Otvaram ovaj topic da ne ostane samo na jednom(hvala Bogu, benignom) slučaju. I da dobijem(o) ideju kako se učinkovito boriti protiv vjetrenjača(čitaj strogih pravila bolnice i zakorjelih starih i neinformiranih uvjerenja onih koji trebaju pomoći djetetu).
Prije desetak dana sam bila u bolnici s djetetom 2 dana. Ovako je bilo: dijete je imalo crijevnu virozu, povraćalo, dobilo infuziju, pošli doma, drugi dan jak vodeni proljev, dehidracija-mi opet na infuziju, ostavilo ga u bolnici, ja inzistirala(čitaj borila se i rukama i nogama) ostati s njim i preko noći, USPILA :D
Dojenje mi je naravnobilo zabranjeno, između ostalog jer dijete mora bit na dijeti, a ja nisam, pa ono svašta može dobit preko mog mlijeka...
Pa još i zato jer ne može ništa piti tijekom i 2 sata nakon infuzije, što je kasnije drugi liječnik opovrgnuo time što je djetetu dopustio dati čaj sa dvopekom- da ne govorim da bi se ja ko od šale snašla kako dijete podojit bez da mu pomičem ručicu u koju prima infuziju....
Sutra dijete otpušteno iz bolnice, ja brže otvorim topic kako ne dojim, Rode me podržale u nakani da prekršim liječničku uputu, dojili i dojimo, prvih dana je iscrpljenom djetetu to bila isključiva hrana-po njegovoj želji.
I sada kad je sve prošlo javim se ja jednoj med. sestri koja radi na drugom odjelu, a poznaje me pa je zvala odjel na kojem smo bili. Zahvaljujem se ja ženi što se brinula kako smo, pričamo mi tako, a ona će meni, ma znaš, jedan od najvećih problema zbog čega su te sprečavali da ostaneš preko noći je što su se bojali da ćeš pokleknit i podojit ga.
Sad je moj "slučaj" gotov. Al svi oni tamo liječnici i sestre i dalje misle i rade drugoj djeci i roditeljima isto.
Jeste li ikad reagirali kad ste se našli u sličnoj situaciji, kome ste se obratili, kako :?
Znam da se Roda zalaže za humaniji odnos prema djeci u bolnicama...
Ma ima toliko problema...ljudi moji, nisam ga dojila 24 sata, jer kaže da ne ide infuzija sa dojenjem, pa gdje ću to provjeravat, što ja znam što se događa u organizmu tijekom infuzije, primarno mi je bilo ostat uz dijete pa sam na to usmjerila svu energiju i misli- između ostalog i zbog ustaljene prakse: krevetići su namijenjeni novorođenčadi, pa dvogodišnjaci lako mogu ispast iz krevetića. To se često događa noću kad djeca ostanu sama, a sestra je uposlena nekud po odjelu, pa onda, da dijete ne bi palo, nogicu mu zavežu za krevetić :shock:

bilo zabranjeno, između ostalog jer dijete mora bit na dijeti, a ja nisam, pa ono svašta može dobit preko mog mlijeka...
Odgovori s citatom
za dojenje
... grrrrrr
naučila kako je važno dojiti. Želim širiti to znanje.
:D Čekamo teeeeeee!