Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: tips and tricks- što kad neće povrće

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno tips and tricks- što kad neće povrće

elem, ovako, kratka sam s vremenom pa nisam uspjela puno potražit o zadanoj temi, ali evo ga- počeli smo s dohranom, probali smo voće i žitarice, fino nam je, ali o povrću nećemo ni ćut...
    u obzir ne dolazi ni mrkva,brokula, tikvice, ni u kojoj kombinaciji i varijanti... eto, stigli smo do tuda, zapeli, pa apeliramo za pomoć i ideje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa... sto se tice povrca na pocetku dohrane, mislim da je o tome vec bilo dosta govora..
    Ali, kako sam ja procitala, najprije treba uvoditi povrce, a tek onda voce jer je voce prihvatljivije radi secera (ukusnije..), pa se javlja otpor radi povrca koje ipak nije slatko kao voce!

Eh... kod mene, mi poceli malo jedno malo drugo.. i nekako je islo!
    Ja sam na pocetku kombinirala, mrkvu skuhanu na pari s jabukom! , iskreno da li je to nutritivno ok neznam, ali Elena je to jela bez problema!
    Samo mi smo miksali, drugacije nije htjela nista, znam da to nije dobro, samo jednostavno nije htjela nista samo vilicom zgnjeceno..
    Tako da je voce i povrce i sve ostalo islo kao kasica i nije bilo problema!
    I to nisam miksala jako dugo (kako kazu ako pocnes, onda ces do skole...), ma negdje do 1,2god. - od tada jede normalno (nemiksano) !!

Pa kombinirali smo zobene pahuljice sa svim vockama, isto tako zobene pahuljice sa povrcem, naravno za pocetak (mi do 18mj.) bez soli, secera! Secer jos uvijek nikamo ne stavljam - nema potrebe!
    ....
    Zobene su zakon!
    Prosene pahuljice su fantasticne sa kruskom!

I zaboravih, palenta je super sa blitvom! To je islo super!

Batati su super, slatko i lijepo se skuha na pari (ili kao i obican krumpir)... ma za prste polizati i nutritivno savrsena namirnica za pocetak dohrane!
    Smedja riza je zakon isto i najvise joj je pasala sa mrkvom!

napominjem: sve sam kuhala u vodi ili na pari, bez secera i soli, i bez imalo mlijeka!
    Mozda sam znala koji put malo izdojiti pa dodati u koju kasicu, ali u prosjeku sve je bilo na vodi ili pari!
    I nakon nekog vremena dodavala sam u gotov obrok malo extra vergine maslinovog ulja (recimo 1/2 male zlicice) i to je bilo super s palentom i blitvom... ma jako fino!

Jedino moja nije htjela ciklu, a ni dan danas ni u kojem slucaju ne mogu joj to podvaliti !! :?

Evo... nadam se da sam pomogla!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi se tek lagano spremamo za dohranu, ali isto imamo prijedlog: zakamufliraj zlicicu povrca; na vrh uzmi kasicu (voce) koju voli i tako ode i povrce! :D

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e, ne ide tako...on poljucka van ako osjeti da je okus koji mu se ne sviđa... isprobala sam razne kombinacije...neće :?

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo isti problem i kod nas!Voce je njami...ali povrce bljaki! Kad stavi u usta odmah pljune van i pocme raditi "grrrrrrrr"!
    I naravno da na sljedecu zlicicu ne zeli ni pomisliti!
    Mislim da sam pogrijesila sto nisam krenula s povrcem-kako mi je i bilo u planu! A sada moram smisliti nacin kako da zavoli povrce...

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se tiće povrća ja od početka kamufliram u kukuruzne žgance i uopće se ne buni

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ok, nismo jedini

I mi nećemo ništa što nije slatko. Za sad ne vidim rješenje, jedno vrijeme sam "podvaljivala" povrće u voće, ali više to ne radim, jer u takvoj kašici uvijek dominira voće, pa ne mislim da će tako prihvatiti okus povrća. Ponudim svako malo mrkvu, korabicu, ali uvijek je faca- povratit ću :/

O mesu da ne govorimo...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i ja sam podvaljivala...ali pojeo bi jedino u omjeru žlica mrkve na 6 žlica jabuke...mislim da time apsolutno ništa ne dobijam kad se od mrkve ne osjeti ni m...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam tako nasjela prvi put na voce i zitarice.
    pa sam drugom i trecem ponudila prvo povrce, pa onda jos povrca, pa povrce, pa onda zitarice, pa onda voce....
    cure, samo vi nudite. mozda da im ponudite komadice kuhane mrkvice kao fingerfood? jednom ce pristati na nesto.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ko marta, prvo povrce i zitarice i dok se ne navikne na to, tek onda voce...i nema frke, uvijek su se poslije toga rado vracali povrcu i zitaricama....

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nama je sad pedijatrica savjetovala da se vratimo na početak dohrane...
    sumnjam da će to išta pomoći, ali valja probati...

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    A kako na početak? Kako je to mislila?

Meni se čini da nije neko rješenje, opet dođeš do čistih namirnica i -zid.

Hana ima skoro 10 mjeseci, i jede isključivo voće, žitarice, i rižino/zobeno mlijeko, kekse i dvopek gricka (to je sve što hoće kao fingerfood). Mrkva prolazi sa jabukom, a svo ostalo povrće samo u neprimjetnim količinama. Da li se to vama čini jako strašno?

Petarpan, tvoj dečko je oko 8 mjeseci?

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj Noa se pocme gusit kada mu napravim povrce.Samo otvori usta i kao da ce se ispovracati.
    Jucer sa probala palenticu s puno izdojenog mlijeka da neutralizira okus palente...ali ni to nije proslo.
    Evo sada sam kupila kasicu jabuka-mrkva pa da vidimo.
    Zato kada mi jedemo to je bacanje na hranu

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    A kako na početak? Kako je to mislila?

Petarpan, tvoj dečko je oko 8 mjeseci?
    Luka je 6 i pol mj.
    a početak dohrane je da ponovo počnemo kao da nismo ni počeli... prvo žitarice, povrće, pa voće...
    bez veze...čini mi se da ak nije prvi put "pao" na povrće da neće ni sada...a ni sa žitaricama nije baš na ti...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Roku je mrkva zakon i pojeo bi sve s mrkvom. I tako smo u početku svašta miješali s mrkvom, a sad jede sve što god mu ponudimo. Home made. Kupovno je bljak, osim **** breskvice bez šećera.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Prijavljujem da je Hana, strastvena mrziteljica povrća, jučer pojela 3 žlice **** mrkve bez face "povratit ću", samo malo grimasa!!!

Ostadoh :shock:

Valjda im se desi neki klik, pa skuže da nije ni povrće za bacit...nadam se daljnjem napretku :D

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Petarpan, pa Luka je još mali, čemu žurba...
    Lovro je najnormalnije počeo s voćnim kašicama i tek sam mu oko
    8/9 mjeseca uvela povrće kao drugi obrok. I išlo je jako sporo, ali
    zbilja treba biti strpljiv. Za mjesec-dva jeo je sve što je bilo u tablici
    dohrane za njegovu dob, jedino smo muku mučili s miksnjem (nije
    htio žvakati ljenjivac mali).
    Bar nije cijela kuhinja bila puna ispljuvaka hrane ... kao što moja
    majka tvrdi da je bilo sa mnom
    I sad je pravi mali gurman

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Luka je 6 i pol mj.
    a početak dohrane je da ponovo počnemo kao da nismo ni počeli... prvo žitarice, povrće, pa voće...
    bez veze...čini mi se da ak nije prvi put "pao" na povrće da neće ni sada...a ni sa žitaricama nije baš na ti...
    Petarpan, možda mu dohrana još uopće ne treba, odnosno nije spreman za istu. Možda bi bilo dobro da pauzirate tjedan-dva, pa tek onda krenete ispočetka?!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a ne, ja mislim da je on i više nego spreman..
    već mjesecima zijeva kad vidi da si netko od nas prinosi žlicu, mljacka i žvače skupa s nama, kad vidi nekog da jede nabaci onaj tužni pogled izgladnjelog djeteta iz bijafre, a ni mliječni mu ob roci nisu više dovoljni...

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam identični problem, samo što je uz sve to i Mihaelu hemogoblin 106, i kako je povračao i od Ferum leka i onog drugog Makedonskog pripravka, pokušala sam kroz meso i povrće nadoknaditi željezo, ali on ga notorički odbija, odnosno doručak je puna kašica voće+žito ili voće+jogurt ili voće+keks, isto tako mliječne kašice za večeru, ali ručak se svodi na 5 do 10 jedva uguranih žlica.

Znači čak nije problem ni u tome da neće, već vjerojatno utaži onu početnu glad i onda kako mu nije fino ne želi pojesti do kraja.

Ne znam kaj da radim, ali znam da me to izluđuje!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bok cure!
    Mi smo isto imali samo voćnu klopu, odbijao je povrće, meso tek katastrofa...Poslije sam skužila da stvari koje neće, npr meso, brokulu... zakamufliram sa nečim slatkastim, krompir, mrkva, koraba, dobra je i kombinacija povrća sa basmati rižom(ima interšpar njihovu marku iz bio uzgoja)..
    Probajte npr skuhati korabu s basmati rižom, ja dodam i 2-3 domaćeg maslinovog ulja, fino je i slatkasto, mi danas maznuli punu zdjelicu :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •