Results 1 to 9 of 9

Thread: hsg ili laparoskopija

Default hsg ili laparoskopija

pozdrav svima
    imam pitanje o kojem puno razmišljam, naime ukoliko nalaz spermiograma bude uredan (a dosada je bio) doktor planira hsg.
    čitajući prijašnje postove u nedoumici sam da bi možda bila bolja laparoskopija-provjerili bi prohodnost i napravili bi driling (izbušili neprsnute folikule) a s obzirom na moj PCO mislim da bi to bio bingo.ne znam samo u kojem vremenskom periodu se mjesečnica regulira s obzirom da mi je neredovita?što vi mislite moje rodice?

ina33's Avatar

koliko godina liječiš nepl. koliko je tebi godina? tvoj MPO-ovac je rekao HSG? Meni žao što nisam radila laparo, looking back, ali nema ti tu garancije. RTG HSG je točan u 70% slučajeva, UZV HSG u 60%, ali laparo je operacija.

alec's Avatar

ja sam prvo radila rtg hsg i nakon godinu i pola laparo. kao što ina33 kaže ipak je laparo operacija. ja sam se rukovodila uputama svog ginekologa. sretno!!

ia30's Avatar

ja sam radila HSG,nakon 2 mjeseca laparoskopiju(operativna)i doc se nije mogao načuditi koliko imam priraslica,a HSG nije bio tako crn!

Ja sam valjda već dosadna sa ovim ali uvijke preporučujem laparaskopiju jer je pouzdanija i točnija, a meni osobno puno manje traumatična nego HSG. Ponovno napominjem da je moj HSG bio uredan, a laparaskopija pokazala totalno začepljenje na oba jajovoda. Osim toga doktori svakako nakon HSG-a preporučuju laparaskopiju, pa svakako završiš na njoj onda je bolje odmah odraditi laparaskopiju.

alec's Avatar

Garfy slažem se s tobom jer sam i ja na kraju završila na laparo. sva sreća pa su mi uklonili cistu koja me je mučila 3 godine. samo ne znam da li možeš zahtijevati laparo ako tvoj ginekolog smatra da se prvo treba obaviti hsg. iskreno u tom trenutku nisam razmišljala o tome jer nisam niti bila upoznata sa svim mogućnostima.

ina33's Avatar

Ajde, super. Idem popodne danas iz ZG-a u Split (mislim da sam jedina koja putuje u doktora u tom smjeru), na konzultacije za ev. laparoskopiju, iako je dr. rekao da mi možda ne treba kad sam već u režimu IVF-ova, a i 37.-ma mi je. Javim se što mi je reklo.

alec's Avatar

ina33 sretno i javi se!!!!

ali laparo je operacija
    slažem se laparoskopija je invazivnija metoda...

samo ne znam da li možeš zahtijevati laparo ako tvoj ginekolog smatra da se prvo treba obaviti hsg
    može se sve u dogovoru, na kraju krajeva ipak smo mi pacijenti i mi smo ti koji odlučujemo, barem tako mislim

Imam 29 godina,pco, iza sebe imam dvije inseminacije koje su neuspješno završile-jedna s kiretažom, brdo klomifena prije toga i puno puno neodlučnosti u ovih devet godina u kojih nikako da ostanem trudna.Nikako nisam mogla skupiti prije svega hrabrosti da krenem nakon tih inseminacije jer sam skroz bila psihički down, sama pomisao da idem na pregled mi je bila mučna.Sada sam odlučila i idem do kraja spremna na poraze ali još više na pobjedu.