Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: U čemu spavaju?

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno U čemu spavaju?

Od početka mi se ne sviđa što su nam rekli da moramo donisiti piđamicu za spavanje. Ja baš ne vidim potrebe za tolikim presvlačenjem jer kod kuće poslijepodne spava u komplenoj robi u kojoj je po kući.
    E sad dobro,recimo da je to ugodnije i oni imaju svoja pravila ali zar je potrebno i uopće pametno maloj djeci od 18-23 mjeseca(a to je raspon naše grupe) svlačiti čak i bodi kad se ide spavati.
    Najprije sumnjam da djeca budu pokrivena,naročito ona koja ne spavaju(to smo mi),dakle bosonoga su a k tome ih rashlađuju kod tih presvlačenja.
    Neki dan sam došla ranije po dijete a na krevetićima dvoje djece bez bodija,golih prsa čekaju da ih tete obuku a one oblače neke druge????
    Što mislite jeli to baš potrebno?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam rekla tetama u jaslicama da Jan ni doma ne spava preko dana u pidžamici pa nema potrebe da ga zbunjuju i neka ga komotno stave u krevet obučenog. Naravno skinu mu hlače pa ostane u štramplicama a inzistiraju da mu skinu i majčicu jer je u prostoriji dosta toplo.
    Svu ostalu djecu, kažu, presvlače..
    Nisam htjela da ga zbunjuje to presvlačenje kad dođe doma a kad bude stariji sigurno će htjeti k'o i svi drugi-pidžamicu-pa onda nek' mu bude.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kod nas spavaju u štramplicama i bodiju, pidžamu ne treba nositi.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Spavaju u piđamama i uopće se ne zamaram oko toga. Doma isto popodne spava (kada spava) obučen i nikada ga to nije zbunjivalo.
    U vrtiću je prilično toplo i ne brinem ako je koju minutu bosonog, golih leđa, tbuha i sl.
    Opustite se cure malkice

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Spavaju u piđamama i uopće se ne zamaram oko toga. Doma isto popodne spava (kada spava) obučen i nikada ga to nije zbunjivalo.
    U vrtiću je prilično toplo i ne brinem ako je koju minutu bosonog, golih leđa, tbuha i sl.
    Opustite se cure malkice
    Točno tak je i kod nas

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma Brunda-ok, ali tvoj Sven je ipak veliki dečko a Jan je s godinu dana krenuo u jaslice pa sam htjela da bude sve "po špagi".
    Kao što rekoh, kad se on totalno adaptira i kad bude krenuo u vrtić-nek im pidžama!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas nemaju pidjame, nego spavaju u gacama, carapama i potkosulji, ili eventualno imaju gore i majcu.
    u vrticu je stvarno toplo i meni je to ok

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kod nas nemaju pidjame, nego spavaju u gacama, carapama i potkosulji, ili eventualno imaju gore i majcu.
    u vrticu je stvarno toplo i meni je to ok
    Kod nas tak bude u proljeće kad već počnu vrućine. Samo mi nije jasno, zakaj ih onda pokrivaju umjesto da ih ostave obučene

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa i meni je logicnije skinuti hlace, a pokriti dijete, nego da obuceno dijete spava.
    mislim, udobnije je, ajde ti spavaj u trapericama...
    ja zari vikendom isto uglavnom za popodnevno spavanje skinem samo hlace, pa je pokrijem

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nama su rekli da ne treba donositi piđamu...
    Spavaju obučeni ili možda skinu hlače...

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Brunda i MalaSirena,vaši su dečki skoro 2 godine stariji.
    Do tada sumnjam da ću i ja o tome brinuti ali sada kada non stop inhaliram i ponavljam beskrajno anginu, pazim naravno sve a ovo mi zbilja izgleda nepotrebno hlađenje.
    Htjela sam čuti kako je praksa u ostalim vrtićima da ne reću da izmišljam pa da mogu ukinuti nošenje piđame.
    Body i štramplice mi djeluju kao bolje riješenje.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pa i meni je logicnije skinuti hlace, a pokriti dijete, nego da obuceno dijete spava.
    mislim, udobnije je, ajde ti spavaj u trapericama...
    ja zari vikendom isto uglavnom za popodnevno spavanje skinem samo hlace, pa je pokrijem
    da, al ja govorim o tome kad je vani vruće i kad su klinci već u kratkim hlačicama i kratkim majicama, a u sobi bude sparno za krepati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, mi smo u vrticu tek od listopada

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da je posve u redu da spavaju u piđamicama. Tako im je udobnije i čišće je. Oni na ležajevima imaju posteljinu koja bi se nepotrebno prljala robicom u kojoj su oni stalno na podu, vani, pokapanu hranom itd. Mislim da im čarapice čak i ostave, pogotovo ako to djeca žele. I stvarno je toplo u vrtićima.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Eto kako smo različiti, zbilja, ko bi nam svima ugodio. Naime, mene je teta u vrtiću gledala ko da sam pala s izvjesnog planeta kad sam za dijete donijela pidžamicu (kad je tek krenula u jaslice). Rekla mi je da mama kud bi mi stigli da ih sve presvlačimo za spavanje.
    A možda i jest tako, iako ova teta i nije bila baš revna. (zbog nje smo i mijenjali vrtić)
    Dakle, skidaju ih u štramplice (odnosno, sad se već sami skidaju) i tako spavaju.
    Kad smo kod vrtićkog spavanja, moje dijete kako god da se umori kod kuće ne spava po danu, iako se rano ustane, a u vrtiću da.
    A neki dan mi veli "nemoj se vrtiti, uzmi igračku i spavaj, dobit ćeš po ritici". :/
    Naše tete su izvrsne, ali ona to zbilja nije imala gdje drugo čuti nego od njih.
    Mislim da bi ih trebala piupitati kako ribica stoji sa spavanjem.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    A neki dan mi veli "nemoj se vrtiti, uzmi igračku i spavaj, dobit ćeš po ritici". :/
    Naše tete su izvrsne, ali ona to zbilja nije imala gdje drugo čuti nego od njih.
    Moja je kćer u vrtić krenula od rujna prošle godine. Jako se dobro i brzo adaptirala, ali ipak si slaže dnevne utiske i ponovno ih proživljava doma kroz igru. Doma ima pet beba kojima je ona teta u vrtiću i obraća im se rečenicama za koje stvarno ne znam od kog bi drugog čula osim od teta. Nešto kao: "Lezi! Što sam ti rekla?" - glasom od kojeg zaustavljaš sve poslove koje si radio do tada, preko priče sa bebama:"Opet si se upišala u krevet!" - ljutito. Onda se beba "brani":"Kad si mi, teta, rekla 'Lezi i spavaj', a ja sam onda legla i tjeralo me, tjeralo.. pa sam se upiškila" - govori tužnim glasom.
    Onda govori teta:"Ići ćeš u jaslice kod malih beba( :shock: ), još jednom se upišaš u gače, znaš?"
    Beba: "Dobro, neću nikada više..."
    Kada je poslije upitam da li se netko piški u krevet dok spavaju u vrtiću, govori 'da' i ime dječaka.
    Nedavno sam je pitala da li možda teta zna kazniti nekoga tko se ružno ponaša prema drugima ili stvarima, ona kaže da ne. Onda u igri skužim gdje govori Dorijanu da će ići u WC i biti tamo dok se ne smiri jer je sad stvarno jako zločest :/ ...

Dijana moja, čega se ja sve kroz njenu igru naslušam... ne znam bih li to pripisala bujnoj mašti ili realnoj vrtićkoj svakodnevici :/ .
    Eh, da! Jučer govori bebi "Budeš li i dalje tako jako zločesta ići ćeš teti Mari da te čuva!"
    Pošto sam to skužila kao svojevrsnu kaznu za djecu, pitam je poslije o tome, a ona govori da "teta Mara smiruje zločestu djecu".

A sad na temu..
    I moje dijete spava u pidžami u vrtiću, i to mi je OK. Kada doma ručno perem neke njene vrtićke stvari, voda se zna crnjeti. Zaista ne bi bilo dobro da poput malih praščića takve zmazane odjeće idu u krevet. Samo ne razumijem zašto bi im skidali i bodije :? .. nema razloga.
    Ja se, pak, pitam zašto tete još uvijek nisu tražile četkice za zube? Trebali bi i zube iščetkati nakon ručka...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji su krenuli u vrtic s cetiri (ida) i s godinu dana (noa). promijenili vrtic (dakle bili u dva razlicita objekta - jedan privatni, jedan "drustveni").

od pocetka su za spavanje imali pidjame. tete su presvlacile manju djecu, stariji su se presvlacili sami...

ne vidim problem u tome? prostorija je zimi toliko zagrijana da nije bilo govora o pothladjivanju za vrijeme presvlacenja.

radije mi je da spavaju u pidjami nego da prljaju vrticku posteljinu robom u kojoj se cijelo jutro valjaju po podu, dvoristu...

ako je problem u skidanju bodija dugih rukava pa dijete bude ful golo ispod pidjame - mozda je rjesenje u tome da dodate potkosulju bez rukava ispod bodija?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako je gore bodi dugih rukava, može se obući samo donji dio pidžame. Bodi je svakako ispod majice i ne uprlja se. A u vrtiću je dovoljno toplo da ne treba na body oblačiti i pidžamu. Ako i teba, svakako nema potrebe skidati bodi. Zašto? To je starijoj djeci potkošulja.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne odustaju od pidjame jer kaže to su pravila vrtića ali će ostaviti body i mogu čak donijeti i čarapice koje će mu uvijek biti na nogama samo za spavanje.
    Uh, lakše mi je sad

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi nosimo piđamu, ali nekako mi se čini da uvijek spava u štramplicama i bodiju. Znači skinu mu hlače i majcu pa tako spava i naravno bude pokriven. Često sam znala doći po njega dok je još spavao i uvijek pokriven do vrata i obučen tako, štramplice i bodi dugih rukava. Nerijetko se dogodi da piđamu kako donesem tako i odnesem.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da htjela sam reći da ja cijelu zimu njemu oblačim štramplice, nema smao čarapa. Ako je meni zima bez štrampli onda pretpostavljam da je i njemu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, u principu vecina djece u zarinoj grupi nosi strample, i meni je teta napomenula da bi zari trebala obuci strample.
    medjutim, zara uopce NEMA strample jer nosi samo dokoljenke ispod hlaca, bas kao i ja. ja bih poludila da moram imati strample ispod hlaca
    cini mi se i da je opcenito obucena dosta laganije nego drugi (ona nosi samo potkosulju bez rukava i najobicniju pamucnu majcu, nema sal, vunenu kapu stavljamo samo kad je ispod 0, a vidim da drugi klinci od jeseni svaki dan nose vunene kape i salove...), ali sam objasnila tetama da se mi tako oblacimo. i takodjer ih zamolila da mi ju za van radije obuku laganije, nego da je zabundaju, i rekle su ok. nadam se da me slusaju

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Lutonjice cura?!?
    Jeeeee, Margita :D !

Nego, poslušala sam ja vas neke cure (i tebe, Lut) pa sam svega 2,3 puta ove zime curi obukla najlončice ispod hlača. Štrample ni jednom. Ako ih ne nosim ja, a u vrtiću i jest toplo, što će njoj? A mislim da ipak mogu realno ocijeniti jer nisam niti zimogrozna niti .. kako a da ne kažem 'uspaljena'?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kod nas se nose pidžame o kojima nemam neki poseban stav. Mislim da vrlo rijetko spavaju kompletno obučeni, jer primjećujem da je doljnji dio često netaknut. Po tome zaključujem da spavaju u gornjem dijelu i štrampicama ili najlonkama ili čarapama. Mislim da se pokrivaju plahticama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Lutonjice cura?!?
    Jeeeee, Margita :D !

Nego, poslušala sam ja vas neke cure (i tebe, Lut) pa sam svega 2,3 puta ove zime curi obukla najlončice ispod hlača. Štrample ni jednom. Ako ih ne nosim ja, a u vrtiću i jest toplo, što će njoj? A mislim da ipak mogu realno ocijeniti jer nisam niti zimogrozna niti .. kako a da ne kažem 'uspaljena'?
    toplogrozna
    kazu da je margita, valjda se nece opet promijeniti

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bi poludjela da moram spavati u štrampama. Ne podnosim ih nikako osim ako je vani -20°. Mene to svrbi.
    Jakob i doma i u vrtiću preko dana spava u pidžami. U vrtiću klicima ne stavljaju gornji dio pidžame ako imaju body s kratkim rukavima, ali donji dio imaju na sebi

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

R. (dvije godine) u vrticu spava u carapama i majci (ne nosi strample)
    L. (pet godina) spava u pidjami ili spavacici, ovisi kaj si izabere

kod nas je tak- jaslicari bez pidjame i bez hlaca, vrticanci u pidjami

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tonceku nosim gornji dio pidjame-dala sam sasitii malo duzi,i spava u tome i stramplicama. radje tako nego u robi u kojoj je vani i po podu i na zemlji.ja bi da se skinu i carape ali tko bi to stigao sve u jednoj grupi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa u nasem vrticu spavaju obuceni, mada bi ja radje da spavaju u pidjamicama. jer i meni je ugodnije spavati u pidjami, nekako sam komotnija. mislim ipak da im tete skinu hlacice pogotovo ako ispod imaju stramplice.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U našem vrtiću spavaju u piđamama koje se uredno svaki tjedan peru i na početku nam je na roditeljskom objašnjeno zašto spavamo u piđamama - zato što se djeca uprljaju pa da ne spavaju takva i zato što se djeca često dok spavaju oznoje, manje ili više, pa ih onda lijepo vrate u suhu odjeću u kojoj su došli, a piđamice se do sutra osuše ili ih ponesemo odmah doma. Ne bih ni ja spavala u štramplama, užas!
    A što se zubića tiče, naši su imali edukaciju (priče, filmovi) o pranju zubića od med.sestre s 4 godine i tada smo počeli nositi pastu i četkicu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    Ma Brunda-ok, ali tvoj Sven je ipak veliki dečko a Jan je s godinu dana krenuo u jaslice pa sam htjela da bude sve "po špagi".
    Kao što rekoh, kad se on totalno adaptira i kad bude krenuo u vrtić-nek im pidžama!
    Citiraj melanija prvotno napisa
    Brunda i MalaSirena,vaši su dečki skoro 2 godine stariji.
    Do tada sumnjam da ću i ja o tome brinuti ali sada kada non stop inhaliram i ponavljam beskrajno anginu, pazim naravno sve a ovo mi zbilja izgleda nepotrebno hlađenje.
    Htjela sam čuti kako je praksa u ostalim vrtićima da ne reću da izmišljam pa da mogu ukinuti nošenje piđame.
    Body i štramplice mi djeluju kao bolje riješenje.
    Sada sam tek vidjela ovo.
    Cure, i Sven je krenuo s godinu dana u jaslice, i u 3 mjeseca imao 5 ili 6 bronhitisa (ne sjećam se više točno), i kronični je bolesnik, jedan bubreg mu ne radi...
    Osim što je u našem vrtiću (ali pretpostavljam da je tako i u drugima) po zimi stvarno jako toplo, ni mi nismo zimogrozni, pa tako ni Sven nikada ne nosi štrample. Imamo samo jedne svaku zimu i to je isključivo za prilike kada idemo na cjelodnevno sanjkanje, inače je uvijek samo u dokoljenkama.
    Druga stvar, oni su svakodnevno vani, po podu, u pijesku, i onda mi je stvarno bezveze da takav prljav spava. Vrlo često kada dođe doma iz vrtića prvo što napravimo je istresanje pijeska iz cipela, hlača, jakne...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kod nas nema pidžamica.
    spavaju u robi u kojoj borave u vrtiću.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod nas u vrtiću jaslička djeca spavaju u štramplicama i majcama ili bodićima. A kad prijeđu u veću grupu onda nose piđamice. Ali još ne peru zubiće u vrtiću. A moja nećakinja koja je godinu mlađa od Lane i još ide u jaslice pere zubiće u vrtiću. Tako da to ovisi od vrtića i teta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •