-
Ubodna žarulja
Ovak: konačno mi se svidio jedan luster, ali u njega idu ubodne žarulje. Žena koja radi u dućanu, naravno, nema pojma kaj je to. Interesira me:
-da li je to žarulja sa žarnom niti?
-kakvu svjetlost daju?
-koliko su trajne (kvalitetne)?
-koliki je omjer toplina:svjetlost?
Zna netko?
Tnx![/list]
-
ni slučajno! ja kupila, sav sretna, i to dva komada, još kao i jeftino, kad ono... do sada smo duplo novca dali za te žarulje! Jako su skupe, a traju stvarno kratko, mi smo ih u godinu dana promijenili više od 20. Najjeftinije što sam ja našla je bilo prije par mjeseci u Getrou 2 kom oko 30 kn. A i ne svijetli baš lijepo, barem za moj ukus, svjetlo nije dovoljno difuzno, previše je usmjereno i onda je cijela muka naštimati žarulje u pravom smjeru.
S druge strane, možda sam u krivu, možda to ovisi i o kvaliteti lustera, a ja baš nisam imala sreće...
-
a pricate o onome o cemu ja mislim da pricate...
i tu ima razlicitih proizvodjaca zarulja a samim tim i kvaliteta istih..
i jos nesto, ima nacin na koje se one ne smeju pipati pri stvljanju jer se pokvare.
-
to su halogene zaruljice, zar ne?
Mi ih imamo ispod dvije police i 2 na regalu - ukupno 7 u stanu. I dugo traju, ali razvijaju (relativno) puno topline, jako se zagrijavaju - one zarobljene u jednoj polici imaju metalno kuciste pa se zagrijava i polica, sto mi bas nije drago - zato tamo zamijenih 20W s 10, nabacih pluto i OK je sad.
Koliko se sjecam, prica o njima je da one traju DUZE nego obicne zarulje i daju vise svjetlosti za istu snagu. I zbilja bljeste za (mizernih) 10 ili 20W. Jedino nezgodno kod njih je to sto daju usmjereno svjetlo pa meni to nikako ne ide na plafon. Isto je bilo s kupljenim lusterom s reflektorima - morali ga vratit u trgovinu, MM pozelenio
U tim zaruljicama je unutra nekakva zarna nit i ne smiju se dirat prstima kad se uticu, tako je bar nacrtano na pakiranju. Pa ja po PSu i sve 5. Traju.
E da, i traze transformator da se negdje skrije.
Nase rjesenje plafona je na kraju bila plafonijera iz Kike, s dva obicna grla. I to dovoljno velika da stanu u nju i stedne zarulje jer je navecer stalno upaljeno svjetlo (iako, obicna zarulja daje meni ljepsu svjetlost)
-
Tnx!
Ja inače više volim bijelu svjetlost koju daju štedne žarulje.
Kaj se tiče ubodnih žarulja, pa mogla mi je žena onda lijepo reči da su to one kaj idu u auto farove. Za njih znam da se gornji dio nesmije dirati prstima (premazan je nečim) jer onda ostane masnoća s ruku gore, to se zapeče i odeee žarulja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma