Eh da.... ako je dijete bolesno ili mu je zbog nekog razloga potrebna izolacija naravno da će ga smjestiti u inkubator.
Moj maleni nije bio bolestan, imao je ocjenu 10/10, težina i dužina u granici normale za bebe rođene u terminu. Na težini je izgubio 3% ( činjenica - manje od 5-10 što se smatra normalnim ) i to odmah prvi dan a nakon tjedan dana ih je vratio ( rečeno mi je - dva tjedna trebaju da počme dobivati na težini nakon gubitka ), žutica mu je trajala 3 dana ( očekivano tjedan )....
5 dan po porodu su mi ga dali prvi put u ruke i rekli da ga mogu nahraniti na bočicu. Ja izvadila cicu a sestra kaže - još je on premali da cica ali neka makar osjeti miris. Primim ga ( prije toga nikad dijete mlađe od tri godine nisam primila u ruke ) a sestra ode. Situacija - sama sam bez ikakve pomoći, prvi put držim svog sina i suze mi dolaze na oči od sreće ali ja ga ne znam držati, bole me šavovi pa jedva sjedim na običnom stolcu jer druge nemaju, ne snalazim se a kamoli još da znam kako ga staviti na sisu ali pokušavam. I uspijem. U 10 min koliko je trebalo da se sestra vrati i skine mi ga silom sa sisemaleni je pojeo cijeli obrok.
Nakon svega :
Intezivna nije prijatelj djece a pogotovo mama ni po čemu osim možda zbog nekih pojedinaca koji tamo rade i trude se maksimalno.
Sve se radi po obrascu koji je gotovo isti za sve.
Imam sina koji od kad se rodio ide protiv obrazaca i pravilai zbog toga nitko nije sretniji od mene

maleni je pojeo cijeli obrok.
i zbog toga nitko nije sretniji od mene
Odgovori s citatom