Danas su mi dijagnosticirali virusnu mononukleozu![]()
Bebačica mi je do sada bila uglavnom na prsima no više ju nesmijem dojiti. Kako ova bolest može potrajati i tjednima kako zadržati mlijeko jer bih je nastavila dojiti nakon bolesti?
Danas su mi dijagnosticirali virusnu mononukleozu![]()
Bebačica mi je do sada bila uglavnom na prsima no više ju nesmijem dojiti. Kako ova bolest može potrajati i tjednima kako zadržati mlijeko jer bih je nastavila dojiti nakon bolesti?
Ne znam kolika je inkubacija kod mononukleoze i kad postaješ zarazna. Da li si provjerila da nije već dobila od tebe? Onda je vjerojatno druga logika s dojenjem.
Inače, samo izdajaj - no pitanje je da li će ona htjeti opet dojiti. Ja sam prekinula s 15 mjeseci, i nakon mjesec dana htjela opet (imali smo problema s uspavljivanjem na moru, a to je bio pouzdani "apaurin"), ali malac nije htio - samo je mahnuo glavom i rekao "nece!"
Paula, nazovi SOS telefon (0800 22 77 22).
Cure znaju puno o "kombinacijama" raznih bolesti i dojenja.
Znam da je stari thread, no moj brat je dobio mononukleozu, pa sam krenuo tražiti odgovor na ovo pitanje za slučaj da je skupimo. Prema onome što sam našao, ako se radi o Epstein-Barr virusu, smiješ je dojiti:Paula prvotno napisa
"Epstein-Barr virus is the principal cause of infectious mononucleosis, which is usually a disease of adolescence and young adult life and is rarely recognized in infants and young children. An association between pregnancy and EBV has not been established, and breastfeeding is not restricted during Epstein-Barr virus infection."
(izvor:
http://www.phila.gov/health/units/mc...dbook_2005.pdf )
hvala ti, zecg
daj provjeri jesi jos uvijek zarazna, jer kad sam je ja imala govorili su mi u zaraznoj da vrijeme inkubacije traje prije nego se pojave simptomi, odnosno kad saznas da bolujes vec si zarazila koga si zarazila.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za tvoje dojenje!
![]()
Paula, tek iz trećeg čitanja vidim datum. Već sam mislila da vas je nova boleština snašla.
![]()