Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 128

Tema: Maribor-opis jednog postupka detaljno-sve na jednom mjestu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina, nis´ ne brini, tebi ce match point ostati/otici na pravu stranu :D
    film je super. btw scarlet obozavam

Brba

Početno

Ina, znam da su to pretrage koje se rade odmah na početku. Mi smo prvi put bili u 3. mj. prošle godine, prof mi je rekao da obavim lpsc i hsc, a MM još jednom spermiogram. Onda smo s tim nalazima bili opet u 7. mj. i više nam niš nije rekao. Zato se bojim da možda nije to zaboravio reći. Nemam pojma.
    Sve u svemu, hvala Ti još jednom na onom opisu. I želim Ti svu sreću svijeta. Nestrpljivo s Tobom čekam betu.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga Ina, želim ti betu, u najmanju ruku kolika je bila i moja, a i takvu tibu

Brba

Početno

Samo javljam da sam ih zvala i naravno da treba imati nalaze tih pretraga. Budući je meni ovo 1. postupak, nisam znala trebam li raditi nekaj kaj mi prof. nije rekao, a oni su to slučajno previdjeli.
    Tako da u ponedjeljak to obavezno moram napraviti!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo još malo za buduće Mariborčanke. Ako imate smrzliće, ne brinite ako vam u kuvertici koja stiže na kućnu adresu tjedan dana nakon postupka (sadrži račun i kratko "otpusno pismo" - što su vam radili i koja je terapija) ne budu navedeni vaši eventualni smrzlići, nije im se ništa dogodilo .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slobodna sam dodati i ovu mudru uputu, u ime naše Maxime:

"Draga Ina33, lijepo si sve srocila. Curke nemojte se niti slucajte prepasti ako vas postupak ne ide tocno po istome rezimu kao Ini33. Meni se cini da se procedure prilagodjuju guzvama, rasporedima i sl. i nemoraju biti svaki puta iste!"

Tj. ne mora svima biti baš točno ovako kako je bilo meni .

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

ina- nemas pojma koliko ti zelim da se mrvice odrze i izrastu u zdrave bebace

Brba-mi smo bili na konzultacijama 22.01.u Mb i dr. nam je zaokruzio markere hepatitisa B i C,HIV1 i HIV2,VDRL
    Provjeri svakako jos u Mb. nije li doslo do zaborava??
    SRETNO!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Maribor-opis jednog postupka detaljno-sve na jednom mjes

Citiraj ina33 prvotno napisa

DAVANJE INJEKCIJA

Ljekovi za stimulaciju se moraju miksati, osim Gonala F u „pen“ tj. kemijska obliku, kojega mislim da ima u Mariboru, ali koji je skuplji od običnoga. To miksanje i davanje injekcija nije nikakav doktorat, stvarno, i sestra vam u Mariboru nakon 1. UZV-a pokaže kako se to radi – to vam je dovoljno rano za stimulaciju. Ako pričate engleski i malo posearchate po Googlu, naći ćete doslovno power point prezentacije kako se daju injekcije – bio je i jedan post od jedne forumašice med. struke – njen link za davanje injekcija – ne mogu više naći i ne sjećam se.
    Sretno svima!

gonal f. 75 IU
    -kako se koristi:
    http://www.fertilitylifelines.com/se...structions.jsp

-kako se cuva i skladisti:
    http://www.fertilitylifelines.com/se...al/storage.jsp

-pitanja vezana za gonal f
    http://www.fertilitylifelines.com/se.../vial/faqs.jsp

gonal f u olovci doze od 900 IU, 445 IU
    -http://www.fertilitylifelines.com/serono/products/gonalf/pen/index.jsp

-kako se koristi:
    http://www.fertilitylifelines.com/se...structions.jsp

-kako se cuva i skladisti:
    http://www.fertilitylifelines.com/se...en/storage.jsp

ANIMACIJA O RASTU FOLIKULA POD TERAPIJOM, PO DANIMA

NAVODE DEBLJINU ENDOMETRIJUMA I VELICINU FOLIKULA
    http://www.fertilitylifelines.com/ad.../art/cycle.jsp

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Za one koje imaju smrzliće, evo dodatnog infoa - cca 2 tjedna nakon punkcije dobila sam dopis od Maribora s brojem smrzlića koji su zamrznuti, s datumom zamravanja, menki su dva smrznuta 5. dan (to je bila morula), a 2 6. dan (isto vjerojatno morule, malo su se sporije razvijali). Smrzlići se čuvaju 5 godina od dana punkcije folikula i oplodnje j. stanica iz kojih su nastali.

rajvos avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ina33 najprije da ti se zahvalim na ovako iscrpnom izvještaju,puno si mi pomogla.Naime,23.04. imam termin za konzultacije i prvi put idem u Maribor.Htjela bih pitati ako netko zna neku adresu za smještaj u Mariboru po mogučnosti u blizini klinike?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, vidi topic od perkice u 12/2006:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...hlight=#745292

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BTW, ako ne nađeš ništa u ovome postu, možeš nazvati i sestre, one ti sigurno imaju sve brojeve od iznajmljivača blizu klinike, razvio se tu zdravstveni turizam - tako ti je to i po bolnicama oko Zagreba - sestre uvijek znaju.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..au,koliko truda.bravo!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jel' mi date pet iz zalaganja . Curke moje, ne znam jel' me kužite, ali ja fakat imam veliku potrebu da bar neko dobro i pozitiva izađe iz ovog mog MPO križnog puta, pa da nekom skratim neku spoznaju, napravim neki shortcut u cijeloj priči... Koliko uopće čovjek može drugom pomoći...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Draga ina33, puno ti hvala na ovom praktičnom i opsežnom izvješću. Sigurna sam da će mnogim curama uvelike olakšati uobičajene dileme vezane za ivf postupak (u Mariboru)! :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

super si, baš sam to tražila, potaknula si me i da ja nazovem, ALI NIKAKO DOBITI BROJ VEĆ TRI DANA, hvala ti još jedanput,

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ina samo da te pozdravim!
    Super je sto pomazes curama

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Razmak između postupaka u Mariboru

Molila bih informaciju koliko se čeka na sljedeći IVF postupak u Mariboru, ako uspjeh 1. termina slučajno izostane. Da li otprilike 1 godina, kao i kod prve narudžbe ili kraće?
    Hvala,

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nažalost čeka se opet godinu dana

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Bolnica u koju se može češće ići na IVF

S obzirom da se i u Mariboru, nakon 1. neuspješnog IVFa, ponovo čeka godinu dana (kako kažete), da li netko zna gdje se može ići češće (uz plaćanje, jer u V mj. 2007. punim 38 godina)
    Hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U državnim bolnicama (VV i SD) uz plaćanje, u poliklinici IVF u Zagrebu, u poliklinici Vili u Zagrebu, u poliklinici CITO u Splitu... Ima izbora, hvala Bogu. Pazi samo da ti razmaci između stimuliranih budu preporučenih 6 mjeseci zbog zdravstv. razloga.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zaboravila sam spomenuti dr. Reša u Ljubljani/Postojni - isto drž. klinika, ali primaju strane pacijente uz plaćanje, nema liste čekanja.

nova nada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Čestitam na ovako iscrponom izvješću!

Stvarno si se potrudila! Ja sam to danas pročitala, a nadam se i da je urodila plodom.

bi li mi netko mogao objasniti jako se to u HRv radi?

Ja idem prvi put na ICSI!Muče me inekcije (kako; gdje kada) i puncija- boli li, mogu tražit lokalnu, dal i onda boli?

nova nada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Čestitam na ovako iscrponom izvješću!

Stvarno si se potrudila! Ja sam to danas pročitala, a nadam se i da je urodila plodom.

bi li mi netko mogao objasniti jako se to u HRv radi?

Ja idem prvi put na ICSI!Muče me inekcije (kako; gdje kada) i puncija- boli li, mogu tražit lokalnu, dal i onda boli?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nova nada, sve ti ovisi di si. U priv. klinikama dobiješ malo jaču anesteziju, negdje i opću, u državnim malo simboličniju, boli različito - evo mene na VV-u jednom koma bolilo, jednom ništa - a doktor i anestezija isti - ovisi di su ti folikuli. Imaš na linkovima generalno savršeno sve objašnjeno u brošurici Daniele32 "Čudesne bebe". To ti je onako prvi korak za bavljenje MPO temom, u Mariboru uglavnom završe maratonke pokušaja u Hrv. Kod mene još besplodno, ali računam i da su ove pisanije po Rodi neki moji plodovi, i da će to nekome olakšat put. Sretno!

nova nada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Žao mi je što je još uvijek besplodno. dok sam čitala izvješšaj o Mariboru, imala sam osjećak da si uspjela.

Prvi put idem u Petrovu. kaj ću dobiti? Imam 27.g

Razmišljam o prebacivanju na VV. vidim da su skoro svi tamo.
    Kaj ne valja sa P? Nema zamrzavnja?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam. Znam da nema zamrzavanja.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tražila sam podatke o Mariboru i našla ovaj odličan topic, hvala Ina

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

You're very welcome, Klara . Sretno po drugog bebača, tvoje priče su.... ah, neadekvatna sam, ne mogu ništa pametnije smislit do - savršene . A tebi na njima od srce hvala!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ina33

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nova nada, cini mi se da se u Petrovoj daje neka anestezija koja te jako osamuti (nije totalna). Drzim fige da vam ove bude 1. i zadnji ICSI

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ina33 svaka ti čast!!!!! i hvala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drage moje, kako se bliži postupak, ja svaki dan pronalazim novu brigu za brinuti, MM kaže da postajem sve veći paranoik...
    E pa najnovija briga su hormoni, tj, nalazi su stari oko godinu dana...Na zadnjem pregledu sam pitala dr. Vlaisavljevića da li je potrebno raditi nove, no on je odgovorio da nema nikakve potrebe (vjerovatno zato što je problem neplodnosti u suprugovom spermiogramu, a ja sam kao zdrava)...Sad se ja mislim kako sam možda svejedno trebala ponovo napraviti analizu, ipak je ova postojeća stara oko godinu dana :? Kakva su vaša iskustva? Hm...ja valjda više niti ne mogu napraviti novu analizu jer od sljedećeg ciklusa bih trebala početi s kontracep. pilulama...?
    Ajde, prosvijetlite me...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bitno ti je ev. pogledat prolaktin, a mislim da on nema veze s antibebi, ali možda se i varam. FSH ti je valjda bio dobar, a TSH (štitnjača) je isto valjda bila OK. Ma, ako ti nisu tražili, nemoj nanovo čačkat, ako si dosad stalno bila unutar referentnih vrijednosti u pogledu prolaktina i TSH-a.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da, sve je bilo ok...Možda ću ipak onda uspiti nešto napraviti...Ina33, ma ništa bez tebe!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Provjeri isto cervikalne briseve, iako u MB-u to ne traže, ali za svaki slučaj da stigneš što zaliječiti. Ja imala chlamidiju, bilo me to izludilo, mariborčani "vikali" da šta sam to radila jer to oni ne traže itd., ali, looking back, drago mi je da sam to napravila i na vrijeme popila terapiju.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, ako se što nađe, mariborski savjet je popiti terapiju i ne odustajati od termina. Termin ti se ne može tako lako prebacivati za par mjeseci jednom kad već počneš pit antibebi, ali uvjerena sam da će bit sve OK, ako i ne bude, stigne ti tvoja soc. ili priv. gino dat terapiju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, da, napravit ću i papu i briseve uskoro...

BTW. sjećam se tvoje klamidije...bitno je da je bebica sada u tibici i da uživa kod mamice! :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo je OT, al kad sam već počela ovdje, evo me s još jednim upitnikom; Ima jedan hormon koji se može kontrolirati bilo koji dan ciklusa, i sad mi se čini da je to prolaktin, nisam sigurna... :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam ga obično kontroliravala u setu s onima 3.dc, ali mislim da ga možeš svaki dan - posearchaj malo pa vidi, proguglaj tipa "prolaktin i dan ciklusa", iskočit će ti nešto.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

guglam, guglam...i iskače mi previše toga...
    Ma gotovo sam sigurna da sam jednom pročitala da se prl može vaditi bilo koji dan...

dee-dee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svaka cast draga

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    guglam, guglam...i iskače mi previše toga...
    Ma gotovo sam sigurna da sam jednom pročitala da se prl može vaditi bilo koji dan...
    Prolaktin se moze vaditi bilo koji dc. Sretno!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

wonderwoman, ti si stvarno wonder 8) . Jednim potezom rastjerala sve moje sumnje... Hvala.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

drage moje

mala konsultacija:
    imam zakazan termin u Mariboru u martu 2008
    da li je prerano da im sada saljem nalaze koje su trazili za mene i MM, ili je to ok?

drugo pitanje, koje nije vezano za Maribor...
    planiram u zg na ivf polikliniku krajem septembra- pocetkom oktobra (jos jedan pokusaj prije maribora
    medjutim prolazim kroz dosta buran period na poslu, koji sa sobom neminovno nosi dosta stresa, itd. Imam dilemu da li to moze uticati na taj planirani postupak ivf..
    da li je neko bio u slicnoj situaciji a imao uspjeha... :/

hvala puno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako imaš konzultacije, mislim da im ne moraš odmah sad slati te nalaze, dovoljno pokazati kad dođeš.

A za stres na poslu, nemoj zbog stresa na poslu odgađat IVF. Stresa će uvijek bit, i sam IVF je stres, stres sim, stres tam. Rađena je jedna studija da stres ne utječe na ishod IVF-a, naravno, ako ti ne digne prolaktin, koji je hormon stresa, ali ja sam turbo stresno stvorenje, pa, hvala Bogu, prolaktin mi uvijek bio normalan. Probaj se, naravno, ne "trest" previše i bit što mirnija .

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ina
    hvala puno...

sto se tice maribora, ja sam bila na konsultacijama u martu ove godine i zakazali nas za ivf za mart slijedece..
    e sto se tice dodatnih nalaza - onih koje doktor V. markira, znam da su rekli da ih posaljem postom, ali sam zaboravila kada..pa se bojim da ne bude preparano pa da ne moram ponavljati..??
    mozda da ih nazovem.. :?

hvala..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A, kužim. Te slobodno pošalji, naravno, kopiju, originale ostavi kod sebe. Ne možeš vjerovati koliko su oni gore detaljni i pažljivi, u mom fascikliću sam uredno vidjela čak i mailove koje sam im slala. To ti je pravi Zapad, što se file-filinga tiče. Ne mogu reći da me to ne obara s nogu i ja sam "mali arhivar" u duši .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da, da, svakako poslati kopije nalaza, jesu oni pažljivi, ali za svaki slučaj...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala drage moje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •