Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Suze nam oči!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Suze nam oči!

Trenutno sam vrlo zbunjena i nekako u nevjerici pa molim mišljenja i savjete.
    Davnih sam dana primjetila da Borni suze oči kada ide iz npr. toplog u hladni prostor ili kada je vjetrovito. Nekako mi se to činilo normalnim, budući da i sama reagiram na sličan način.
    No, jučer je moja mama susrela oftalmologa, dok se šetala s Bornom, koji je izrazio čuđenje što mu oke suze te preporučio da danas dođemo. Jasno da smo predvečer kod istog i otišli. Čim smo ušli u toplo (a kratko smo vrijeme boravili vani) Borni su oke počele suziti te je dr. vidio te suzne oči i rekao da je riječ o suženom kanaliću. Pokazao nam je kako moramo masirati, ispirati oko te kapati (4 puta dnevno) i stavljati mast (pred spavanje) - kapi i mast Tobrex. Pokušavala sam mu objasniti da oči ne suze kada smo npr. doma, da se suze javljaju uslijed promjena temperature, no rekao mi je da to nema veze.
    Ne znam, malo mi je to previše za nešto u čemu nisam vidjela apsolutno nikakav problem... :ne zna: .
    Da slušam ovog doktora, tražim srugo mišljenje ili...Da li vaša djeca reagiraju na sličan način?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kod nas je slična situacija samo kad je Anja prehlađena, tada reagira na toplo-hladno, onda joj oči dosta suze, a kad kihne tad joj baš i iscuri suzica, sad je prehlada prošla i oči su ok

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    kod nas je slična situacija samo kad je Anja prehlađena, tada reagira na toplo-hladno, onda joj oči dosta suze, a kad kihne tad joj baš i iscuri suzica, sad je prehlada prošla i oči su ok
    joj, zaboravila sam napomenuti..trenutno smo i malo prehlađeni - curi nam iz nosića, a i malo smo promukli...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a kako inače reagira

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa desi se da oko zasuzi dok je vani vjetrovito ili hladno...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gle, ja nisam stručnjak, ali meni se to čini sasvim ok rekcija na vremenske prilike, kao što si i sama napisala i ti reagiraš na taj način
    da sam na tvom mjestu ne bih mazala, a ako ipak nisi 100% sigurna odi po drugo mišljenje

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma, nekako me strah mazati antibiotikom...mislim, čemu mazati ako nije neophodno, zar ne?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

slažem se s tobom, čemu mazati bez razloga

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja se slažem, nema potrebe mazari antibiotikom. I mateju oči suze uslijed vjetra ili promjene prostora, pa čak i meni, što mislim da je normalno,jer oko samo regulira time svoju vlažnost. Nije isto ako ti puše vjetar i hladno je ili ti je udobno unutar četiri zida.
    Promatraj samo da nije konjuktivitis, odnosno da se suze ne zamute. Ako su bistre, to je OK.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo, opet se javljam ja, jer mislim da sam ipak koliko-toliko kompetenta da odgovaram na pitanja i nedoumice ove "problematike".
    Naime, moj sin od rođenja ima suženje suznih kanalića i to traje "cijeli njegov mali život, što znači dvije i (skoro) pol godine.
    Kao prvo, ako je u vašem slučaju zaista u pitanju suženje suznih kanalića, tada se nikako ne preporuča mazanje očiju kremama i mastima jer one još više blokiraju prohodnost kanalića.
    Kao drugo, Tobrex je prilično jak antibiotik i zašto Vam ga je prepisao bez bakteriološkog nalaza.
    Ako nema bakterija u oku, a to ćete prepoznati po žućkastom sekretu koje curi iz očiju (onda treba napraviti bris oka i vidjeti o čem se radi), dovoljno je oko kapati sa čistom fiziološkom otopinom ili Sulfasol kapima (koje jesu antibiotske, ali i jako blage, i mi ih neprekidno svaki dan u nekoliko navrata koristimo već dvije i pol godine) i masirati suzni kanalić kako bi se razradili kanalići.

Ukoliko želite potražiti drugo mišljenje, prema svojoj osobnoj preporuci mogu vas uputiti dr. Vlahoviću na Rebro ili u jednu privatnu polikliniku u Zagrebu, gdje i mi sada vodimo kontrole. Tamo smo napravili i prvo sondiranje suznih kanalića.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anka prvotno napisa
    Ako nema bakterija u oku, a to ćete prepoznati po žućkastom sekretu koje curi iz očiju
    daj mi molim te pobliže opiši taj žučkasti sekret, Anji kad se probudi malo zna biti sluzavo, kao rastopljena krmelja, ali samo kad je prehlađena, čim prehlada prođe sve je ok, s tim da oko za vrijeme prehlade ne tretiram

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

P. jaaakooo suze oči kad je vani sunce (čak ne mora biti niti jako), ali smo to do sada pripisivali preosjetljivosti (imao je navodno čak i lakši oblik atopijskog dermatitisa), međutim danas ujutro mu je na trepavicama bilo malo nekakvog sluzastog sekreta.
    Kako mu već desetak dana curi i nos (no curio mu je i prije a nikada nije imao ništa slično), povezala sam to s tim, čak mi se u prvo vrijeme pričinilo da nije možda po noći rukicama razmazao šmrkljiće, ali nakon što sam ga umila vidjela sam da su mu okice blago crvenkaste. Sluzi više poslije nije bilo, ali su oči i dalje lagano crvene - je li to neki blaži oblik konjuktivitisa i treba li se to ičime tretirati - bi li fiziloška pomogla ili možda mogu uzeti i ove sulfasol kapi????
    Što se inače može uzeti u ljekarni za konjuktivitis?

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I nama suze oči uvijek kad je vjetar ili je vani hladno.
    Rođeni smo sa suženim kanalićem ali nakon tretiranja u početku nismo se više bavili time(ja mislila da je to gotovo).
    I mi smo tad masirali i kapali Sulfasol.Od neki dan su mu opet oči malo suzile jer je puhalo pa su bile malo crvenkaste a onda je izišao ječmenac.
    Nisam išla kod pedijatra za to ali mislim da se sve samo povuklo(još malo i ječmenac) ali ne bih ni naslutila da je to možda od suženog kanalića da nisam ovo pročitala.

Znači te kanaliće treba još dugo tretirati :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •