Najbolje da počnem od početka. 17.01. sam dobio kćer. Zove se Petra. Noć prije oko 20h je supruzi u 39-om tjednu trudnoće pukao vodenjak i plodova voda je bila zelena. Nije imala trudove. Odmah smo otišli u rodilište i oko 10:30 ujutro je uz drip i epiduralnu rodila Petru, bio sam na porodu i bilo je fantastično, neopisiv osjećaj, iskreno preporučujem svim očevima da bodre svoje supruge i dočekuju svoje dijete. Dobila je API 10/10 PT: 2940 gr./ 47 cm OG: 35 cm. Drugi nalazi (krv, i dr.) su bili u redu. Supruga je radi prevencije dobijala antibiotik. Prvi put su joj donijeli Petru na dojenje tek taj dan oko 17h i to u vrijeme posjeta do tada je supruga nije niti vidjela osim neposredno nakon poroda. Rekli su joj u smislu: "Evo dojite sad" dok su drugi muževi bili u istoj sobi u posjetama. Nitko joj nije pokazao niti objasnio kako se doji. Zamolila je pomoć ali svaka sestra je drugačije pokazivala, no nekako je ipak išlo. Pojavile su joj se ragade i oko 4 ujutro je opet pitala za pomoć da joj pokažu kako se doji ali su uzeli Petru i nahranili je na bočicu, a da nas prije nisu ništa pitali. Imali smo i plan poroda sa ovih stranica u kojem smo naveli da želimo isključivo majčino mlijeko ali eto ... . Petra je lijeno sisala ali ipak je išlo i otpustili su je sa 2770. Svakim danom im je išlo mrvicu bolje ali opet jako lijeno. Ragade su nestale i učile su kako se sisa. Povuče ona par puta dobro ali se kao umori i često utone u san. Prvi dan kad je došla doma je lagano požutjela (u bolnici ništa). Rijetko sama traži papati, a periodi između podoja, svatko govori drugačije, netko kaže 2, netko 3, netko 4 sata, neki kažu da ih noću ni ne treba dojiti. Patronažna je rekla svaka 3 sata, pa smo se toga i držali samo smo ubacili između još podoja ako Petra to traži. Provodi jako puno na prsima, a ustvari pojede malo jer kako sam rekao čini se da se brzo umori i najčešće zaspi ili mrljavi po dojci, a supruga ima lijepe malo veće dojke sa normalnim bradavicama i sve je ok. Trude se da efektivno sisa bar 10 minuta po podoju. Zbog takvog dojenja sam inzistirao od patronažne da izvagamo Petru, ali kaže da izbjegavaju vagati bebe do mjesec dana starosti. No na kraju smo je ipak izvagali u ponedjeljak 29.01. dakle sa 12 dana i imala je samo cca 2750 dakle manje nego pri otpustu, savjetovala nam je da idemo kod doktora i otišli smo u utorak i opet vaganje, 2700. Doktor pita hoćete odmah u bolnicu ili dođite u petak, ali do tada dojite svakih sat vremena, pa ćemo vidjeti dali da je šaljemo u dječju bolnicu (vađenje krvi i dr.). Odabrali smo drugu varijantu. Inače Petra je još uvijek lagano žuta, i isto lijeno papa. Prije nije bljuckala, a sada skoro svaki put bljucne. Vidjeti ćemo sutra što kaže doktor i vaga. Ponašanje je normalno. Puno spava, a kada je budna proučava svijet oko sebe. Plače uvijek kada je presvlačimo, a kroz dan ima oko 6 mokrih pelena, a pokakanih bude 1 na dan, i još 2,3 kad je samo malo pokakano. Stolica je normalna, zlatno žučkasta, rijetko je zelenkasta. Samo je jučer imala rjetku stolicu. Po simptomima nema soor, sve je normalno. Jedino su joj se na palčevima na rukama pojavile neke crne zanoktice, na svakom po jedna. Žao mi je voditi tako malu bebu po doktorima, bolnici, na vađenje krvi i hodati vani dok je ovako hladno, strah me da ne navuče još neku bolest. Jako smo zabrinuti pa ako može koji savjet ili slično iskustvo, čitao sam na forumu da su neke bebe dobile malo na težini pa je bila frka, a moja nije dobila ništa, nego je izgubila 70 ((