Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: napuknuta zdjelica

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno napuknuta zdjelica

Molim bilo kakvu pomoć!
    Mojoj nećekinji od 11 godina u školi su iznaknuli stolicu i tresnula je o pod. Nalaz: napuknuta zdjelica bez pomaka.
    Trebala bi strogo mirovati. Nema gips niti išta drugo i uzima analgetik jer je jako boli. To se desilo prije dva tjedna. Još uvijek leži u krevetu, bil aje na pregledu, prognoziraju još mjesec dana strogog mirovanja, a onda tko zna koliko neće moći u školu i kad će moći sjediti. Sport (bila je liderica u mažoretkinjama) može zaboraviti, porod obavezan carski rez i ni sama ne znam što su sve nabrojali. Kako joj se može pomoći? Meni je jako teško, a i cijeloj obitelji jer mlađa nećakinja je djete s posebnim potrebama (hemipareza i epilepsija). Posljedice će biti trajne. Može li joj se već sada pomoći nekom masažom ili ni sama ne znam čim? Bi li joj plivanje kasnije pomoglo?

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Držim fige za čim brži i potpuniji oporavak...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

za početak puno puno ljubavi i razumijevanja....
    stvarno ne znam... nikad nisam čula za tak stravičan slučaj
    valjda će vas doktori uputiti na prava mjesta...

ponekad je vjera pola zdravlja, pa vjerujte da će biti sve uredu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mogu te samo ohrabriti - imam prijateljicu koja je baš negdje u dobi tvoje nećakinje imala prometnu nesreću i teški prijelom zdjelice - zajedno smo planinarile (i to teški usponi po Alpama, s ruksacima od 20 kg) i rodila je sasvim normalno i prirodno (ne u Hr, doduše...).
    Moj ujak je također, već u priličnim godinama (oko 60) imao teški prijelom zdjelice s pomakom, vanjske fiksatore i slično, poslije je normalno skijao, planinario, vozio bicikl.
    Samo bi trebalo obratiti pažnju na nešto drugo - ako je curica jako mršava, možda s poremećajem u prehrani, treba provjeriti gustoću kostiju. Jer mi se čini da zbog pada sa stolca ne bi trebala puknuti zdjelica, eventualno bi bilo moguće puknuće trtične kosti.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma znam da će moj brat sve poduzeti da sazna sve što može, ali ni on ponekad nema više snage. Mlađu vozi na terapije u Vž toplice dva-tri puta tjedno i to prije ili poslije škole, radi i još pomaže roditeljima na poljoprivredi. Sad još ovo sa starijom curkom. Jučer mi je plakao na telefon. Zato bih htjela saznati što više i probati ga usmjeriti gdje i kako.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, mršava je, a kakvo je stanje s kostima, stvarno ne znam. To će raditi nakon oporavka. A sad baš da ima poremećaj u prehrani, nisam sigurna. Jede sve, ne baš puno, ali ni malo.

Hvala za podršku i iskuštva.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo sam htjela malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za malu curicu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A JOJ!!!!!!!! EVO I OD MENE VIB~~~~~~~~~~~~~~~~R

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Uf...
    ne znam što bih rekla ali ovo što je mamazika rekla ima puno logike
    a što da kažem...budi uz brata, mogu si misliti da im je jako teško...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala vam na vibricama, stvarno joj je teško. Jadna se tako veselila svim tim nstupima i smotrama, a sad ni ustat ne može. Za vikend idemo k njoj pa da je moj mali Matej malo oraspoloži! A i nakupovala sam joj krpica u Njemačkoj, valjda će je i to malo oraspoložiti! Nema volje ni za što. Dva tjedna u krevetu su joj već dosadila. A još je nekoliko tjedana pred njom.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bili kod nje za vikend.
    Možete li zamisliti djevojčicu od 11 godina koja inače nema ni sekunde mira kako nepomično leži u krevetu i za najjednostavnije stvari mora netko uvijek biti kraj nje? Ne može se ni okrenuti sama.
    U pitanju je zdjelica i trtična kost. I sve je više boli. Cijeli vikend smo je zabavljali samo da ne misli na bol.
    Hrabrica moja....

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Šaljem puse ozdravilice maloj-velikoj curi.I vibram da brzo izađe iz kreveta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo još vibri za brzo ozdravljenje
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Eto, već je peti tjedan, ona još uvijek u krevetu sva u bolovima...
    Sutra ide na pregled. Tko zna kako će to završiti. Nije li to ipak malo predugo da je toliko boli i da ništa ne može???

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Držim fige da kontrola dobro prođe.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Strašno

Nadam se da će sve biti ok sutra na pregledu i da je bol samo stvar psihe.
    ~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ajoooj..nadam se da bude sve u redu......škola..tja.....-kako se iz obične gluposti može svašta izroditi.....-jeli škola štogod "poduzela"...?...-ja osobno znam za jednu ženu koja je pala sa ljestava,ima oko 40ak godine i također joj je bila napuknuta zdjelica-ali njoj su stavili nekakvo sedlo ili kako se to zove a i operirali su joj par kralježaka.......neznam,ipak se nadam da će tvojoj nećakinji sve biti OK!...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A što škola može poduzeti? Sve je bilo slučajno. Klinac izvukao stolicu...i što sad? Koga i kako kazniti? Jedino se razred angažirao pa svaki dan dolazi dvoje troje djece, donose joj zadaću, pomognu joj da savlada gradivo, a i učiteljica dođe jednom dva puta tjedno. Dolazila je u par navrata čak i učiteljica iz njemačkog. Eto, bar se trude da joj malo pomognu oko gradiva i da joj vrijeme brže prođe.

mamaValdo

Početno

Može još jedno pitanje - da li je osigurana preko škole? - obično na početku godine znaju osigurati djecu, pa se za slučaj prijeloma i nemogućnosti pohađanja nastave dobiva nekakva naknada. Slaba utjeha, ali je bar nekakva kompenzacija povišenih troškova.
    Pitam iz razloga jer je našem sinu u 8.razredu napukla jedna od podlaktičnih kostiju pri padu na nogometu i tri tjedna je nosio gips, i išao u školu i razrednica nas je upozorila da imamo pravo na odštetu od osiguranja, i stvarno je nešto po završetku liječenja i dobio.
    Zanemarimo sada to, nadam se da će malenoj sve dan po dan proći, i šaljemo joj puno vibrica ozdravilica
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Eto izvještaj! Bili z avikend kod njih. U petak bila na pregledu. treći put slikana. Sada je ustanovljeno da je pomaka ipak bilo na trtičnoj kosti. Još tri tjedna mirovanja u krevetu s laganom šetnjom od par koraka dnevno. Boli još uvijek. Najžalosnije je bilo jučer jer su je cure zvale na generalnu probu prije nastupa mažoretkinja u Šibeniku. Svi su plakali jer ona je ipak bila liderica i sad su u pet tjedana morali napraviti zamjenu. Nadam se da će super proći! Ona je sva jadna, nema volje ni za što! Tek za tri tjedna će vidjeti što i kako dalje! Za sada nema razgovora niti o daljnjoj terapiji niti o evemtualnim posljedicama.
    naš, samo da bude OK!

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Je, osigurana je, ali ona nije ni jedan dan bila u bolnici. Nešto će dobiti vjerojatno, ali sitno, sitno.....

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Za ozdravljenje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jako mi je žao što nije još bolje, nadam se da će uskoro biti... šaljem još vibrica, a ti ju kao prava teta puno tješi i samo pričajte sa njom da vidi da ju potpuno razumijete i da ste joj podrška, i da, bitno je i da se isplače koliko treba da sav stres izađe, osjetljive su to godine...nemojte ju tješitit nego plačite s njom... kažu pametni ljudi, a ja zapamtila da mogu prosljeđivati drugima... 8)
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Početno

evo i moje priče...sestra od mog dečka ima problem sa zdjelicom.Kada smo se vraćali sa dočeka Nove Godine,imali smo prometnu nesreću u kojoj je ona nastradala.Vozili smo ju na hitnu,tamo su utvrdili da ima natućenu zdjelicu...sad je već od toga prošlo 4 tjedna,otišla je kod svoje doktorice koja joj je rekla da mora se kretati i gibati da nebi zakržljao mišić,za dva dana otišla je kod kirurga i ponovo na slikanje on joj je rekao da mora mirovati i piti antibiotik protiv bolova,da bi jučer otišla opet kod drugog kirurga ,te bi on nakon već skoro 5 tjedana utvrio da zdjelica nije bila natučena ,već napuknuta,jer nitko nije dobro pročiato rentgensku sliku...mislim užas...al ona se već sad polako oporavlja...hoda na štakama...tako da mislim da će kroz još kojih mjesec dva bit ko nova.Jer to je ipak za takvo nešto potreban dug oporavak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •