Rece mi gin. da sutra idem na indukciju, prvo će staviti taj gel pa onda drip...kakva su iskustva sto se tiče boli, nelagode i sl. s tim gelom? Pretpostavljam da je nekakav prostaglandin koji djeluje na cervikalno širenje?
Rece mi gin. da sutra idem na indukciju, prvo će staviti taj gel pa onda drip...kakva su iskustva sto se tiče boli, nelagode i sl. s tim gelom? Pretpostavljam da je nekakav prostaglandin koji djeluje na cervikalno širenje?
ne znam kakav je ali ja znam da su mi ga stavljali dvaput ne bi li potakli prirodne trudove ali nikakvih rezultata nije bilo i prenijela sam 14 dana. trudovi su poceli kad sam od infekcije plodne vode dobila temperaturu.
inace, samo stavljanje gela nis ne boli, kao kad ides na obican gin. pregled
ni ja ti nemam nikakvog iskustva s tim gelom,ali držim fige da rodiš što prije,ja sam bila luda već od očekivanja,mislila sam da ću odgulit još jednu turu od 9 mjeseci.
leailara jesu ti točne godine rođenja od cura,malo mi nekaj ne štima????? :?
naravno da nisu bile tocne.
paws, jel bas moras ici na indukciju?
samo zbog prenesenosti? sorry, puno pitam al nisam pratila tvoju trudnocu tako da nisam upoznata sa situacijom...
mozda da probas odgoditi to jos malo ukoliko je sve sa bebom ok???
ili pokusaj prirodnim putem potaknuti trudove, mozda uspijes...
ipak su gel i drip umjetni i tvoje tijelo nije pripremljeno na to kao sto se polako priprema na prirodne trudove i lagano otvaranje...
imas pp
paws,u koju bolnicu ideš i kod koga vodiš trudnoču?nemoraš odgovorit ako sam preznatiželjna,al i ja sam iz zg
to bas i mene zanima. meni se sve ovo desilo na merkuru
meni je gel bio treći oblik indukcije
reće mi doktor rvi neće upalit al drugi il treći hoće
i tako se ja te srijede pripremila da ću rodit
dobivaš ga svakih 6 sati
od prvog sam dobila neke lagane trudiće na boku i ćim sam se okrenula na leđa prestali su
drugi sam dobila u 6 trudići u 10 al neki slabi
treći u 12 i zaustavili i ove sićušne trudiće
meni prvi nije smeto al drugi i treći su mi bili baš neugodni
nešto između peckanja i boli
na kraju su mi dali drip(prednost je što je porod brži, mana boli u pm)
al taj dan kad sam rodila 4 žene u predrađaoni su dobile gel i svima su trudovi poćeli
ak imaš još pitanja pitaj
paws kakvo ti je stanje s cerviksom?Jel potpuno zatvoren,jel se skratio ,omekšao?
To te pitam jer i ja imam iskustva s gelom na prvom porodu.Četiri dana prije termina počela je lagano kapati plodna voda,došla sam u bolnicu gdje je utvrđena potpuna zatvorenost i nezreli ceviks.Unatoč tome stavljaju mi gel u 11 prijepodne i trudići dolaze,no za 6 sati svaga 1 cm neučinkoviti.Od 6 popodne počinje moja kalvarija i odvratno bolni trudovi,čak gori od onih iz drugog porođaja pod dripom,iz mene počinje ispadati neka odvratna smeđa polukruta tvar i šutaju me ravno na carski,s objašnjenjem da ću ja tako do sutradan popodne,s tim da sam se do 11 navečer,kad je carski obavljen,još dva puta onesvijestila.
Zašto ti ovo pišem?Da vidiš što se može dogoditi kad se stavlja gel na nezreli cerviks.
Jedini trudovi koji su mi se činili prirodni,podnošljivi i OK su oni moji iz drugog porođaja koji su me lijepo otvorili 5 cm za šest sati a da uopće nije bilo strašno!(dok mi nisu dali drip da ubrzaju stvar ali to je druga priča...)
paws ja znam da ti je već vjerojatno dosta ali ako ti je plodna voda u redu ne daj da ti daju to smeće,tvoje tijelo to može i samo!
cure moje,paws se niš ne javlja,izgleda da je otišla roditi.ako je tako,navijajmo za brz i lagan porod-kakav ja NISAM imala!!![]()
![]()
![]()
![]()
Rađam u Merkuru.
Danas mi je 41+2. Danas sam bila na pregledu u Merkuru,
cerviks članak prsta dug, uloživ za vršak prsta, omekšan,evo tako piše na povijesti bolesti.
Od noćas imam skroz lagane trudove i to dosta rijetko, ali uglavnom se javljaju kada ležim, jel to moguće tako?
Danas na ctg sve ok, 140/min i preko ctg-a su ustvari i oni primjetili da imam male trudiće, ali je onda dr. Zmijanac rekla kako je procjena bebe na 4600, da su to preslabi trudovi i da se tu nema šta čekati.
Da sutra dođem, prvo će probat stavit gel, a onda drip.
Ako to ne uspije onda u utorak na carski, malo mi je to sve jadno kak to?
Svi su se čudili(doktorica neka mlađa i dr. Zmijanac i 2 sestre) u kako velika beba(4600)? :? :?
4600g i drip ti je ulaznica za carski
najvjerojatnije su ti ovo pripremni trudovi, sami su se pokrenuli jer je izgleda vrijeme, pričekaj još malo, toliku bebu jedino je sigurno ići na vaginalni prirodni porod , bez požurivanja,jer će ti trebati više vremena da ti se tijelo "otvori"
ja na tvom mjestu bi odbila indukciju i ako je plodna voda normalna , još bi čekala da počnu moji pravi trudovi
a UZV može faliti 400g +/-
eto malo vibrica da sve bude uredu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
s obzirom da je ovo najaktivniji topic danas, evo i malo o mojem trenutacnom stanju (inace davim zimnice s detaljnijim opisima):
meni bi se isto mogla potrefit indukcija, naime, tlak mi malko divlja, a sutra mi je termin, idem veceras opet na ctg (na SD)
otvorena sam 2 prsta, cerviks je pola clanka, ako sluzavi cep moze biti samo sluzav bez krvi, onda mi je ispao prije par dana... trudova bas i nema, ili ih ne prepoznajem, odnosno sarafi me, ali simbolicki.
Ma meni ni ne mogu pregledati plodnu vodu pošto sam skroz zatvorena pa ne mogu raditi amnioskopiju.
Tak da me je radi toga najviše strah da nebi voda bila zamučena ili da se on nebi pokakao ili nešto tako.
ali ako ti na nalazu piše,uloživo za vršak prsta-onda nisi skroz zatvorena.tako je i meni pisalo,pa mi je starčević u petrovoj gledao plodnu vodu,treći dan iza termina.ja mislim da za amnioskopiju netrebaš ni biti otvorena.znam da si već nestrpljiva totalno,šetaj po stanu-možda kren noćas. :D :D
za elie-znat češ trudove prepoznat-vjeruj mi!!!!!!
Meni su u Merkuru rekli da mi ne mogu napraviti amnioskopiju, da trebam biti otvorena bar pola prsta.?
Ja sam također za amnioskopiju bila naručena sasvim zatvorena.
Vinogradskoj,4 dana prije termina.
paws ~~~~ ~~~~ ~~~~ za što lješi porod bez nepotrebnih intervencija
o gelu ti ne znam ništa
![]()
Seka mi je 2x rodila uz pomoć gela. Ali samo gel, bez dripa...
Ne kužim zašto i jedno i drugo?
A jel prenijela pa su joj zato stavljali gel?, jel ju bolilo to otvaranje sa gelom? :?Janoccka prvotno napisa
Koliko brzo se pomoću njega otvarala? :?
U kojoj bolnici? :?
Rekli su mi da će mi prvo gel pa onda drip, valjda ako će trebati, nemam pojma? :?
![]()
Prenijela. Nije ju bolilo. Imala brz i lagan porod. Oba puta...
Od mene samo dobre želje!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Da bude brzo i lako ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Paws, Elie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Mislit ćemo na vas i čekamo vesele vijesti.
Paws draga, a da se sad ipak pokušaš maksimalno opustiti i da prestaneš razmišljati o svim mogućim i ne mogućim kombinacijama. Gel i drip sigurno nisu najbolje rješenje, ali puno je cura tako rodilo (ja osobno na dripu) i garantiram ti 100 % u trenutku kad ugledaš to predivno malo stvorenje sve ostalo zaboraviš i shvatiš kako je nevažno. Držim ti fige.![]()
Ne znam što da ti pametno napišem, ali nadam se da znaš da sperma i stimulacija bradavica potiču trudove...nemaš što izgubiti 8) .
U svakom slučaju, sretno ~~~~~~~~~
ja se za sada izvukla od indukcije jer mi je tlak pao :D . imala sam srece sto sam se ujutro uspjela izmaknuti da me ne zadrze, pa mi se sve skupa normaliziralo.
paws ~~~~~~ za sutra
gel je za otvaranje cerviksa, drip je za pojacavanje trudova. zajedno je zivi uzas. gel boli jer se otvaras od nule (za porod treba 10 prstiju). gel nije garancija da ces se otvoriti do kraja. drip ce ti dati sigurno, i bez pitanja. moze se dogoditi da se nakon bolova od gela i trudova bez odmora od dripa ne otvoris dovoljno pa te svejedno posalju na carski. ja sam radjala u merkuru i bilo mi je odvratno. kad sam vidla malog sam zaboravila, ali kasnije, a i sada, ne mogu prezaliti sto sam "popusila" indukciju. ne mogu ne napisati da osobno osjecam razocaranje jer su te nagovorili na to.. valjda oni misle da nisi sposobna sama roditi. zelim ti srecu i da nemas porod kakav sam ja imala. evo i malo vibri da sve prodje brzo i lijepopaws prvotno napisa
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
4600gr i indukcija :shock: ?!
meni je procjena bila 4200-4500 (isto skroz zatvorena, 41+1) pa su mi rekli da nije ni njima u interesu riskirati s indukcijom (doduše, Rok je bio i malo glavatiji)...
završilo na carskom
paws - sretno!
Hajde ti malo cupkaj na lopti, penji se uza stepenice, šeći, pa da se ti lagani trudovi pokrenu i postanu oni pravi!
Tijelo će odraditi svoje! Veličina bebe je samo procjena. Iako si prenijela, može biti da je beba manja.
Vibram za prirodni porod, bez gela, dripa...
~~~~~~~~~~~~~~~
I mene gelirali, u 7 dana mislim x puta (ne sjećam se, ali najmanje 4 puta). Na kraju sam rodila na carski (42. tjedan)
ja potpisujem irchi,nemoj se sad zamarati s tim što će ti dati i koliko će boljeti,jer boljet će ovako i onako,proći to moraš,izdržati to isto moraš,uostalom kao i sve mi što jesmo-ja 2puta.drugi put prije 2mj.i još mi je svježe.sve će na kraju bit isto-kad ga ugledaš i primiš-bit će nevažno i što su ti dali i koliko te bolilo.sjetit češ se ovako povremeno kao i mi sad kad dajemo nekome podršku ili savjet.draga,držim ti fige i želim sreću!!!![]()
Evo da se pohvalim cijenjenim mamama i tatama s Rode, Paws je danas, carskim rezom, rodila dečkića Renija, 4660g i 56cm. Tata i ova mala maca sa slike mu žele zdrav, dug i sretan život. Z.
čestitke,od srca sve najbolje,hrabroj mami i mamom-velikom Reniju!!! :D :D neka se javi kad dođu doma.
:D :D :D !!!
znala sam da ce zavrsit na carskom....
cestitam!!!!!
cestitke mami, a malom Reniju dobrodoslica!
:D :D
:D![]()
Čestitam!!! :D :D
Čestitam :D