Stranica 3 od 14 PrviPrvi 1234513 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 656

Tema: Imamo reakciju na Priorix!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa onda mi je razlika drastična! u nuspojavama...
    scenario bolnica is out of question

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

rekla mi je pedica da je ministar izjavio na TV da su od Priorixa moguće (sad ne znam točan naziv) al ono njihanje, teturanje, gubljenje ravnoteže nakon par mjeseci Undecided
    al je i rekla da još nikada nije čula za takav slučaj, a sve žive je ispitivala...
    Ja ne verujem što vidim.Već taj 5 dan smo teturali kao pijani i pali valjda 3 puta na glavu od kojih je jedan ostavio dobru modricu na čelu i ranu na nosu pa kad sam došla na hitnu sad u ponedjeljak rečeno mi je zar ne vidim da mi je dijete palo negdje.Naravno da vidim to je nakon cijepiva počeo teturati iscrpljen bolovima ali nitko nije ni spomenio da se tetura i od samog cjepiva.
    Što sam kupila djetetu?
    Danas nam je nakon 7 dana pala napokon temperatura ali to je još uvijek nekakvo drugo dijete. Nervozan,kilav,stoput se trza u snu i skače...Spavamo valjda pola sata u komadu.Majku im je.......
    Oprostite al sam ljuta.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    mi se cijepili... isto Priorixom, pa zar nisu djeca koja su dobijala meningitis od MoPaRu-a završavala u bolnici?
    mdaa... i to bismo trebali popušiti kao nešto normalno. Dr. Tešović se prilično bunio protiv toga, a u HZJZ-ovim nuspojavama su uglavnom njegovi pacijenti, dakle ne iz cijele Hrvatske nego samo iz Zagreba, a udjeli su i tako - epidemijski. Radi se o lošem cjepivu.
    Hmmmm.... a možda ih drugdje nije bilo?
    Ili ih je bilo ali nisu završavali u bolnici jer nisu niti trebali?
    Tko zna kako će to netko upućen objasniti.....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa

rekla mi je pedica da je ministar izjavio na TV da su od Priorixa moguće (sad ne znam točan naziv) al ono njihanje, teturanje, gubljenje ravnoteže nakon par mjeseci Undecided
    al je i rekla da još nikada nije čula za takav slučaj, a sve žive je ispitivala...
    Ja ne verujem što vidim.Već taj 5 dan smo teturali kao pijani i pali valjda 3 puta na glavu od kojih je jedan ostavio dobru modricu na čelu i ranu na nosu pa kad sam došla na hitnu sad u ponedjeljak rečeno mi je zar ne vidim da mi je dijete palo negdje.Naravno da vidim to je nakon cijepiva počeo teturati iscrpljen bolovima ali nitko nije ni spomenio da se tetura i od samog cjepiva.
    Što sam kupila djetetu?
    Danas nam je nakon 7 dana pala napokon temperatura ali to je još uvijek nekakvo drugo dijete. Nervozan,kilav,stoput se trza u snu i skače...Spavamo valjda pola sata u komadu.Majku im je.......
    Oprostite al sam ljuta.
    :shock:

Nikoli, brzo nam se oporavite

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

melanija, a zna li pedijatar za to teturanje, iscrpljenost, temperaturu?

Jedino čime te mogu utješiti je to da znam za jedan sličaj događaj i znam da se dijete oporavilo prilično brzo - za desetak dana. Potpuno.
    Sretno.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala Adrijana 66,nadam se da smo pri kraju.Danas smo završili sa temperaturom ali dobli gusti osip po prsima i leđima. Opet mi na hitnu pa na pedijatriju u bolnicu(jer smo na jugu na odmoru ) i kaže doktorica da ne bi rekla da je to rubela ali da su vrlo slićne i osip od ospica i rubeola i trodnevna groznica. Sad ipak misli da je reakcija na Priorix a kaže da bi osip bio kraj neke viroze koja je izazvana. U grlu su nam neki vjenčići ospica na anginama koje vjerojatno jako peku pa zato stiska oči i muči se sa bolovima ali kaže nisu afte.Sve skupa krasno ali evo bližimo kraju.
    Nema ljepše nego kad te na hitnoj već pozdravljaju iz viđenja a dođeš na odmor.
    Prijavila sam Agenciji za ljekove ove reakcije i gospodin je bo jako zahvalan. Kaže Priorix je jednako loš kao i hrvatski MoPaRu jedino su drugačije moguće reakcije ali smatra da je ipak bolje cijepiti naročito za one koji idu u Du. jer je tu velika koncentracija rubeole.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa dobro ljudi dragi meni jos uvijek nije jasno zasto cijepite djecu nakon takvih nuspojava????

da li se bojite sistema????

i moja nila ima reakciju i dosla sam je prijaviti doktorici (reakciju mislim) koja samo sto me nije istjerala iz ordinacije nakon sto sam spomenula da bi mozda moglo biti od cjepva i sto ona misli o tome....

dakle, ne samo sto nije prijavila mogucu reakciju nego je i zablokirala cijeli sistem komunikacije izmedju nas dvije....

obiteljska prijeteljica, inace nutricionistica u du-bolnici, mi je rekla kako ona ne bi komentirala cjepivo protiv polia ali se istodobno smijala kako je njezin sin kada je primio to cjepivo danima vukao nogu za sobom od boli od ubodne rane....i to je kao nesto normalo sto svi trebamo "pretrpjeti"...ZASTO?????

ja ne zelim tako nesto da se dogodi mojem djetetu....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Abonjeko, nemaš li dojam da si ovdje izložena samo jednoj strani medalje - nuspojavama cijepljenja (u vidu pojedinačnih ispovijesti)?
    Možda, kada bi čitala iskustva ljudi čija su djeca oboljela, bi razumjela zašto roditelji izlažu djecu cijepljenju......

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Možda, kada bi čitala iskustva ljudi čija su djeca oboljela, bi razumjela zašto roditelji izlažu djecu cijepljenju......
    mislis oboljela od zaraza protiv kojih se cijepimo??? oboljela djeca mogu biti cijepljena pa opet oboliti jer im cjepivo nije dalo potrebnu imunizaciju...puno vise ima "oboljelih" (lagano ili pak tesko oboljelih) od cjepiva nego oboljelih od rijetke zarazne bolesti....to ne tvrdim ja, nego literatura!!!!

pa konstantne su nuspojave od cjepiva vidljive na ovom forumu, za razliku od onih koji su se necijepljeni razboljeli....ja jos nisam, na srecu, procitala niti jedan slucaj!!!! :D

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj abonjeko prvotno napisa
    1....mislis oboljela od zaraza protiv kojih se cijepimo??? oboljela djeca mogu biti cijepljena pa opet oboliti jer im cjepivo nije dalo potrebnu imunizaciju...
    2.....puno vise ima "oboljelih" (lagano ili pak tesko oboljelih) od cjepiva nego oboljelih od rijetke zarazne bolesti....to ne tvrdim ja, nego literatura!!!!
    3......pa konstantne su nuspojave od cjepiva vidljive na ovom forumu, za razliku od onih koji su se necijepljeni razboljeli....ja jos nisam, na srecu, procitala niti jedan slucaj!!!! :D
    1..... naravno da mogu. Ali veća je šansa da obole ako nisu cijepljeni - naravno, ako dođu u kontakt s izvorom bolesti.
    2.... pa ako se cijepi 40 000 djece protiv npr. difterije tri puta u prvoj godini života, naravno da će na tih 120 000 doza cjepiva biti vše nuspojava od cjepiva nego te bolesti, kad je uopće nema kod nas.
    Ali ako ne bi cijepili, bilo bi difterije na desetke, stotine ili tisuće godišnje. A bolest je ozbiljna, dok nuspojave nisu.
    Slično je i za druge bolesti protiv kojih se cijepi. Za svaku ponešto drukčije, ali princip je isti.
    3... obrati se udruzi "Hepatos", pa ćeš pročitati. Ne znam zašto se ne javljaju ovdje, a tako su glasni na televiziji i u novinama.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ako se cijepi 40 000 djece protiv npr. difterije tri puta u prvoj godini života, naravno da će na tih 120 000 doza cjepiva biti vše nuspojava od cjepiva nego te bolesti, kad je uopće nema kod nas.
    Ali ako ne bi cijepili, bilo bi difterije na desetke, stotine ili tisuće godišnje. A bolest je ozbiljna, dok nuspojave nisu.
    Ne razumijem kako možeš biti tako siguran (konkretno za difteriju) kad nikad nisu maknuli to cjepivo iz kalendara?!
    Ti vučeš paralelu na osnovu drugih cjepiva koja su u drugim zemljama bila ukinuta pa se povećao broj oboljelih...No kako možeš sa sigurnošću tvrditi da bi tako bilo sa svakom bolešću? Radi se ipak o PRETPOSTAVCI i, po meni, pogrešnim analogijama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kako možeš tako olako tvrditi da nuspojave cjepiva nisu ozbiljne, kad čak i neki ugledni doktori tvrde suprotno? :?

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

i anamarija zafibrala tocno 8. dan nakon cijepljenja f*** Priorixom. A ja kao nesto citala pa mislila da je za nju bolje da je cijepim Priorixom nego MoPaRu, a tako mi rekla i doktorica :/ .

danas treci dan fibre, cekam da padne, a onda ocekujem i pojavu drugih nuspojava

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    I kako možeš tako olako tvrditi da nuspojave cjepiva nisu ozbiljne, kad čak i neki ugledni doktori tvrde suprotno? :?
    Na temelju onoga što sam pročitao da neki ugledni doktori pišu o tome.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

poslije cijepljenja Priorixom- šmrcanje
    8.dan - povraćanje
    9. dan - prva ospica :? povraćanje
    10.dan - temperatura
    11. dan. temperatura i druga ospica
    13. dan. osipana

doktorica je sa povećalom promatrala osip jer joj je bio čudan, samo je rekla pratite dalje... :?

šta se tiče imuniteta, radili smo na njemu i dugo nije bila bolesna, čak i u dodiru s bolesnima...
    i otkad smo se cijepili pijemo vitamine za imunitet Infant care...

opće ne sumnjam u nuspojavu....
    u biti, i očekivala sam to jer je bilo i reakcija na prijašnja cjepiva...

uopće neću razmišljati šta bi bilo da smo uzeli MoPaRu 8)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Rozeola se ne ponavlja!
    a nama je ovo drugi puta da je osip došao nakon temperature :?

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dakle kao i kod nas al eto ni slučajno to ne povezati sa cijepljenjem

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tasmanijska hunjavica 8)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa
    Dakle kao i kod nas al eto ni slučajno to ne povezati sa cijepljenjem
    jučer sam zvala pedicu a ona da to ni slučajno nisu nuspojave cjepljenja, to je trodnevna groznica 8)

Melanija, mi smo isto imali gubljenje ravnoteže... padala je ko smuk...

Melanija, da očekujem još nešto kroz ovih 45 dana? kako je vama bilo dalje?
    imamo istu situaciju, bar do sada!
    NAŽALOST

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

trodnevna groznica koja traje 10 dana :/

ma čim smo se prvi dan cijepili čitajući vas znala sam što će nas snaći, ona ima nuspojave na bilo kakvo cjepivo...

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nasa tasmanijeska hunjavica koja uopce nije bila popracena hunjavicom trajala je cijela 4 dana, s nevoljnim raspolozenjem jos par dana, a osim visoke temperature (izmejreno do 40,4°C) nismo imali nikakvih drugih simptoma, bili na pregledu (5.-6. dan), vadili krv i urin i nista nadjeno.
    doktorica isto isprva nije tila prihvatit da ima ikakve veze s cjepivom pogotovo sto je temp. bila visoka jer to "nikako ne moze biti od cjepiva", na kraju smo kompromisno ustvrdili da ako cijepljenje priorixom nije uzircnik, onda je jedan od faktora koji su sudjelovali u tasmanijskoj hunjavici

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nasa tasmanijska hunjavica koja uopce nije bila popracena hunjavicom trajala je cijela 4 dana, s nevoljnim raspolozenjem jos par dana, a osim visoke temperature (izmjereno do 40,4°C) nismo imali nikakvih drugih simptoma, bili na pregledu (5.-6. dan), vadili krv i urin i nista nadjeno.
    doktorica isto isprva nije tila prihvatit da ima ikakve veze s cjepivom pogotovo sto je temp. bila visoka jer to "nikako ne moze biti od cjepiva", na kraju smo kompromisno ustvrdili da ako cijepljenje priorixom i nije uzrocnik, onda je sigurno jedan od faktora koji su sudjelovali u tasmanijskoj hunjavici

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    uopće neću razmišljati šta bi bilo da smo uzeli MoPaRu 8)
    Da si ju cijepila s MoPaRu, možda bi imala iste te znakove bolesti, ali doktori ne bi negirali povezanost s cijepljenjem, nego bi tvrdili da je to meningitis..... :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mujica, opet lobiras.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

morat ću tražiti od Imunološkog zavoda da to prepozna i nagradi me.
    Ali koliko god to što sam napisao o povezivanju nuspojava s određenim cjepivima kod nas bilo cinično ( a nadam se, i duhovito), uopće nije daleko od istine.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Molim pomoć i mišljenje : Moj sin je prošao dvije godine i još nije primio cjepivi MoPaRu ili Priorix,e sad ne znam kako da objasnim ali ne znam što je pametnije ; cjepiti ga ( i sa kojim cjepivom ? ) ili ga uopće necijepiti ? Naime ne znam ustvari ŠTO je poanta cijepljenja !?
    Da li je gore ne cijepiti dijete pa si jednog dana prigovarati ako se zarazi , ili ga cijepiti i očekivati grozne reakcije !?

Uopće nisam pametna što činiti , a sve što pročitam me vuče malo ZA , a malo PROTIV cijepljenja....

I još jedno pitanje-zna li netko koja je najgora reakcija na recimo Priorix ?

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I kod nas je trajalo ukupno 4 dana pa još recimo dva tri nervoza i nespavanje.
    A koja je najgora reakcija na Priorix? Nadam se toplo da je ova najgora i da nema više iza posljedica.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I još bi sada na ovo trebali cijepiti 5 u 1 jer nam kuca zadnji rok a tek kad sam vidjela posljedicu zadnjeg docjepljivanja tim koktelom kod našeg malog prijatelja Juraja :shock:
    Prekrile ga crvene fleke koje se na pogled šire. Strašno,ni sami doktori nisu znali što je to pa nakon analiza ipak zaključeno da je reakcija na 5 u 1.
    Jedva čekam da i time otrujem dijete

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A jel postoji dobna granica za to cjepivo ?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema gornje dobne granice.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema gornje dobne granice.
    ...za MoPaRu (ili Priorix)

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Eh sad ste i mene uznemirili ... iako moram reći polio se ispije a ne pika se u guzu...
    Dakle koje su nam generalno najgore reakcije na priorix a koje na Mo-pa-ru...
    Eh a da vas i malo nasmijem ... moja mala je imala također 4-5 dana tempaču 40-41... ah sa osipom i u dva navrata... jel i kod nje Tasmanijska????

Šalu na stranu , u jednoj ambulanti pitala me kolegica "a zašto mislim da je priorix bio povučen i nije ga bilo toliko dugo.." udruženo sa značajnim pogladom... dakle ili se događaju jake nuspojave uz oba cijepiva ali se o tome ne govori ili ...???

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mujica i s čim da sad cijepim dijete???
    ajmo savjeti, mi još nismo obavili ni docijepljenje sa di te per+polio, i tu se dvoumimo domaće ili hvaljeni uvoz???
    :D :D

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

molim vas meni jedan odgovor

kupili smo Priorix sad kad je stigao u ljekarne (mislim 11 mjesec) i do ljeta ga namjeravam držati u frižideru i tek onda cijepiti Niu?! Jel to ok? Ne želim uopće riskirati s ovim jaslicama i non stop nekim boleštinama, nego mjesec dana preko ljeta kad ne ide u vrtić i kad sam sigurna da je zdrava... Jel može bit tolko u friđu?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    I još jedno pitanje-zna li netko koja je najgora reakcija na recimo Priorix ?
    Trivijalan odgovor je smrt. Malo više elaborirani odgovor je trajni invaliditet.
    Koliko mi je poznato, Priorix ima nešto više smrtnih ishoda od MoPaRu-a. Pri tome nisam ni pomislio da je MoPaRu cvijeće.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    molim vas meni jedan odgovor

kupili smo Priorix sad kad je stigao u ljekarne (mislim 11 mjesec) i do ljeta ga namjeravam držati u frižideru i tek onda cijepiti Niu?! Jel to ok? Ne želim uopće riskirati s ovim jaslicama i non stop nekim boleštinama, nego mjesec dana preko ljeta kad ne ide u vrtić i kad sam sigurna da je zdrava... Jel može bit tolko u friđu?
    ne znam koliko ti cjepivo moze biti u frizideru, valjda to pise negdje na samoj kutijici, ali mislim da nije preporuceno cijepljenje preko ljeta.
    ja sam vezano za MoPaRu procitala na onom papiru sta ide u njega (od imunoloskog zavoda) da se ne bi trebalo cijepiti nakon 30.lipnja, pa tako ne bi ni Priorixom cijepila dijete ljeti

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

pogresno sam napisala za MoPaRu, nije 30.lipanj, nego 1.lipanj-03. rujan
    posebna upozorenja
    Ne preporucuje se cijepljenje od 01. lipnja do 30 rujna.
    http://www.imz.hr/MRP-1%20doza.pdf
    pogledati 7-8 redak na drugoj stranici

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

trinity nećeš vjerovat ali niti ovo mi neće otvoriti :? bit će da je neki za... s kompom a ne sa mnom
    Sad, ako može po seljački, zašto ne cjepiti preko ljeta?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je veca sansa svih mogucih komplikacija.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nek ti se za to pitanje javi netko kompetentniji, a s obzirom da ne mozes otvoriti taj pdf dokument (mozda nemas instaliran adobe reader) evo ovdje ti kopipejstam cijeli tekst[quote]sastav
    1 doza od 0.5 ml rekonstituiranog cjepiva sadržava:
    Djelatna tvar:
    - živi, atenuirani, virus morbila, soj Edmonston-Zagreb najmanje 5000 CCID50
    - živi, atenuirani, virus rubele, soj RA27/3 najmanje 1000 CCID50
    - živi, atenuirani, virus parotitisa, soj L-Zagreb najmanje 4000 CCID50
    Pomo

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala ali nije baš objašnjeno zbog čega ne a baš me sad zanima, pitat ću pedicu da vidim što će ona reći. Miša mu, ipak ću morat onda sad negdje to ubacit :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zbog toga što se reakcije na to cjepivo u vidu temperature i osipa javljaju u 5-15% slučajeva, a ljeti je sezona enteroviroza koje se slično manifestiraju.
    Pa da ne bi bilo zabune.
    Ako želiš cijepiti- možeš.
    Ja sam Lea cijepila u kolovozu.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako ti kažeš vjerujem ti

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam jedno pitanje: mi smo se cijepili Priorixom i pedijatar nam je rekao da za 3 mjeseca dođemo na docjepljivanje :? Zašto :? To mi je prvi put da čujem da se Priorixom docjepljuje (mislim da na uputstvima koja idu uz cjepivo piše da se docjepljivanje vrši kroz određeni broj godina - nisam zapamtila koliko). Zašto nam je rekao da dođemo za 3 mjeseca? Jesu li i vas vaši tako naručili?

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Leina mama prvotno napisa
    Imam jedno pitanje: mi smo se cijepili Priorixom i pedijatar nam je rekao da za 3 mjeseca dođemo na docjepljivanje :? Zašto :? To mi je prvi put da čujem da se Priorixom docjepljuje (mislim da na uputstvima koja idu uz cjepivo piše da se docjepljivanje vrši kroz određeni broj godina - nisam zapamtila koliko). Zašto nam je rekao da dođemo za 3 mjeseca? Jesu li i vas vaši tako naručili?
    moguce je da je mislio na docjepljivanje nekim drugim cjepivom? diteper mozda?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najvjerojatnije Di-Te-Per tj 5 u 1 ili neka kombinacija ovog sto ti je dijete primalo u prvoj godini zivota, drugog cjepiva u dobi tvoje curice nema (za sada i na srecu).

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U prvoj godini života cijepljena je tri puta Infarixom, tj. 5u1 cjepivom i docjepljivana BCG-om. To je, mislim, sve što je trebala primiti.
    Zaista ne znam. Bogme, prije nego što ju krene pikat, moram pitat zašto je to :/

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Leina mama, ali tvoja curka je u drugoj godini zivota sad i nama je doc nakon cijepljenja priorixom zakazala kada da dodjemo na docjepljivanje DiTePer-om, godinu dana od 3. cjepiva.

imam pitanje za upucene. doc nas je narucila na to docjepljivanje tocno 07.06., jer je A. trece cjepivo dobila lani na taj datum.
    meni je malo glupasto to tocno cijepljenje u dan i sl., pa me zanima da li to mogu odgoditi negdje za rujan, jer ne bih zelila da joj se eventualno pojavi temperatura, a ono taman je ljetno vrijeme, temperature su ionako visoke, ide se na more i sl.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trinity, Lea je treći put cijepljena Infanrixom 18.01.2006., a za ovo docjepljivanje naručeni smo za 5. mjesec o.g. (ne piše točan datum, već samo 5. mjesec). Ne znam, vjerovatno jest tako kako ti veliš, ali budući da smo mi kasnili sa cijepljenjem Priorixom (cijepljena je 05.03.2007.), kad je već prošla godina dana od zadnjeg 5u1 cijepiva, nisu nas niti mogli naručiti za 18.01. Kak sam već rekla, vidjet ću kad ju odvedem doktoru.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj trinity prvotno napisa
    imam pitanje za upucene. doc nas je narucila na to docjepljivanje tocno 07.06., jer je A. trece cjepivo dobila lani na taj datum.
    meni je malo glupasto to tocno cijepljenje u dan i sl., pa me zanima da li to mogu odgoditi negdje za rujan, jer ne bih zelila da joj se eventualno pojavi temperatura, a ono taman je ljetno vrijeme, temperature su ionako visoke, ide se na more i sl.
    Evo, da ti probam (iako nisam stručnjak ) odgovoriti i na ovo pitanje (čitam s uputa za Infanrix): "Preporuča se docjepljivanje tijekom druge godine života, s razmakom od najmanje 6 mjeseci od završetka primarne imunizacije."

Prema ovome, možeš čekati rujan (dapače), ali pitaj još iskusnije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •