Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: bojali su se da ćeš ga podojiti

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno bojali su se da ćeš ga podojiti

Otvaram ovaj topic da ne ostane samo na jednom(hvala Bogu, benignom) slučaju. I da dobijem(o) ideju kako se učinkovito boriti protiv vjetrenjača(čitaj strogih pravila bolnice i zakorjelih starih i neinformiranih uvjerenja onih koji trebaju pomoći djetetu).
    Prije desetak dana sam bila u bolnici s djetetom 2 dana. Ovako je bilo: dijete je imalo crijevnu virozu, povraćalo, dobilo infuziju, pošli doma, drugi dan jak vodeni proljev, dehidracija-mi opet na infuziju, ostavilo ga u bolnici, ja inzistirala(čitaj borila se i rukama i nogama) ostati s njim i preko noći, USPILA :D
    Dojenje mi je naravno bilo zabranjeno, između ostalog jer dijete mora bit na dijeti, a ja nisam, pa ono svašta može dobit preko mog mlijeka...
    Pa još i zato jer ne može ništa piti tijekom i 2 sata nakon infuzije, što je kasnije drugi liječnik opovrgnuo time što je djetetu dopustio dati čaj sa dvopekom- da ne govorim da bi se ja ko od šale snašla kako dijete podojit bez da mu pomičem ručicu u koju prima infuziju....
    Sutra dijete otpušteno iz bolnice, ja brže otvorim topic kako ne dojim, Rode me podržale u nakani da prekršim liječničku uputu, dojili i dojimo, prvih dana je iscrpljenom djetetu to bila isključiva hrana-po njegovoj želji.

I sada kad je sve prošlo javim se ja jednoj med. sestri koja radi na drugom odjelu, a poznaje me pa je zvala odjel na kojem smo bili. Zahvaljujem se ja ženi što se brinula kako smo, pričamo mi tako, a ona će meni, ma znaš, jedan od najvećih problema zbog čega su te sprečavali da ostaneš preko noći je što su se bojali da ćeš pokleknit i podojit ga.

Sad je moj "slučaj" gotov. Al svi oni tamo liječnici i sestre i dalje misle i rade drugoj djeci i roditeljima isto.

Jeste li ikad reagirali kad ste se našli u sličnoj situaciji, kome ste se obratili, kako :?

Znam da se Roda zalaže za humaniji odnos prema djeci u bolnicama...

Ma ima toliko problema...ljudi moji, nisam ga dojila 24 sata, jer kaže da ne ide infuzija sa dojenjem, pa gdje ću to provjeravat, što ja znam što se događa u organizmu tijekom infuzije, primarno mi je bilo ostat uz dijete pa sam na to usmjerila svu energiju i misli- između ostalog i zbog ustaljene prakse: krevetići su namijenjeni novorođenčadi, pa dvogodišnjaci lako mogu ispast iz krevetića. To se često događa noću kad djeca ostanu sama, a sestra je uposlena nekud po odjelu, pa onda, da dijete ne bi palo, nogicu mu zavežu za krevetić :shock:

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Žao mi je zbog svega! Grozno je sve to. Drago mi je da je malecki dobro!
    za dojenje

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Strašno, prestrašno ... grrrrrr

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam ovdje naučila kako je važno dojiti. Želim širiti to znanje.
    Je li mudro poslati tim liječnicima rodine tekstove?
    Ili je mudrije kontaktirati one koji su u vrhu uprave bolnice, da promijene pravila bolnice koja su nehumana? Ali tako preskačem one kojima bi se možda bilo fer prvima javiti :/
    Ili je najbolje sve to zaobići i javiti se medijima-tako preskačem sve po redu :/ al kako sam ponekad ljuta kad se sjetim nekih stvari, učini mi se jedino što će imati učinka...
    Ili je konačno vrijeme da se učlanim u Rodu pa da zajedno nešto mudro učinimo

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Ili je konačno vrijeme da se učlanim u Rodu pa da zajedno nešto mudro učinimo
    Now you're talking! :D Čekamo teeeeeee!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni ovo fakt zvuči nevjerojatno. Majčino mlijeko je najbolje za dijete i ne vidim zašto bi čaj s krekerima bio bolji od mačinog mlijeka. Svašta!

Moja djeca su bila puno puta na infuziji i nitko nikada nije spomenuo zabranu pijenja ili dojenja uz infuziju.

Dapače, mogu reći da nikad nismo koristili rehidracijsku tekućinu kad smo dojili jer ih je jedino dojenje spašavalo od dehidracije.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Strašno...pa mi se još 100 godina nećemo izvući...

A ja baš danas nazvala mog pedijatra jer je petak, a malog nisam vodila doktoru - povraćao jednom i sad proljev dva dana, ništa ne jede.

I čovjek se prisjeti da sam dugodojilica (25 mjeseci) i pita jel još dojim? J kažem da. Veli on: Nema veze što ne jede, samo tekućine i dojite ga koliko hoće, ne treba nikakva terapija, nema potrebe dolaziti.

I inače je dojenje bilo spas kod ti nezgodnih viroza, znao je povraćati baš svu hranu i piće, jedino je moje mlijeko ostajalo u njemu. Bila sam uvjerena da ga je to spašavalo od bolnice i dehidracije dok je bio manji.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi smo pretprošli tjedan odradili crijevnu virozu. Na tri dana smo se vratili isključivom dojenju i ja čvrsto vjerujem da nije bilo toga da bi i mi završili u bolnici.
    A doktorima:

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo da napomenem da smo pauzu dojenja imali nakon dolaska u bolnicu, a prije toga smo dojili koliko je to zbog bolesti bilo moguće. Naime, prvu noć je toliko povraćao, svaki gutljaj je kroz 5 min izašao van na usta, drugu noć na guzu u obliku potpuno vodenog proljeva. Nas je valjda jako, prejako skrpao virus
    Sad je sve dobro :smajlić koji je odahnuo:

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Anita je imala virus, povracala i imala proljev tri dana i noci. u pocetku je povratila apsolutno sve, cak i kap vode ako je popila. drugu noc je povracala vodu, no ako bi pocikila, to bi ostalo u njoj cca sat vremena, tako da je ipak dobivala nesto. zvala sam na Rebro (hitnu) i pedijatrica mi je rekla da se anita tako dobro drzi jedino zato sto ju dojim, da bi dosad vec bila na infuziji (a to sam htjela izbjeci ako je bilo moguce ). Savjetovala mi je da joj svako malo nudim ciku, eventualno rehidromix, i da cu sama moci procijeniti trebam li ju odvesti na zaraznu ili ne. Iako se suzdrzala davanja ikakvog misljenja preko telefona (sto je potpuno u redu), svidjelo mi se sto je naglasila dobrobit dojenja i potrebu cestih podoja, narocito ako uzmemo u obzir da anita ima 17 mj.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo prije par mjeseci završili s elom u bolnici
    bila je dehidrirala, stavili su ju na infuziju
    pod infuzijom sam ju dojila, nitko nije ni branio ni komentirao (zarazna)

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanjica prvotno napisa
    I inače je dojenje bilo spas kod ti nezgodnih viroza, znao je povraćati baš svu hranu i piće, jedino je moje mlijeko ostajalo u njemu. Bila sam uvjerena da ga je to spašavalo od bolnice i dehidracije dok je bio manji.
    Potpisujem sto puta :D

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako je bilo i kod nas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad spominjete crijevnu virozu, sam bi se prisjetila kako smo otisli kod naseg doktora opce prakse koj mi je mrtav hladan objasnio kak mali mora puno piti i kak smije sve, i coca colu. kako sam ja zinula jer je sebastian tad imao oko 2 godine doc mi je najurednije reko da vec sva djeca u toj dobi piju colu

da neko ne bi pomislio da su doktori u nl nekaj pametno, sto vise cini mi se da su total drek dijagnosticari

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ovako je bilo i kod nas
    A muke moje, ljudi moji, kad sam ja shvatila da u bolnici nema 1 jedinog bića koje bi me poštedilo sarkazma, savjeta tipa, ja sam dojila do prve godine i neću ponovit tu grešku...
    Blago vam se što vas nitko nije gnjavio

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •