-
Učiteljica čupa za kaznu!
Š. je dijete koje stalno prigovara, svemu, najčešće bez razloga. Tim više sam bila šokirana kad sam jučer u razgovoru sa starijom sestrom jednog njegovog razrednog prijatelja, saznala da ih učiteljica čupa za kosu ili uši kada nešto krivo naprave. Š. mi to uopće nije ranije spomenuo, a kada sam ga pitala rekao je da to radi samo kad nisu dobri!!!?! Objasnio je da se takvo kažnjavanje provodi kad npr. netko ne preskoči red u bilježnici, a učiteljica je rekla da to moraju napraviti. On sam pazi da ne izazove takvo kažnjavanje, pa niti nema s time problema, no ja sam time ZGROŽENA. Odlučila sam pustiti nekoliko dana da mi se emocije slegnu jer trenutno nisam u stanju odgovarati za svoje postupke ukoliko se sretnem s učiteljicom. Jednostavno, ne mogu vjerovati!
-
-
Namjera mi je razgovarati s drugim roditeljima, a onda prvo s učiteljicom. Ukoliko to ne upali s ravnateljem i dalje ako treba.. Da, i ja sam zgrožena HNOS - om iz ovog iskustva. Nastava je isključivo frontalna, dodatne nastave nema, već mi je i ranije bila puna kapa, no ovo.....
-
Ja bih isto postupila kao ti, reagirala, ali hladne glave, sa smišljenim planom. Preko toga se nikako ne smije prijeći.
-
Moraš svakako reagirati i nemoj puno čekati jer dok ti čekaš djeca i dalje trpe te metode. Svaki dan je dragocjen.
-
Treba taj podatak uzeti s rezervom. Treba dobro i diskretno istražiti cijelu priču. Često djeca do 4. razreda, kad skuže kako roditelji reagiraju, počnu kolektivno manipulirati roditeljima. Upravo to imam prilike vidjeti kod sestričnine kćeri. Moj savjet: nikad pred djetetom protiv učitelja.
Osim toga, vjerojatnost da učiteljica to radi postoji, ali je zaista toliko mala da treba višestruko preispitati koje su to konkretne situacije.
Pa i kad bi to bila jedna problematična učiteljica, misliš da bi to radila znajući da će roditelji to kad-tad saznati? Teško je to bez zadrške povjerovati.
Bolje ti to dobro provjeri.
-
Ja bih isto dooobro provjerila o čemu se radi, možda zato što odbijam vjerovati da je to danas još moguće.
Ali ako se dogodilo i samo jednom - dovoljno da odreagiraš.
-
Sad mi je nesto palo na pamet. Slijedeci put kad ti nju vidis, lijepo je ozadi pocupaj za kosu. Pa vidi kako ce reagirati. Ako se bude zalila, onda joj lijepo reci, da si mislila da je to nacin na koji razgovara sa djecom, pa da si i ti htjela porazgovarati sa njom. he he
-
moguce je da se to dogadja. da je moje dijete pocupkano, ja bih isla ravno ravnatelju. ako se dijete izmastilo, samo ce snositi posljedice (pedagoske mjere i to ce mu biti pouka za ubuduce.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma