pozdrav...
moja situacija je slijedeća: rastavljena sam pravomoćno nekoliko mjeseci, curica ima 5 godina i redovno se viđa s tatom - 2 poslijepodneva u tjednu, svaki drugi vikend, tjedan dana zimske i 2 tjedna ljetne ferije;
komunikacija sa bivšim suprugom je svedena na minimum, civilizirana ali.... nategnuta;
dobila sam priliku koja mi profesionalno puno znači, da promijenim posao i odem u inozemstvo; međutim, prije nego uopće prihvatim ponudu i vidim koji su sve uvjeti ponuđeni i da li mi to uopće odgovara, željela bih znati:
- da li me suprug može spriječiti u odlasku sa djetetom u inozemstvo? živimo u malom mjestu, i za dijete bi to bila po meni pozitivna promjena, život u međunarodnom okruženju, u većem gradu, sa puno sadržaja, strani jezici.....
znam da će to primiti negativno, kao da želim naškoditi njemu, a ne poboljšati egzistenciju i uvjete života sebi i našem djetetu; jasno mi je da se kontakti onda moraju drukčije regulirati, ali ne znam ima li zakonske osnove po kojoj bi se on mogao usprotiviti našem odlasku.....
- da li je za ovakva pitanja (odnosno odgovore koje tražim) bolje kontaktirati CZSS ili odvjetnika....
zahvaljujem![]()