Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: prljave pelene

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno prljave pelene

U Rodinom letku o platnenim pelenama pise da prljave pelene moze se drzati u kanti s vodom i malo kvasine. Nedavno sam cula da proizvodaci platnenih ne preporucuju drzanje pelena u vodi i da kvasina unistava gumice... :/

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: prljave pelene

ja ih držim u kanti s poklopcem na suho-bez vode, octa, eteričnih ulja i sl. Operem svaki drugi treći dan i tako već skoro 1,5 g. Pelene su ok, a meni je jako jednostavno održavanje.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja isto tako kao i Slava, u kanti od smeća, sa metalnim poklopcem, bez ikakvih dodataka octa, čajevca i vode, NA SUHO i svaki treći dan perem. sve 5

al sam ih počela prije par mjeseci u pranju dodavati ocat tamo gdje ide omekšivač, i super su meke.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Tea prvotno napisa
    ja isto tako kao i Slava, u kanti od smeća, sa metalnim poklopcem, bez ikakvih dodataka octa, čajevca i vode, NA SUHO i svaki treći dan perem. sve 5

al sam ih počela prije par mjeseci u pranju dodavati ocat tamo gdje ide omekšivač, i super su meke.
    Koliko octa staviš na punu veš mašinu?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja stavim pola one posudice od omeksivaca

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa

ja cijelu, ne štedim, nek se nađe

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi već podosta ne koristimo pelene al sjećam se da je bila puno bolja opcija kad bih ostavila pelene na SUHO nego kad bi špricala s čajavcem. Ta kombinacija mi je odvratno smrdila, odvratno. Još donekle eukaliptus, al čajavac

Metodu s punom kantom vode i octom nisam koristila

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja prljave pelene čuvam na suho, a pokakane prethodno isperem. Znala sam ih stavljati u vodu s uljem čajevca do 'smrdljivog incidenta' - jedan dan nisam htjela rukama pipkati po prljavim pelenama pa sam sve lijepo iskrenula u mašinu. Mokre pelene su, normalno, bile jako teške i pale su u jednu stranu zbog čega se bubanj na perilici okrenuo i zaglavila su se vratašca. MM je morao rastaviti mašinu, bio je ljut ko pas, a tek smrad...
    Ocat redoviro koristim, a za mekoću nema boljeg od sušilice.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni su pelene u zadnje vrijeme grozno smrdile, nije mi palo na pamet da je to od cajevca, prestala sam ga koristiti i izbacila pelene na balkon i sad je sve ok. Inace sam ih drzala na suho u dnevnoj sobi.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iz priče sam saznala da prekomjerno sušenje u sušilici brzo uništi pelene (dobro, ne odmah, ali ih je teško iskoristiti za npr dvoje djece).
    Naše stoje u lavoru na ormaru, kad ih se skupi 6-7 ih puknem u mašinu sa deterdžentom (ovo sa octom mi je novo, moram probat), kad se sjetim našpricam sa nekom svojom mješavinom octa, eteričnog ulja i sode (ne znam zašto sam je ubacila, ali neka) i sve je super.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Iz priče sam saznala da prekomjerno sušenje u sušilici brzo uništi pelene (dobro, ne odmah, ali ih je teško iskoristiti za npr dvoje djece).
    Čini mi se da se to sad događa s mojim pelenama. Počeli smo ih koristiti kad je imao 9 mjeseci. Sad ima 25 mjeseci, a Kamarisove pelene se lagano raspadaju. Za drugo dijete neće biti upotrebljive . Druge su kasnije kupovane, ali i one lagano na rubovima dobivaju.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Serpentina prvotno napisa
    Nije neki bed, većina ih je HM, vlastite proizvodnje...A i posljednje vrijeme ih stavljam na program za sintetiku. Ne osuše se do kraja, ali dovoljno da raspuše 'dlačice' na finom mekanom veluru i (kupovne) pelenuške budu ko nove

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo naše pelenice čuvali također na suho, pokakane sam prethodno isprala, u kanti s poklopcem. Sušila sam ih u sušilici na programu za sintetiku i nisu se uništile za godinu i pol korištenja (Kamaris). Sad smo na žalost na jednokratnima (zbog propisanog mirovanja u trudnoći su izašle iz upotrebe - mm i bez njih ima dovoljno veša koji treba nositi na pranje), ali platnene čekaju spremne novu bebicu. :D

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma ja ih sušim na najjačem programu 120 min. Stavljat ću ih na lagano samo radi omekšavanja, tako i tako se brzo osuše i bez sušilice, imam ih dovoljno, pa oprane imaju dovoljno vremena za prirodno sušenje.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ih samo bacim u kantu za prljavi veš i perem svaki do svaki drugi dan sa ostalim bijelim rubljem. Pokakane ispirem prije negoli ih stavim u mašinu.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa

ja cijelu, ne štedim, nek se nađe
    Cijelu, zbilja? Ja imam mašinu s gornjim punjenjem, pretpostavljam da su posudice cca iste zapremnine.

I još samo jedno OT pitanjce pa bježim prije nego me admini potjeraju. Koji ocat (vinski, jabučni, alkoholni...), ili je svejedno? Na portalu samo piše bijeli ocat.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koji ocat (vinski, jabučni, alkoholni...),
    ja koristim jabucni

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja isto, jabučni! u metrou litra 6-7 kn.

a što se tiće sušilice, i ja sam primjetila da su mi se neke pelene poprilično uništile, samo zato što su konstantno u sušilici. :/ ja vjerujem da ih ona uništava.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A vidis, po nekim njemackim forumima sam citala da taj ocat nije bas idealno rjesenje za pelene jer nagriza gumice.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

a ne znam ni sama više. na nekim pelenama su mi otišle gumice, na nekim puuuuno starijim pak nisu, eto ti kažeš da je od octa, netko da je od sušilice, netko da je od ..... :/ :? nemam pojma. od zraka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ne znam....ja sam htjela ici na sigurno pa sam vec odavno prestala i potapati pelene u ocat i stavljati ga umjesto omeksivaca. (za pelene)

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Platnene pelene najviše uništava...Beba!
    Ma ozbiljno, malo octa moraš ostavit da omekšaju, a sušenje u sušilici je praktično...Što se upotrebljava to se i uništava, zato treba imati više nekih jeftinijih pelena i tek pokoju za šminku..

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni se sve gumice dobro drže. Čičci isto ljepe. Samo je dio pelena postao rupičast.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Platnene pelene i bakterije

Imali smo bakteriju u stolici (campylobacter) pa me zanima jeli dovoljno na 60 oprati te pelene?

Što da radim sa kantom gdje držim pokakane pelene? Mogu li je oprati domestosom, hoće li ishlapiti ili ipak nije dobro da dođe u kontakt sa pelenom odnosno kožom?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Platnene pelene i bakterije

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Imali smo bakteriju u stolici (campylobacter) pa me zanima jeli dovoljno na 60 oprati te pelene?

Što da radim sa kantom gdje držim pokakane pelene? Mogu li je oprati domestosom, hoće li ishlapiti ili ipak nije dobro da dođe u kontakt sa pelenom odnosno kožom?
    Slobodno ih opkuhaš. Ja sam pelene (SVE) znala s vremena na vrijeme opkuhati.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Citiraj enela prvotno napisa

misliš na 90? i FB i druge pocketice mogu podnijeti toliko stupnjeva?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Citiraj enela prvotno napisa

misliš na 90? i FB i druge pocketice mogu podnijeti toliko stupnjeva?
    Moje su podnijele. Iako, pocketice su curile prije opkuhavanja, a curile su i poslije

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i ja sam svoje opkuhavala. ništa im se nije dogodilo.

a za prati kantu, opereš octom, on je antibakterijski. bijeli ocat, onaj prozirni. i poslije možeš oprati čajevcem ili lavandom. ako možeš nasuti vruće vode, ona će ti ubiti i zadnje tragove bakterija. i to je to.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala enela, hvala thalia,
    baš sam po podforumu 4kuta doma tražila nekakvu HM dezinfekciju. zbog igračaka također. vidim da je taj bijeli ocat vrlo popularan

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sve pelene isperem u vodi odmah nakon koristenja, i stavim u lavor i tako stoje do pranja. prije kad nisam ispirala popisane znalo je smrditi u kupaoni, sad vise nista.

ocat ne stavljam.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kantu operem domestosom i dobro isperem.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za pranje i dezinfekciju kante koristim ASEPSOL, kupi se u apoteci, razrjeđuje s vodom 1:20

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •