-
Vrijeme za vježbanje
zanima me kada je najbolje doba dana za tijelovježbu
Ujutro
poslijepodne
naveče
vježbala bi, al ne znam tu malu informaciju :/
dal to uopće ima veze koje je doba dana?
jer ujutro svaki dan vodim D u vrtić, a do moje kuće ima veeelika uzbrdica, al mi to ne skida kile iako me jako umori, jer L guram u kolicima..
molim da mi pomognete...
-
osobno mišljenje,
vrijeme vježbanja nije presudno da bi se održala forma..
bitno je da ono bude konstantno, i da prati trenutnu kondiciju, znači bez pretjerivanja i "ubijanja" organizma, nego pomalo, pa svaki dan sve više..
-
Nisam stručnjak, ali mislim da dosta ovisi o tome za koji si se način vježbanja odlučila.
Negdje sam pročitala da je najbolje vrijeme za vježbanje poslijepodne jer je tijelo već prilično razgibano i najmanja je mogućnost povrede zglobova i istezanja mišića. Navečer se ne preporuča jer se tijelo previše "razbudi" i treba mu više vremena da se opusti što znači da je teže zaspati.
Osobno sam isprobala i ujutro, i poslijepodne i navečer i poslijepodne mi je najbolje za ozbiljniju vježbu. Ujutro mi odgovara samo lagano istezanje i razgibavanje, a navečer je najbolja lagana šetnja.
I slažem se s puppom, važno je da bude konstantno, bez forsiranja i da postupno pojačavaš tempo i jačinu treninga.
Sretno vježbanje
-
vježbanje
slažem se sa svime što su cure rekle i preporučujem nemoj vježbati navečer nikako!!!
probala sam preko ljeta ići na pilates od 21-22 i to me ubijalo. mislim, super je meni bilo tamo ali bi se toliko razbudila da bi mogla ići spavati tek oko ponoći, a to nije bilo dobro.
meni se najbolje vrijeme za vježbanje pokazalo 16-17 popodne. no, sada radim pa mi je to nemoguće
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma