ovjerim evidencijski karton". Do danas mi ništa nije uplaćeno, mada sam redovno ovjeravala karton.
    :? :? :? :? Skroz sam zbunjena.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bila sam u sličnoj situaciji. Predavala sam u srednjoj školi na određeno (zamjena djelatnice na bolovanju). Tada sam već bila trudna, ali kad je rok prošao (radila sam cca 5 mjeseci) prijavila sam se kao pomoćni djelatnik u administrativnim poslovima u jednoj privatnoj firmi, kako bih i dalje bila zaposlena radi ostvarenja prava na isplaćivanje rodiljne naknade u visini zadnje plaće u prvih 6 mjeseci nakon poroda. Malo "pročešljaj" zakon s pravnikom na Birou, da ti malo pojasne, jer nisi ti tamo tek evidencijski broj , btw. to im je posao, zar ne? Sretno tebi i bebi!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma znaš i sama kako su tamo svi odvratni, išla sam od vrata do vrata, navodno to nije ničiji djelokrug, dok mi nije bilo dosta pa sam otišla kod šefice. meni je bilo na knap, da se prijavim i da to kao radim, ali skoro do kraja, jer se na početku trudnoće od radosti nisam snašla. tako da nema šanse da imam prosjek plaće, ali imam 1000 kuna do rođenja, pa sam se zadovoljila i s time, ali ni to ne isplaćuju???????? :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Loopy, pođi provjeri, možda nešto nije u redu s brojem tekućeg računa, ili nešto slično.

Vezano uz Marnin post, samo komentar moderatora:

zapošljavanje "iz usluge": zapošljavanje radi stjecanja/zadržavanja prava zaposlenih osoba je protuzakonito i molimo vas da to ne podržavate, ne savjetujete i ne pišete o tome niti u nekom neutralnom kontekstu na ovom forumu.

Hvala na razumijevanju.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja se ispričavam u svoje i Marnino ime. Mada, nešto moram reći. Javna je tajna da se radi to što se radi. Ali za sve to vrijeme i osobe koje se prijave radi zdravstvenog i ostvarivanja raznih prava, plaćaju poreze i doprinose državi. Osim toga, ipak se tu radi o roditeljima. Pa ljudi, zar se nebi trebali zapitati kakva nam je to pronatalitetna politika kad se sami moramo služiti rupama u zakonu, a ne onime što bi trebali radi svog doprinosa društvu i državi bez srama- dobivati????? :/

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Draga Minnie,
    moram odgovoriti na tvoj post, jer nisam se "samo prijavila" u toj firmi (pogrešna formulacija rečenice) već i radila (nisam dizala vreće cementa , već sređivala dosadnu papirologiju) i s onim što sam napisala nisam željela poticati naše forumaše, i ostale koji ovo čitaju na nešto protuzakonito. U to vrijeme mi je bilo važno da budem zaposlena tj. da radim i zarađujem kavu takvu plaćicu u ovoj našoj socijalno žalosnoj državi koja ne daje puno nade mladim roditeljima. Još jednom se ispričavam moderatoru i svim forumašima, jer nije mi bila namjera podržavati kršenej zakona. Drags Loopy, kao što ti napisah, kontaktiraj nekog pravnika, provjeri br. tekućeg računa, okreni sve moguće papire i provjeri sve propise i izbori se za svoja zakonska prava. Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo tu cu staviti pitanje nije za mene pa se nadam da cu se dobro izraziti..

Koja su prava kad si prijavljen na odredjeno mozes li ici na komplikacije,trudnički ?? ako mozes to sljaka dok ti ne istekne ugovor i sto onda imaju pravo ne produziti ili sto?

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj gejsha prvotno napisa
    Evo tu cu staviti pitanje nije za mene pa se nadam da cu se dobro izraziti..

Koja su prava kad si prijavljen na odredjeno mozes li ici na komplikacije,trudnički ?? ako mozes to sljaka dok ti ne istekne ugovor i sto onda imaju pravo ne produziti ili sto?
    Možeš ići na komplikacije kad si prijavljena na ugovor na određeno, s tim da po isteku istog ugovora naknadu i dalje dobivaš, samo što moraš odnijeti na hzzo radnu knjižicu i odluku o prestanku radnog odnosa. Samim tim nastavljaš primati naknadu preko HZZOa i zdravstveno si osigurana preko njih. Ta prava ostvaruješ do 45 dana prije termina, kad se javljaš na burzu i dalje sređuješ s njima svoja sad već smanjena prava...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E super hvala na odg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •