Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Ubodna žarulja

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Ubodna žarulja

Ovak: konačno mi se svidio jedan luster, ali u njega idu ubodne žarulje. Žena koja radi u dućanu, naravno, nema pojma kaj je to. Interesira me:
    -da li je to žarulja sa žarnom niti?
    -kakvu svjetlost daju?
    -koliko su trajne (kvalitetne)?
    -koliki je omjer toplina:svjetlost?

Zna netko?
    Tnx![/list]

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ni slučajno! ja kupila, sav sretna, i to dva komada, još kao i jeftino, kad ono... do sada smo duplo novca dali za te žarulje! Jako su skupe, a traju stvarno kratko, mi smo ih u godinu dana promijenili više od 20. Najjeftinije što sam ja našla je bilo prije par mjeseci u Getrou 2 kom oko 30 kn. A i ne svijetli baš lijepo, barem za moj ukus, svjetlo nije dovoljno difuzno, previše je usmjereno i onda je cijela muka naštimati žarulje u pravom smjeru.
    S druge strane, možda sam u krivu, možda to ovisi i o kvaliteti lustera, a ja baš nisam imala sreće...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a pricate o onome o cemu ja mislim da pricate...

i tu ima razlicitih proizvodjaca zarulja a samim tim i kvaliteta istih..

i jos nesto, ima nacin na koje se one ne smeju pipati pri stvljanju jer se pokvare.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

to su halogene zaruljice, zar ne?

Mi ih imamo ispod dvije police i 2 na regalu - ukupno 7 u stanu. I dugo traju, ali razvijaju (relativno) puno topline, jako se zagrijavaju - one zarobljene u jednoj polici imaju metalno kuciste pa se zagrijava i polica, sto mi bas nije drago - zato tamo zamijenih 20W s 10, nabacih pluto i OK je sad.

Koliko se sjecam, prica o njima je da one traju DUZE nego obicne zarulje i daju vise svjetlosti za istu snagu. I zbilja bljeste za (mizernih) 10 ili 20W. Jedino nezgodno kod njih je to sto daju usmjereno svjetlo pa meni to nikako ne ide na plafon. Isto je bilo s kupljenim lusterom s reflektorima - morali ga vratit u trgovinu, MM pozelenio

U tim zaruljicama je unutra nekakva zarna nit i ne smiju se dirat prstima kad se uticu, tako je bar nacrtano na pakiranju. Pa ja po PSu i sve 5. Traju.

E da, i traze transformator da se negdje skrije.

Nase rjesenje plafona je na kraju bila plafonijera iz Kike, s dva obicna grla. I to dovoljno velika da stanu u nju i stedne zarulje jer je navecer stalno upaljeno svjetlo (iako, obicna zarulja daje meni ljepsu svjetlost)

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Tnx!
    Ja inače više volim bijelu svjetlost koju daju štedne žarulje.
    Kaj se tiče ubodnih žarulja, pa mogla mi je žena onda lijepo reči da su to one kaj idu u auto farove. Za njih znam da se gornji dio nesmije dirati prstima (premazan je nečim) jer onda ostane masnoća s ruku gore, to se zapeče i odeee žarulja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •