naša cura ga rado jede,sviđaju joj se te crvene "bobice " šipka i fino joj je...on je navodno super zdrav a nadam se da ga smije papati tako mala djeca...šta mislite?
naša cura ga rado jede,sviđaju joj se te crvene "bobice " šipka i fino joj je...on je navodno super zdrav a nadam se da ga smije papati tako mala djeca...šta mislite?
pa..ima ga gdje hoćete!!!![]()
moj je iz Mercatora![]()
ah to
nekako mi neprirodno jest sipak kad mu nije sezona....
inace ga obozavam i mislim da je jedno od nazdravijih voca, samo bebi jos ne dajem, poggotovo sto mu nije sezona pa tko zna odakle je
...
kak mu nije sezezona kad ih ja imam iz vrta ubranih
:?
ovi nase dozrijevaju u jesen, nikad cula da ih ima zimi
ma dobro nisam ih jutros ubrala, al se ovi dobro drze
Upravo pročitah da šipak dozrijeva u listopadu i studenom...
A čemu je uopće trenutno sezona :?
Moj maleni voli šipak i dajem mu jer dobro prihvaća sve što je u obliku "boba". To je uostalom i voće koje može prilično dugo izdržati u špajzi.
kako djeci davati šipak osim jednostavno očišćen? iscijediti sok? kako?
naime, jasno vidim andreja kako trpa koštice u usta, davi se i sve povraćapa razmišljam o alternativama.
baš mi je super da ti to "vidiš"!
pa daj mu da proba, pa tek onda reci da si vidjela.
ako ne bude mogao, štapni mikser ili sokovnik pa cijeđenje.
mi ga jedemo od 14. mjeseca i jedna nam je od najmilijih voćki.
još otkako sam skužila kako ću ga najlakše oguliti :D
Ja isto ne vidim Leu da jede šipak, al baš ću danas popodne probati, imam doma jedan.
Mi inače na moru imamo svoje drvce šipkajako sam ponosna na njega, ove godine je imao prave pravcate plodove. Nismo ih doduše uspjeli obrati :/
vidjela sam ili "vidjela" jučer kako je natrpao usta sušenim ananasom, zagrcnuo se i ispovraćao.
prošli tjedan mrkva.
nemam želju skupljati i šipak odasvud.
zna li on jesti? naravno da zna. ali tko bi čekao da se usta isprazne... nema se vremena!a da mu dajem košticu po košticu, nema šanse.
a kako se najlakše guli? ja uvijek napravim masakr u kuhinji.
KAKO?apricot prvotno napisa
ja ga gulim u rukavicama jer su mi nakon njega zelene i smedje ruke 10 dana.....
obozavam nar (ja ga zovem nar, sipak mi je onaj mali) to mi je omiljeno voce! i L. je probala sok sa pahuljicama ali joj namjeravam dati da proba i sam plod. pa ako pokaki u komadima, mozda pricekamo. posto vec ako dugo jede suhi crni ribizl i obozava ga, mislim da ce joj se i ovo svidjeti.
a sad, apri, daj nacin ciscenja))
otprilike kao naranča.
iskružiš onaj cvijet na vrgu i ostane ti rupica za uvući prst. koru zarežeš kao naranču, na nekoliko dijelova i onda prstom razdvajaš režnjeve.
prsne samo prvi put.
vidi šta sam našla:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...mogranj#122158
a da..mislila sam da znas jos jednostavnijiapricot prvotno napisa
ovaj sam apsolvirala
![]()
d znas da to i mene muci! kupila sam ga prije skoro godinu dana i sad ga vise nemamo...ni zrno...a ja se ne mogu sjetiti di sam ga nasla...mozda u DMu? ili zrnu?ms.ivy prvotno napisa
ajme slike...kako mi sline cure. a imam jos jedan domaci iz italije kojeg mi je seka donjela prosli tjedan, crveni sladak...ali taj je za posebnu priliku kad cu u miru moci sjesti i copkati ga![]()