-
Muhe
Ne znam imaju li i drugi tih problema, i je li stvar u preblagoj zimi ili nečem drugom. Ove zime svake večeri nam ulijeću muhe u sobu. Dovoljno je samo malo odškrinuti prozor, ili da samo na trenutak izađem na balkon, a već nam je u stanu debela crna zunzara koja iritantno kaotično leprša po sobi/kuhinji/kupaoni ( :shock: ) i koja je polukrepana, ali dovoljno živa da izbjegava svim pokušajima ubojstva.
Već smo izbezumljeni od njih. Ne znam što više da im radim. Sinoć sam pola sata ganjala jednu debelu u kupaoni, a kad sam je zatukla, otkrila sam da imamo još jednu, istu takvu u kuhinji!!!
Ima li neki praktičan način da ih spriječimo da uđu (osim da živimo u hermetički zatvorenom stanu bez luftanja - to je prvo, ali ne i najzdravije rješenje)?
Razni insekticidi ne dolaze u obzir, jer bismo onda morali zašpricati cijeli stan i onda još to udisati.
Ako netko ima neku ideju...
-
Provjeri da nemas negdje u blizini kakvu crkotinu.
-
-
Ma meni (gotovo) ništa nije gadljivo. Nekad, dok ih nije bilo toliko, ja sam muhe lovila rukom (za krilca) i puštala ih van na slobodu. Sad su mi toliko digle živac da rade smotane novine, papuče, i slična sredstva.
Za crkotinu... i meni je to palo na pamet, ali ništa nam ne smrdi. I morala bi biti na balkonu, a balkon redovito čistimo. Prije su muhe radile skrovišta u maćuhicama na balkonu, ali sad nemamo maćuhice, a one opet nadiru.
-
Za krilca?
Pa ti si brzi Gonzales.
-
Stvar je u vremenu. I mi svako malo imamo neke zumzare, zato jer svaki dan luftamo kuću. Ni ja ne znam odakle dolaze, doduše, mi smo u kući, blizu je voćnjak, pa i neki zapušteni voćnjak jednog susjeda itd., tko zna gdje sve mogu biti. A ako si u zgradi, ne znači da ti moraš imati crkotinu ili nešto na balkonu, ili čak netko u tvojoj zgradi.
MM s muhomlatom skoči iz kreveta i u ponoć ako treba, kad je budan ako mu zazuji, ima "alergiju" na njih. Srećom, pa ih nema puno i ne svaki dan, ali bez obzira na to, kužim da te nerviraju i nama je to iritantno do besvijesti. Znam samo da im smeta svježa menta, pa ako imaš kakvu teglicu, to bi možda moglo pomoći, da odlomiš koju grančicu...ali ni to ti ne garantira da koja ne zaluta..
-
a da upališ onaj aparat za komarce??
-
ja bih se prikljucila misljenju da je vrijeme krivac za zive muhe :/
prosli tjedan smo lejo i ja po dvoristu trcali za - bumbarom
-
stavi mrezice na prozore...imas ih kupiti u DM-u, baumax itd....to je jedno od ekoloskih rjesenja
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma