Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: sojino mlijeko

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno sojino mlijeko

s koliko mjeseci se može bebi davati sojino mlijeko

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo počeli s godinu dana sa sojinim jogurtom i mlijekom nakon što smo se testirali na soju jer smo alergični na kravlje.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo počeli s godinu dana sa sojinim jogurtom i mlijekom nakon što smo se testirali na soju jer smo alergični na kravlje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    tnx

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anjica - samo je važno da prilikom odabira sojinog mlijeka uzmeš ono bez soli i šećera!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo papali sojino mlijeko,ali se vec drugi dan osipao-po guzi,iznad pimpaca. dalje mu nisam davala. kakvo je "pravilo" nakon reakcije? ne davati uopce vise tu namirnicu?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

samo je važno da prilikom odabira sojinog mlijeka uzmeš ono bez soli i šećera!
    mi same pravimo sojino mlijeko. 8)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    Još bolje! A ostatak - tzv. okara - možete iskoristiti za odličan kolač!! Imaš recept ili da ti ga dam?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moram primjetiti da je sojino bez soli i šećera- fuj. Barem nama.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi dajemo rizino, obogaceno kalcijem. I super je, Ema ga jaaako voli.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Par pitanja za mame koje uvode sojino mlijeko:

- da li ste ga i same pile/pijete, te ima li to kakvog efekta na uvodjenje u djeciju prehranu akd dodje vrijeme? (ja sam ga redovito pila za vrijeme trudnoce i sada dok dojim)

- kako napraviti domace sojino mlijeko?

- Anita, moze receptic za kolac od ostataka?

Za kraj, off-topic ali svaki put kada se spomene sojino mlijeko u djecijoj prehrani sjetim se dirljive price o usvajanju djevojcice Maye, detalj o uvodjenju sojinog mlijeka u njenu prehranu sam iz nekog razloga posebno zapamtila... pa kome se da citati link je ovdje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Moram primjetiti da je sojino bez soli i šećera- fuj. Barem nama.
    Definitivno. A istog je okusa i domaće kuhano sojino, možda mrvicu bolje.

Recept će uslijediti uskoro!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Citiraj mama courage prvotno napisa
    Još bolje! A ostatak - tzv. okara - možete iskoristiti za odličan kolač!! Imaš recept ili da ti ga dam?
    daj sta das. 8)

mirna99 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Sojino mlijeko

Tek se sada ukljucih u ovaj forum o sojinom mlijeku. Koliko sam cula sa strane, nije istina bas sve sto pise na pakovanjima (sojino mlijeko, GMO free,itd.), pa me zanima kako ga napraviti po domacem receptu. Ako ga moze netko postirati, pliz?!
    Ja sam naime u 28. tjednu trudnoce, volim sve mlijecne proizvode i koristim ih, ali sve vise postajem skepticna uslijed sve ucestalijih negativnih konotacija glede kravljeg mlijeka. Pa vas molim za info da li je dovoljno (zbog kalcija) uzimati sojino mlijeko i koje? Bio je period kada sam ga pila prije trudnoce - Soja natural, i jako mi je fino. E, sad, da li preporucate da s tim nastavim i u trudnoci ili da predjem na rizino ili neko drugo sojino?

Hvala na pomoci.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Soja je namirnica koju bi djeca trebala izbjegavati. Preopasna je, a daleko od toga da nema boljih alternativa. Svakako pročitati:
    http://www.mothering.com/articles/gr...soy_story.html
    http://www.cure-guide.com/Child_Heal...oy_unsafe.html

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi jos imamo vremena za dohranu, ali sam se ja polako pocela informirati...
    dakle, koje su bolje alternative?
    odnosno, za pripravu mlijecnih kasica, nakon majcinog mlijeka, ima li neki poredak drugih 'mlijeka' po prihvatljivosti za bebu?
    npr. ako se pocinje s rizinim pahuljicama, da li to znaci da je rizino mlijeko ok?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamabanana prvotno napisa
    mi jos imamo vremena za dohranu, ali sam se ja polako pocela informirati...
    dakle, koje su bolje alternative?
    odnosno, za pripravu mlijecnih kasica, nakon majcinog mlijeka, ima li neki poredak drugih 'mlijeka' po prihvatljivosti za bebu?
    npr. ako se pocinje s rizinim pahuljicama, da li to znaci da je rizino mlijeko ok?
    Rižino je super alternativa. Hranjivo je. Mislim da je s njim najbolje početi.

Zobeno mlijeko, bogato je kalcijem, gusto je i slatko a bez šećera. Ono iz bio bio mi je najfinije. Alnatura tako tako.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne.
    M. mlijeko nema alternative. Industrijski silovane namirnice (makar se zvale Alnatura) nisu OK za djecu.

Povrće i voće za dohranu je sasvim OK kuhano na vodi, ocijeđeno i pripremljeno bez vode ili s vrlo malo vode. To je mlijeko potpuno izlišno i stvarno ne shvaćam čemu toliki trud. (valjda zbog marketinškog nasilja s formulom koja se "mora" davati djeci zbog kojekakvih izmišljenih razloga)

Rižine pahuljice i slična punila su nespojiva s početkom dohrane.

Grahorice je dobro davati u vidu rijetke kašice/guste juhe, a najbolji izbor su grahorice bez ljuske.

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Povrće i voće za dohranu je sasvim OK kuhano na vodi, ocijeđeno i pripremljeno bez vode ili s vrlo malo vode. To je mlijeko potpuno izlišno i stvarno ne shvaćam čemu toliki trud. (valjda zbog marketinškog nasilja s formulom koja se "mora" davati djeci zbog kojekakvih izmišljenih razloga)

Grahorice je dobro davati u vidu rijetke kašice/guste juhe, a najbolji izbor su grahorice bez ljuske.
    Ne znam jel to zbog pilećeg mozga kojeg sam naslijedila iz trudnoće ili šta, ali niš nisam skužila.
    Dakle, ti predlažeš isključivo voće i povrće za početak? na vodi, bez majčinog mlijeka ili ikakvih inih 'mlijeka'? riža i ostale žitarice, kad bi onda to došlo na red? i grahorice, kak one tu upadaju?
    vidim da puno mama započinje s žitaricama pa me zanima zašto ne?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Paaa... ne radi se o prehrani i nije sila trpati prazne kalorije u vidu bilo kakvih pahuljica. Niti je potrebno ikakvo extra mlijeko ako je beba dojena. Proizvođači formule ti lijepo zapakiraju ideju da će ti dijete na rukama umrijeti od gladi ako u kašicu ne natrpaš rudarski obrok njihovog smeća, a motivacija je jasna: treba ti zeznuti dojenje. Procijeni sama koliko to ima smisla.

Sva igra s dohranom je upravo to - igra. Ulazak u svijet okusa. Ništa drugo.

Nije dobro brkati prehranu odraslih s dohranom djece.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi imamo 3 obroka dohrane

Oko 10 voće +/- žitarice

Oko 14 povrće +/- žitarice(riža, proso, amaranth +/- meso

oko 18 žitarice (zasad palenta, pšenični integralni griz, griz od pira, zobene pahuljice + zobeno ili rižino mlijeko +/- voće

Poslije svakog obroka i između obroka dojenje koliko želi.

kkao i s čim bih ja sad trebala napraviti te žitarice za večeru ako ne s ovim mlijekom?

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja se slazem da je u pocetku dohrana vise igra nego prava klopa i da za mamino mlijeko nema dostojne zamjene.
    ali ne slazem se da su rizine pahuljice/zitarice opcenito samo industrijsko punilo. i one imaju svoju prehrambenu vrijednost. a to da ti na paketu sugeriraju da ih spremas s njihovim adaptiranim, pa to je vec druga prica... bas zato sto to ne zelimo, trazimo neku alternativu (a vjerujem da je svima krajnji cilj da zitarice budu sto ukusnije).
    dakle, za sojino mlijeko sam skuzila, a imas li kakav link vezano za nepodobnost zobenog ili rizinog mlijeka?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja se slažem da su rižine pahuljice od raznih proizvođača dječje hrane obično punilo i možeš otići na coolinariku, tamo postoji mogućnost usporedbe namirnica. Probaj ukucati rižolino i čak običnu bijelu rižu pa ćeš vidjeti razlike. Jedino mi nije jasno kako pljuju sami po sebi
    Ali ja govorim o rižinim i inim pahuljicama o npr Primavite ili Biovege što mislim da je puno bolje

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Preporučam ti knjigu Za bebe i djecu, Jadranka Boban Pejić, pionir makrobiotike u hrvatskoj, preporuča cjelovitu organsku prehranu. Tamo ćeš naći i savijet kako sam a napraviti kvalitetno rižino mlijeko.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Slažem se.
    Cjelovite žitarice su drugo, rižine i ostale pahuljice preporučaju se tek ulaskom u drugu godinu.

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

planiram nabaviti tu knjigu
    ja se eto tek ukljucujem u temu dohrane, ali eto, sad ste me stvarno iznenadili time da su rizine pahuljice znatno neprihvatljivije od obicne rize - pogotovo kad citam koliko ih mama upotrebljava. ja sam ih do sada izjednacavala s zitaricama opcenito, morat cu istraziti zasto mislite da su industrijska punila... :/ cak i ova iz bio ducana se ne preporucuju?
    otisla sam malo OT, oprostite

Početno soja-štetna i opasna grahorica

Upravo čitam knjigu koja govori o štetnosti soje, 100g sojinih bjelančevina sadrži estrogena kao jedna kontracepcijska pilula. Žene koje su pile sojino mlijeko u trudnoći i za vijeme dojenja su često radjale mušku djecu za ženskim osobinama, povećanim dojkama itd. i obrnuto. Osim toga soja na sebe vuče alumijij i preko nje se čovjek ustvari polagano truje itd. itd. Dolazimo do toga da je propagiranje soje kao "zdrave"namirnice isključivo trik velikih kompanija koji je trpaju u sve živo i neživo i fantastično zaradjuju. Počevši sa (kršitelj koda)om, najvećim zagovarateljem soje pa do ostalih....sve je to samo profit, i ništa drugo.
    Ja soju zaobilazim u velikom luku gdje god mogu, bila ona gmo ili ne,a svome djetetu ju ne bi dala niti u ludilu.Ako o tome želite pročitati više preporučujem knjigu:
    ELAINE HOLLINGSWORTH: Preuzmite kontolu nad svojim zdravljem i otrgnite se industriji bolesti.
    Toliko o soji. Pa tko voli nek izvoli.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi nismo nikada jeli nikakve -ine pahuljice,
    cisto riza, proso, jecam, ne vidim nikakve muke pripremiti ih, stavis u vodu i kuhas
    ja se trudim pribliziti njegovu dohranu onome sto mi jedemo, vec sad polako i jedemo neke stvari zajedno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •