Čekala sam porod par dana na prvom katu,bez potrebe jer su mi krivo izračunali termin poroda,ali za osoblje samo pohvale.

Od loših stvari koje sam čula je da unatoč tomu što ima na svakom zidu vise "smjernice o dojenju", istom ne poklanjaju previše pozornosti i sam se moraš za sve pobrinuti
Da,nakon kupanja svim bebama se daje adaptirano.Sestre nisu loše,meni su pokazale kako dojiti i osobno sam se uvjerila kad su jednoj mami nakon što nije odmah poslije carskog dojila,satima pokušavali pomoći da joj sinček prihvati ciku.Nažalost bezuspješno ali je dobila upute šta dalje da radi kod kuće.Ja sam se dosta loše osjećala poslije poroda pa sam dva dana zbog povraćanja dobivala infuziju.Jedan od doktora je često navraćao u sobu,sjeo bi na krevet i raspitivao se kako sam.Dora za to vrijeme nije dojila,ali je bez problema prihvatila ciku treći dan :D

Prvu noć poslije poroda bebe nisu s mamama ali ujutro ih donose i nakon toga odnose samo na kupanje.U slučaju žutice odnose na sunčanje ali nakon 3 sata donose bebe na papicu tj.ciku

obavezno si ponesi i vlažne maramice za obrisati wc dasku, jer je lakše obaviti ono što trebaš ako sjedneš a obično su hm.. zakrvavljene
Bila sam vrlo zadovoljna sa higijenom,svaki dan se sve pere,prazne se kante sa ulošcima i po nekoliko puta a to dali naiđeš na zakrvavljenu školjku............pa ne može čistačica poslije svake žene čistiti wc.Poslije mene sigurno nitko nije našao zakrvavljenu školjku.Jedino im nikako ne mogu oprostiti one odvratne tablete koje dobiješ par dana poslije poroda za ić na wc.
Porod odradiš sama,svako nekoliko dođe sestra da te obiđe a doktor još i rjeđe.Prvo krene sve normlno,onda kao i drugdje.....drip,epi....tko nam je kriv kad se ne pripremimo za porod kako bi trebale(bar ja nisam)
Ja bih opet išla rodit tamo jer čitajući druge priče s poroda iz drugih rodilišta ne vidim da je negdje bolje ili gore(čast izuzetcima)Ali opet ja ne bih niti trudnoću vodila kod doktora po Zagrebu,nahodala se po raznim ultrazvucima...........i dalje da ne nabrajam.
Slijedeći ću put jedino doći odlučnija da se izborim za prirodan(ili bar prirodniji) porod onakav kakav si želim i borit se da bebu ne hrane adaptiranim.