Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 656

Tema: Imamo reakciju na Priorix!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    s tj. da se necijepljena djeca ne smiju diskriminirati niti prilikom upisa u vrtic, niti u skolu.
    .
    pa osnovna škola je obavezna, mora se upisati u školu

šta ako je dijete odraslo recimo na Kapriju ili Žirju, pa i nije primilo sva ili večinu cjepiva ... šta ono ne smije ići u obveznu osnovnu školu?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mogu odbiti upis u školu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Po meni je apsurdno i nepravedno prisiljavati ljude na nešto što je potencijalno štetno, "preventive radi".
    Jer je to kakti manje zlo.
    Ja ne znam nikoga tko je natjeran na cijepljenje. Je li tebe netko natjerao da cijepiđ djecu? Koje su metode prisile upotrijebili?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mamma Juanita , nije li malo "olako" napisano "preventive radi" ?
    Kakav je uopšte značaj zaraznih oboljenja za ljudski rod ?

PROŠLOST
    Ako ne spominjemo period p.n.e. i krenemo od 19. vijeka i spomenemo samo neke zarazne bolesti , vidjećemo da se u Evropu unosi kolera i nosi ljudske živote . Epidemija pjegavca u 1. svj. ratu , gdje je samo u Srbiji od 1914. do 1915. "otišlo" 135.000 ljudi , dok je u SSSR-u od 1918. do 1922. od 30,000.000 oboljelih ova bolest odnijela 3.000.000 ljudi . Ostale zarazne bolesti nisu u to doba mirovale , samo su zasjenjene težim oboljenjima .
    Pandemije i epidemije su katastrofa za ljudski rod .

SADAŠNJOST
    U razvijenim zemljama prisutne su "bolesti civilizacije" :virusni infekti respiratornih organa , morbili i streptokokne bolesti .
    U slabo razvijenim zemljama i sada ima teških i pogubnih oboljenja (kuga ,kolera , pjegavac , endemska malarija )

U zemljama u kojima nije obavezno cijepljenje , pored spiska tih zemalja , navedite da li se u tom periodu pojavila neka epidemija .

BUDUĆNOST
    U Njemačkoj , npr. u posljednje vrijeme zbog straha roditelja od neželjenih posljedica vakcinisanja , nije vakcinisano 6 % djece od malih boginja.
    Robert-Koh institut je u prvoj polovini 2006 god. evidentirao više od 2000 oboljelih . A 2004. su bila 122 registrovana slučaja .

A šta će biti dalje vidjećemo .
    Mi smo svi vakcinisani i imamo kakav-takav imunitet ,a šta će biti sa djecom koja zbog medicinskih razloga ne smiju biti vakcinisana , ako dođe do neke epidemije ?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne znam nikoga tko je natjeran na cijepljenje. Je li tebe netko natjerao da cijepiđ djecu? Koje su metode prisile upotrijebili?
    Ja znam. Mene nisu.
    Metoda je uvijek ista-jednostrano zastrašivanje.
    Ciciban, bilo je zadnjih godina na forumu već jako puno topica upravo o opravdanosti cijepljena, pa ne bih htjela dalje na ovom topicu skretati temu.
    Samo u kratko, nekada sam i ja slično razmišljala tako kako ti razmišljaš.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa zar nije tjeranje kada je to uvjet za upis u vrtic?
    ili izdavanje ljecnicke potvrde u svrhu istog?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Metoda je uvijek ista-jednostrano zastrašivanje.
    samo to?
    nisu savijali ruku? prijetili neposrednim nanošenjem boli, maltretiranjem u zatvorima? Zastrašivanje za mene nije tjeranje. Po tome, neki ovdje tjeraju ljude da ne cijepe. JEr ih zastrašuju grozotama cijepljenja.
    Nije. Ako neće cijepiti i ići u vrtić, ne mora. Mada, samo ovdje na forumu ih ima i više nego dovoljno koji nisu cijepili djecu, a ta djeca idu u vrtić.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zastrašivanje za mene nije tjeranje. Po tome, neki ovdje tjeraju ljude da ne cijepe. JEr ih zastrašuju grozotama cijepljenja.
    ma c'mon mujice...
    Prijetnje socijalnim službama radi zanemarivanja djeteta i ugrožavanja svekolikog pučanstva, verbalni bullying, ma ne, to nije uopće prisila, kaj bi ...
    Osim toga, uspoređivati informaciju (s kojom možeš radit šta hoćeš) s prijetnjama sankcijama, otkad je to isto??
    Baš me zanima što bi mislio da se ista retorika obrne protiv tebe.
    Recimo, skroz hipotetska situacija -recimo da su zagovaratelji obaveznog cijepljenja poput tebe, na suprotnoj strani i ti baš hoćeš cijepit, al ti prijete i sudom i kaznama i oduzimanjem djeteta ako to učiniš.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Recimo, skroz hipotetska situacija -recimo da su zagovaratelji obaveznog cijepljenja poput tebe, na suprotnoj strani i ti baš hoćeš cijepit, al ti prijete i sudom i kaznama i oduzimanjem djeteta ako to učiniš.
    što si ti napravila pod pritiskom silnih prijetnji. Jesu li ti oduzeli djecu? Kaznili te? Odveli na sud?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Nije. Ako neće cijepiti i ići u vrtić, ne mora. Mada, samo ovdje na forumu ih ima i više nego dovoljno koji nisu cijepili djecu, a ta djeca idu u vrtić.
    hm...ma, ali m nsmo mogli dobiti potvrdu dok ju nsmo cijepili. isto tako nismo mogli dobit ugovor dok nisam donjela iskaznicu i dokazala da je uredno cjepljena.

zbog toga smo i odgdil razgovor 20 dana tj. morali ponovno doci na isti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naravno, bilo bi ljepše - čovjek bi se osjećao više uvažavan da cijepljenje nije obavezno.
    I da se ukloni riječ obavezno iz propisa o cijepljenju, sigurno bi se jednako puno djece cijepilo kao sada.
    Jer oni koji se neć ecijepiti se ionako ne cijepe.

Ali obavezno cijepljenje ne zanči toliko da je obaveza roditelja dovesti dijete na cijepljenje, već puno važnije - obaveza države da osigura besplatno i sigurno cijepljenje za svu djecu.
    Zato ja ne bih da se riječ obavezno izbaci iz propisa o cijepljenju.

Jer bi tada vrlo brzo došlo do toga da bi roditelji sva cijepljenja morala plaaćti. Onda bi imali puno drukčiju situaciju.

Siromašna bi djeca bila loše procijepljena, večina bi bila dobro cijepljena, a neki bi bili cijepljeni svim i svačim nepotrebnim pod utjecajem propagande. Slično kao na vrlom demokratskom zapadu.

U situaciji kada dolazi do sve većih nejednakosti u dostupnosti zdravstvene zaštite, obavezno cijepljenje je još jedna od rijetkih zdravstvenih mjera koja ublažava te nejednakosti. A siguran sam da bi forumaše više boljela nejednakost od sadašnjeg "imperativa" cijepljenja.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mujice, fakat ti se divim na energiji kojom se sam suočavaš s ostalima.

Drago mi je da se u ove rasprave uključuje i netko stručan. Volim ih pročitati, ali kao laik smatram da nemam nikakva prava išta napisati za ili protiv cijepljenja.
    Kad je S. kurila par dana nakon Priorixa, naravno da me bilo strah. I dan danas se pitam otkud joj trodnevna groznica. Ali: ne mogu tvrditi niti da je uzrokovana Priorixom, a niti da nije. Ne cijepim ju zato što piše "obavezno" već zato što mi moja intuicija govori da trebam vjerovati struki i našoj pedijatrici koja kaže da je za cijepljenje, ali razumije kad kažem da me strah jer je i nju bilo frka cijepiti svoju kćer, da je nakon svakog cijepljenja dobro pazila na nju.

Linkovi na razne analize i članke mi ne znače puno, samo me još više zbunjuju. Znam da se znanstvena istraživanja mogu i "naštimati": znanstvenici (iako smatram da to baš i nije dobar naziv za takve osobe) znaju vrlo dobro kako odabrati promatranu i istraživanu grupu ljudi da bi se dobili željeni rezultati. Pristup internetu i raznoj literaturi ne čine me stručnjakom, već samo osobom koja sumnja i propituje. Voljela bi živjeti u utopijskoj državi gdje ne postoji težnja za profitom i zaradom, gdje se samo brine o dobrobiti čovjeka kao pojedinca, ali i cijelog čovječanstva.

Bojim se. Bojim se nuspojava cijepljenja, bojim se što ima puno djece koja nisu cijepljena i što zbog toga djeci u budućnosti možda prijeti neka smrtonosna epidemija, bojim se što postoji opasnost da dugogodišnje cijepljenje ljudi prouzroči genetske mutacije, bojim se...
    Smatram da struka treba donijeti odluke o cijepljenju, a svi mi ostali smo tu samo da ju stalno bockamo.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Siromašna bi djeca bila loše procijepljena, večina bi bila dobro cijepljena, a neki bi bili cijepljeni svim i svačim nepotrebnim pod utjecajem propagande. Slično kao na vrlom demokratskom zapadu.
    X

Iako, točno takvu situaciju imamo i dan danas, a pojam "obavezno" je samo fina fasada kojom medicinska elita pere ruke od prezrenih slojeva populacije, npr. Roma.

Sve ostalo je luk, voda i demagogija.

Uzgred, "obavezno" je postalo obavezno od trenutka kada je uvedena kazna. Nema ničeg imaginarnog u obaveznom cijepljenju osim obeštećenja za sakaćenje djece izazvano cijepljenjem. Ono ne postoji.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Iako, točno takvu situaciju imamo i dan danas, a pojam "obavezno" je samo fina fasada kojom medicinska elita pere ruke od prezrenih slojeva populacije, npr. Roma.
    Vi'š, tu se s tobom ne slažem.
    I kaj bumo sad?

(nisam znao da prezireš rome)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zapravo ne prezirem. Čak se interesiram za jezik i kulturu. Nedavno je kod nas izdan prvi rječnik.

Pod prezreni mislim samo na situacije da se zvaničnicima za tu manjinu živo fućka. Do danas se ne zna niti koliko ih je pobijeno u II Svjetskom ratu, a pretpostavke se rastežu u rasponu od reda veličine. Strašno.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lutonjica kako je mrvica prošla ovo razdoblje nakon cijepljenja Priorixom???? :?

O.T.
    smak svijeta ne postoji jer je sebe svijet već odavno smaknuo...ovako kako danas živimo za novce i zbog novaca, gdje znastvenici rade samo da zarade, ne da pomognu nego da smaknu pola svijeta jer će tako ostatak imati više hrane..cijepljenjem "ubijaju" ljudski rod, a "umjetnim stvaranjem", kloniranjem stvaraju neke nove ljude, hranu, vodu , uskoro i zrak...traže si mjesto za život u svemiru jer znaju što jadnike na Zemlji čeka.............Svijet će biti samo za povlaštene 8)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    smak svijeta ne postoji jer je sebe svijet već odavno smaknuo...ovako kako danas živimo za novce i zbog novaca, gdje znastvenici rade samo da zarade, ne da pomognu nego da smaknu pola svijeta jer će tako ostatak imati više hrane..cijepljenjem "ubijaju" ljudski rod, a "umjetnim stvaranjem", kloniranjem stvaraju neke nove ljude, hranu, vodu , uskoro i zrak...traže si mjesto za život u svemiru jer znaju što jadnike na Zemlji čeka.............Svijet će biti samo za povlaštene 8)
    Iz kojeg si ti SF filma došla?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ava M , je li se stanje s ravnotežom popravilo?
    I je li itko prijavio nuspojavu?

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ptičice su cijepljene 16.10. i prije dva dana im se osula guza,Janu malo,a Katji puno,i nosić je procurio
    ona je danas užasno plačljiva i cijeli dan je na meni
    nisu jeli ništa novo od hrane,temperaturu nemaju
    meni je tek danas sinulo da je možda od cijepiva :/

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

R se prekjučer cijepio, juče popodne sam primjetila crvenilo na mjestu gdje je dobio pikicu, i danas mu je još crveno, nije se povećalo. Da li se to inače događa, pa da ne paničarim?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Događa se, događa.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ava M , je li se stanje s ravnotežom popravilo?
    I je li itko prijavio nuspojavu?
    Ava M javi seeeeee......
    Kako je s ravnotežom?
    Jesi li prijavila nuspojavu???????????????????

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo sam tek danas opet malo svratila na ovu temu .

Bogu hvala, popravilo se, zato nisam ni škicala više.

Problemi su trajali jedno 7-8 dana, cijelo vrijeme smo koristili homeopatske kuglice, a onda je prestalo.
    Pedica je rekla da je zadovoljna i da je sada stanje ok.

Ja nisam prijavila nuspojavu, rečeno mi je u ambulanti da oni hoće pa se nadam i da jesu.

Mujice, hvala ti što pitaš .

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Glavno da je prošlo. Drago mi je da je sve OK.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

što ste se onda dogovorili, da ne čitam baš sve? Ima li reakcije na Priorix ?
    Mi smo se cijepili Priorixom, sri popodne, čet popodne raste temperatura i cijeli dan kaka, sve više proljevasto, da bi se noćas 3x budila za kakanje i još jednom ujutro proljev. Sad je temperatura izgleda pala i proljeva nema više, valjda će biti ok. Zvala sam ambulantu, sestra kaže da kad ima proljev nije reakcija nego viroza (što je isto moguće, jer ona je bolesna samo i isključivo kad idemo k doktoru ). I da za Priorix nitko nije rekao da su imali reakcije.
    Inače kasnimo s cijepljenjem, ima sada 17mj.

PITANJE: može li biti reakcija ako ima proljev?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo kakva reakcija nakon cijepljenja jest reakcija na cjepivo. 99%. sve ostalo je mazanje očiju jer se roditelji bolje osjećaju.
    a i doktori.

elma

Početno help

cao svima,
    nisam imala vremena citati ranije postove (sorry ako ste vec govorile o osipu).
    hana (10m) je imala rozeolu prije nesto manje od mjesec dana. oko guze se pojavio osip koji se cas smiri cas ponovo vrati. prije desetak dana se prosirio i naprijed na usmine i sad je sve jako crveno. bili smo kod pedijatra, mazemo nekom kremicom (penaten, cini mi se) ali nista. pokusali smo sa svim mogucim kremicama (dosli smo i do neke za oci, mislim ne moze skoditi, zar ne?), cak i mnogo cesce mijenjamo pelene i peremo hanu.da vadimo mokracu ili imate drugaciji prijedlog?napominjem da je pedijatrica rekla da je to mozda od zuba (meni mozda nista ne znbaci, zelim da to prodje)
    help please

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ali s proljevom?
    malo sam gledala prethodne stranice (ali ne sve) i zaključila sam da proljev znači da nije reakcija nego viroza. Bar tako neki smatraju?
    Zadnji put se razbolila kad sam je odvela zbog crvenila očiju (lijepo sam rekla mm-u da je skoro prošlo ali me tjerao da odemo na kontrolu i dobila je virozu, a nije se cijepila).
    Ja vam nisam ni za ni protiv jer jednostavno nemam dovoljno znanja ni informacija da sama prosudim.
    Zanima me zbilja čisto teoretski u čemu je stvar.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa

Može.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Može.
    a da li ima nešto po čemu mogu znati što je? (sad kad odgovoriš: "Nema.")

elma, ako ti nije 2mač vidi http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...076&highlight= i ostalo na pdf-u.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno.
    Nema.
    Doduše, ako bi se stolica pregledala mikrobiološki, pa našli tipični uzročnici proljeva u stolici, moglo bi se njima pripisati.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    bilo kakva reakcija nakon cijepljenja jest reakcija na cjepivo. 99%. sve ostalo je mazanje očiju jer se roditelji bolje osjećaju.
    a i doktori.
    Vidim da vodiš statistiku. Kako si došla do 99%?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A mene zanima kako se dolazi do postotaka procijepljenosti u populaciji

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naravno.
    Nema.
    Doduše, ako bi se stolica pregledala mikrobiološki, pa našli tipični uzročnici proljeva u stolici, moglo bi se njima pripisati.
    razočarat ću vas, možda je ipak viroza, izgleda da smo zarazili malog od prijateljice...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A mene zanima kako se dolazi do postotaka procijepljenosti u populaciji
    Pitaj svog pedijata, pa će ti objasniti ako mu ne ideš na živce kao meni.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[
    razočarat ću vas,

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Toliko o argumentima

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    a i doktori.
    99 od 100

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Toliko o argumentima
    uzaludno je tebi iznositi argumente.
    Jer na sve njih odgovaraš ciničnim odgovorima temeljenim na nekim tvojim "što bi bilo kad bi bilo" hipotezama.
    Dakle, ako ti netko odgovori kao ja u stilu "pitaj nekog drugog, jer meni se ne da tebi odgovarati", to ne znači da argumenti ne postoje, već da ih ne želim tebi iznositi. (jer smatram da nije vrijedno truda)

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    a i doktori.
    99 od 100
    8)
    Kako sam naivna, na trenutak sam bila pomislila da si bubnula i ostala živa. Drago mi je da barataš brojkama, kad već ne činjenicama.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moje cure (blizanke) bi se trebale cijepiti ovih dana. Zanima me da li mi to moramo obaviti baš žurno, s obzirom da im je sada 14 mjeseci (-1,5mj, jer su ranije rođene), nedonoščad su. Ja bih volila da budu malo jače za to cijepivo, a pedica nešto "navalila" da se cijepimo.

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nama je pedijatrica savjetovala cjepiti između 15 i 18 mjeseci. Cijepili smo se nedavno i E. je imala reakciju, pet dana temperature 38-39 i osip koji joj još nije prošao (oko tjedan dana nakon cijepljenja)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo mene opet, pojma više nemam ima li reakciju ili ne, proljev je prošao ali je trajao dosta, pa nakon toga opet temperatura 2 dana uvečer (moguće da je pokupila prehladu od mm-a i mene), to je prošlo, ali sad primjećujem i da ima nešto točkica po bradi, najviše tamo gdje je najčešće slinava, pa malo po trbuhu i malo oko piše. Ne znam što sve od toga može biti reakcija, što viroza od bakcila iz čekaonice, a što kombinacija, tj. virusi na organizam koji se bori s cjepivom. Cijepili smo se 17-og, dakle to sve skupa traje 12ak dana. Čisto da se prijavim za vašu statistiku.

Garfy, mislim da ti se nikamo ne mora žuriti, bolje je da su jače i veće. I moja se cijepila s pola godine zakašnjenja, imala je neku virozicu, pa sam onda ja još malo odugovlačila. Ako ti se ne da objašnjavati, reci doktorici da su šmrkave i da ćeš se naručiti za drugi put.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj f se cijepio sa 2 god i sve dobro završilo. bila sam taman zatrudnila na njegov 1 ročkas, pa nije dala ginekologica, onda je pedijatar rekao da pričekamo da prođeprvih 6 mj, a kasnije ga na svu sreću nismo trebali vodit na nikakve preglede. pošto ne planiram novu trudnoću morat ću nešto smislit za e, da i njega kasnije cijepimo

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zašto se nije mogao cijepiti zbog tvoje trudnoće, može li to preći na fetus :shock: :?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zato jer ako počnu lučiti virus( ospice) može biti pogubno za fetus i za malu necijepljenju djecu. u tom slučaju se oboljelo djete stavlja par dana u karantenu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj megica prvotno napisa
    zato jer ako počnu lučiti virus( ospice) .....
    mumps

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zašto se nije mogao cijepiti zbog tvoje trudnoće, može li to preći na fetus :shock: :?
    Do sada nije nikada dokumentirano oštećenje ploda cjepnim virusom mumpsa.
    Ali je teoretski moguće.......

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja samo znam da moje dijete nakon priorixa nije bilo isto.to je jedino cjepivo nakon kojeg sam primjetila da se nešto dešava.i onda je uslijedila serija mjeseci (jedno 3 mjeseca) abnormalno lošeg zdravlja,stalno je bio bolestan (ne ide u vrtić,ne ide u šoping centre,igraonice i sl,mm i ja smo bili zdravi tada potpuno,kao i okolina u kojoj se kretao,jede samo bio/eko hranu i dobro jede,ne jede junk/slatkiše....) i sada naknadno kada usporedim neku krivulju razvoja vidim i da nije nimalo niti dobivao na težini (čak je padao-dobro,valjda i zbog bolesti),visini..u biti nebitno i ali spominjem...no,ono što me najviše zabrinulo koda je pao i u malu regresiju govora/psihomotornog razvoja.od praktički hipermotoričkog djeteta koje dobro spava i puno se igra,ne voli kolica,voli hodati i trčati,odjednom se počeo stalno nanašati,nije htio ni jesti,loše je spavao,šutio većinu vremena,ma baš koma..... sad polako zadnjih mjesec dana dolazi sebi.ne znam,nemam dokaze,nisam paranoik,ali ovaj puta imam neki feeling da je taj prokleti priorix poremetio nekaj u njemu...

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

a tu je i ljudski faktor kojem previše vjerujemo po pitanju zdravstva ( po meni).I nova vijest u vezi cjepljenja:
    "Osječki liječnici danonoćno prate stanje pet dana stare bebe Ive Škrobić koja leži na intenzivnom odjelu Kliničke bolnice nakon što je, odmah po rođenju, u matičnoj virovitičkoj bolnici greškom primila duplu dozu cjepiva protiv tuberkuloze. Cjepivo joj je dala glavna medicinska sestra rodilišta koja ima deset godina iskustva, a koja je odmah o tome obavijestila dežurnog liječnika priznavši svoju krivicu.
    - Znala sam odmah da nešto nije u redu jer su sve bebe odveli na cijepljenje istovremeno i isto tako su ih istovremeno i vratili mamama, osim Ivu meni. Čekala sam dva sata da mi je donesu i tada su mi rekli da je greškom dobila duplo cjepivo. Glavna sestra koja joj je dala cjepivo došla mi je plačući i ispričavala se zbog pogreške, ali mi je i rekla da ne pričam o tome okolo ljudima. Bila sam bijesna i htjela sam je udariti. Tako je pogriješila i još mi i prijeti. Kada su mi donijeli malenu, ona je samo žmirila, nije htjela ni sisati, kao da je sva klonula. Osjećala sam se stvarno jadno - kazala nam je majka Mihaela Škrobić (19) koja već nekoliko dana leži sa svojom bebom u osječkoj bolnici gdje su ih hitno prevezli nakon primanja cjepiva.
    - Liječnica koja pazi na Ivu kaže da je za sada bebino zdravlje u redu. Nema nikakvih posljedica cjepiva, ali da se one mogu pojaviti tek nakon desetak dana i to u vidu povećanih limfnih čvorova na mjestu gdje je primljeno cjepivo i alergije i tko zna čega još. Jako me je strah, a najgore mi je što sam posve nemoćna. Malena za sada normalno sisa - kaže očajna mama Mihaela čiji strah za bebino zdravlje dijeli i tata Ivica, te njeni roditelji Ante i Anica koji su najavili tužbu protiv virovitičke bolnice.
    U virovitičkoj bolnici ravnateljica dr. Ana Bajer Feketić rekla je da je Uprava bolnice pokrenula istragu koja će utvrditi sve okolnosti pod kojim je bebi dana dvostruka doza cjepiva.
    - Najviše me naljutilo kada sam čuo da je virovitički liječnik ovu neoprostivu grešku usporedio s pogreškom u prometu kada se daje lijevi 'žmigavac', a automobilom se skreće u desnu stranu?! - kaže djed Antun Jager."
    www.24sata.hr

Stranica 10 od 14 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •