Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: prošao termin poroda

curica

Početno prošao termin poroda

Bog, svima

pohvala ovom forumu, stvarno sam dobila puno korisnih informacija.
    Molila bih sve koji imaju slicno iskustvo da mi odgovore.
    Termin poroda mi je bio 24.01.07. a ja jos u komadu. Na zadnjem pregledu kog ginica plodna voda cista, ctg uredan, cerviks smeksan i otvorena nesto vise od prsta. Rekao mi da ako ne rodim do ponedjeljka 5.02. da u utorak idem u Petrovu na indukciju. Inace cijelu trudnocu hvala Bogu nisam nimala nikakvih problema, jako sam aktivna trudnica, radila skroz do kraja, dosta setam, vjezbam, radim sve kucanske poslove sama.

Molila bi da mi odgovorite i napisete da li je netko imamo slicno iskustvo, malo mi je nelagoda od te bolnice i indukcije.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema potrebe za indukcijom dokle god je sve u redu.
    a ako ti je nelagoda od petrove, idi u neku drugu bolnicu neces biti jedina!

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja prijateljica je imala termin 3.12.06. a lijepo prenijela sve do 16.12. i tada je kao ti morala ostati u bolnici na induciranom porodu! I sve je super završilo rodio se mali prekrasni dečkić!!! A bila je non stop u pokretu i čovjek bi rekao da će brže i lakše ići, kad ono nije se otvarala niti milimetra! Ti si se barem počela otvarati to je dobar znak!
    Sve će biti dobro! Ništa ne brini! Držimo fige!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

curica,ja sam svoje obadvije trudnoce prenijela skoro 2 tjedna
    ako je sve u redu nemas razloga za brigu,niti potrebe za indukciju

opusti se,uzivaj i dobro nam dosla

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Termin mi je bio 25.1.Jučer sam bila na pregledu u Merkuru, ctg odličan, ali sam skroz zatvorena tako da mi nisu mogli pregledati plodnu vodu.
    Danas tokom dana mi je izašlo podosta bjelkastog i smečkastog iscjedka, pa ne znam jel to malo krvavo od jučerašnjeg pregleda ili je to cervikalni čep počeo curiti? :? :? :?
    Sutra opet na Merkur i rekli su ako ne dobijem trudove da u nedjelju idem na indukciju.
    Politika u njihovoj bolnici je da se nakon 10 dana od termina ide na indukciju.
    Nije mi to previše drago,a opet me malo brine pošto sam zatvorena i ne mogu mi pregledati plodnu vodu, da se bebač nebi pokakao i zamuti se voda, a oni to ne vide.
    Kada bi voda bila zamučena da li bi i ctg bio loš? :? :? :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo i mene, "svjetskog cuda" prema ekipi iz merkura. 15 dana nakon termina sam bila skroz zatvorena i bez trudova.
    porod induciran, zbog "bolnicke rutine" sto i dan danas zalim.
    paws, meni su rekli da beba pati da bi se to vidlo na ctg. citala sam u par knjiga da se "prenesenoscu" smatra kada trudnoca traje duze od 42 tjedna, a ne duze od 40 tjedana (tj. termin). pise ovako:
    vecina beba rodena tokom 43. i 44. tjedna su potpuno zdrave.
    drugi put se nedam, osim ako nece biti osnovane sumnje na patnju ploda (a u tom slucaju pravac operaciona na carski) . jer ovaj put je moja patnja bila prevelika. na kraju, za stvarno hitne slucajeve postoji hitan carski.
    moje iskustvo je-ne nasjedati na "bolnicka rutina" spike. (pritom mislim i na brijanje, a pogotovo na klizmu, joooj)(fali mi smajlic koji povraca )

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo danas sam opet bila na pregledu, ctg dobar, otvorena ništa.
    Naručili me opet u nedjelju na pregled i utorak bi trebala na indukciju.
    Maloprije mi izašlo nešto sluzavo i krvavo, jel to možda cervikalni čep ili je to samo posljedica pregleda(malo grubljeg)? :? :? :?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

meni je kod grubog pregleda oko 2h popodne izašo taj sluzavi krvav čep i navečer dobila trudove.rodila sam sljedeći dan popodne. 4 dana nakon termina.sretno-rodit češ danas ili sutra.dečko ili cura?

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dečko. Evo sad je 2 sata u noći, nema nikakvih trudova, sad mi je opet bilo malo tog smečkastog iscjedka.
    Čak sam večeras i skakala na lopti, ali ništa od trudova. :?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

jel ima što novo,trudovi ili si rodila već? :?

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne, još nema ni trudova?? :?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

ajde javi se kad nešto krene,držimo fige da sve dobro prođe.koliko dana si prenijela do sad? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj paws prvotno napisa
    cep zna ispasti i do tjedan dana prije poroda

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne brini. kazem ti da ja na 43+1 nisam imala nikakvih znakova da cu roditi u skorije vrijeme. ni otvaranje, ni trudovi. a do onda imas jos.. ohoho vremena. ako je ctg u redu, nedaj se na indukciju, probaj jos malo pricekati da porod sam krene. ni meni nisu mogli pogledati vodu. malac je rodjen zdrav i velik, apgar 10/10. jel imas osjecaj da nesto nije u redu, ili te samo muce datumi?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha, ni cep mi nije nikad ispao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cep ti je sigurno ispao, ali nisi primijetila.
    to se vrlo cesto dogadja.
    ni ja ne znam kad je moj ispao.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mozda je ispao kad je vec poceo (inducirani) porod pa od silnih bolova nisam primjetila. ali ono o cemu se pise (nesto smeckasto, sluzavo, prosarano krvnim zilicama) u svojim gacama nisam nikad nasla

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: prošao termin poroda

Citiraj aslavi28 prvotno napisa
    ajde javi se kad nešto krene,držimo fige da sve dobro prođe.koliko dana si prenijela do sad? :?
    8dana sam prenijela

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    mozda je ispao kad je vec poceo (inducirani) porod pa od silnih bolova nisam primjetila. ali ono o cemu se pise (nesto smeckasto, sluzavo, prosarano krvnim zilicama) u svojim gacama nisam nikad nasla
    niti ja.
    vjerojatno je palo u wc a da nisi skuzila.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ne brini. kazem ti da ja na 43+1 nisam imala nikakvih znakova da cu roditi u skorije vrijeme. ni otvaranje, ni trudovi. a do onda imas jos.. ohoho vremena. ako je ctg u redu, nedaj se na indukciju, probaj jos malo pricekati da porod sam krene. ni meni nisu mogli pogledati vodu. malac je rodjen zdrav i velik, apgar 10/10. jel imas osjecaj da nesto nije u redu, ili te samo muce datumi?
    Ma brine me to šta mi ne mogu pogledati vodu, nekako se bojim da se on nebi pokakao u vodu ili nešto toga tipa.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to je i mene mucilo, pa sam pitala da li bi se vidlo na ctg da nesto nije u redu, oni su rekli da bi. ne znam sta da ti kazem, ja se zderem sto sam im dala da me induciraju, i to 15 dana nakon termina. vidi kako se osjecas pa odluci. zelim ti srecu u svakom slucaju!

curica

Citiraj curica prvotno napisa
    Bog, svima

pohvala ovom forumu, stvarno sam dobila puno korisnih informacija.
    Molila bih sve koji imaju slicno iskustvo da mi odgovore.
    Termin poroda mi je bio 24.01.07. a ja jos u komadu. Na zadnjem pregledu kog ginica plodna voda cista, ctg uredan, cerviks smeksan i otvorena nesto vise od prsta. Rekao mi da ako ne rodim do ponedjeljka 5.02. da u utorak idem u Petrovu na indukciju. Inace cijelu trudnocu hvala Bogu nisam nimala nikakvih problema, jako sam aktivna trudnica, radila skroz do kraja, dosta setam, vjezbam, radim sve kucanske poslove sama.

Molila bi da mi odgovorite i napisete da li je netko imamo slicno iskustvo, malo mi je nelagoda od te bolnice i indukcije.

Bog,
    evo mene ponovno jos za sada u komadu ovoje 11 dana nakon termina ja se jos dobroosijecam, je da me lagano bole ledja i imala samiscjedak prosaran krvlju alijos nista, ctg u petak bio uredan, sutra opet idem na kontrolu pa cu vidjeti sto dalje, doktormmi je spominjao indukciju.
    Nadam se da ce sve iapk krenuti prirodno.
    Drzite se svi koji cekate kao i ja .

curica

Citiraj aslavi28 prvotno napisa
    8dana sam prenijela
    Bog,
    nista ne brini ako je ctg uredan onda nema razloga za brigu, ja sam 11 dana nakon termina prosla i jos nista. Sutra idem u doktora pa ako ne rodim on bi me poslao u utorak u Petrovu na indukciju.
    Bit ce sve ok, zelim ti puno uspjeha.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala, tebi također.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako izgleda kontrola plodne vode i dali se to radi samo radi prenesenosti?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da da, ali nisam sigurna. meni je nisu mogli napraviti jer sam bila skroz zatvorena, pa im je i to bio jos jedan razlog vise da me induciraju. bu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Kako izgleda kontrola plodne vode i dali se to radi samo radi prenesenosti?
    ma gurneti malu cjevćicu
    mal je neugodno al ništa strašno
    meni su je provjerili tjedan dana prije termina i nakon termina na svakom pregledu

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

neka cjevčica je bila u igri (osim onoga za mjerenje raširenosti), nije ništa rekao, pa sad ne znam, al da nešto ne štima bi most probably digao frku i paniku. ccc

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

reko bi ti

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovaj u sub nije ništa govorio, ovaj danas mi je objasnio i rekao što radi i kada radi, ugl sve je ok

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kolko si sada prenijela? mislim, "prenijela", jer je sve to normala.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Izračunali mi dva termina: 19.2 i 22.2 pa ti vidi
    ne znam kako su uspijeli to zafrknut jer i moj ginić i ovi u rodilištu dobili identične podatke!
    Ako ne rodim, u petak mi bolnica ne gine.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa mos ti zavlacit i kad dodes u bolnicu ak su ti ctg i voda ok
    ja sam im govorila da mi je "prenosenje u obitelji" (nisam lagala, mama i njena sestra su prenosile, ali bilo je jos tih sestara), i silno nisam htjela carski i tako. malo vibri
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da sve krene

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hm sve se more kad se hoće al ne bi u bolnicu općenito, ne samo zbog poroda
    Al me muči pitanje: jel onda oni to bacaju na carski ili me filaju dripom i geliraju i tako to kemijaju?
    Bem ti otvaranje javim kakvo je stanje u srijedu... za sad isto kao i subota.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

filaju te kemikalijama, unfortunately
    ako to ne uspije, onda te bace na carski. mislim, super im je fora
    nista, upregni muza, pici po stepenicama.. vibre i dalje stoje. a u bolnicu te nemre niko natjerat.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Izračunali mi dva termina: 19.2 i 22.2 pa ti vidi Smile
    gdje si ti još od prenesenosti
    Kaj se živicirate oko tih datuma, ionako svi koji se time bave i naklonjeni su prirodnom porodu kažu da niti datumi i graju prevelike uloge, i ne mogu se načuditi vaginalnim pregledima kod nas, jer kao ionako je većina prvorotki dobrano zatvorena do zadnjeg trena, a višerotki malo otvorena možda i cijelu trudnoću, a datumi su samo okvirna stvar, beba i majčino tijelo znaju najbolje kada je vrijeme.
    Dakle ja bih za sebe - NE indukcija samo iz razloga bolničke rutine.
    Ako nema dobrih razloga za takav invazivni i nasilni postupak, i crno na bijelo dokaza što to fali tvojim tjednima i bebi, opusti se i uživaj još to malo tjedana do poroda.
    A u slučaju stvarne frke, postoji uvijek carski.

Još ono bitno: tražila bih da mi razlog i nalaz zašto indukcija upiše u papire/knjižicu, onda bih tražila još dan, dva dana da razmislim, a u tom vremenu bih otišla po drugo mišljenje, možda čak u drugu bolnicu, liječnicima za koje znamo da su anklonjeni prirodnom porodu.
    Nikako ne bih pristala na indukciju samo na tmelju usmene preporuke, bez da se stane iza toga mišljenja i potvrdi pismeno razlog.
    Razlog, razlog i razlog konkretno, tjedni sami po sebi ne znače da nešto nije u redu!

Drugo kad osoblje vidi da znaš što indukcija nosi, i da se nećkaš, teže će dijeliti preporuke koje ne bi preporučili svojim kćerima i stali napismeno iza njih.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Al me muči pitanje: jel onda oni to bacaju na carski ili me filaju dripom i geliraju i tako to kemijaju?
    a neki te i rukom pokušavaju otvarati fizički, iako mislim da se to radi još samo kod nas i u Zanzibaru, negdje sam pročitala da je jedan ginekolog rekao da nakon cijelog radnog vijeka što je to radio, nije siguran da li je imalo kakvog efekta.

Dakle, oni vaginalni pregledi u porodu koji bole, to je to - i zahtijevajte da maknu prste k sebi.
    Svaki šok i stres usporava porod, a to je sigurno stres, čak i da ima nekog efekta.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bila sam danas na pregledu, u petak me definitivno uzimaju. Reče mi gin da ništa od indukcije dok ne krene samo od sebe (onda naravno indu. ne treba). No, koliko mu je za vjerovati? :?
    Srećom znam kako većina tih stvarčica izgleda pa im neću dat blizu.
    Ma znam da datumi nemaju vezu, meni nemaju veze sa ičim, osim sa time što oni briju na to i što mi tisuću ljudi svaki dan SMS šalje jesam li krenula .Beba, ja i plodna voda smo super, stoga...
    Namlatit ću ih ako krenu sa zlostavljanjem

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo ti mlati

zelim ti puno srece. joj da, sjecam se kak su meni svaki dan slali poruke i zvali me.. JOS nisi rodila?? pa kad ces?? (to mi je pitanje super. evo sad cu!) htjela sam ih sve poslati u ...
    ja cekam li ga cekam a oni me maltretiraju! vec su odustali svi od mene, e tek onda sam rodila

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

drip ćeš vidjeti ako ti pokušaju dati, to je infuzija.
    A prokidanje vodenjaka :/ , to vole poskrivečki napraviti, fora je u tome da od trbuha ne vidiš šta ti rade, ne boli, osjetiš tek kada počne voda curiti. Možda kod svakog pregleda, da prije izričito naglasiš da ne želiš indukciju, prokidanje vodenjaka, gelove i slično, asim ako izričito ne pristaneš, a o tome ćeš ih obavijestiti.
    Netko je napisao da imaju običaj i prstima razmaknuti "plodove ovoje" ili tako nekako se zovu, isto kod pregleda bez upozorenja; pa treba i to reći da ne želiš.

Pitala si na jednom topicu za drip, imaš topic na Porodima na kojem se govorilo zove se Drip - zašto je loš.

Ovaj stres od bolnice i dosadnih sms-ova ti nimalo ne pomaže. Pokušaj ignorirati, nemam doduše pametan savjet kako. Isprintaj si sa portala Rodinu brošuru Porod, imaš i brošure o dojenju, možda ti cure mogu preporučiti dobre knjige o porodu ako ima to u knjižnicama. Možda te ostave na miru kad vide što čitaš

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma manijaci jedni, poludit ću.
    I svi kažu:"Javi mi!"
    Of kors, susjeda prijatelja iz prve osnovne će mi sigurno bit prioritet kad ovo bićence zakmeči.
    Ono, Tia, čekaj da mama pošalje SMS teti Ružici pa ćeš dobit ciku, ni bad.

Khm khm.

Imam plan mlatit oko rodilišta dok ne krene panika, neću glumit bolesnicu zatvorena u smrdljivoj sobi.

A sad... do petka ima vremena
    Hvala na svemu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •