Citiraj NatasaM... prvotno napisa
Samaritanka, krema je Purelan, proizvodjac Medela.

Navi, bebu neces otrovati antibiotikom, samo me zanima otkud toliko cesti mastitisi. Pliz, odgovori na par pitanja (neka od njih ti je i samaritanka postavila):

Kako beba napreduje, tj koliko je imala na pregledima (tezina, visina, opseg glave)? 1. mjesec dobila 980 grama; 1,5 cm; opseg glave nisu mjerili ali glavica je malena kao moja
Koliko ima popiskenih pelena dnevno (barem 30 ml tekucine)?
Puno piški, ja mijenjam svaka 3-4 sata i dobro su natopljene a i vrlo se često popiški kada je oslobodim od pelene
Kakva je bebina stolica, zuta i mekana ili tvrda i smedja?
sada mekana zelenkasta, cca. 2 na dan

Od kada koristite adaptirano i u kojim dnevnim kolicinama?
od kada smo došle kući nakon 7 dana jer je beba drastično pala na težini još u bolnici pa su mi rekli neka dajem (kršitelj koda) i izdajam na izdajalicu i to joj dam izdojeno da je ne mučim, sada jede 100 ml (kršitelj koda)a 3 puta na dan ostalo je moje mlijeko (7 obroka ukupno)

Pije li ga beba na bocicu? pije na bočicu, ali cicu ne odbija
Sto jos dajes osim adaptiranog? moje mlijeko i prokuhanu vodu

Imas li rane na bradavicama nemam rane i nemam promjene, imam bradavice kao dude, ali kao da se kanali ne otvaraju na kraju, a ne znam prepoznati blister, kako da ga prepoznam ?(i opcenito je li ima nekih promjena na njima od kada imas mastitise)? bradavice budu u kvrgama kada imam mastitis
Jesu li ti podoji bolni, ako jesu, kad tocno boli: na pocetku podoja, u sredini, na kraju, izmedju podoja, stalno?
na početku uvijek malo bolan, ali nije strašno, a kada imam mastitis onda boli

Puno hvala na pomoći, nadam se da ću uspjeti izbaciti adaptirano jer sam na početku imala omjer adaptirano : moje 5 -2, a sada 3 : 4 i jako sam sretna zbog toga!