http://www.medjimurje.com/?V=2701vn03
Kako neistina i netaktičnost može uništiti najljepše trenutke!
![]()
http://www.medjimurje.com/?V=2701vn03
Kako neistina i netaktičnost može uništiti najljepše trenutke!
![]()
Prežalosno...i pretužno...i toliko neljudski...![]()
![]()
Po meni, ljudi s ovakvim doživljajem svijeta ne bi smjeli moći ni upisati medicinski fakultet, a kamoli dobiti posao![]()
Dijete je dijete, zdravo ili bolesno, ono je mali čovjek koji treba svu ljubav i pažnju svijeta kako bi izraslo u više ili manje samostalnu osobu.
Ponekad mi se čini da veliki dio liječnika uopće ne želi biti svjestan činjenice da pacijenti nisu objekti nego ljudi s osjećajima, željama, snovima.
Uče li oni ikakvu psihologiju? (Čast onim iznimkama) Imaju li sposobnost empatije?!?
uzas... koja neljudskost.....
jadni roditelji s takvim lijecnicima
ma koma..![]()
Strašno, baš me rasplakao tekst. Kakvih ljudi ima...![]()
![]()
koje srce kuca u grudima te doktorice![]()
a pitanje: želite li sad vidjeti vaše dijete![]()
dijete je uvijek radost...
pusa maloj curici i ponosnim roditeljima![]()
Totalna svinjarija
krevet do mene u rodilištu ležala je djevojka čije dijete JEST imalo Downov sindrom, mogla se osjetiti tuga te majke koja je tako nježno ljuljuškala to malo djetešce, svi su bili tako pažljivi prema njoj i malenom
..ne znam kako se zove ono kada djeci mjere sluh u rodilištu, uglavnom, izmjerili su Sofi i sve je bilo OK, kad su nakon toga mjerili Ivanu ispalo je da maleni ne čuje..mene je to toliko pogodilo da sam plakala na hodniku, nakon šoka da dijete ima Down, novi udarac da beba ni ne čuje, ajd ti pogledaj toj majci u oči pa budi takva svinja
..ma ne znam
ja sam jednom prilikom kad je Rina imala 6 mjeseci zbog povraćanja ju odvela na hitnu u Klaićevu i pedijatrica od kojih 50. godina me pitala da li mala ima Down sindrom. Ja sam bila tako ljuta i mislila ju pitati gdje je ona radila 30-ak godina, u rudniku ili bolnici?
grozno![]()
nadam se da su dotičnu doktoricu i prijavili
ja bi joj oduzela licencu ili barem zabranila rad s pacijentima
neka radi u nekom laboratoriju ili .........
Strašna priča, kakva neljudskost.
Doktori zaista znaju biti krajnje netaktični i kao da im njihovo "znanje" daje pravo da se ponašaju prema pacijentima kao prema stvarima.
Ipak, važno je da je bebica zdrava... ako ovo ikad pročitaju, ponosnim roditeljima šaljem puno pozdrava i čestitke na malom zlatu.![]()
Isuse.... a onaj doktor...'ako želiš roditi zdravo dijete, javi se meni' - grozno... Ja tu vidim toliko toga o čemu bi se dalo raspravljati, najbenignije je to što rodilji govori ti (to je ok ako se oni privatno znaju, ali nekak čist sumnjam), a pitala bih ja njega kako on to misli osigurati rađanje zdravog djeteta, i je li tu mislio na roditi samo ako je zdravo, inače....
I ružne stvari se moraju reći, je li najbolji trenutak bio baš nakon poroda ne bih rekla, ali da sam ja mamatek rođene bebe meni bi jako smetalo da su danima sumnjali ili znali da s mojom bebom nešto nije u redu, a meni nisu rekli. Ali i za saopćenje ružnih činjenica mora se pronaći način i ljudskost, a te ljudskosti jako fali u bolnicama i rodilištima. I kad k tome pribrojiš da to uopće nije bila istina...![]()
Da li liječnici uopće promatraju pacijente kao žive ljude, i jesu li empatični prema njima... hm, pa jedan lječnik mi je rekao da u tom poslu moraš isključiti srce, jer bi pukao od svega što vidiš. Nadam se da to ne vrijedi za sve liječnike. I, hvala ti Bože što sam imala toliko pameti da na vrijeme spoznam kako medicina nije profesija za mene.
Strašno.![]()
A još strašnije je da takvi ljudi rade po bolnicama pogotovo u rodilištima i pedijatriji
Ja sam bez riječi...![]()
Maloj obitelji![]()
I da nalaz na kraju nije bio kakav jeste, njezinim rijecima: "Zar je rodila čudovište..."
Grozno.
a meni se činila ta doktorica jednom od boljih....
Ljudi, šta mislite imaju li navedeni liječnici vlastitu djecu?
Čisto sumnjam...
![]()
![]()
Svasta... :shock:
:? :?
najgore je to što im stvarno ništa ne možeš
Prestrašno, takvoj osobi bi zabranila da ikad više uđe u bolnicu, a kamoli da radi s pacijentima. Ovo je samo jedan od niza tužnih primjera kako razmišlja naše društvo, sva sreća da ljubav majki i očeva uvijek pobjeđuje.
Velika pusa maloj princezici.
Tuziti!!!! Ako ovo nije dusevna bol, onda ja ne znam sta je.....mlukacin prvotno napisa
Majko moja! Oči su mi pune suza, ovo je preužasno![]()
Hvala Bogu pa je to djetešce rođeno u razumnoj obitelji punoj ljubavi![]()
Da nije tako, ne usudim se niti misliti što bi bilo...
ma, tu doktoricu bi trebalo na psihijatriju poslati, pa neka je izlječu, jer s njom nešto ozbiljno nije uredu
uf![]()
fala bogu da je s bebom sve uredu![]()
Sad vidim jos jedan razlog zasto roditi kuci ili nekoj privatnoj maloj bolnici.
Znanje isto tako dobro dodje. Ja sam radila sa djecom sa down sindromom, pa vec od malena bih mogla prepoznati neke od karakteristika. Ali vam mogu reci da je iznimno tesko prepoznati male bebe, posebno ako imaju lagani oblik i manje komplikacije.
I svejedno ne bi trebali gledati na doktore kao da oni sve znaju i davati im za pravo da cine sto zele. Ali tesko je to reci kad ste umorni i iscrpljeni. Ovo nam je mozda svima drugima da naucimo iz njenog iskustva!!
Inace jednostavno ne volim doktore!! Osim alternativaca i nasih dobrih starih travara!! Cak bih prije i poslusala savjet neke starice sa iskustvom nego doktora! Oni po meni samo znaju dati ricetu za neku vrstu sinteticke droge. That's it!!
Ne znam jesu li mi gore "doktoričine" riječi,postupci(šta je imala zvati rodbinu.....to mi je totalno sadistički :shock: )ili pak riječi onog doktora "ako hoćeš zdravo dijete-javi se meni"ma što je pobogu time mislio?!?Pa svi znamo zašto nastane Downov sindrom,ničim ta sirotica nije mogla utjecati a ponajmanje izborom liječnika!
A bome i svaka joj čast na reakciji,mislim da bih,jezičava kakva jesam,dotičnoj zavrnula vratom.
MGrubi prvotno napisa
Ne, ne, ne. Tortura i samica do kraja života, to je moj prijedlog.
To nije čovjek, nego ljudski izrod...mislim da protozoa ima više ljudskosti nego ta žena.
Ja se čudim tim očevima da se još nisu sjetili malo "susresti" s tom doktoricom. Možda bi joj onda pamet bolje radila.
Veselim se s mamom što je sve ok.![]()
A toj bi doktorici dva šamara lijepo sjela.![]()
neki dan čula sam zanimljivo pitanje: ZNATE LI PUNO LJUDI(ČITAJ: IJEDNOG) KOJI JE ODUSTAO OD MEDICINE??????????????'
ZAVRŠAVA I NAJVEĆI ŠLJAM I OVAKO RADI.
čAST SVIM POŠTENIM I DIVNIM DOKTORIMA KOJI POMAŽU NESEBIČNO I KOJI SU I MENI POMOGLI U 6.MJ.2006 KADA SU SE BORILI ZA ŽIVOT MOJE CURICE, IMA IH MORE, ALI OVI IZRODI KVARE SVE. FUJ!
I DA, POTPISUJEM ZA OVAKVO JAVNO IZNOŠENJE ISTINE! NEKA SE ZNA.
HRABRA MAMA KOJA JE SVE NAPISALA! I TO POKAZUJE DA ĆEŠ BITI SUPER MAMA SVOME MALOM ZLATU! NAPRIJED!!!
najviše frustira što će ova doktorica i dalje raditi i najviše šta će dobiti i ako dobije biti usmeni ukor od ravnatelja![]()
Uzasna prica.
Iako se ne slazem s mamom o tome da je doktorica trebala sutiti dva-tri dana kako bi oni uzivali u rodjenju i dijagnozu im napisati pri odlasku (?), ali sve ostalo je ocajno.
I ako jedna doktorica misli da se Downov sindrom moze prepoznati pregledom blize rodbine (!?) ta stvarno vise ne bi trebala raditi u medicini. Iako, mama je s pravom ogorcena, pa je mozda sve i dosta subjektivno opisano...
ne mogu vjerovati,mislim mogu ali dakle :? :? ...
opisana situacija ja stvarno za svaku osudu, ali ne volim generaliziranje i pljuvanje po svim lijecnicima zbog ovakvih iznimaka.
znam puno lijecnika koji su sjajni ljudi i koji s ogromnom ljubavi i empatijom rade svoj posao
i znam puno ljudi koji su odustali od medicine.![]()
mislim da imaju, al su im zdrava pa ih nije puno briga za one drugačije.tinkie winkie prvotno napisa
![]()
Slažem se s ovim.ivana7997 prvotno napisa
Uz to, MM je odustao od medicine![]()
Pa ovo je za sud za nanijetu duševnu bol...
bas o tome si i ja sinoc razmisljah (a, da, da, bolje bi mi bilo odma' zaspat, ali kad mi svasta zvoni u glavi).
Mislim da kad bi se u ovom ili slicnom slucaju zena odlucila pobuniti i prijaviti slucaj nekakvoj lijecnickoj komori ili sudu, da bi je lagano otpilili da je to sve njen subjetkivni dojam o ponasanju doktorice toga dana ("koja je samo iznijela svoje strucno misljenje"), uz misljenje psihijatra da se rodilja smatra 24h (?) nakon poroda smanjeno ubrojiva![]()
Ja vjerujem da je ova žena ovako proživljela taj događaj, ali mislim da je vrlo subjektivna u svom doživljaju. Bila sma 3 puta u tom rodilištu i imala sam prilike upoznati dotičnu doktoricu. Imam puno zamjerki njenom radu, ali netaktičnost nije jedna od tih.
Ona se puno puta pokazala kao izvrstan psiholog kad je majku trebalo umiriti, uvjeriti da je s djetetom sve u redu, da će dojenje profunkcionirati, a kad nije bilo u redu (dijete moje cimerice je imalo vučje ždrijelo) uvjeravala ju je da to nije tako strašno, da će se sve to srediti, da nek se ne brine toliko itd.
Ja joj zamjeravam što je to vučje ždrijelo otkrila tek 3. dan djetetovog života i što su joj i najteži slučajevi bili : "nije tako strašno"
Mi smo imali sreću da je kod Rahelinog porođaja bija druga neonatologinja, mlada i sposobna koja je odmah ustanovila u kakvom je teškom stanju beba i transportirala je u Zagreb. Da je bilo po mišljenju ove prve, Rahela sigurno više nen bi bila među nama. Jer ona je mom mužu rekla da to niej tak loše, da se to često događa i da će s bebom sve biti u redu poslije malo spavanja u inkubatoru. (Op.a Rahela je udahnula mekonij.)
Pa svi smo mi subjektivni u onome sto nam se desava.![]()