Stranica 13 od 14 PrviPrvi ... 311121314 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 656

Tema: Imamo reakciju na Priorix!

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja sam gledala epizodu i totalno mi djeluje kao propaganda (iako me je potresla djelomično- čini se kao dobra propaganda er ide na emociju roditelja) jer je međuvremenu stavljeno kao nuzpojava cjepiva tog tipa da može bti i autizam, negdje sam imala to u pdfu, da li je ovdje linkano ne znam više. s druge strane, koliko je pobolijevanje u postotku od ospica i kolika ja smrtnost u postotku kod oboljelih, koje dobi i kakvog inače zdravstvenog stanja? to mene zanima. ali i dalje se ne želimo cijepiti tim cjepivom.
    nadalje, u slučaju nekog sporadičnog pojavljivanja ospica (ili mumpsa ili rubeole) koliko zaista naknadno cijepljenje tada (ili neki drugi lijek) pomažu u 'nedobivanju' bolesti?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u onoj knjizi: Vodić za zabrinute roditelje.."
    govori o razvoju cjepiva, i pravi problemi sa mo-pa-ru cjepivom leži u kombinaciji te 3 bolesti, pojedinačna cjepiva su imala manje nuspojava

Priorix je samo strani Mo-pa-ru

nisam cjepila sa tim

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cijepili smo Lovru (19mj) 11.8. s priorixom. upravo me nazvala teta iz jaslica da je sad dobio temperaturu 39. a mi smo danas popodne planirali na more. kakvi su savjeti? jel to reakcija na cjepivo, viroza, treba li ici dr (naravno da je nas radio ujutro, pa nam preostaje jedino klaiceva)? ili da se spakiramo i krenemo, pa sta bude, bude?
    mislim, na to more se spremamo ovo ljeto ko gladni s..rat, i zbilja bih htjela (prvenstveno zbog Lovre) da odemo, al sad vise nisam pametna.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Reakcija ili ne, ja ne bih putovala s bolesnim djetetom. Pitanje kako će se stvar dalje razvijati, hoće li trebati terapija, a osim toga ne bih dijete pod temperaturom još dodatno mrcvarila vožnjom u autu. Ako možete, pričekajte koji dan, možda bude sve OK pa ćete za dva-tri dana na more, a ako pak krene na gore bit će ti drago da si odlučila ostati kod kuće.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma, jucer sam malo poludila Lovro zakurio u vrticu, meni se doma Lorena place, ne mogu otici po njega (jer nemrem nositi 2 male djece na 5 kat bez lifta)...jos sam jucer navecer skuzila koju sam glupost napisala, u ovakvim situacijama mi je zao kaj nemremo brisati postove.

naravno da nismo nigdje otisli, danas popodne cu nazvati pedijatra da vidimo hoce li nas pozvati na pregled ili ce reci da doma to lijecimo.

samo me malo cudi to sto Lovro, osim temp, nema nikakve druge simptome. prije, kad bi zakurio, bio bi sav bezvoljan, spavalo bi mu se, cendrao bi...skuzilo bi se po njemu da ga nekaj muci. jucer je imao temp 39, a najnormalnije se igrao, skakao, citao...kao da nije bolestan. pokusavala sam neke mirnije igre se igrati s njim, al je nasao loptu i napucavao je po cijelom stanu.

i cekamo do daljnjega da temp padne, pa onda mozda krenemo na more (ili ce nas more pricekati do iduce godine).

a kad je tema vec reakcija na priorix, zanima me sljedece (nemam bas vremena citati svih 15 str) - na koje simptome se trebamo zabrinuti? ped mi je rekao da temp i osip nisu opasni, al mi nije rekao (a ja, glupaca, nisam pitala), koji su simptomi opasni.

meni je cak jucer navecer palo na pamet da bi Lovro mogao imati meningitis i malo mi je falilo da se spakiramo i odemo u Klaicevu, al me MM uspio odgovoriti.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    pravi problemi sa mo-pa-ru cjepivom leži u kombinaciji te 3 bolesti, pojedinačna cjepiva su imala manje nuspojava
    To sam i ja cula, s vise strana (i od nekih molekularnih biologa i dr-ova sa Zavoda), pa me zanima ako netko zna postoje li uopce pojedinacna cjepiva umjesto Priorixa? Umjesto 5u1 (ili 6u1) cijepila sam pojedinacno, dr. me gledala k'o idiota, ali pristala je. Sad kaze da ta mogucnost ne postoji, da postoji samo jedno cjepivo (Priorix) i da nema nikakve alternative. No ipak pitam, mozda je netko cuo drukcije, jer nasoj dr. bas i ne vjerujem, previse hvali Priorix, po njoj osim povisene temperature nema drugih nuspojava. A upravo danas me prisilila da u kartonu potpisem da odbijam cijepiti (s 4 usklicnika) jer sam rekla da bih cijepljenje odgodila do 18. mj.? Pa zar nije OK cijepiti do navrsene 2 god.? A u vrtic jos ne idemo.

Btw, buduci da ju je jako zanimao razlog, rekla sam da bih radije cijepila pojedinacno (i to acelularnim cjepivom), jer tijelo onda ipak nije napadnuto s 3 bolesti odjednom pa je imunitet manje narusen. Blijedo me pogledala i pitala: "Bolesti? O kakvim bolestima vi govorite?" Ja naivno mislila da nije skuzila sto hocu reci pa velim da se ipak u tijelo ubrizga virus, dakle bolest, a ona me na to sve poklopi da za raspravu moram biti malo bolje upucena. E da, i jos mi je rekla da prvi put cuje da bi odabir pojedinacnog i acelularnog cjepiva mogao utjecati na nuspojave :? . Pa gdje je ona studirala medicinu?

I je li Priorix celularno ili acelularno cjepivo - to mi na kraju nije stigla reci?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Priorix je acelularno cjepivo, a to što opisuješ je dobar primjer kršenja tvojih prava pacijenta, počev od uskraćivanja informacije pa na dalje. Liječnika se može i promijeniti

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Priorix je acelularno cjepivo,
    :?
    Halo?
    wtf?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    Halo?
    wtf?
    Ispričavam se na OT, ali ova formulacija mi je za upišat se od smijeha!

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Točka prvotno napisa
    Citiraj trlababalan prvotno napisa
    Halo?
    wtf?
    Ispričavam se na OT, ali ova formulacija mi je za upišat se od smijeha!

Edit: PRIORIX is a live virus vaccine for immunisation against measles, mumps and rubella.
    PRIORIX is a sterile lyophilised mixed preparation containing the attenuated Schwarz measles
    virus strain, the RIT 4385 strain of mumps virus (derived from the Jeryl Lynn strain) and the Wistar
    RA 27/3 rubella virus strain. Each virus strain is separately obtained by propagation in either chick
    embryo tissue cultures (mumps and measles) or MRC5 human diploid cells (rubella).

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e fakat sam ispao smiješan. Umjesto uvozno ispalo acelularno.

Zapravo u MoPaRu branši niti ne postoje acelularne varijante.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Thanks ljudi, toga sam se i bojala. Ma zbunilo me sto se ovdje vec jednom spominjalo da je acelularno a bila sam prilicno sigurna da nije. Sad jos samo molim zna li netko postoji li opcija pojedinacnog cijepljenja ili je "koktel" jedina solucija?

I do kad je "rok" za cijepiti se, jer mi komentar da vec 2 mj. kasnimo jer Priorix ide s 12 mj. jako smrdi - sumnjam da je itko u ovakvoj situaciji morao ista potpisivati!

Ma mijenjala bih ja dr. ali bojim se da opet ne naletim na neku takvu.
    Makar do sad i nije bila tako grozna, osim sto je bila totalno nezainteresirana i nekomunikativna, od nje nikad nisam dobila nijednu korisnu info

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moj još nije cijepljen s Priorixom, a ima 2 god i 3 mjeseca. Ped je rekla da nema frke što nije cijepljen te da ga ne moram još cijepiti ako ne želim. Odgađam barem do 3. godine.
    A ionako mi je sada šogorica trudna (zajedno smo u kući) pa mi je to još jedan dobar razlog zašto još nedam cijepiti.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ako baš želiš cijepiti priorixom odgodi što više možeš.nama je bila KOMA reakcija,još dan danas ima posljedice,a kakve će biti dugoročno sam bog zna.nadam se da nikakve,ali da me se danas pita o priorixu mogla bi danima o jadu koji osjećam samo kad čujem P od priorixa. a i svakog drugog cjepiva,ali ovo mi je posebno mrsko.defintivno jedna od stvari koje si nikada neću oprostiti.a dr. ti je

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam se na kraju ipak odlučila cijepiti svoje zlato sa 18mj. iako sam trudna. I evo prošlo više od 3 tjedna i hvala Bogu nikakve reakcije. Valjda smo prošli to vrijeme u kojem je moguća reakcija na Prioorix? :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa
    Thanks ljudi, toga sam se i bojala. Ma zbunilo me sto se ovdje vec jednom spominjalo da je acelularno a bila sam prilicno sigurna da nije. Sad jos samo molim zna li netko postoji li opcija pojedinacnog cijepljenja ili je "koktel" jedina solucija?
    [/size]
    Koliko ja znam, Imunološki zavod proizvodi (ili je proizvodio) pojedinačne komponente cjepiva za ospice, mumps i rubeolu.

http://www.imz.hr/proizvodi.htm

pa najbolje da nazoveš njih i pitaš može li se nabaviti ta pojedinačna cjepiva te gdje se njima može cijepiti.

No, uzmi u obzir da je komponenta za mumps iliti parotitis u MoPaRu cjepivu Imunološkog zavoda bila ona koja je kao rijetku ali realnu nuspojavu imala serozni meningitis, te da je dokazan horizontalni prijenos cijepnog virusa mumpsa na članove obitelji, i da je baš zato HZJZ preporučio zamjenu MoPaRu cjepiva Priorixom.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sudeći prema radnji dr. Richtera ( paz' koga citiram ) http://hpps.kbsplit.hr/hpps-2005/pdf/D11Richter.pdf meningitis uopće nije bio rijetka pojava nego se događao u 90 na 100 000 doza cjepiva, a rijetke su epidemije s tolikim udjelom zaraze. Da ti daju birati bolje bi prošla s divljim virusom nego s cjepnim

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Ja sam se na kraju ipak odlučila cijepiti svoje zlato sa 18mj. iako sam trudna. I evo prošlo više od 3 tjedna i hvala Bogu nikakve reakcije. Valjda smo prošli to vrijeme u kojem je moguća reakcija na Prioorix? :/
    42 dana

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Znači još par dana iščekivanja A ja taman mislila da je prošlo

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi smo odgađali cijepljenje sve do prije 8 dana (tada smo imali 22mjeseca) i cijepili smo malenu Priorixom.....
    jučer joj je iskočio omanji LČ iza uheka i sada čekamo da se povuče.......
    mrzim cijepljenja.......

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

naša curka je počela sve više pričati , čak i u dugim rečenicama...
    možda od cijepiva?
    taj vražji limfni čvor iza jednoga uha sada gledam ka u kristalnu kuglu...oće proć neće proć....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

lapsus..cjepiva...sorkač

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo i kod J reakcija na Priorix Osam dana poslije cjepljenja (sinoc) temperatura mu skocila na 39, danas mu se penjala do 38 i malo vise. Skidali par puta cepicima. Jos mu se jajca i piso zacrvenili pa se ceskao kad sam mu skinula pelenu i cijeli raskrvario. Sitno se i osuo (to je pedica primijetila, ja nisam). Al, ajde, nama je nasa pedica rekla da moze dobiti temperaturu i osip 7-8 dana od cijepljenja. A danas smo otisli dezurnoj doktorici pa nam je ona rekla da je sve to skupa reakcija na cjepivo, da je dobio oslabljeni oblik bolesti, i da bi trebalo proc u 2-3 dana. I da je bitno da ne povraca, jer bi to mogao biti znak menignitisa. E, i on gubi ravnotezu dok hoda, nije da pada, ali tetura. A mis mali

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i kod J reakcija na Priorix Osam dana poslije cjepljenja (sinoc) temperatura mu skocila na 39, danas mu se penjala do 38 i malo vise. Skidali par puta cepicima. Jos mu se jajca i piso zacrvenili pa se ceskao kad sam mu skinula pelenu i cijeli raskrvario. Sitno se i osuo (to je pedica primijetila, ja nisam). Al, ajde, nama je nasa pedica rekla da moze dobiti temperaturu i osip 7-8 dana od cijepljenja. A danas smo otisli dezurnoj doktorici pa nam je ona rekla da je sve to skupa reakcija na cjepivo, da je dobio oslabljeni oblik bolesti, i da bi trebalo proc u 2-3 dana. I da je bitno da ne povraca, jer bi to mogao biti znak menignitisa. E, i on gubi ravnotezu dok hoda, nije da pada, ali tetura. A mis mali
    U dva dana sve proslo

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

drago mi je da je završilo
    Znaš li možda je li pedica prijavila nuspojavu?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Tu subotu smo bili kod dezurne pedijatrice. Dezurna pedijatrica nam je rekla da odnesemo nalaz svojoj pedici da prijavi nuspojave, ali nismo ga jos odnijeli Al budemo.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

mujice, s čime s cijepe predškolci na pregledu za školu? Jer ako je MoPaRu onda će mi ga pedijatrica cijepiti sa Priorixom.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako pod MoPaRu podrazumijevaš cjepivo Imunološkog zavoda, ne cijepi se s njim. Cijepi se s Priorioxom ili M-M-RVAXPRO, ovisno o tome koje cjepivo u tom trenutku imaju.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mujice, je li to info koja vrijedi za cijelu Hrvatsku?
    Hoću reći, ne može se dogoditi da u nekom seocetu zaluta to cjepivo Imunološkog zavoda?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne može. Vrijedi za cijelu Hrvatsku.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Tu subotu smo bili kod dezurne pedijatrice. Dezurna pedijatrica nam je rekla da odnesemo nalaz svojoj pedici da prijavi nuspojave, ali nismo ga jos odnijeli Al budemo.
    mi smo danas ponovo bili kod doktorice, natekle su mu malo limfne zlijezde (il cvorovi na vratu), a kako sam ja imala streptokok, preplasila sam se da mu nije to, ali nije, doktorica kaze da je to i dalje vjerojatno reakcija na cjepivo. Uf!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne može. Vrijedi za cijelu Hrvatsku.
    Čak i za službu školske me'cine?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

upit se i odnosio na školsku me'cinu

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo danas ponovo bili kod doktorice, natekle su mu malo limfne zlijezde (il cvorovi na vratu), a kako sam ja imala streptokok, preplasila sam se da mu nije to, ali nije, doktorica kaze da je to i dalje vjerojatno reakcija na cjepivo. Uf!
    em temperatura, em ataksija, em limfadenitis (ili možda postvakcinalni mumps)....
    baš peh.....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

upit se i odnosio na školsku me'cinu
    Baš zato se i čudim.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vremena se mijenjaju, bio ti u toku ili ne.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imaš pravo, slabo ih doživljavam.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

em temperatura, em ataksija, em limfadenitis (ili možda postvakcinalni mumps)....
    baš peh.....
    em mama pocela radit... Sve se iznaopackilo... Al nije prestrasno

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

m je cijepljena priorixom prije 13 dana
    6. dan je dobila temperaturu do 38, grlobolju i glavobolju, koji su trajali dva dana. nakon toga joj je samo curio nos i kašljala je.
    danas, 13. dan ima osip po čelu i vratu.
    ospice?
    kolika je šansa da je zarazila mlađeg brata koji još nije cijepljen (trebao je ići baš sutra :/ )?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih napisati da je imala i konjuktivitis.
    a mlađi brat već par dana isto ima konjuktivitis, curi mu nos i kašlje, ali nema temperaturu.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    zaboravih napisati da je imala i konjuktivitis.
    a mlađi brat već par dana isto ima konjuktivitis, curi mu nos i kašlje, ali nema temperaturu.
    Meni to izgleda kao alergijski rinitis

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ona je inace alergicar
    ali imala je i temp i ima sad osip po čelu i vratu, tako da sigurno nije samo alergija u pitanju

a inače moja djeca skoro sve obične viroze prebole bez temperatura, čak su i kozice imali bez temperature, tako da činjenica da on nema temperaturu ne govori previše u našem slučaju niti automatski upućuje na alergiju

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    m je cijepljena priorixom prije 13 dana
    6. dan je dobila temperaturu do 38, grlobolju i glavobolju, koji su trajali dva dana. nakon toga joj je samo curio nos i kašljala je.
    danas, 13. dan ima osip po čelu i vratu.
    ospice?
    kolika je šansa da je zarazila mlađeg brata koji još nije cijepljen (trebao je ići baš sutra :/ )?
    Prema postojećem medicinskom znanju - nikakva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala.
    idemo danas pedijatrici da ju pogleda i posluša, i da prijavimo nuspojave

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

evo da se i ja ukljucim.. jeli moguce da se u nasoj dragoj drzavi dijete cijepi i da reakcija bude tolika( bedro mu je bilo toliko nateceno da se i doktorica cudila) da se to cjepivo povuklo nakon toga i ne samo to bilo je vise slucajeva u te iste doktorice sa tim istim cjepivom. cijepivo je bilo pedicel 5u1. ocito su nasa djeca pokusni kunici u tome svemu... zalosno....

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Prema postojećem medicinskom znanju - nikakva.
    A nama je pedinatrica odgodila cijepljenje starije kada sam ja bila trudna, jer je "negdje u svijetu " zabiljezen prijenos, pa za svaki slucaj. Pa nam je opet savjetovano, sada od strane epidemiologa, da ih cijepimo u isto vrijeme, bas zbog ev. prijenosa...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo da se i ja ukljucim.. jeli moguce da se u nasoj dragoj drzavi dijete cijepi i da reakcija bude tolika( bedro mu je bilo toliko nateceno da se i doktorica cudila) da se to cjepivo povuklo nakon toga i ne samo to bilo je vise slucajeva u te iste doktorice sa tim istim cjepivom. cijepivo je bilo pedicel 5u1. ocito su nasa djeca pokusni kunici u tome svemu... zalosno....
    To je moguće i u Hrvatskoj i svugdje drugdje na svijetu.
    I to se događa "jer ste vi to tražili"
    Takva je velika lokalna reakcija osobina svih acelularnih cjepiva protiv hripavca, ne samo Pediacela.
    Prije sedam, osam, devet godina, silan pritisak padijatara (koji se čude tim nuspojavama ko pura dreku) i roditelja za ukidanje ranijeg DTP cjepiva (cjelostaničnog) i uvođenje acelularnog je bila takva da se nije moglo oduprijeti stručnim argumentima.
    Sad je silni pritisak roditelja i raznih udruga i pojedinih čudaka zdravstvenih djelatnika za ukidanjem obaveznog cijepljenja i uopće se propituje potreba cijepljenja. Ako i u tome uspiju, za par godina će se svi čuditi ko pure dreku zašto u Hrvatskoj imamo bolesti za koje smo mislili da se javljaju samo u nerazvijenim zemljama.
    Posljednje uređivanje od mujica : 14.02.2014. at 23:54

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    A nama je pedinatrica odgodila cijepljenje starije kada sam ja bila trudna, jer je "negdje u svijetu " zabiljezen prijenos, pa za svaki slucaj. Pa nam je opet savjetovano, sada od strane epidemiologa, da ih cijepimo u isto vrijeme, bas zbog ev. prijenosa...
    Eto. Neki znaju, neki ne znaju.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To je moguće i u Hrvatskoj i svugdje drugdje na svijetu.
    I to se događa "jer ste vi to tražili"
    Takva je velika lokalna reakcija osobina svih acelularnih cjepiva protiv hripavca, ne samo Pediacela.
    Prije sedam, osam, devet godina, silan pritisak padijatara (koji se čude tim nuspojavama ko pura dreku) i roditelja za ukidanje ranijeg DTP cjepiva (cjelostaničnog) i uvođenje acelularnog je bila takva da se nije moglo oduprijeti stručnim argumentima.
    Sad je silni pritisak roditelja i raznih udruga i pojedinih čudaka zdravstvenih djelatnika za ukidanjem obaveznog cijepljenja i uopće se propituje potreba cijepljenja. Ako i u tome uspiju, za par godina će se svi čuditi ko pure dreku zašto u Hrvatskoj imamo bolesti za koje smo mislili da se javljaju samo u nerazvijenim zemljama.
    mujice daj malo objasni ovo za nas koji se ne kužimo toliko, što bi onda trebali napraviti da izbjegnemo teže nuspojave a da opet zaštitimo djecu cjepivom. Ima li uopće nekog izbora?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •