Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Cijepljenje nakon dva "bcg. neg."

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Cijepljenje nakon dva "bcg. neg."

..dakle...Karlo ima dva "bcg. neg"..i nakon toga nije cijepljen ( jeli morao biti?)..i sad kad se trebamo cijepiti uobičajno za dvije godine ped. nije sigurna smije li ga cijepiti,da ne bi bilo kakvih posljedica.Zna li neka od vas nešto o ovome'
    p.s. pisala sam o ovome i ovdje: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...170&highlight=
    pa ako mod smatra da se tema ponavlja neka brise molim,hvala.Mozda se ovako ipak netko javi.Ped. nam je skroooooz nesigurna a zapravo i nije ped. nego doc opce prakse do dolaska pravog ped.
    SOS! :?

p.s. a da,još da kažem da je Karlo cijepljen u rodilištu za BCG..baš se ne kužim u ta cjepiva pa-help!

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nemam pojma o ovome, no reci cu ti reakciju nase pedijatrice kada sam joj rekla da Zach nije imao nikakav oziljak, nakon bcg cjepiva koje je dobio u rodilistu. nikakvog gnojenja nije bilo, krastice ili slicno kao sto je ona rekla da ce biti nakon 2 mjeseca.

ona je samo odmahnula rukom i rekla:"ma, nema veze". i ja se nikada vise nisam uzbudjivala oko toga.

bas me zanima sto ce drugi reci.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i mene zanima šta će ti drugi reči
    Anja isto nije imala ožiljak , krasticu ili da joj se ugnojilo, a pedijatrica na pregledima niti jednom nije pitala niti pogledala to mjesto :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mene baš isto zanima jer Roko nakon BCG-a u rodilištu isto nije imao nikakav ožiljak, ponovno je dobio BCG sa godinu i 4 mjeseca (nije doktorica ni testirala jer je rekla nema ožiljka, mora se ponovno cijepit), a niti nakon drugog cijepljenja nema ožiljak, jel bi morali ponavljat ili

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo mi danas idemo na drugi BCG jer od prvog nema ožiljka.
    LeeLoo da li se radi o Bcg cjepivu ili PPD testu?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    Evo mi danas idemo na drugi BCG jer od prvog nema ožiljka.
    LeeLoo da li se radi o Bcg cjepivu ili PPD testu?
    ..ups.. da,da-radi se o PPD testu-radio dva,oba neg.A cijepljen je u rodilištu za BCG( jesam se sad ok izrazila? )-što dalje????

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i mi smo Oskara drugi put besežirali "za svaki slučaj" jer od cijepljenja u rodilištu nije bilo reakcije. nema je ni nakon drugog puta, ali ped. zadovoljna!

samo da napomenem da ja nikad nisam imala, ni nemam taj ožiljak na ruci i svi su se uvijek čudili kak to da nisam cijepljena. a bila sam! tak da ako nema onih "crvenih gnojnih ožiljaka" ne znači da nekaj ne štima.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...ma mene zanima-ako je i drugi PPd negativan-sta onda?:
    a) cijepiti ga za TBC pa kasnije ono uobicajno cjepivo za dvije godine;
    b) ne treba ga više cijepiti za TBC vec nastaviti normalno dalje s tim cjepivom za dvije god;
    c) ako ima oziljak-cijepiti ga za TBC
    d) ako nema oziljak-cijepiti ga za TBC?????????????

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..a--khmm-jel' to da je PPD neg. znaci da NEMA oziljka? ...neda mi se sad citat onu gomilu postova....

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...ma mene zanima-ako je i drugi PPd negativan-sta onda?:
    a) cijepiti ga za TBC pa kasnije ono uobicajno cjepivo za dvije godine;
    b) ne treba ga više cijepiti za TBC vec nastaviti normalno dalje s tim cjepivom za dvije god;
    c) ako ima oziljak-cijepiti ga za TBC
    d) ako nema oziljak-cijepiti ga za TBC?????????????
    Evo mi smo bili naručeni za ponovno besežiranje jer nije bilo ožiljka. U međuvremenu su vjerojatno svi pedijatri dobili novi kalendar cijepljenja po kojem je ukinuto ponavljanje BCG-a i PPD test, slijedeće je tek u drugom osnovne.
    To bi začilo da se Karlo ne bi trebao više testirati niti cijepiti također do 2. osnovne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •