Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Da li da se zabrinem???

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Da li da se zabrinem???

Lea zadnjih dana tu i tamo veli da ju boli glava ili trbuh... Pritom ne pokazuje nikakve znakove bola... Ne plače, niti bilo kojim drugim signalom daje do znanja da ju zaista nešto boli... Jednostavno kaže - "boji gava" ili "boji tubuh" i pritom dodirne taj dio tijela i nastavi se dalje igrati i veseliti kao i sekundu prije...

Da li je to neka faza u učenju riječi i dijelova tijela, ili bih se trebala zabrinut? Glupo mi ju je vodit doktoru da joj radi neke pretrage, ak joj nije ništa, a opet....

Imate li sličnih iskustava?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja nekako mislim da bi vidjela na njoj da ju nešto stvarno boli, više mi to izgleda kao da je to negdje čula/vidjela pa se igra

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i moj mali se u zadnje vrijeme skroz žali da ga "boji stomak", ali mislim da je to zato što čuje od mene da me boli (trudna sam) ili od bake (koju često boli želudac)

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

curica od moje prijateljice je njoj digla paniku kad joj je par dana govorila "mama, vrti mi se u glavi, boli me glava", ova sva u panici, a onda je cula na dvd-u u nekom crticu kako princeza (neka) govori iste te rijeci

isto kaze da drugih simptoma nije bilo
    ja se nadam i zelim da je i kod vas tako

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja Ivona je prije par dana rekla:Boji gava, mama boji gava i stavila ruku dlanom okrenutu prema van, legla na krevet i ponovila uf, uf, boji gava. Ima 2 godine. Tada sam se sjetila da je mene tjedan dana prije toga bolila glava i rekla sam uh što me boli glava. Ma oni sve kopiraju... A jučer je rekla da ju boli uho...i ja se zabrinula. A nakon pet mnuta rekla je da ju boli ruka i noga...

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moja Ivona je prije par dana rekla:Boji gava, mama boji gava i stavila ruku dlanom okrenutu prema van, legla na krevet i ponovila uf, uf, boji gava. Ima 2 godine. Tada sam se sjetila da je mene tjedan dana prije toga bolila glava i rekla sam uh što me boli glava. Ma oni sve kopiraju... A jučer je rekla da ju boli uho...i ja se zabrinula. A nakon pet mnuta rekla je da ju boli ruka i noga...

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i marko isto tako,i tocno na taj nacin.rece da ga boli pa nastavi ko da nista nije bilo. pocelo je sa glavom, trbuhom i nogom i ja sam se isto prepala, pogotovo jer stalno citam kako djecje glavobolje ne smijemo zanemarivati. a onda kad je poceo uzdisati da ga jaaaako bole ledja skuzila sam da je to sve pokupio od nas. mm naime muku muci s ledjima i to cujemo valjda 300 puta dnevno. ja sam ta koju uvijek boli glava i trbuh jer se prejedam dok mi ne bude zlo

pokupe oni sve, pogotovo u toj dobi.

u posljednje vrijeme je i "uh sta sam nervozan" to sam isto ja :shock:

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

oh i mi znamo imat izljeve hipohondrije.
    boli glava, boli noga, boli nos.....
    neki dan je strašno bolila kičma :shock:
    pitam je ja: di te boli kičma?
    ona legla potrbuške na krevet, zadiglka majcu i kaže mi: tu me boli kičma, sad me češkaj malo.
    ali me prvi put kad je rakla da je boli glava isto zabrinila.
    jednom mi je došla: mama boli me strašno tiba.
    - od čega te boli tiba?
    - ne znam, boliiiii me, daj mi svoju pelenu da stavim u gaće :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

izgleda da ih trenutno sada sve boli, prije neki dan mi smo imali slučaj da se dino probudio sa glavoboljom, bolom u rukama i nogama, kao i pupuku, sve ga je bolilo i redovno ga nešto boli, ali ja mislim da oni čuju od nas (ja imama česte napade glavobolje, i neki dan mi otekla noga) pa je on sve to povezao i pripisao sebi...doduše kukao je dva dana da ga boli guza (tvrda stolica) ali se baš na licu vidi kada je nešto stvarno bolno ili kada nešto onako izmišlja...naša još jedna novina da će poluditi :shock: stvarno ne znam odakle mu to

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mog Jakova svako malo buba duda ( trbuh) , a kad ga pitam da mi pokaže gdje točno , onda pokaže mali prst ili slično..

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj P. isto naučio da "buba" i stalno je jedno vrijeme pokazivao prst (jednom se bio malo porezao pa ga je to bubalo), kad bi ga pitala gdje buba, pokaže prst i mama mora dati pusu.
    Prije par dana pokazuje na pelenu i govori buba, ja odmotam da vidim i pitam što buba (malo opipam trbuh), a on gleda u pišeka i šuti (pritom ne pokazuje nikakve znakove bilo kakve boli), poslije smo skužili da možda hoće reći da piški, ali ne zna, pa kaže buba....

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je nedavno usred igre rekao da ga boli trbuh i nastavio se igrati. Sat vremena kasnije bio je na WCu, kakao, sve ok, kad se iznenada počeo plakati i ispovraćao se. POslije toga sve ok :/

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala cure, malo ste me umirile (nemam dakle samo ja malog hipohondra ).

Ja sam pokušavala odvrtiti film unazad da se prisjetim otkud joj to, i zaista - sjetih se da je prije nekog vremena rekla da je boli trbuh dok je kakala (tvrda stolica), a ja sam ju onda mazila, pa si je to valjda povezala da bi se mogla opet maziti ak veli da ju boli trbuh. A za glavu vjerovatno govori da ju boli jer joj mi govorimo da će ju bolit glava kad se baca po krevetu na leđa (nikako da ju toga odviknemo :/).
    Vjerujem da joj ipak nije ništa jer je i danas krenula govoriti - "boji, boji", a kad sam ju pitala šta ju boli, rekla mi je - "kosa"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •