S obzirom da stvarno nema puno za procitati o konizaciji, da i ja podjelim svoje iskustvo, koje btw nisam jos nigdje procitala. Dakle, nakon redovnih i uvijeh urednih PAPA nalaz pokazao Cin3. Radjena kolposkopija i biopsija, dijagnoza potvrdjena. Nakon toga tipizacija hpv-potvrdjen visokorizicni. Dogovorena konizacija za 3 mjeseca. Sama konizacija prosla ok. To jutros dosla u bolnicu, nataste. Opca anestezija. Kad sam se probudila minimalni bolovi, skoro nista. Krvarenje isto skoro nista. Lezala u bolnici 5 dana. Iako su mi sestre govorile da slobodno mogu ustajati, po svemu procitanome prije ja sam samo lezala. Nakon dolaska doma isto sam se trudila mirovati ali cekalo me dijete od 2 godine. Dva tjedna od konizacije nalazi patologije - nije skinuto svo zarazeno tkivo, moram na re-konizaciju. Uzasno sam se iznenadila, jer iskreno nisam nigdje ni procitala da ta opcija postoji. I sada evo lezim u bolnici, treci dan od druge konizacije, bolovi su puno veci,stalno trazim nesto za bolove. Velika mi je razlika od prvog puta i sada.
Objasnjeno mi je da mi prvi puta nisu puno skinuli jer sam mlada (29) i imam jedno dijete pa da bi mogla ponovno iznijet trudnocu ali sada that ship has sailed. Iskreno, sa velikom panikom cekam nalaz patologije jer ne znam sto slijedi ako bude los..