Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: SJEDALIČARKE STRUČNU POMOĆ MOLIM

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno SJEDALIČARKE STRUČNU POMOĆ MOLIM

marko ima 16 kg i imamo sjedalicu brevi do 18 kg. kad smo je kupovali nismo nista znali o AS a u ducanu nam pod zvijezdama nista nisu znali savjetovat. nakon rodinog pregleda skuzili smo da i nije bas najbolja i da su neke od tih imale problematicne kopce. ancica je nasu uspjela pravilno montirat ali smo odlucili da cim nam prilike dozvole da cemo kupit novu. taj svecani dan je osvanuo

dakle jezim se od onih boostera a jezim se i od onih koje nemaju male pojase nego se veze samo sa pojasom od auta.
    ja bi sjedalicu do 36 kg ali da ima opciju vezanja sa svojim pojasima sve dok ih on ne preraste a da se nakon toga veze sa pojasom od auta. i da u svakoj varijanti ima naslon naravno.

postoji li takva AS i koja je to? sve koje sam ja vidjela 15-36 nemaju svoje remencice :?

drugo je pitanj to da mi trenutno nemamo isofix ali cemo ga jednog dana imat. da li se isofix sjedalica moze montirati i pojasom i kao isofix ili iskljucivo kao isofix?
    dakle da li da kupujemo isofix sad pa je kasnije koristimo u punoj funkciji a sada kao standardnu AS ili da kupimo obicnu??

hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nisam autosjedaličarka, ali i ja intenzivno proučavam autosjedalice do 36kg...jesi razmišljala možda o onoj od 9 do 36?

meni se za sada najoptimalnijim rješenjem čini britax-ova...

ovo o isofixu zaista ništa ne znam jer ga moj auto nema :/ ...

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo nekoliko AS grupa I/II/III u jednom:
    Fisher prica Safe Voyage 3 stage booster
    Kiddy Life Pro
    Nania Solo
    Britax Evolva 123 Ultra
    Recaro Young Sport.

Može li se koja od njih kupiti u RH ne znam.

Isofix AS mogu se montirati i samo pojasom vozila i
    mogu se koristiti u automobilima bez isofixa.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bas sa i mislila tu 9-36 jer mislim da ona ima sve te uvjete koje bi da mi ispunja. ne znam kakva je ta britax, ako imas neki link kakva je na sigurnosnim testovima.
    JBT hvala na informacijama, ovo za isofix sam sinoc ipak uspila iskopat na forumu. ali bojim se da svih ovih mozda ima samo kiddy life.

oboruzat cu se ovim popisom pa idem u turbo limac

mozda bi se ova recaro mogla nac u nekoj auto kuci??

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

problem je u tome što već tjednima proučavam crash testove i nikako ne mogu naći kako ove sjedalice stoje. neznamjel nikad nisu testirane ili što :? ... čak sam i topic o tome otvorila, ali mi se nitkood cura s nikakvim informacijama nije javio

od ovih koje je navela JBT prema ADAC-ovoj ocjeni stoje ovako:

1. KIDDY Life Pro 249 + + + +
    2. BRITAX Evolva 123 Ultra 180 O + + +
    3. RECARO Young Sport 199 O + + +
    4. FISHER PRICE 3 stage booster 139 Ř + + O
    5. NANIA Solo (Kids im Sitz Solo) 59 Ř + + O

s time da ove s ocjenom R ne preporučuju! dakle ostaju prve tri, a ja nisam našla da kod nas ima za kupiti ijedne od njih osim britax-ove (doduše, vidjela sam ju u brežicama ali pretpostavljam da onaj tko drži roemer da bi mogao imati i nju). ove cifre kraj imena su okvirne cijene u eurima...

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

evo izvjestaja: kupili smo maxi cosi priori xp....dakle nije od ovih sta sam mislila. ima ova kombinacija i to bebe comfort 9-36. na zalost marku su svi remencici vec duboko ispod ramena pa cak i ovi na nasoj sto smo tek danas skuzili :shock: :shock: :shock: zato smo i lomili kicmu dok bi ga uspjeli cvrsto vezat :shock: mislim ne mogu vjerovat. to samo pokazuje da treba UVIJEK i PONOVO citat cak i ono sto mislis da znas, jer ti se uvijek moze potkrast da ti je nesto pobjeglo. dakle ipak smo morali kupiti onu u kojoj se veze pojasom od auta. jutros smo se vozali i moram rec da sam jako zadovoljna. vrlo je stabilna, on u njoj jako kompaktno sjedi, nista ne plese i ne mice se. prije kupnje smo ga izvagali i ima 16,7 kg. mislim da je to ok.

nekoliko rijeci tj pohvala za prodavacicu da znate gdje da idete kupovat. bili smo u TL-u na rotoru, prodavacica je mlada cura sa plavom dugom kosom i siskama, nisam pitala ime

zna sve o sjedalicama, zna te jako dobro uputit i savjetovat, otvoreno ti rece sve o svakoj, zna za rode i za preglede AS :D , samo je ponudila da je prije kupnje isprobamo, pomogla nam da je montiramo i sve nam pokazala, marko je mogao isprobati sve stolice i mogao je dugo rasturati dok izabere koja mu se najvise svidja nije jos islo na zivce i sve ih je spustila na pod da moze bolje odabrat. stvarno krasna cura

eto, a cim bude iduci pregled stizemo na provjeru :D

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

e da, mislili smo kupit romer ali nije ih bilo...tek tamo iza iduceg tjedna a meni se nije dalo cekat. i jeftina je 999 kn. ja sam mislila da cu morat iskesirat minimalno 1700 kn.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno gdje si kupila Brevi???

Dakle, gdje si kupila Brevijevu autosjedalicu i kada????

Plizzzz, ta informacija mi je bitna (vidi na forumu topic: Gdje kupiti Brevijevu autosjedalicu (jaje)???)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lu, jeste kupili priori ili rodi?

Priori ima svoje pojaseve, šta ne?

Kod rodi se dijete veže samo pojasom auta.

Ja imam rodi za stariju kćer!.
    Jel to to: http://www.turbolimac.com/Turbolimac...e/97010156.jpg

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    naveo

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj JBT prvotno napisa
    Citiraj miha prvotno napisa
    naveo
    sorry ...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Lu prvotno napisa
    evo izvjestaja: kupili smo maxi cosi priori xp....
    ne kužim... pa maxi cosi priori xp je 9-18kg i ima svoje remenje :? ...

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

rodi je i da to je ova sa slike...samo sto je on izabrao crvenu. ja nisam u stanju kad mekog upoznam zapamtiti ime a kamoli ime auto sjedalice. mozak mi je rijetka kasa.

vidila sam ovaj topic za brevi ali mi smo svoju kupili u splitu prije godinu dana. ne znam sta je to brevi jaje, ali ovih brevi kao sto mi imamo sam vidila na rotoru. manje AS nisam ni gledala pa ne znam ima li ta koju ti trazis.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

od ovih sta je rekao JBT povremeno imaju samo onu romerovu ali je sada nema (ni drugih njihovih)

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lu, jaje ti je ona autosjedalica za najmanje 0-13 (ili 14kg) sto se montira na kolica, "prave" autosjedalice zapravo se zovu one vece koje se rabe za bebu od 14 kg na dalje...s obzirom da sam iz Dubrovnika gdje si to mislila "na rotoru"???? Mislim, zvala sam sada i KIKU i nitko ama bas nitko nema Brevijevih djedalica (jaja) za najmanje.....

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

turbolimac kraj bille jadranska avenija ne znam tocno koji br. ja sam zaista vidjela samo ove za velike koju i ja imam ali nisam male ni gledala pa ti ne mogu tvrdit ima ili nema.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lu, hvala na informaciji

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    Lu, jaje ti je ona autosjedalica za najmanje 0-13 (ili 14kg) sto se montira na kolica, "prave" autosjedalice zapravo se zovu one vece koje se rabe za bebu od 14 kg na dalje...s obzirom da sam iz Dubrovnika gdje si to mislila "na rotoru"???? Mislim, zvala sam sada i KIKU i nitko ama bas nitko nema Brevijevih djedalica (jaja) za najmanje.....
    Autosjedalice su sve PRAVE, bez obzira kojoj grupi pripadaju.
    a zovu se;
    - as za novorodjence 0-13 kg ili (0-10 kg)
    - as za malu djecu 9-18 kg
    - as za vecu djecu 15-36 kg

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Miha, a sto znaci onaj prvi "o" u testu za BRITAX Evolva 123?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj EvaP prvotno napisa
    Miha, a sto znaci onaj prvi "o" u testu za BRITAX Evolva 123?
    osrednje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da pojasnim; redoslijedno na ADAC-ovom testu postoje četiri ocjene

O + + +

prva je sigurnost
    druga lakoća rukovanja
    treća udobnost
    četvrta lakoća održavanja i kvaliteta obrade

Ocjene su
    ++ vrlo dobro