Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 50 of 96

Thread: Torta... bez icega

  1. #1
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default Torta... bez icega

    Trazim recept za kolac/tortu/nesto za prvi rodjendan, a recept NE smije sadrzavati:

    - jaja
    - mlijeko i/ili mlijecne proizvode
    - soju u bilo kojem obliku
    - mrkvu
    - kikiriki
    - bilo koje orasaste plodove
    - grahorice, osim graska i mahuna


    Od zamjenskih mlijeka moze eventualno rizino.

    Ima li netko neki recept ili trik kako nesto ispeci ni od cega?


  2. #2
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Smije li kesten, odnosno kesten pire?

    Smije li čokoladu?

  3. #3
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Red zelenog graška, red žutih žganaca, red bijelog griza.
    Pa sve skupa u neki fora kalup, pa okrenuti naopako.

  4. #4
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Smije li kesten, odnosno kesten pire?

    Smije li čokoladu?
    Nije nikad probala kesten, ali vjerojatno ne bih trebala nuditi jer spada, koliko znam, u orasaste plodove. Cokoladu mogu samo neku u kojoj nema mlijeka i sojinog lecitina. Nije nikakvu probala.

  5. #5
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Red zelenog graška, red žutih žganaca, red bijelog griza.
    Pa sve skupa u neki fora kalup, pa okrenuti naopako.
    Htjela bih stvarno neki kolac. Zgance ne zeli ni nacrtane (a vjerojatno onda nece ni griz).

  6. #6
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,715

    Default

    Mozda bi mogla ovo kao bazu ( maslac zamjeni drugom masnocom, mlijeko gaziranom mineralnom).
    https://www.google.hr/amp/www.food.c...a-bread-447487

    Sad jos samo da smislimo neku kremu.

  7. #7
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Hoce se ispeci to cudo, a da lici na nesto, kad izbacim maslac i stavim nesto drugo (suncokretovo ulje?! ili mozda to i kombinaciju apple saucea, to moze). Da stavim rizino mlijeko umjesto kravljeg, ili stvarno mineralnu?

    Ako se da ispeci u barem kakav-takav kruh/biskvit, onda mogu marmeladu umjesto kreme. Obicno joj uspijem uvaljati neku od maline.

  8. #8
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,715

    Default

    Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Hoce se ispeci to cudo, a da lici na nesto, kad izbacim maslac i stavim nesto drugo (suncokretovo ulje?! ili mozda to i kombinaciju apple saucea, to moze). Da stavim rizino mlijeko umjesto kravljeg, ili stvarno mineralnu?

    Ako se da ispeci u barem kakav-takav kruh/biskvit, onda mogu marmeladu umjesto kreme. Obicno joj uspijem uvaljati neku od maline.
    Mozes bilo koji masnocu da glumi maslac , samo da je neutralnijeg okusa. Sigurno ce biti ok.
    Moglo bi i bilo koje drugo "mlijeko" ili mineralna. Ovo sa gaziranom vodom bi moglo upaliti, gledala sam u nekoj kuharskoj emisiji o smanjivanju kalorija. Nisam probala na ovoj vrsti kolaca, ali pali kod palacinki bez greske.

  9. #9
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Nisam nikad probala skroz zamijeniti mlijeko mineralnom, u palacinkama. Ali mogla bih.

  10. #10
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Napravi dizano tijesto, kao za kruh, samo malo mekse. Brasno, voda, malo secera i kvas i napravi bozicnu zvijezdu, za filu upotrijebis pekmez. Lijepo je i ukusno. Nac cu link.

  11. #11
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Ugugla se nutella star bread i ima postupak. No ja koristim pekmez i tijesto za kruh ili pizzu.

  12. #12
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Sad ispada da kompliciras
    Palačinke možeš raditi bez svega kaj ti ne paše, čak i bez brašna
    Ovo sa zvijezdom je ok, ja to radim onima koji smiju kod mene opet bez tog popisa alergena
    Teško da ćeš dobiti nešto ko tortu osim ako ne radiš valjda hvarske pitu s rogacem i mandarinama
    Ak ne recept za mafine je koliko brasna(kod nas kombinacija rizino, kukuruzno, proseno) malo više od polovice tekućine, malo manje od četvrtine neke masnoce(repicino ili maslinovo), malo soli, narezano voće, peče se u kalupima za mafine do 20min, na 180

    Ili pogačice bez kvasca izbaci kaj ti smeta, možeš unutra ubaciti malo rogača ili žlicu pekmeza

  13. #13
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    I da ja i normalnima doma u palačinke stavljam običnu vodu iz spine

  14. #14
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    I da ima onaj recept izokrenuti pita i brži voćni kolač, sve to uspijeva

  15. #15
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,854

    Default

    Onda napravi žele u obliku torte ili ona torta kaj je samo od vode, japansku vodenu tortu.

  16. #16
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Možeš u rižino mlijeko zakuhati tapioka kuglice (ako ih imaš di nabavitii) i to ti može biti čokoladna ili vocna krema, ovisi s cim kombiniraš. Ako nema kuglica, može i tapioka brašno al nece biti tako zanimljivo. To ovak izgleda: https://www.google.hr/search?q=tapio...VgihXpj221M%3A , djeci jako zanimljivo.

    Ako nema tapioke, onda kukuruzni skrob ako smije, dobit ces puding za prelit preko biskvita.

    Brasno nisi spominjala da ne smije, pa možeš kao koru napraviti obican biskvit, a zamjena za jedno jaje je 1 samljevena zlicica lanenih sjemenki, odlično povezuje sastojke.

  17. #17
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Krema ti može biti puding kuhan u kompotu od npr. jabuka (ili ananasa ili višanja ili bilo kojeg drugog voća), kao u ovom kolaču:

    http://www.coolinarika.com/recept/ko...ma-i-pudingom/

  18. #18
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Dobar je puding na jabučnom soku, ja sam radila ne s pudingom nego s gustinom ili običnim kukuruznim brasnom

  19. #19
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Htjela bih stvarno neki kolac. Zgance ne zeli ni nacrtane (a vjerojatno onda nece ni griz).

    Kužim.
    Progulaj malo veganske kolače.

  20. #20
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Ako se odlučiš za betinu zvijezdu jako je to fino ako je nadjev ribana jabuka s malo rogača i cimeta,

  21. #21
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    A proso? Ima jedan recept od zlate nanic, ali to se Kuha i ostavi da se ohladi

  22. #22
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    U Zagrebu smo trenutno; ne znam zapravo sto mogu nabaviti jer se mucim i s onim sto inace jedemo (a da zadovoljava kriterije dvaju alergicara). Dugo me nije bilo pa mi treba vremena za svaku stvar. Ima li tapioce po Bio&Bio i Garden ducanima? To mi je blizu i izvedivo. Puding joj ne mogu kupiti, moram kuhati sama sa skrobom (pa opet moram traziti namirnice).

    Rogac nikad nije jela, otpada kao ideja jer ne isprobavamo nove namirnice do povratka kuci, iz vise razloga.

    Mojca, vegansko je super kao ideja, ali puno toga otpada jer se bazira na soji, a soju ne smije primirisati.

    Mozda napravim tu zvijezdu, ili neki pokusaj biskvita ili palacinki. Izmedju pekmez ili puding... ako nadjem sastojke.

    Super su mi ideje, hvala nad keep 'em coming. Imam jos nesto dana do torte...

  23. #23
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Pitanje više kome misliš nuditi tortu? Si guglala brzi voćni kolač na rodi, ispada probavljivo i izgledom primamljivo i za ostale. Ako planiraš samo za nju i maloga nešto onda napravi palačinke i složi ih malo posebni je. Ako želiš savjet više dok si tu ne uvodi onda ni novu hranu, napose drži se onog kaj vi inače jedete

  24. #24
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    I da zanimaju me razredi njene alergije?

  25. #25
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,465

    Default

    Možda ovdje nađeš sastojke, iako većinom imaju junk food.
    http://wall.hr/wine-and-dine/kada-se...nema-povratka/

  26. #26
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Kako sam ja riješila problem alergičara, kuham svima isto kaj smije najveći alergičar, a ostalima uz to ponudim nešto iz ponude kaj određeni član smije

  27. #27
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Quote Originally Posted by Cathy View Post
    Možda ovdje nađeš sastojke, iako većinom imaju junk food.
    http://wall.hr/wine-and-dine/kada-se...nema-povratka/
    Sory a kaj bi tu moglo pojesti dete od godine dana koje je usto i alergičar?

  28. #28
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,465

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Sory a kaj bi tu moglo pojesti dete od godine dana koje je usto i alergičar?
    Možda imaju neki sastojak koji joj treba. Napisala sam da sumnjam, ali kaže da u Zagrebu ne može naći američke stvari.

  29. #29
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Čokoladna torta

    1 i 1/2 šalice brašna
    1/3 šalice kakaa
    žličica praška za pecivo
    prstohvat soli
    šalica šećera
    1/2 šalice ulja
    1 šalica hladne vode
    2 žličice ekstrakta vanilije (ili vanili šećer)
    2 žličice octa

    Pomiješati sve suhe sastojke, posebno pomiješati sve mokre sastojke osim octa, dodati mokre u suhe i izmiješati i onda brzo dodati ocat, pomiješati i odmah staviti peći - oko pola sata. Preliti čokoladnom glazurom. Može se i premazati pekmezom pa preliti glazurom.

    Ovo je u principu slično kakao šnitama ali je tijesto jako sočno i svima je uvijek bilo fino.

  30. #30
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Quote Originally Posted by Kaae View Post
    U Zagrebu smo trenutno; ne znam zapravo sto mogu nabaviti jer se mucim i s onim sto inace jedemo (a da zadovoljava kriterije dvaju alergicara). Dugo me nije bilo pa mi treba vremena za svaku stvar. Ima li tapioce po Bio&Bio i Garden ducanima? To mi je blizu i izvedivo. Puding joj ne mogu kupiti, moram kuhati sama sa skrobom (pa opet moram traziti namirnice).

    Rogac nikad nije jela, otpada kao ideja jer ne isprobavamo nove namirnice do povratka kuci, iz vise razloga.

    Mojca, vegansko je super kao ideja, ali puno toga otpada jer se bazira na soji, a soju ne smije primirisati.

    Mozda napravim tu zvijezdu, ili neki pokusaj biskvita ili palacinki. Izmedju pekmez ili puding... ako nadjem sastojke.

    Super su mi ideje, hvala nad keep 'em coming. Imam jos nesto dana do torte...
    Je, jedino u bio ducanima je ima

  31. #31
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Quote Originally Posted by Cathy View Post
    Možda imaju neki sastojak koji joj treba. Napisala sam da sumnjam, ali kaže da u Zagrebu ne može naći američke stvari.
    A gdi si ti pročitala da ona traži nešto američko, traži bilo šta kaj bi moglo poslužiti da napravi nešto kaj bi bilo jestivo, jel očito da nema ništa osim nužnog kaj jedu

  32. #32
    Cathy's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    8,465

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    A gdi si ti pročitala da ona traži nešto američko, traži bilo šta kaj bi moglo poslužiti da napravi nešto kaj bi bilo jestivo, jel očito da nema ništa osim nužnog kaj jedu
    Evo ovdje "U Zagrebu smo trenutno; ne znam zapravo sto mogu nabaviti jer se mucim i s onim sto inace jedemo "

  33. #33
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Ne zvuči nimalo da se muče s američkim, već da joj je teško posložiti ionako kaotično prehranu

  34. #34
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    ima tapioca brasna i u konzumu vulgaris

  35. #35
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Tapioku i inače upotrebljavate? Usput kad si tu ima još i hrpa buća, tikva pa svakak bar jednu uzmi za speci
    Last edited by jelena.O; 01.01.2017 at 15:26.

  36. #36
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Čokoladna torta

    1 i 1/2 šalice brašna
    1/3 šalice kakaa
    žličica praška za pecivo
    prstohvat soli
    šalica šećera
    1/2 šalice ulja
    1 šalica hladne vode
    2 žličice ekstrakta vanilije (ili vanili šećer)
    2 žličice octa

    Pomiješati sve suhe sastojke, posebno pomiješati sve mokre sastojke osim octa, dodati mokre u suhe i izmiješati i onda brzo dodati ocat, pomiješati i odmah staviti peći - oko pola sata. Preliti čokoladnom glazurom. Može se i premazati pekmezom pa preliti glazurom.

    Ovo je u principu slično kakao šnitama ali je tijesto jako sočno i svima je uvijek bilo fino.
    Jel bitno kakav je ocat? Ovo super zvuci, odnosno stvarno je kolac! Jupi!

  37. #37
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Nije bit o koji je ocat,u slučaju da ga ne staviš svakako stavi dodatnu vodu u dobroj kolicini čini mi se da može i bez njega, ako niste uveli i kakao može i bez toga

  38. #38
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Ne trazim nista americko, nego mi je trebalo nekoliko dana da nadjem namirnice koje mladje dijete smije konzumirati, a da su jos k tome i organske. Ne kazem da je nuzno do Zagreba, nego je prilicno tesko kad je frka i kad moram citati svaku deklaraciju, a nisu mi poznate na prvi pogled, itd. Plus, skoro sve dolazi s napomenom da moze sadrzavati to-i-to u tragovima, a onda ne znam znaci li to da se ono sto kupujem samo proizvodi u istom pogonu kao i nasi alergeni, ili koriste bas istu opremu, ili doslovno ima sansi da je indijski orascic u vrecici obicne rize, itd. Recimo s mesnim/suhomesnatim proizvodima, s tim se najvise borim jer ne mogu naci prakticki nista sto ima deklaraciju, a izuzetno mi je bitno znati dolazi li meso s kazeinom, ili je sigurno bez ikakvih mlijecnih proizvoda. Proizvodi koje kupujem tamo su certificirano casein-free pa znam da su, na primjer, sigurni za nju. Zbog sina i njegovih alergija, iskljucivo godinama kupujem brasno i slicne proizvode jednog proizvodjaca... komplicirano, ali navikli smo pa vise-manje sve funkcionira.


    Jelena, nisu joj visoki razredi, ali reagira prilicno burno za tako niske ili nepostojece razine IgE, plus je usred obrade (uspjeli smo samo vaditi krv u potrazi za odredjenim IgE i ukupnim) pa je preporuka da se ne igram dok ne zavrsi prvi krug cijele price. Mlijeko je prvi razred (reagira urtikarijom na dodir, a probala je samo tvrdi sir i kefir), zumanjak je prvi, a bjelanjak drugi razred (probala kajganu dvaput, odreagirala urtikarijom odmah na dodir, prvi put manje, drugi put vise), soja i mrkva su ispali negativni, a reagira na oboje, ni na sto, ili na kombinaciju (tesko je razgraniciti jer se konzumacija mrkve dogadjala kad i izlaganje zrnu soje u vecoj kolicini). Tu je svakako nuzna detaljna daljnja obrada jer joj je naticalo lice, uz urtikariju, plus se osula po cijelom tijelu nekakvim cudnovatim osipom dva dana za redom.

    Kikiriki je ispao slucajan test jer je bilo 5ml krvi viska i stigao je pozitivan rezultat, prvi razred, tako da su tu digli najvisu paniku jer kikiriki nikad nije jela, a ni dirala pa nema smisla da postoji IgE u krvi. Cim se vratimo ide na senzitizaciju kikirikijem, usprkos dobi jer je konzilij djecjih alergologa zakljucio da se isplati, usprkos dobi (obicno se ne radi prije navrsenih 5 godina, a ona ce imati 12.5 mjeseci) jer se nadaju da ce konstantnim izlaganjem rijesiti problem, dok bi uskracivanje kikirikija moglo s vremenom dovesti do direktne opasnosti od anafilakse.

    Kad rijesi kikiriki (pozitivno ili negativno), onda ce ici na senzitizaciju mlijekom i jajima. Jos uz to moramo prokuziti mrkvu i soju, a cekamo i testiranje na grahorice (osim graska i mahuna, koji su joj ok) jer je jedina konzumacija crvenog graha zavrsila povracanjem, a grah i kikiriki su oboje legumi i povezani su alergoloski.

    Blago nama.

    I stariji ide u obradu kod novog alergologa; i njega bi konzilij hranio indijskim orascicem i pistacijama, ako novo vadjenje krvi pokaze da IgE nije rastao u zadnjih dvije godine. Svi su progresivni trenutno, vode se novim Izraelskim studijama. Mi smo za, samo me frka. Ali frka me i ovako, s obzirom da neki vrag vreba doslovno svuda, iz valjda sve hrane koja je pored nas.

  39. #39
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    A zašto ne kupuješ pojedinačno namirnice? Da većina suhomesnatih je sa sojom i dodatcimA, ima od Milivoja medvena par izdjelka bez dodataka, a usput kaj će tak malima suhomesnati?
    Po ovome kaj pričaš moji uopće ne bi smjeli biti alergičari, gro stvari nisu ni kušali ni dirali a sve im je više od 4-5razreda. Zašto bi kikiriki bio jako važan u životu?
    Last edited by jelena.O; 01.01.2017 at 16:36.

  40. #40
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Kikiriki nije vazan toliko da ga svatko mora jesti, ali je jedna od najuobicajenih kvalitetnih namirnica za skolske ruckove i slicno i prakticki ga je nemoguce izbjegavati bez izuzetnih mjera predostroznosti. Drugacija kultura i navika; nama je bitno.

    Namirnice kupujem pojedinacno, ali izbor je uglavnom los jer je pogresno doba godine, za pocetak. Puno toga sto je nama dio dnevnog menija ovdje trenutno nema, ili je izuzetno tesko naci. Beba jede puretinu i sunku bez problema, tamo, s obzirom da su organske, transparentnih sastojaka (meso i nista vise), bez nitrata i nitrita i bez alergena. Nije joj to glavna hrana, naravno, ali jede, s obzirom da ima vrlo limitirani popis namirnica koje smije jesti bez problema. Tamo je problem u kazeinu kod suhomesnatog, ne u soji. Ali ima certificiranih proizvodjaca koji ne koriste mlijecno (a ni soju).

  41. #41
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Jel bitno kakav je ocat? Ovo super zvuci, odnosno stvarno je kolac! Jupi!
    i to jako, jako fini kolač
    stavljam jabučni ocat, ali mislim da nije bitno kakav

  42. #42
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Ok a kaj o ona jede a da nema tu za kupit?
    Zato sam tam uz soju i napisala dodatci
    Last edited by jelena.O; 01.01.2017 at 16:49.

  43. #43
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Ne znam iz mog iskustva ako nešto stvara bilo kakvu nelagodu, kod nas osip ili slično ja to ne bi davala, tak sam i postupila kad mi je klinka s 4.5godine bila na opterećenju s mlijekom, stalno bila u osipu i tad sam prestala joj davati i dve godine nakon toga mlijeko bila čista nula, pa sam probala prvo s kozjimmlijekom

  44. #44
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    A koliko je ige na oraside šunkecuu? Kaj nije bitno da se mora smanjiti, mojem klincu, ali on je valjda posebni soj se još ništ nije smanjilo, za razliku od klinke kojoj se ige počeo smanjivati po prvoj kontroli igea

  45. #45
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Ma nije uopce bitno, nije nista posebno, nego jednostavno nema - bobicasto voce, avokado koji nije tvrd, organsko meso, stvarno nebitno. U Minnesoti rijetko sto raste zbog hladne i ostre klime vecinu godine pa nam je stvasta pod nosom, cijele godine, u svim ducanima. Nisam tu doma, samo gostujemo pa mi je svakodnevni zivot s dva alergicara super kompliciran.

  46. #46
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    On je 2. i 3. razred (indijski orascic i pistacije). Ne cekaju da se smanji, bitno je da ne raste. On je cak i jeo pistacije bez ikakve reakcije (prije testiranja s nepune 2 godine) pa zele kopati dalje.

  47. #47
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    i to jako, jako fini kolač
    stavljam jabučni ocat, ali mislim da nije bitno kakav
    Super!

  48. #48
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Bobicastog imaš zaleđenog, ni valjda da to doma usred zime kupuješ friško?

  49. #49
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,282

    Default

    Je i kod nas je granica 2 razred da se nešto pokuša, ali ako ti i već stvara probleme i bez razreda onda je bolje što kasnije početi, možda nestane samo od sebe

  50. #50
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Nisam bas vise u toku, ali Kaae, pol ovih namirnica koje si navela u svom prvom postu moja djeca kada su imala godinu dana nisu ni probala. A sve zato jer smo isli jako polako s dohranom zbog obiteljske sklonosti alergijama.
    Kaj se tice kikirikija, moja je alergicna a da mi to nikada nismo skuzili. Samo je test pokazao - tada je imala mozda vec i 6 godina. Morala bih provjeriti kada smo radili test.
    I tada mi je doktor rekao da je alergija na kikiriki jedina koja ne prolazi, a ja sam bas nedavno citala o ovome sto ti pises - senzibilizaciju kikirikijem, i tada sam se bas sjetila tog doktora.
    Na vecini nasih proizvoda pise da mogu sadrzavati tragove bilo kikirikija bilo orasastih plodova - time proizvođač štite sami sebe

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •