mislim da se ne preporucuje. mislim da od toga mozes dobiti soor. netko je to negdje rekao...da, Davor 8)ciciban prvotno napisa
mislim da se ne preporucuje. mislim da od toga mozes dobiti soor. netko je to negdje rekao...da, Davor 8)ciciban prvotno napisa
Storma, hvala na odgovoru.
ovo baš nema veze s temom ali da ne otvaram novi topic samo zbog 1 pitanja... smije li dojilja uzimati jabučni ocat u kapsulama? zbog loše probave, a to je super za metabolizam
Ne znam točan odgovor na pitanje, ja ne bih uzimala ništa, a ako imaš problema s probavom nakon poroda, svakako se javi doktoru za savjet.
Kapsule jabučnog octa inače služe za mršavljenje, ali koliko znam učinkovitost i mehanizam djelovanja nisu znanstveno potvrđeni. U biti kao sveta vodica su 8) Za mršavljenje nakon poroda, bar u mom slučaju, izvrsnim se pokazalo upravo dojenje, u kombinaciji s razumnom prehranom.
ma nisam još rodila, čekam još devet dana![]()
pripremam se unaprijed, jer mislim dojiti a jabučni sam pila prije trudnoće, prestala zbog žgaravice kad sam zatrudnila... meni to nekako djeluje vrlo prirodno, ali opet... :?
Pa kako ti djeluju kapsule na probavu? Tj. kakve si probleme imala prije trudnoće pa si ih uzimala?
djeluju super, zato i pitam. znam da je probava u trudnoći velikoj većini 'zmrdana', tko zna kako će biti kad rodim, a prije trudnoće imala sam isto tako prilično lošu probavu koju sam regulirala jab.octom jer mi je od svih 'apotekarskih pripravaka' djelovao najprirodnije. isto tako, bila sam strastven pušač, a jabučni je dobar protiv sužavanja krvnih žila (da me se krivo ne shvati-nemam namjeru vratiti se starim porocima) - tipične pojave (a opasne) kod pušača. ako bude bilo potrebe, raspitat ću se u apoteci i kod doktorice za eventualne štetnosti kod dojenja...Nina_Zg prvotno napisa
nisam dobro shvatila pitanje, sorryNina_Zg prvotno napisa
![]()
problem je bio u nečestoj ili 'skromnijoj' nuždi. ne mogu se svaki dan natrpavati suhim šljivama i kompotima, ovo mi je puno jednostavnije rješenje a znam da nije štetno za organizam
pijem prenatal otkad sam ostala trudna, pa i sad kad dojim. u zadnje vrijeme me bole zglobovi, koljena pogotovo...valjda fali kalcija kad beba pocica sve iz mene
Issa, kakva ti je krvna slika? Ne razumijem, ako je krvna slika ok zasto trosis lovu na prenatal?
Mene isto bole zglobovi, koljena i laktovi. Povremeno pijem prenatal, jel to pomaze? Da ga pijem redovito?Issa prvotno napisa
Ja sam dugo pila prenatal (skoro godinu i po) ali sam od njega dobila i strašne glavobolje kojima nisam znala uzrok. Jednostavno, kad sam prestala pit prenatal, prestale i glavobolje.
Ima li još netko takvo iskustvo?
Ja sam pila prenatal prve dve nedelje trudnoce i bilo mi je muka, bljutav ukus u ustima po ceo dan i jedva da sam isla na WC. Kad sam ga prestala piti sve se vratilo na normalu. Od tad pa do sad nikakve dodatne vitamine nisam pila i super se osecam. Jedem povrce, mleveni susam, integralne zitarice... Dojim 9 mj.
E sad, mislila sam da je sve super i da mi ne treba nista, kad ono, pokvario se jedan zub. Odem kod stomatologa i imam sta da cujem. Jos dva su naceta. Sve ukupno tri.
I sta sad da radim?
Da pojacam ishranu sa nekim prirodnim dodacima ili da pijem neke tabletice?
Da li ste imale slicno iskustvo?
Kakvi su vam zubi nakon trudnoce i dojenja?
Ja sam kroz trudnocu pila New Life i sad ga popijem kad se sjetim, a ped mi je zbog visokih temp u dva navrata rekla da pocnem piti i vit. C.
Trudim se hraniti zdravo, ali opet kad krenem razmisljati koliko vitamina ima u povrcu koje kupimo...
Ja sam u 4. mj trudnoće počela piti prenatal. Bacila sam ga kad sam u mjesec dana dobila 6 kg.![]()
Od onda nisam ništa pila. Sada dojim i sutra idem napraviti krvnu sliku pa ćemo vidjeti.
Za probavu - sirup od šljiva i smokava kupi u ljekarni i popij jednu žlicu ujutro natašte.
ja pijem prenatal otkad sam saznala da sam trudna... znači cijelu trudnoću i sad sam nastavila dok dojim...
nisam povezala uzimanje prenatala s dobitkom kilograma niti imam neke druge nuspojave, dapače kosa, nokti i zubi mi nisu nikad bili bolji ( a frizerka me stalno plaši da u trudnoći ili poslije opada kosa i da će i meni sigurno pa se čudi kako mi je sve jača)
inače, pri otpustu iz bolnice su mi prepisali željezo pa sad zbog toga imam problema sa stolicom... jedva čekam da požvačem tu drugu kutiju da se stanje popravi (to su mi valjda prepisali jer sam i inače slabokrvna) :/
pila prenatal u trudnoci, krvna slika mi je bila savrsena. od kad sam rodila vise ga ne pijem, hranim se grozno-nemam nikakve zelje ni za vocem a kamoli za povrcem i da se pohvalim ima 2 dana vrti mi se u glavi. znam da sam glupa i da se moram trgnit....a dojim cijele dane i noci....
Imam bebicu od 25 dana...uzimam prenatal koji sam uzimala i cijelu trudnoću i sada u sirupu omega 3...inače sam obadvije trudnoće bila anemična iako nastojim jesti i voća i povrća dovoljno mislim da mi je potrebno još nešto dodatno tako da mi je ovo zasad ok iako bi trebala poći vaditi krv da vidim što mi je sa željezom......
Prije mjesec dana sam prestala piti Prenatal nakon više od godinu dana. Eritrociti i Hgb su mi cijelo vrijeme malo ispod donje granice.
Sad pijem matičnu mliječ da me ipak nešto drži na životu![]()
još uvijek na Prenatalu..ostala mi skoro cijela boca od trudnoće....al nisam baš redovita.....
jedem puno voća i povrća....
kroz trudnoću sam redovito pila prenatal, i prva dva mjeseca kad se beba rodila.osjećam se ok i redovito uzimam voće,povrće i mliječne proizvode.