Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Iskustva u dojenju

Tinkica

Početno Iskustva u dojenju

Ovako... Imam pitanje za one koje su dojile ili još uvijek doje. Zanima me kakva su vaša iskustva u dojenju i dali uopće dojite svoje dijete te na koji način? Pitala sam i na forum.hr i većina mi ih je rekla da i ovdje pokušam

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobrodošla, Tinkica

Dobar dio članica foruma su dojilice i dugodojilice i višestrukodugodojilice i općenito je forum jako prodojilački (u skladu s Rodinom vizijom) a na našem portalu imaš pravo more tekstova o dojenju

Ja dojim svoju Leonu tri godine i tri mjeseca i mogu ti reći da su mi ti trenuci i dalje nešto najljepše na ovom svijetu i da svako malo ponovo sa oduševljenjem kličem kako su cice nešto najsavršenije što je evolucija ikad napravila

Dojenje je prirodno i najbolje što možeš napraviti za svoju bebu, ali nije sasvim jednostavno...kad dođu problemi treba ih znati riješiti, treba imati veliku podršku obitelji koja neće odmah nuditi "spasonosnu" flašicu.
    Za dojenje se zaista vrijedi potruditi jer svaka kap je djetetu eliksir zdravlja i sreće...

Na forumu imaš mnoštvo topika o dojenju, gdje smo već mnogo puta raspravljali o najrazličitijim stvarima i dobrim i lošim, samo prosurfaj pa ćeš vidjeti

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nekoliko lijepih prica o dojenju na portalu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene je ovaj sajt prosto odusevio. Nesto sto je u meni cucalo odjednom je naslo svesrdnu podrsku. Jos uvek iscitavam tekstove, teme i postove i ne mogu verovati kako mnogo ranije nisam nasla rodu. Ali, sve je bio potpuni splet okolnosti. Cerka je sisala 18 meseci i to je za vreme kad je ona rasla bilo ihahaj dugo. I tada sam imala problema da zaustavim mleko, ali posle 4 dana razdvojenosti smanjilo se prilicno. Resivsi da sina vise ne dojim, posle 2,5 godine, krenula da surfujem, u potpunom bedaku, cime da zaustavim mleko, kad - otkrijem rodu!
    U stvari to jeste najlepsi osecaj koji mama dozivljava od prvih bebinih dana.
    Sve te nove price da se doji na svaki zahtev su meni potpuno pile vodu. Medjutim, niko ne prica kako se mleko zaustavlja! A ono u stvari ni nema recepta, vec svako otkriva svoj nacin. I tako, iako smo moj sincic i ja bili prekinuli sisanje 7 dana, a ja nastavila da flasiram mleko, opet sikimo, bez izglednih planova da nesto menjamo, jer oboje uzivamo, a roda je tu da nas ohrabri...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preporuka svjetske zdravstvene organizacije i unicefa je dojiti barem dvije godine

ista je preporuka od nizozemske sluzbe za laktaciju

sebastian ce kroz koj dan napuniti 3 godine i jos uvijek je sesavac i jos uvijek spava sa nama u krevetu

mi pokusavamo organizirat tako da on sam odluci kad ce prestat dojit

adaptirano mlijeko ti je otrov, kravlje mlijeko je hrana za kravlju djecu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

vidjeh danas na njemackoj tv najavu za novu americku seriju "close to home" (od cbs-a), a glavna protagonistkinja je mlada detektivka koja ima 4-mjesecnu bebu i doji ju. 8)

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    nekoliko lijepih prica o dojenju na portalu

Tema koju smatram vrlo korisnom, za onu "drugu" stranu dojenja kad ide tesko, ali se ustrajava:
    Ne volim dojenje!

Tinkica

Početno

kloklo, hvala na dobrodošlici i iskustvu
    One lijepe priče o dojenju su super, al postoje i ona koja ne idu dobro, pa mi je i ona druga priča o teškom dojenju vrlo korisna.
    Hvala vam na ljubaznosti

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tinkica prvotno napisa
    ...al postoje i ona koja ne idu dobro, pa mi je i ona druga priča o teškom dojenju vrlo korisna.
    Dakako Tinkice, treba znati što sve može poći zlo i naopako da bi znala dobro reagirati kad/ako do toga dođe i ohrabrujuće je što mnoge priče koje su loše počele imaju sretan kraj

Tinkica

Početno

Ja sam inače medicinska sestra, tako da mi moramo upućivati majke koje imaju poteškoća u dojenju i davati im savjete što se tiče pravilnog dojenja i položaja djeteta. No naravno, ja još uvijek to ne radim

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tript hura za tebe što se tako trudiš :D

Tinkica

Početno

Hvala
    Znam da ima sestara koje su jako bezobrazne pa ću se ja trudit da ne budem takva, barem dok sam još uvijek u ovom zanimanju

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tinkice, jel radis negdje na odjelu s rodiljama, ili si patronaza?

Tinkica

Početno

Bila sam na dječjoj kirurgiji ali sad sam na internoj.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ako se dvoumis pomisli na nocno sterilisanje flasica i pravljenje mleka.Ja imam ne spavalicu tj. spavalicu ali na siki i prosto ne mogu da zamislim sta bih radila kada ne bi bilo njenog velicanstva sike.Sika za Nobelovu nagradu! :D

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadam se da ces na nasoj stranici nauciti puno o dojenju i kako dati podrsku majkama dojiljama i kako ih educirati o vaznosti dojenja, pogotovo kad su im djeca bolesna i/ili hospitalizirana

Tinkica

Početno

Naravno, Zrinka, trudit ću se biti što bolja u tome

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Re: Iskustva u dojenju

Citiraj Tinkica prvotno napisa
    Zanima me kakva su vaša iskustva u dojenju i dali uopće dojite svoje dijete te na koji način? Pitala sam i na forum.hr i većina mi ih je rekla da i ovdje pokušam
    bas mi je drago da si ovdje.
    prvo dijete sam dojila godinu dana.
    drugo dijete jos uvijek dojim (16 mu je mjeseci i to mu je jos uvijek glavna prehrana, ima samo jedan obrok krute hrane dnevno).

iskustva!? pa, prekrasno je to iskustvo - pocevsi od one blizine kada ste zajedno, kada osjetis toplinu svoje mrvice...
    jako prakticno - dojenje je dva puta spasilo moje dijete bolnice (enteroviroza sa povracanjem i proljevom i bronhitis). receno mi je da ce, ukoliko dehidrira morati na rehidraciju u bolnicu. to se nije desilo jer on koristi dojku ne samo kao izvor hrane, vec i kao utjehu i na taj nacin uvijek dobije nesto tekucine.

ako te zanima jos nesto, samo pitaj.

Tinkica

Početno

momze, hvala na podjeli iskustva
    Jesi li dojila u sjedećem ili ležećem položaju?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema polozaja u kojem vecina nas ovdje nije dojila, ukljucujuci i one koji ti ne padaju napamet (npr pises na compu a dijete stoji do tebe i sise )...

na pocetku mamama, pogotovo ako su imale epiziotomiju (koju nazalost tesko mozs izbjeci u vecini nasih rodilista) najlakse je dojiti lezeci...
    a kasnije biras polozaj koji tebi i beb najvise odgovara...

na nasme portalu imas polozaje dojenje, bas polozaj bebe u odnosu na majcino tijelo

sto te jos zanima, samo pitaj :D

Tinkica

Početno

Puno hvala, zrinka, zasad nema pitanja ali kasnije možda bude

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

[ kravlje mlijeko je hrana za kravlju djecu[/quote]

kaj je moja mama krava?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

a inače, sve što znam o uspješnom dojenju naučila sam na ovom forumu. kad sam počela, bila sam sigurna da sam u 1 posto onih koje ne mogu dojiti, a prije par dana se pokazalo da sam u 15 posto onih koje isključivo doje 6 mjeseci. i zbog tog sam najsretnija na svijetu. moje je dojenje uspjelo zahvaljujući rodi i maxadsl-u

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

i sad idem dojit bar još dvije godine ak se posreći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •