-
Navi, jesi li uspjela razbiti sve kvrge? Ako to ne mozes nikako napraviti samo izdajalicom ili ti beba to ne moze izvuci, kombiniraj jedno i drugo (izdoji koliko god vise mozes, a onda na tu dojku stavi gladnu bebu) ili primijeni rucno izdajanje (imas na nasem portalu - Marmet tehnika). Mozes se izdajati ispod tusa (kao sto je stray napisala) ili mozes uliti vrucu vodu (vrucu koliko mozes podnijeti) u zdjelu salate, nagnuti se i u to staviti dojku na 5 minuta da se ugrije.
Pitala sam te za bolove pri dojenju, jer si vec 3 puta pila antibiotik, onda se gljivice lakse "lijepe". Provjeri bebi jezik, je li bijel (mislim, vjerojatno je bijel, ali probaj to bijelo skinuti gazom, vidi ima li fleka okolo po usnoj supljini) i provjeri ima li osip po guzi. Ako je sve u redu, a ni ti nemas bolova uobicajenih za soor, onda je expl. stolica vjerojatno posljedica neceg drugog (mozda previse vodenastog mlijeka ili ovog sto je napisala stray).
Sad vidim da sam ti zaboravila napisati neke stvari:
1. kad bebi nudis dojku, pazi da ti je areola mekana. Ako je tvrda i kvrgava, izdoji toliko da omeksa i onda ponudi bebi, manje ce te boljeti, a i beba ce pravilnije prihvatiti dojku.
2. ne znam kako drzis dojku kad je nudis bebi. Svakako, izbjegavaj "skarice" hvat, on cak i sam za sebe moze biti uzrok mastitisa ako se primjenjuje kod punih dojki. To je onaj hvat kojim se drzi dojka izmedju kaziprsta i srednjeg prsta. Bolje je drzati izmedju palca i kaziprsta, u obliku slova C ili U, ovisno o polozaju u kojem dojis bebu (oblik prstiju imitira ovalni oblik bebinih usta).
3. prokuhana voda tvojoj bebi ne treba. Adaptirano vjerojatno spravljas prema uputama (puna ravna mjerica na x ml vode), a beba i doji, ne vidim razlog za vodu. Prati popisane pelene, ako ih ima 5-6, nema razloga za brigu niti za vodu.
Kako si do sada smanjivala adaptirano, po obrocima? Savjetuje se smanjivanje po 30 ml svaka 3-4 dana, ali ja bih voljela da prvo rijesis mastitis, a dok ga rjesavas pokusaj :
- dojiti na zahtjev (koliko god cesto i koliko god dugo beba to zeli)
- izbaciti vodu potpuno
- ne davati bebi vise adaptiranog nego sto trenutno dajes (ako je to 300 ml onda neka tako ostane dok ne prodje ovaj mastitis, poslije ces polako smanjivati).
Pliz, pisi povremeno ovdje da ti mozemo pomoci ili se javljaj na SOS telefon.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma