Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: NEŠTO CURKA IZ DOJKI?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno NEŠTO CURKA IZ DOJKI?

Drage Rode,
    ja sam sad u 24 tjednu trudnoće i skužim danas prvi put da mi neka žućkasta tekućina curi iz bradavice, a oko nje na aureoli sitne žute mrvice. Inače bradavice su dosta izvučene, ali na samoj sredini (vrhu)bradavice boja je drugačija, kao da je taj dio svjetliji. Ništa mi nije jasno.
    Sori što se ubacujem gdje trudnicama nije mjesto. Znate li što bi to moglo biti? Čitajući postove, vidim da to može biti kolostrum, ali nije li rano i čega je to znak?

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je normalno. nekim zenama se dojke pripremaju na dojenje u sredini trudnoce, a nekima pred sami kraj. u prvoj trudnoci mi je curila zuckasta tekucina nalik kolostrumu vec negdje oko 25.tj., a u drugoj trudnoci par dana prije poroda. to je pod utjecajem hormona, i nista ne brini.
    u svakom slucaju - normalno je

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sori što se ubacujem gdje trudnicama nije mjesto
    mislim da nisi mogla naci bolje mjesto :D

no, izgleda da meni zadnjih dana nije glava sva svoja, pa sam ja tek danas vidjela tvoj topic na trecem tromjesecju, a i ovaj ovdje.

kopiram svoj post kojim sam odgovorila nakon nekoliko cura na onom topicu na trecem tromjesecju:

potpisujem cure koje su pisale o tome sto je to sto curi tijekom trudnoce, no, za one trudnice koje nece dozivjeti kolostrum prije poroda htjela bih dodati samo ovo:

curenje, curkanje i slicno kolostruma tijekom trudnoce nije obavezno i nikako nije pokazatelj da je s grudima sve u redu i da ce dojenje biti uspjesno. kolostrum se tijekom trudnoce moze ali i ne mora izlucivati iz dojki. njegovo odsutstvo ne ukazuje na moguce probleme. hoce li se kod odredjene trudnice (pa i kod iste a u razlicitim trudnocama) pojaviti kolostrum prije poroda posve je individualno (kao i svi ostali simptomi trudnoce).

uspjesno dojenje ovisi o nizu drugih faktora, a koji se dogadjaju nakon poroda - ispravan polozaj djeteta na dojci, ucestalost podoja (dojenje na zahtjev), da nabrojim samo one najosnovnije. zato, drage trudnice - pravac portal - dugme ... i dojenje i u proucavanje i ucenje :D a za sva dodatna pitanja - pitajte na podforumima o dojenju. edukaciju o dojenju svakako zapocnite prije nego se susretnete s mogucim problemima, lakse cete ih prepoznati, a samim time i rijesiti :D:D:D
    jos se jednom ispricavam sto sam previdjela ovaj topic

i ponavljam - curenje kolostruma tijekom trudnoce nije nista zabrinjavajuce, moze se dogoditi ali i ne mora. njegovo trajanje isto nije odredjeno (moze trajati tjednima, moze samo pred kraj i ostale varijacije na temu ), moze curiti gotovo nezamjetno (da se primijeti tek na pritisak - no, nikako ne pritiskati bradavice da bi se vidjelo ima li ga!), a moze i toliko da postoji potreba za jastucicima za grudnjak...

kao i za sve ostale simptome u trudnoci - mucnine, pospanost, strije, zgaravica, pucanje vodenjaka... i pojavnost ovog je posve individualna i njegov izostanak nije razlog za zabrinutost :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala Litala! Čak se i slaže!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podižem ovaj topic jer imam jedno pitanje....
    Trudna sam 18 tjedana i već 3 dana imam prozirni iscjedak iz dojki i male žute grudice izlaze na kraju iscjetka....
    Čitam da se kod većine trudnica kolostrum pojavio 1-2 mjeseca kasnije, pa me zanima jel to normalno s 18 tjedana? :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

je

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

je

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala Bibai :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Oh a ja se pitam sta Melrosici sad curka?

:smajli je glup

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Već u 16. tjednu trudnoće organizam se priprema za dojenje kako bi i bebe koje će se, eventualno, roditi prerano imale spremljenu papicu.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

bok...mlada sam i neiskusna..nisam jos ni sigurna dali sam trudna iako smo to planirali,ali veceras sam otkrila iscjedak i jedne bradavice, nisam sigurna koje boje!
    ako sam i trudna mogu biti tek u trecem tjednu...dali je to normalno ili imam velikih razloga za brigu da nisu neke ciste??? hvalaa ( )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •