Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: ljubičaste crtice po trbuhu

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno ljubičaste crtice po trbuhu

Nakon 3 i pol mjeseca trudnoče sam počela mazati trbuh sa hladno prešanim bademovim uljem, savršeno je. Sve je bilo super, dobila 2-3 male strijice, praktički nevidljive i to na boku, na trbuhu sve čisto.
    Par dana prije termina mi nestalo tog ulja pa se mažem zadnjih 2 tjedna(prešla termin 10dana) maslinovim.
    Od kad sam prešla na maslinovo po trbuhu su mi se pojavile nekakve ljubičaste crtice(nešto kao valovi) dužine cca 2-3cm i to na području oko pupka? :?
    Cure jel se kojoj od vas desilo nešto slično? :?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strije u ranoj fazi

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Definitivno su to strije

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

strije.
    imam i ja jednu ljubicastu bas povise pupka. i trackam s bademovim uljem.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

strije

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

strije,nazalost

Nile

Početno

strije i prije trudnoce...sada jos vece a tek sam 30. tjedan

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Dali je stvar u tome da je bademovo ulje bolje od maslinovog
    ili bi se paws te strije pojavile bez obzira s cim se mazala s obzirom na zadnje tjedne?

Ja se trackam 2x dnevno sa uljem avokada i jos svacim, ali kada se zapravo pojave strije, ako se vec moraju pojaviti?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nema pravila kad se javljaju...
    mislim da ulja mogu pomoći možda 10%
    da je više stvar u tome koliko je koža inače prirodno elastična, a elastičnost, osim genetike, ovisi i o prehrani.... masaža i ulje nisu loši ali ponekad jednostavno ne mogu spriječiti

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja se oduvijek trackam kremicama i svakakvim uljima
    a pogotovo u trudnoći,2x dnevno,ali nažalost ništa nije pomoglo,i
    pak sam popucala,ne sjećam se kad,ali nisam pono.
    Kaže mi mama da je to ipak genetika,jer ona fakat pazi na sebe
    (ima 40god),a u trudnoći je popucala...
    Kaj sad...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pa to je to...genetika...
    meni je prirodno elastična koža i nemam se potrebu inače mazati skoro uopće...
    u trudnoći sam se mazala - bademovo ulje, maslinovo, ulje grožđanih koštica.
    nema strija, nema ništa. zategnut i glatki trbuh ali to uopće ne pripisujem mazanju

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Blago se tebi Kailash

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Christy prvotno napisa
    Blago se tebi Kailash
    zahvalna roditeljima na takvim genima...
    ali znaš što, po ljeti lijepo trbuh na sunce pa će sve izblijediti

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Zar hoće?Od sunca?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nažalost, po ljeti su strije vide još više, kad ostatak kože pocrni a one ostanu bijele...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Roza prvotno napisa
    nažalost, po ljeti su strije vide još više, kad ostatak kože pocrni a one ostanu bijele...
    ali tako piše po knjigama....
    :/

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja nisam imala nijednu striju do dva tjedna prije poroda,
    sva sretna i ponosna
    a onda odjednom ... pun trbuh

ali danas mi ni najmanje ne smetaju

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    sva sretna i ponosna

e sad si me uplašila :shock:

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ne se plašit 8)

Ali većina strija se pojavi upravo u zadnjim tjednima,
    a isto tako kod nekoga se uopće ne pojave

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mazala bademovim, ali nije pomoglo. Strije ispod sike. Ako ti je suđeno, nema lijeka.

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni ostalo nekoliko na guzi.

stomak cist, mazali ga samo hidratantnim mlijekom. bilo kojim.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo rodila sam prije 3 tjedna i kako mi trbuh splašnjava to više dolaze do izražaja, imale ste pravo to su grozne strije. ali dobro vidjet čemo kako će biti sa njima kad se sve vrati na svoje, nadam se da neće biti tako jako vidljive, samo se nadam, a vrijeme će pokazati?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    Citiraj makka prvotno napisa
    sva sretna i ponosna

e sad si me uplašila :shock:
    Ja sam ih dobila zadnji tjedan pred porod . I naravno da sam se mazala cijelo vrijeme. Ali nisu sva sreća preko cijelog trbuha, ne dođu mi ni do pupka i nisu jako široke, mogu u bikini. A i ljeti su se malo posunčale pa su kao malo izbljedile... "Ljepše" su mi ljeti kad pocrnim .
    Sad me jedino muči da se te već postojeće ne prošire u ovoj trudnoći :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mali savjet. Ali mislim da ga većina cura i zna. Nakon poroda obavezno nositi steznik za trbuh. Trbuh se ne objesi, "ljepše"splasne.
    Mada stvarno vjerujem da nisam otkrila toplu vodu 8)

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

To su ti strije, ali nema veze s odabirom ulja. Velika većina ih dobije oko termina, a naročito ako prenese trudnoću. Tko je sklon, sklon je. Budi sretna da si mazala do sada, jer tko zna kako bi bilo da nisi uopće mazala.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ali danas mi ni najmanje ne smetaju[/quote]

kak?
    ja bih bila ocajna.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam htjela ovim bilo kog potaknuti na kukanje zbog strija, da ne bi ispalo...nego znam kako ja reagiram na takve stvari.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zakaj bi bila ocajna zbog strija, Yuna? Pa ima puno gorih stvari koje te u trudnoci mogu zadestiti od strija... Nisu lijepe, ali bas da su razlog ocaju... :?

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja bih bila ocajna.
    :?

Meni je to najmanja stvar koja me brine....mazem se bademovim uljem, ali od majke prirode ne mozes pobjeci.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koje su gore??? :shock:

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Gore? milijardu nedajboze drugih popratnih simptoma vezanih za bebu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mažite i nakon poroda trbuh i cice, obavezno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto, našla sam jučer nekoliko na sisama i sad mi je dosta trudnoće i svega...fuj...
    jesu sad veće, ali bome zadovoljna sam ja i s malima...bar mi nisu smetale dok trčim i nije postojala mogućnost da mi ispadne negdje...dok ih sad pomalo moram kontrolirati .
    odjednom sam shvatila zašto postoji poslijeporođajna depresija...ako ću zbog nečeg biti u tom stanju to će bit zbog trbuha koji nije ko prije i strija...ne znam šta mi je to trebalo
    mislim da ću se sakriti negdje da me nitko ne vidi, a da ne spominjem kako me nitko neće smjet ni taknut 8) .
    a šta ću obuć poslije?
    neki dan mi je to palo na pamet...sve majčice koje imam su ultra uske...
    jedva čekam da sve prođe da mogu trčati i plesati i slične aktivnosti raditi...kako zbog vraćanja u prvobitno stanje, tako i zbog toga što mi je više dosadilo da ne mogu hodati normalno i ovisim o autu i mmu kad želim nekamo ići.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i nemojte mi sad reć kako sam grozna i kako o tome niste uopće mislile...i da ima hrpa puno gorih stvari...e pa nema...
    loše stvari i tako ne ubrajam u moguće...

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Yuna, vjerujem da ćeš drugačije razmišljati kad beba dođe

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Yuna prvotno napisa
    eto, našla sam jučer nekoliko na sisama i sad mi je dosta trudnoće i svega...fuj...
    jesu sad veće, ali bome zadovoljna sam ja i s malima...bar mi nisu smetale dok trčim i nije postojala mogućnost da mi ispadne negdje...dok ih sad pomalo moram kontrolirati .
    odjednom sam shvatila zašto postoji poslijeporođajna depresija...ako ću zbog nečeg biti u tom stanju to će bit zbog trbuha koji nije ko prije i strija...ne znam šta mi je to trebalo
    mislim da ću se sakriti negdje da me nitko ne vidi, a da ne spominjem kako me nitko neće smjet ni taknut 8) .
    a šta ću obuć poslije?
    jedva čekam da sve prođe da mogu trčati i plesati i slične aktivnosti raditi...kako zbog vraćanja u prvobitno stanje, tako i zbog toga što mi je više dosadilo da ne mogu hodati normalno i ovisim o autu i mmu kad želim nekamo ići.
    ja bi pristala odmah na sve "ružne" pojave koje trudnoća nosi samo da ostanem trudna i primim svog

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam ona koja uopće ne vjeruje u mazanje: mrzim kreme, ulja, mlijeka za tijelo... sve mi se to gadi.
    strija? nijedna.
    ni mama nema nijednu.
    i niti jedna njezina sestra (bilo ih je 6)

nema te kozmetike koja ih može spriječiti: koža se sastoji od više slojeva, a te kreme i svašta, ne prodire tako duboko, najviše se spsorbira po površinskom.

naravno, podržavam sva mazanja i njege, lijepo je držati do sebe i svojega tijela... ali strije će, ako nam je suđeno sastavom kože i genetikom, doći iovako ionako. :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a šta ću obuć poslije?
    Zeno draga sta se sa tobom desava????
    Ja sam prije ove trudnoce imala spontani,u ovoj sam nekoliko puta bila u bolnici i krvarila...da dobijem milion strija nebi mi bile bitna,bitnija je moja beba.A isto sam prije trudnoce nosila uske majice,kratke majice,minice koje samo pokriju guzu a sad vise necu moci jer imam strije po nogama gore visoko,ispod guze...ali u zivotu ima puuuuuuuuno vaznjih stvari od kratkih i uskih majica!Djeca su npr. vaznija.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U neku ruku mogu razumjeti i Yunu, ponekad su neke stvari u zivotu vazne, jako, jako, i mogu djelovati 'vaznije' od bilo cega drugoga, pa i djece/djeteta.
    Dok ga ne rodis
    A onda... sva si bebina, i ni makac
    Drago mi je da trudnoca tece ok, Yuna, i da nemas nikakvih problema pa ti se strije i ine 'radosti' trudnoce cine kao najvece zlo.
    I ne daj Boze da iskusis sta sve moze krenuti kako ne treba.

On topic, dobila sam par strija u prvoj trudnoci po grudima i po bokovima + one po bokovima iz puberteta. Trbuh cist ko suza.
    Ne smetaju mi nimalo, navikle smo se jedna na druge A i puno se manje vide kako stare.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

U neku ruku mogu razumjeti i Yunu, ponekad su neke stvari u zivotu vazne, jako, jako, i mogu djelovati 'vaznije' od bilo cega drugoga, pa i djece/djeteta.
    Dok ga ne rodis
    A onda... sva si bebina, i ni makac
    Drago mi je da trudnoca tece ok, Yuna, i da nemas nikakvih problema pa ti se strije i ine 'radosti' trudnoce cine kao najvece zlo.
    I ne daj Boze da iskusis sta sve moze krenuti kako ne treba.

On topic, dobila sam par strija u prvoj trudnoci po grudima i po bokovima + one po bokovima iz puberteta. Trbuh cist ko suza.
    Ne smetaju mi nimalo, navikle smo se jedna na druge A i puno se manje vide kako starimo.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ups
    Brisite duplic

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i nemojte mi sad reć kako sam grozna i kako o tome niste uopće mislile...i da ima hrpa puno gorih stvari...e pa nema...
    loše stvari i tako ne ubrajam u moguće...
    Ajde nek ti te strije budu najgora stvar koja ti se desila i koje ce ti se desiti... budi zahvalna na tome, a ne ogorcena.

A ovo ponistavanje ljubavi prema djeci, ljubavi koju pruza muz, ljepote zene i rekla bih samopouzdanja u cijelosti sa strijama i nezategnutim trbuhom po porodu, a sve u cilju nosenja uskih majcica i minica mi je.... jednostavno prestrasno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nikada nisam imala previse strija i celulita (mada vec godinama vucem barem 5 kg viska!). No, nisam imala ni problema sa nosenjem minica i uskih majica, jednostavno zato sto ih nikad nisam nosila. Svoj trbuh nisam nikad vise voljela, a sto je veci volim ga sve vise
    UOPCE me ne zamaraju niti strije, niti debljina, niti celulit-a svega toga ima, jer ono sto vidim u svojim ocima-vidim prvi put u svojih 35 godina!
    Potpisujem sibell u potpunosti!

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nemam ni jedne jedine strije nakon obje trudnoće a nisam se ničim mazala protiv njih (al zato celulita )
    To je isključivo stvar genetike, možeš ih možda malo ublažiti ili izbijeliti, ali ih ne možeš spriječiti ako imaš predispozicije.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ni ja ne vjerujem previše u kreme.
    Ma malo sam pretjerala, odmah sam se išla žaliti kad sam ih primijetila..hehe...mislila sam da ću proći bez toga jer je do sad sve bilo u redu...uh još da prođe ovaj mjesec bez dodatnih strija.... 8)
    ma naravno da se veselim bebici...jedva čekam da dođe dok mi nisu nastale nove strije .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja se mažem cijelo vrijeme a evo prije 2-3 tjedna su mi se počele pojavljivati ružne ljubičaste strije iznad pupka i polako se šire....
    doduše, kolikogod sam se ufuravala da će mi sva ta prirodna ulja pomoći, s druge strane sam nekako znala da neću izbjeći strijama jer ih imama po bedrim još iz tinejdžerskih dana....

i tako hodamo neki dan MM i ja po plaži, a moj ponos zbog velikog trbuha izgubio se zbog ružnih strija koje bodu oči, a kaže mi MM - ma što te briga, pa trudna si! odmah sam prestala misliti o strijama, važno je ono što je unutra, uvijek.... doslovno i preneseno

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jednom je jedna moja prijateljica (ne družimo se više, družile smo se u srednjoj) rekla da ona ne želi ostati trudna jer ne želi da joj dijete unakazi tijelo :shock: ....
    To kaj ima neko strije ne znači da će mu ostati špek na trbuhu, pa opet može u uske majce. Ja imam strije po trbuhu i nosim uske majce, ne tak uske da nemrem disati, ali ne nosim ni one koje plivaju oko mene, i opet ne mojih 5 kg viška, opet sew mogu obući zgodno i seksi, ne mora to biti minica i majca do spod cica, tak se tinejđerice i k... oblače .
    Dobila sam ih i kaj sad, ali zato imam jednog prekrasnog mišeka i još jedan samo što mi nije doplivao u naručje i ne mislim da me MM zato manje voli. A i da me ne voli zbog strija, nije me ni vrijedan, kaj će mi takav muž.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    A i da me ne voli zbog strija, nije me ni vrijedan, kaj će mi takav muž.
    Slazem se, upravo tako i ja razmisljam. Iako nisam dobila nijednu striju po trbuhu, zasad, al ima jos 9 tj. vremena... Dobila sam ih po potkoljenicama, tj. neznam dal su to vene ili strije.
    Uzivam u svom izgledu sad, sto mi je veci trbuh to sam si ja ljepsa. Provodim vise vremena pred ogledalom nego u pubertetu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imam strije, i što da im radim?

ignoriram ih

Mirkany

Početno

Citiraj sweetmint prvotno napisa
    ja bih bila ocajna.
    :?

Meni je to najmanja stvar koja me brine....mazem se bademovim uljem, ali od majke prirode ne mozes pobjeci.
    Tako je.I ja mazem koliko mogu,ali opet ih imam po cijelom tijelu,nogama,trbuhu,dojkama,straznjici...Vjerujem da ce se poslije trudnoce malo povuci i nastojacu da ih zategnem koliko mogu,a da mi je to razlog za ocaj,Boze sacuvaj.Bebica je razlog tome.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •