-
Evo, da se pridružim onim malobrojnim koje ne pljuju po osoblju i rodilištu. Rodila sam 2005. nakon što sam 3 dana ranije ležala i na prvom katu, tako da stekoh neki uvid u sve. Osoblje bilo ok, svuda ima svakakvih ljudi, ali generalno, nitko me nije uvrijedio, povrijedio, učinio nešto nažao i sl. a sad ak mi je tko išao na živce, jbg vjerojatno sam i ja - ko svaka dobra histerična rodilja išla i njima pa je to bilo uzajamno. Znala sam da rodilište nije hilton, sve je bilo staro i jadno ali na to sam se pripremila unaprijed. Dolje na odjelu nisam baš bila oduševljena čistoćom sanitarnog čvora, ali gore u rodilištu su čistačice doslovce svakih sat i pol išle krpom po podovima, alkoholom po stolićima i wc-ima i kupaonama. Bez greške.
Porod mi nije bio lagan, 8 sati dripa, i još sat i pol nakon probijanja vodenjaka, ali u nijednom trenutku niti jednu gestu, riječ, bilo što ne mogu zamjeriti nikome od osoblja. Suprug je bio na porodu, tako da smo znali i po sat - dva biti sami jer su odmah rekli da će manje obilaziti ako nisam sama i ako šta trebam nek suprug zove nekoga.
Porodili su me dr. Krvavica i dr. Blagajić - ali ne ozloglašeni Jurica, već njegov brat koji je brzo iza toga zbrisao nekud u zg jer nije mogao podnositi da ga se stalno mijenja s bratom. Dr. Krvavica je fenomenalan, dr. Blagajić je isto tako odličan, mislim da je prava šteta što ga je sisačka bolnica izgubila.
Sestre su bile ok, posebno se zahvaljujem sestri Ines, djevojački je bila Marić, da li je još uvijek, ne znam, ali znam da su dvije sestre Ines tamo pa da ne bi bilo zabune. Bez nje mislim da nikad ne bih savladala dojenje i naravno histeriju koja je nastupila od početnih neuspjeha.
Rodila sam navečer tako da prvu noć beba nije bila kod mene, ali već drugo jutro od 7 i tako sva 4 dana. U svakom trenu sam mogla reći sestrama da ga odvedu ako sam umorna - sve mi, i u svakom trenu ste im mogle reći da ga nahrane ako ste imali problema s dojenjem ili da ga više ne hrane kad je mlijeko naišlo - to je bio moj slučaj.
Sve u svemu, kao što rekoh, nije bio Hilton, to sam i znala, porod je bio težak, ali sam se i na to kao opciju pripremila, uglavnom, ako imaš imalo predodžbe o tome što te čeka i ako se pomiriš sa time sve je ok. A ak se nemreš pomiriti s time - idi gdje misliš da će biti bolje. Zato imamo pravo izbora.
Ovu zadnju rečenicu navodim upravo zbog toga što sam trenutno u strahovitoj panici i kao zadnju soluciju počinjem izvlaćiti mogućnost da odem negdje drugdje roditi - termin mi je u svibnju - jer s obzirom na trenutne uvijete zbog rekonstrukcije rodilišta puštaju očeve na porod samo ako si u tome trenutku jedina koja rađa - jer navodno je sve u jednoj prostoriji i dosta skučeno - a ja mislim da mi se sad dogodi porod kao prvi da to ne bih preživjela bez muža. Ovo su trenutna razmišljanja, vjerojatno neću nikud iz sk, al moram skupiti hrabrosti za opciju bez dragog.
Eto, baš se raspisa.
Frida editirala vrijeđanje
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma