-
-
Beba sigurno treba da sisa jer kad god je bolesna to je sigurno ono sto sme, a ti mozes probati psotepeno uvoditi hranu metodom eliminacione dijete, jednu po jednu vrstu hrane u toku sedam dana, koliko se secam. Moram naci taj panflet pa cu ga prekucati. Pozdrav
-
Osoblje foruma
ne moraš zbog mlijeka držati dijetu, ali ako je tebi još mučno, drži se kuhane hrane (piletina, puretina, povrće) dok se nećeš osjećati dobro.
onda možeš početi jesti kao i prije, i normalno dojiti janu.
super da doji, be obzira što povraća. to će je najvjerojatnije spasiti dehidracije.
držite se!
-
Tako sam i mislila! Hvala!
-
-
Evo ga panflet iz Doma zdravlja
ELIMINACIONA DIJETA U TOKU PROLIVA I POVRACANJA
PRVOG DANA :
· Caj - ruski, indijski ili od Sipka;
· prepecen hleb, dvopek i grisine;
· povrce - kuvan krompir, sargarepa i pirinac i corba iz ovog povrca normalno posoljena ili sa "zacinom C";
DRUGOG DANA:
ako se smanjuje broj retkih stolica i povracanja dodati:
· kuvano meso - piletinu ili junetinu i corbu iz mesa i povrca, normalno posoljenu ili sa "zacinom C";
TRECEG DANA:
· uz poboljsanje zdravstvenog stanja, dodaje se kiselo mleko i jogurt;
CETVRTOG DANA:
· dodati obicno mleko;
SLEDECIH DANA:
· postupno dodavati po jednu vrstu hrane - jaja, drugo povrce i voce;
· ne davati najmanje 7 do 10 dana od pocetka bolesti cokoladu, konzerviranu hranu i gazirano pice.
PEDIJATAR ODLUCUJE DA LI SU UZ OVU DIJETU POTREBNI LEKOVI.
Samo da dodam, moj sin je imao slicne probleme bas sa 14 meseci i nista drugo sedam dan nije ni prihvatao. Ovo gore moze vaziti za sve u takvom stanju, a decici nasoj koja sisaju sika ume bas da bude spas kad su bolesni.
Pozdrav
-
Mala nana, hvala na trudu! Za sada kod Jane pali samo "cici", ali mislim da smo najgore izgurali!
-
cici je najbolje i najvaznije, i u ovom slucaju
super da ide na bolje!
-
Nema na sta, drago mi je da i ja budem malko od koristi kad sam na ovome sajtu nasla toliko koristi za sebe.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma