gdje si ti još od prenesenostiIzračunali mi dva termina: 19.2 i 22.2 pa ti vidi Smile![]()
Kaj se živicirate oko tih datuma, ionako svi koji se time bave i naklonjeni su prirodnom porodu kažu da niti datumi i graju prevelike uloge, i ne mogu se načuditi vaginalnim pregledima kod nas, jer kao ionako je većina prvorotki dobrano zatvorena do zadnjeg trena, a višerotki malo otvorena možda i cijelu trudnoću, a datumi su samo okvirna stvar, beba i majčino tijelo znaju najbolje kada je vrijeme.
Dakle ja bih za sebe - NE indukcija samo iz razloga bolničke rutine.
Ako nema dobrih razloga za takav invazivni i nasilni postupak, i crno na bijelo dokaza što to fali tvojim tjednima i bebi, opusti se i uživaj još to malo tjedana do poroda.
A u slučaju stvarne frke, postoji uvijek carski.
Još ono bitno: tražila bih da mi razlog i nalaz zašto indukcija upiše u papire/knjižicu, onda bih tražila još dan, dva dana da razmislim, a u tom vremenu bih otišla po drugo mišljenje, možda čak u drugu bolnicu, liječnicima za koje znamo da su anklonjeni prirodnom porodu.
Nikako ne bih pristala na indukciju samo na tmelju usmene preporuke, bez da se stane iza toga mišljenja i potvrdi pismeno razlog.
Razlog, razlog i razlog konkretno, tjedni sami po sebi ne znače da nešto nije u redu!
Drugo kad osoblje vidi da znaš što indukcija nosi, i da se nećkaš, teže će dijeliti preporuke koje ne bi preporučili svojim kćerima i stali napismeno iza njih.

Odgovori s citatom