Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: MENESTRUALNI BOLOVI U VISOKOJ TRUDNOĆI

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno MENESTRUALNI BOLOVI U VISOKOJ TRUDNOĆI

Drage forumašice, pomagajte!
    Imam još 12 dana do termina i znam da se ne bi trebala zabrinjavati ali imam česte bolove kao da ću dobiti mensu. Danas sam bila u shopingu i morala sam grčiti lice jer me dosta bolilo, nakon pola sata prestane pa opet nakon 2 sata počne. Ne znam jesu li to lažni trudovi ili nešto drugo. Ovo mi je prva trudnoća pa se ne snalazim.
    Sada nemam ništa ali kad počne traje dosta dugo.
    Može li mi netko reći što je to i ima li još netko iskustva.

Hvalaaaaaaa!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije bitno da li su lažni trudovi ili nisu (a vjerojatno jesu), uživaj u tih par dana još, kad počnu pravi budeš znala , i nadaj se laganijem porodu ako ide malo po malo sa zaletom, nego odjednom naglo.

I ne trči u bolnicu na prvi trud koji posumnjaš da je pravi, pričekaj da budeš sigurna i bez svake sumnje da su pravi; ili ako već i odeš prerano na samom početku pitaj da li možeš doma dok se trudovi ne ustabile, vidim da su to počeli prakticirati neki doktori, a bolje to nego da te zbrzaju jer su nestrpljivi čekati prirodan tijek poroda.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Thanks!
    Hvala na savjetu jer svakako ne mislim ići prije nego me dobro uhvati, pošto je ovdje običaj da te stavljaju na drip. Ja sam od bolnice na 1 minutu pa neće biti strka.
    Jedino me brinu ovi bolovi sada, sama sam i htjela bi da mi muž dođe.
    Ne znam da li da se pripazim ili je to sve normalno. Da li tako počinju pravi trudovi ili tako boli kada se otvaraš. Imaš li mi koji savjet po tom pitanju?
    Drago mi je da je još netko budan uz mene.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I mene su hvatali bolovi kao kad imam mengu i to možda dva, tri dana prije poroda.Taj dan kada sam dobila trudove (navečer) bila sam na kontroli kod mog ginića i nisam bila ni malo otvorena.Tako da mislim da ćeš uskoro u rodilište.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ima negdje na portalu pod Porod pa znakovi poroda, pa tamo ima kada jesu a kada nisu pravi opisano.
    Ima još nekih znakova kada treba ići u bolnicu, mislim ako je oštra bol, ako je krvarenje, ima nešto o help sindromu (ili tako nekako) ... uglavnom pročitaj.
    I mene je stezalo u križima i donjem dijelu trbuha kao pred mengu dosta prije poroda, nisam obraćala pažnju na to, tako sam se i otvorila do pola, praktički bezbolno.

Ako nisi sigurna, odi kod svog ginića da te umiri (bolje nego u rodilište), reci da ne želiš u rodlište osim ako nije "još malo pa gotovo"

Po meni je bolje kad tako počinje malo po malo, pa se fino lagano otvaraš možda i par dana; s tim da ako si u rodilištu naravno da te neće trpiti par dana, nego će ubrzavati stvar.

Meni je npr. u prvom porodu ginić rekao u petak da se u ponedjeljak javim u rodilište na kontrolu (znači prepoznao je početak poroda, ali nije brzao), ja nisam dočekala ponedjeljak, počeo porod u nedjelju navečer (pukao vodenjak).

Imaš i topic Mislim da je počelo, taj prati dosta ljudi, javi se tamo, možda ti tko odgovori.

Datum pristupanja
    Apr 2005

maururu

Početno

To su ti definitivno kontrakcije i ako nisi vec rodila budes uskoro .javi kako je proslo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma rodila je ona , vidi od kad se nije javila

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo da vam se javim, nisam vam još rodila , ali sam se malo selila gdje nema internet pristup pa sam se odlučila vratiti u svoj dom. Nemogu ja bez pc-a. Kontrakcije su mi stale , pojave se svako malo ali ne kako prije. Svaki dan osjetim neku drugu bol u stomku. Stomak mi se malo spustio. Po terminu bi trebala roditi 12.02. pa ćemo viditi.
    Svi mi šize na mene da ne smijem biti sama u stanu ali jednostavno volim svoj mir.
    Kada krene javim vam

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čak sam bila u frizera jučer i danas na brazilskoj depilaciji da se sada osjećam super spremnom za porod .
    Ali bi isto pričekala muža da dođe 13. jer se vraća sa puta nakon puna 2 ipo mjeseca odsustva.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uživaj

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da se malo javim.
    Danas mi je mislim otišao čep, nešto bijelo kao crvić i poslije njega malo sukrvice.Nije bilo nikakvih žilica. Mislim da je to to.
    Nakon koliko vremena sada mogu očekivati porod. Znam da nekad prođe i 7 dana od izlaska čepa.
    Kakva su vaša iskustva???

Osjećam neku blaženu sreću jer znam da se bliži prekrasan dan.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Meni je otišao čep u petak, a rodila sam u nedelju popodne, nakon par sati trudova. Inače to mi je bio drugi porod.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo počelo me nešto šarafiti u stomku niže, steže me svako malo ali u nepravilnim razmacima i to 14,7,14,11,17,16,7,6,8,6..13,8,15....i tako već 2 sata i traju svega 10-15 sekundi. Dali je to već znak da sam blizu?

Mislim da ću morati nekoga zvati da spava samnom noćas jer me već mali strah.

Slatki strah

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

100 % je rodila

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ljudi, rodila sam MALI pišonja od 4200 g i 53 dug.

Trudovi su me počeli 09.og oko 3 popodne i to 2 sata otkad mi je otišao čep.Trudovi su bili podnošljivi do ponoća.Od ponoća do 7 bili su sve redovitiji i dosta bolni, kada su već došli na 4-5 minuta uputila sam se u bolnicu.
    U 8 sam bila u bolnici, pregled, klistiranje i ulazak u rađaonu u 9:20.Rodila 10.02. u 11:55.
    Iskustvo u rađaoni je poslebna priča i nimalo ugodna. Šivanje živi užas.
    Beba zove,ciao.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da mali miš!!! Pa to je pravi mali fakin!!! Čestitam od srca!! :D

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Čestitke :D

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam 2 tjedna prije poroda dobila lazne trudove i bila 2,5 dana u radjaoni gladna ko pas.nista.posto je beba imala iugr,ostala sam jos 2 tjedna u bolnici i skoro svaki dan sam imala lazne trudove.
    npr(minute):10,6,6,6,5,5,10,20,5,5,5,4,3,3,3,3,10. .....

i sto je najgore,upravo takvi(a ne pravilni trudovi) su me otvorili 3 cm i isla sam roditi.a kad sam dosla prvi put,sprdali su mi se radi laznih trudova.svi su doktori tvrdili da moram cekati pravilnr trudove-i ja sam cijelu noc trpila ove "lazne" sve dok mi sestra u bolnici nije rekla da naravno da mogu roditi i s takvim trudovima!!!!sestra,ne doktor!!

sada sam opet trudna i kako da znam kada ce mi poceti lazni,a kada pravi trudovi?!

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i da,iskrene cestitke na bebacu!!! :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj bozi prvotno napisa
    Thanks!
    Hvala na savjetu jer svakako ne mislim ići prije nego me dobro uhvati, pošto je ovdje običaj da te stavljaju na drip..
    :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •