Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Istegnula ručicu?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Istegnula ručicu?

Pišem s posla, izbezumljena....
    Lea je kod moje mame, bile su u šetnji, vraćale se , Lea negodovala kad su se penjale uz stepenice, mama ju vodila za ruku, ona se htjela otrgnuti....
    Uglavnom, pokazuje da je boli ručica u ramenu, spavala je normalno, sad je vesela i priča ali ne koristi lijevu ručicu.....
    Doc. mi se ne javlja pa vas molim savjet čime da joj olakšam večeras i noćas ako se bude žalila?
    Sigurna sam da nije nešto ozbiljnije jer bi se drukčije ponašala ali svejedno sam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da više ne boli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrlo vjerojatno je.
    Zato su kod male djece opasne one igre "jedan, dva, tri - hop" jer se lako iščaši rame.

Idite doktoru.

Pusa malenoj.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Neznam da li će pomoći iskustvo moga sina, ali mi smo zbog tog "istezanja" išli tri puta na kirurgiju radi ponovnog "namještanja" rukice u zglob. :shock:
    Naime dogodilo se sva tri puta da smo djete vodili za ruku i on bi se ili poskliznuo ili trznuo ili nešto treće i zabolila bi ga rukica u području zgloba između šake i podlaktice i štedio bi tu ruku. Tamo kad smo došli na kirurgiju doc je u jednom laganom potezu vratio zglob na mjesto i to u području lakta, a rekao nam je da se bol oćituje u zglobu kod šake.
    I rekao je još da je to dosta česti slučaj jer kod male djece još nije završeno okoštavanje do kraja i da se zna dogoditi da kod nekog položaja ruke i slučajnog cimanja dođe do iskakanja zgloba iz čašice.
    Nakon namještanja ruke, djete više nije osjećalo nikakve bolove i nastavio koristiti ruku kao da se ništa nije dogodilo.
    Sad, kod nas je razlika ta što se tužio na bol u predjelu šake, a tvoje dijete se tuži na bol u ramenu.
    A da ipak odete da neko pogleda malu ručicu?

Pticica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    I rekao je još da je to dosta česti slučaj jer kod male djece još nije završeno okoštavanje do kraja i da se zna dogoditi da kod nekog položaja ruke i slučajnog cimanja dođe do iskakanja zgloba iz čašice.
    Nakon namještanja ruke, djete više nije osjećalo nikakve bolove i nastavio koristiti ruku kao da se ništa nije dogodilo.
    To je česti odgovor doktora, ali kod mene kad sam imala 7 mj. dogodilo se isto, tata me je dignuo i lakat je izletio iz čašice zgloba. I danas imam s tim problema jer nije u pitanju samo okoštavanje nego i oblik čašice u kojoj se zglob nalazi. Kod mene su svi zglobovi u plitkim čašicama npr. ako stanem krivo mogu vrlo lako iščašiti skočni zglob, ali isto tako se taj zglob lakše namješta jer je čašica plitka odnosno neki put se i sam vrati na mjesto.
    Zato svakome kome se to češće događa da se djeci iščaši neki zglob neka doktor na UZV pogleda da li je čašica nešto plića odnosno šira od normalnog. Često doktori govore da je to glupost i da to nema veze. Meni je tek nakon trećeg iščašenja (s 25 godina) doktor u Traumi to potvrdio. Uz to mi je rekao da su kod plitkih i širih zglobova odnosno čašica tetive jače i ne događa se da se zglob konstantno iskače. Gotovo nikad je ostaju oštećenja zbog jakih tetiva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •