Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: odlazak u inozemstvo

odette

Početno odlazak u inozemstvo

pozdrav...

moja situacija je slijedeća: rastavljena sam pravomoćno nekoliko mjeseci, curica ima 5 godina i redovno se viđa s tatom - 2 poslijepodneva u tjednu, svaki drugi vikend, tjedan dana zimske i 2 tjedna ljetne ferije;

komunikacija sa bivšim suprugom je svedena na minimum, civilizirana ali.... nategnuta;

dobila sam priliku koja mi profesionalno puno znači, da promijenim posao i odem u inozemstvo; međutim, prije nego uopće prihvatim ponudu i vidim koji su sve uvjeti ponuđeni i da li mi to uopće odgovara, željela bih znati:
    - da li me suprug može spriječiti u odlasku sa djetetom u inozemstvo? živimo u malom mjestu, i za dijete bi to bila po meni pozitivna promjena, život u međunarodnom okruženju, u većem gradu, sa puno sadržaja, strani jezici.....

znam da će to primiti negativno, kao da želim naškoditi njemu, a ne poboljšati egzistenciju i uvjete života sebi i našem djetetu; jasno mi je da se kontakti onda moraju drukčije regulirati, ali ne znam ima li zakonske osnove po kojoj bi se on mogao usprotiviti našem odlasku.....
    - da li je za ovakva pitanja (odnosno odgovore koje tražim) bolje kontaktirati CZSS ili odvjetnika....

zahvaljujem

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Re: odlazak u inozemstvo

Citiraj odette prvotno napisa
    dobila sam priliku koja mi profesionalno puno znači
    ...
    za dijete bi to bila po meni pozitivna promjena, život u međunarodnom okruženju, u većem gradu, sa puno sadržaja, strani jezici.....
    što još dodati na ovo tvoje razmišljanje? Pakiraj kofere!

A u vezi tate, pitaj ti lijepo tvoju socijalnu radnicu u CZSS kako dalje odnose što civiliziranije urediti, bez da se itko naljuti. Možda će vaše preseljenje značiti rjeđe, ali zato duže susrete s tatom.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pitaj u CZSS skrb socijalnu radnicu za brak i obitelj, sigurno su do sad imali sličnu situaciju, pa će ti dati konkretan savjet/rješenje... Mislim da se može urediti cijela situacija, naravno bilo bi bolje da tvoj ex ne poteže odvjetnike, ali i u tom slučaju nema šanse jer je situacija prilično opravdana... Viđanje djeteta s ocem će se vjerovatno urediti tako da će dobiti više dana tijekom blagdana, praznika i sl.
    sretno

odette

Početno

minda i foška

postala sam na više mjesta i svi pljuju po meni, samo ovdje na rodi ste mi vas dvije poželjele sreću i dale konstruktivne savjete

hvala.....

u ponedjeljak imam razgovor u CZSS i sa odvjetnicom, pa ću onda vidjeti dalje

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja cu vam samo pozeljeti srecu

odette

Početno

zvala CZSS - kaže mi gospođa da otac ne treba dati suglasnost!! :D :D

ovo me je vrlo usrećilo, ali još ću provjeriti i kod odvjetnice....
    nekako mi je bitno, da imam slobodu izbora, čak i ako ne prihvatim ovu ponudu za posao....

razmišljam o opcijama koje ću ponuditi bivšem suprugu za viđanje....

baš sam jaaaako sretna.....

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

:D :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mislim da ćeš se malo razočarati...
    ne možeš joj putovnicu izvadit bez suglasnosti oca, ako je živ...

neka bude kako si želiš

ali nije istina da smo svi pljuvali po tebi

odette

Početno

anaira...... nisam mislila na ovaj forum u vezi pljuvanja....

danas sam kontaktirala CZSS i kaže mi pravnica da mi nije potrebna očeva suglasnost, a dijete već ima putovnicu, koja vrijedi do 2008 - naravno da ovo ne rješava sve moje problemi i nedoumice, ali je ipak nešto...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

onda imaš jednu brigu manje...

sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •