Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: šivačice, švelje i šivaljke, pomozite!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno šivačice, švelje i šivaljke, pomozite!

Kupila sam gornji dio trenirke koji na leđima ima izvezen tekst. Tek sam doma shvatila da se trenirka pere isključivo ručno i to najvjerojatnije zbog tankog papira koji je stavljen s unutrašnje strane trenirke (ispod tog vezenog dijela) i prošiven.

Smijem li oprezno skinuti taj papir? Hoće li se vez raspasti bez njega?

E, da, naprijed su našivena slova od dvije vrste tkanine i s unutrašnje strane je, pogađate, opet taj papir. Strah me da i ta slova ne otpadnu ako ga skinem, a papir se vidi čim otvorim trenirku. :/

Početno

to je lizelin, koji ucvrscuje materijal dok se siva... ako su slova skroz prosivena mozes ga slobodno skinuti

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mislim da nije stvar u tom papiru(ionako će ti se papir raspasti prilikom pranja). Ručno pranje je vjerojatno zbog zadržavanja boje i oblika trenirke. Drugim riječima da se ne rasfarba, rastegne ili skupi ili totalno zgužva (popularno zvano ko da je krava žvakala).

Zato ja sve etikete pročitam odmah u dučanu.

Početno

i nije lizelin nego flizelin... laspus, sorry

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne sijem, ali perem sve u masini. dakle, peri na 30-40 stepeni i no sikiriki

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    ne sijem, ali perem sve u masini. dakle, peri na 30-40 stepeni i no sikiriki
    potpis!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mašina ili

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ispod svakog veza sam imala taj materijal.
    pranje na ruke je preporuceno zbog materijala ili boja a ne zbog tog materjala

ja sve gurnem na 30 stepeni ali tako extra osetljivo na program za zavese + fini prasak za vunu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma boli te briga, operi u mašini-osim ako nije veri fensi il veri ikspensiv...
    Možda da opereš na programu bez temp tj. na pahuljicu -ko za vunu
    Inače, ja kupila neke fensi hlače koje su samo za kemijsko čišćenje, al ih platila bezveze, nešto tipa 70 kuna u Sisleya, valjda sa 90% popusta. Kako kem. čišćenje košta koliko i gaće, riskirala i prala na pahuljicu sa detegentom za finjak robu i sve 5, odmah izvadim iz mašine, stavim na vješalicu da se suše, opeglam na laganu temp i superička :D
    Ovim postom ne preuzimam rizik vaših eksperimenata i ograđujem se od mogućih pogrešaka u tipkanju 8)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

uf, meni je pojam trenirke nešto u čemu se valja po podu/travi/igralištu... to nema šanse da se opere 'na finjaka'
    (barem ne u našem slučaju)

sve mora biti peri-deri

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma ja sam uvjerena da se to normalno pere, ali ću prije pranja skinuti papir da se ti komadići ne razmrve po cijeloj mašini i ostatku veša.

Meni je trenirka isto peri-deri roba, nema šanse da je perem na ruke (a i nije skupa pa ću preživjeti ako skvikne).

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, skinula sam papir sa slova, ali na leđima mi se nije dalo petljati jer je hrpa sitnih komadića koje bi trebala oprezno izvlačiti ispod konca. Nakon toga oprala na 30 i sve 5, čak ni taj papir na leđima nije otpao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •