Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: rad u skraćenom radnom vremenu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jola

Početno rad u skraćenom radnom vremenu

Mislim da sam ovaj post već poslala, ali ga ni pri jednom forumu ne mogu naći. Jako bi mi bilo važno saznati sljedeće:

Ukratko, moj sin od 7. mjeseca svoga života boluje od atopijskog dermatitisa. Sad ima 4 i pol godine. Tek nedavno, pukim slučajem, saznajem da bih ja, kao majka djeteta s takvom dijagnozom, mogla raditi u skraćenom radnom vremenu. Podnosim zahtjev za rad u skraćenom radnom vremenu te zahtjev za invalidninom djeteta (26. 01. 2007.) pri Centru za socijalnu skrb u Rijeci.

U slučaju da mi udovolje zahtjevima, koja bi prava za dijete i mene iz tog proizašla?

Unaprijed se zahvaljujem.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. moraš biti zaposlena tj. u radnom odnosu
    2. predaš zahtjev CZSS za rad s polovicom radnog vremena i za invalidninom
    3. pozovu te na liječničku komisiju koja odlučuje prema nalazima koje si podnijela o kakvom stupnju oštećenja se radi
    4. ako ti dadnu čl. 38 tj da je dijete s teškim oštećenjima i nesposobno za samostalni život (ne može samo jesti niti brinuti se o sebi), dobivaš invalidninu od 1000,00 kn
    5. ako dobiješ pravo na pola randog vremena, onda dobivaš punu plaću (jedan dio ti isplaćuje firma, a jedan dio CZSS)
    6. imaš pravo na dd od 833 kn
    7. ako ti je dijete smješteno u vrtić ili neki drug vid službene skrbi duže od 4 sata, invalidnina ti je 500 kn

jola

Početno

Citiraj nadica_b prvotno napisa
    1. moraš biti zaposlena tj. u radnom odnosu
    2. predaš zahtjev CZSS za rad s polovicom radnog vremena i za invalidninom
    3. pozovu te na liječničku komisiju koja odlučuje prema nalazima koje si podnijela o kakvom stupnju oštećenja se radi
    4. ako ti dadnu čl. 38 tj da je dijete s teškim oštećenjima i nesposobno za samostalni život (ne može samo jesti niti brinuti se o sebi), dobivaš invalidninu od 1000,00 kn
    5. ako dobiješ pravo na pola randog vremena, onda dobivaš punu plaću (jedan dio ti isplaćuje firma, a jedan dio CZSS)
    6. imaš pravo na dd od 833 kn
    7. ako ti je dijete smješteno u vrtić ili neki drug vid službene skrbi duže od 4 sata, invalidnina ti je 500 kn
    Hvala ti najljepša! Oprosti još, otkud taj članak 38?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •