-
Da li da se zabrinem???
Lea zadnjih dana tu i tamo veli da ju boli glava ili trbuh... Pritom ne pokazuje nikakve znakove bola... Ne plače, niti bilo kojim drugim signalom daje do znanja da ju zaista nešto boli... Jednostavno kaže - "boji gava" ili "boji tubuh" i pritom dodirne taj dio tijela i nastavi se dalje igrati i veseliti kao i sekundu prije...
Da li je to neka faza u učenju riječi i dijelova tijela, ili bih se trebala zabrinut? Glupo mi ju je vodit doktoru da joj radi neke pretrage, ak joj nije ništa, a opet....
Imate li sličnih iskustava?
-
ja nekako mislim da bi vidjela na njoj da ju nešto stvarno boli, više mi to izgleda kao da je to negdje čula/vidjela pa se igra
-
i moj mali se u zadnje vrijeme skroz žali da ga "boji stomak", ali mislim da je to zato što čuje od mene da me boli (trudna sam) ili od bake (koju često boli želudac)
-
curica od moje prijateljice je njoj digla paniku kad joj je par dana govorila "mama, vrti mi se u glavi, boli me glava", ova sva u panici, a onda je cula na dvd-u u nekom crticu kako princeza (neka) govori iste te rijeci
isto kaze da drugih simptoma nije bilo
ja se nadam i zelim da je i kod vas tako
-
Moja Ivona je prije par dana rekla:Boji gava, mama boji gava i stavila ruku dlanom okrenutu prema van, legla na krevet i ponovila uf, uf, boji gava. Ima 2 godine. Tada sam se sjetila da je mene tjedan dana prije toga bolila glava i rekla sam uh što me boli glava. Ma oni sve kopiraju... A jučer je rekla da ju boli uho...i ja se zabrinula. A nakon pet mnuta rekla je da ju boli ruka i noga...
-
Moja Ivona je prije par dana rekla:Boji gava, mama boji gava i stavila ruku dlanom okrenutu prema van, legla na krevet i ponovila uf, uf, boji gava. Ima 2 godine. Tada sam se sjetila da je mene tjedan dana prije toga bolila glava i rekla sam uh što me boli glava. Ma oni sve kopiraju... A jučer je rekla da ju boli uho...i ja se zabrinula. A nakon pet mnuta rekla je da ju boli ruka i noga...
-
-
-
oh i mi znamo imat izljeve hipohondrije.
boli glava, boli noga, boli nos.....
neki dan je strašno bolila kičma :shock:
pitam je ja: di te boli kičma?
ona legla potrbuške na krevet, zadiglka majcu i kaže mi: tu me boli kičma, sad me češkaj malo.
ali me prvi put kad je rakla da je boli glava isto zabrinila.
jednom mi je došla: mama boli me strašno tiba.
- od čega te boli tiba?
- ne znam, boliiiii me, daj mi svoju pelenu da stavim u gaće :shock: :shock:
-
izgleda da ih trenutno sada sve boli, prije neki dan mi smo imali slučaj da se dino probudio sa glavoboljom, bolom u rukama i nogama, kao i pupuku, sve ga je bolilo i redovno ga nešto boli, ali ja mislim da oni čuju od nas (ja imama česte napade glavobolje, i neki dan mi otekla noga) pa je on sve to povezao i pripisao sebi...doduše kukao je dva dana da ga boli guza (tvrda stolica) ali se baš na licu vidi kada je nešto stvarno bolno ili kada nešto onako izmišlja...naša još jedna novina da će poluditi :shock: stvarno ne znam odakle mu to
-
Mog Jakova svako malo buba duda ( trbuh) , a kad ga pitam da mi pokaže gdje točno , onda pokaže mali prst ili slično..
-
moj P. isto naučio da "buba" i stalno je jedno vrijeme pokazivao prst (jednom se bio malo porezao pa ga je to bubalo), kad bi ga pitala gdje buba, pokaže prst i mama mora dati pusu.
Prije par dana pokazuje na pelenu i govori buba, ja odmotam da vidim i pitam što buba (malo opipam trbuh), a on gleda u pišeka i šuti (pritom ne pokazuje nikakve znakove bilo kakve boli), poslije smo skužili da možda hoće reći da piški, ali ne zna, pa kaže buba....
-
Moj je nedavno usred igre rekao da ga boli trbuh i nastavio se igrati. Sat vremena kasnije bio je na WCu, kakao, sve ok, kad se iznenada počeo plakati i ispovraćao se. POslije toga sve ok :/
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma