Stranica 4 od 14 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 656

Tema: Imamo reakciju na Priorix!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj plavi aneo prvotno napisa
    mujica i s čim da sad cijepim dijete???
    ajmo savjeti, mi još nismo obavili ni docijepljenje sa di te per+polio, i tu se dvoumimo domaće ili hvaljeni uvoz???
    :D :D
    Oprosti, nisam se mogao do sada javiti. A koliko ti je staro dijete i što je do sada primila beba?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    molim vas meni jedan odgovor

kupili smo Priorix sad kad je stigao u ljekarne (mislim 11 mjesec) i do ljeta ga namjeravam držati u frižideru i tek onda cijepiti Niu?! Jel to ok? Ne želim uopće riskirati s ovim jaslicama i non stop nekim boleštinama, nego mjesec dana preko ljeta kad ne ide u vrtić i kad sam sigurna da je zdrava... Jel može bit tolko u friđu?
    Sve do isteka roka trajanja, koji je naznačen na kutijici, može stajati u frižideru.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj trinity prvotno napisa
    Leina mama, ali tvoja curka je u drugoj godini zivota sad i nama je doc nakon cijepljenja priorixom zakazala kada da dodjemo na docjepljivanje DiTePer-om, godinu dana od 3. cjepiva.

imam pitanje za upucene. doc nas je narucila na to docjepljivanje tocno 07.06., jer je A. trece cjepivo dobila lani na taj datum.
    meni je malo glupasto to tocno cijepljenje u dan i sl., pa me zanima da li to mogu odgoditi negdje za rujan, jer ne bih zelila da joj se eventualno pojavi temperatura, a ono taman je ljetno vrijeme, temperature su ionako visoke, ide se na more i sl.
    Naravno da ne treba razmak biti točno 12 mjeseci. To je teti pedici lakše radi planiranja docjepljivanja. Razmak može biti i kraći i dulji.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Citiraj trinity prvotno napisa
    Leina mama, ali tvoja curka je u drugoj godini zivota sad i nama je doc nakon cijepljenja priorixom zakazala kada da dodjemo na docjepljivanje DiTePer-om, godinu dana od 3. cjepiva.

imam pitanje za upucene. doc nas je narucila na to docjepljivanje tocno 07.06., jer je A. trece cjepivo dobila lani na taj datum.
    meni je malo glupasto to tocno cijepljenje u dan i sl., pa me zanima da li to mogu odgoditi negdje za rujan, jer ne bih zelila da joj se eventualno pojavi temperatura, a ono taman je ljetno vrijeme, temperature su ionako visoke, ide se na more i sl.
    Naravno da ne treba razmak biti točno 12 mjeseci. To je teti pedici lakše radi planiranja docjepljivanja. Razmak može biti i kraći i dulji.
    a kad smo se cijepili s hib ono 3 puta u nekom razmaku, jednom sam dosla dan ranije i nije me sestra tila primit na cijepljenje iako je mjesec imao 31 dan i morala sam doci drugi put

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a a da na to kažem.... :/

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trinity, ja bih rekla da nije do cjepiva već do pedijatra

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Leina mama prvotno napisa
    Trinity, ja bih rekla da nije do cjepiva već do pedijatra
    a mozda i do med. sestre

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

anima bolje pitaj pedijatra da ti spremi cjepivo kod sebe!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    anima bolje pitaj pedijatra da ti spremi cjepivo kod sebe!
    Pitala sam, ona kaže da je svejedno, pa i oni ga drže u frižideru... Mada, i ja bih radije da je tamo, možda kupim i drugo kad odlučim cijepit, vidjet ću...Nekako idiotski paničarski razmišljam da nije dobro što tako dugo stoji u friž

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nama je 28.dan od Priorixa i od kada smo se cijepili, točno od prvog dana šmrcamo... ok između je bilo spomenuto, temperatura, povraćanje, osip... a šmrcanje sve do sad...

s obzirom da mi gizel ima refluks svaki mjesec vadimo urin, a sada... povišeni leukociti :?
    pita me nefrologica ima li virozu :?
    nemam blage... ona je takva od prvog dana cjepljenja? :?
    a ostalo - sve normalno, super se ponaša, zadovoljna, zaigrana :?

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Čisto da malo podignem temu i da vas pitam kak su vam dječica?
    Kian je nakon Priorixa svako malo bolestan,prošao je trodnevnu vručicu,gnojnu anginu,virusnu upalu grla,hrpu virozica u međuvremenu,da bi se malo prije vratili sa Srebrnjaka,gdje mu je dijagnosticiran akutni bronhitis,a sutra moramo na vađenje krvi,pa ćemo vidjeti što dalje
    Moje čedo sada ima 20mj,još uvjek ga dojim,ima tetu čuvalicu,jede zdravu hranu,i svakom doktoru kojem dođemo prvo spomenem da je sve počelo nakon Priorixa,a oni me samo ignoriraju,kao luda,histerična mama!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I Tin je nakon Priorixa otišao totalno nizbrdo s imunitetom i bio dva i pol mjeseca NON-STOP bolestan!!! Bez ikakvog pretjerivanja.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

2 mjeseca nakon priorixa, vjerojatno uzrokovano padom imuniteta, a nakon uboda komarca....veeelike komplikacije, jaka reakcija na ubod, nastanak plikova i odmah nakon toga velikih rana, infekcija istih, lijecenje antibioticima, nakon toga alergijska reakcija u obliku 2 osipa po cijelom tijelu u razmaku od 10-ak dana, ne zelim se ni sjetiti cime su je sve kljukali i bockali...

sad u iscekivanju jos nekih rezultata alerijskih ispitivanja dozivljavam da mi mama dijete hrani s namirnicama na koje je pokazala alergijsku reakciju i opravdava se da nije razmisljala o tome ili se nije sjetila, muzeva rodbina joj daje da jede nekakav flips (smoki) s okusom kulena ili pizze (nisam vidila iz daljine, ali prema vrecici sam kasnije u ducanu vidila da postoje te 2 smrdljive vrste) nakon moje izricite zamolbe da joj to niposto ne daju, a nakon svega dobijem hladni tus da oni to nece spremati nego i dalje nuditi djeci, a ako je (frikusa luda) ne zelim da moja djeca jedu to (smece) neka ih onda maknem od njih :shock:
    e jesam ja neka blesava baba, bas pretjerujem u svemu, cak i u tome sto svoju djecu uvijek vezujem u autosjedalice kad se vozimo autom cak i na malim udaljenostima (da, moja majka koju svakodnevno "educiram" i dalje kaze da mm i ja ipak malo pretjerujemo u tome), no necu dalje jer to nije tema ovog topika

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Trinity, samo da te

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Molila bi ako mi možete napisati koje su pretrage potrebne prije cijepljenja Priorix-om?
    Znam da se vadi krv, ima li još nešto?
    Tnx

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nikakve pretrage se ne trebaju raditi zbog cijepljenja. Zakaj bi vadili krv?

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Molila bi ako mi možete napisati koje su pretrage potrebne prije cijepljenja Priorix-om?
    Znam da se vadi krv, ima li još nešto?
    Tnx
    Meni je doc. dala uputnicu da pođem Nili vaditi krv a naručila ju je na Priorix u 9.mj.....ali ona je meni tu uputnicu dala nakon što je čula da je beba vegetarijanka, ne vjerujem da ju je dala zbog cjepljenja....ali ja joj ne planiram vaditi krv samo zato što je vegetarijanka....živa je i sretna i zdrava i divlja...i ima više energije od bilo kojeg drugog djeteta s kojim se družimo.... :/

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo cjep.priorixom odgodili na jesen,pa me sada zanima da li bi bilo dobro uzimati nešto za podizanje imuniteta (po mogućnosti na prirodnoj bazi,ne da mi dr.kaže da dam panadon preventivno kad dođem kući s cjepljenja :/ )...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Mi smo cjep.priorixom odgodili na jesen,pa me sada zanima da li bi bilo dobro uzimati nešto za podizanje imuniteta (po mogućnosti na prirodnoj bazi,ne da mi dr.kaže da dam panadon preventivno kad dođem kući s cjepljenja :/ )...
    Još nisam odgodila, ali si razmišljam o tome, pa i mene zanima o sirupu ili kapima za podizanje imuniteta (uz cicu 8) )

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo odgodili kolko smo mogli.raznih razloga radi.sad imamo na jesen primit docjepljivanje i Priorix.S 2god i 4mj.Moramo zbog jaslica.
    BOjim se.Kad već ne mogu izbječ cjepljenje vjerujem da bi bilo bolje da sam neinformirana.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno priorix

Mi koristimo od child life-a Multi vitamini & minerali. Skup, ali nama je odličan.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

upravo pročitala cijeli topic i sad sam zbunjena: po vašim razgovorima mi smo klasičan primjer reakcije ne Priorix...
    petak, 31.08. cijepljeni, petak 07.09. prva temperaturica(na dodir, nisam mjerila točno), nosić procurio i padanje tako da sam pomislila da je M. našla nešto ljepljivo na podu i da ju to smeta kod hodanja... ovaj vikend smo joj davali sirup protiv temperature misleći da je mala prehladica obzirom na ovu katastrofalnu hladnoću. i što sada? vodit ju doktorici, nastaviti zalječivati temperaturicu ili pustiti da izdivlja u što već mora ta temperatura? upomoć! :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mimama, ovo ne mora biti reakcija na cjepivo.

kolika je temp?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mimama prvotno napisa
    upravo pročitala cijeli topic i sad sam zbunjena: po vašim razgovorima mi smo klasičan primjer reakcije ne Priorix...
    petak, 31.08. cijepljeni, petak 07.09. prva temperaturica(na dodir, nisam mjerila točno), nosić procurio i padanje tako da sam pomislila da je M. našla nešto ljepljivo na podu i da ju to smeta kod hodanja... ovaj vikend smo joj davali sirup protiv temperature misleći da je mala prehladica obzirom na ovu katastrofalnu hladnoću. i što sada? vodit ju doktorici, nastaviti zalječivati temperaturicu ili pustiti da izdivlja u što već mora ta temperatura? upomoć! :?
    Svakako ju treba odvesti pedijatrici da ju pregleda

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zovem ju popodne...hvala na savjetima. javim rezultat

Strippy avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja nisam pametna kaj da radim. Trebala bih cjepiti Lauru Priorixom ovaj tjedan - imat će cca 13mj. Ja bih pričekala sa tim cjepivom, ali za mjesec dana idemo (svi skupa) u Irsku i frka me da necijepljenjem ne napravim još veće sra** i izložim ju riziku oboljevanja od tih bolesti. Znate i sami, aerodromi, ogromna fluktuacija ljudi... Dosada je cijepljena sa 5u1 i nikakvih (hvala Bogu) reakcija nije imala. Dajem joj Infant care, Colostrum s probioticima, a od vikenda sam počela i s ehinaceom (Esberitox s kojim imam jako dobra iskustva). Nadam se najboljem, ali frka me je. Nisam pametna kaj napraviti... Help!

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo,sad sam bila pitat za cjepljenje i kažu NEMA!
    Nema MoPaRu imunol.zav. već neko vrijeme,a nema ni cjepljenja Priorixom. Ma mi je žao.
    Kažu nazovite za 2 tjedna...aha....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Strippy, svakako cijepite dijete prije puta u Irsku.
    U Engleskoj ima puno ospica, cijelo vrijeme, a irci stalno putuju vamo-onamo i svako malo donesu ospice u Irsku.
    bibai iaia, gdje nema? Svaki pedijatar ima MoPaRu. Ako trenutno nema, već slijedeći dan ga može imati ako naruči. To sam siguran.
    Za Priorix ne znam.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj mimama prvotno napisa
    Možda ti je viroza. Mojoj Slatkici je dva dana curio nosić i bila je sva cendrasta (a i MD i ja smo prehlađeni). Baš sam si mislila, evo vidiš, da sam ju cijepila (za sad se još izvlačim i prikupljam hrabrost za cijepljenje) sad bi mislila da je reakcija ma cjepivo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

obećala sam javiti se,pa evo me:

pedijatrica nam bila na godišnjem,a dok smo dočekali zamjensku sve se smirilo... nema više ni temp., niti drugih navedenih simptoma. izgleda da je ipak bila mala virozica. aah, možda paničarim bez razloga. ipak, nešto sam zaboravila dodati: pedijatrica mi je nakon cijepljenja preporučila "multi sanosvit" multivitamine koje ja nisam dala M. od kada sam ih uvela sve se smirilo. ima li to veze sa smirivanjem prehladice iliti reakcije ne znam, ali dijelim sa vama svoje iskustvo, pa sami odlučite kako ćete sa svojom dječicom.
    Uglavnom, hvala na savjetima i uputama. pratim vas i dalje i držim fige da nema niti jedno dijete nikakve reakcije!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Podižem.

Andrija je jučer cijepljen Priorixom. Temperatura danas u guzi 38,4, što me ne zabrinjava. Dobre je volje i za sad je sve ok. Osim što stalno kaka. Jučer je kakao 5 puta, pa noćas (nije mi po noći kakao od svoja 3 mjeseca), pa od jutros 2 puta. Nije proljev, stolica je normalne konzistencije. Trebam li spomenuti kakva mu je guza ?

Je li netko imao ili zna za ovakav slučaj?

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

O.K. moram se uključiti za sve Vas koji se bojite MaPaRu i Priorixa i čiji pedijatri ne znaju kako se cijepe neurorizična djeca postoji shema:
    CIJEPITI SVAKU BOLEST POJEDINAČNO jednovalentnim cjepivom Imunološkog zavoda.
    Reakcije NEMA
    Cijena:BESPLATNO
    Loše: dijetedobije tri inekcije
    Obrazloženje:
    Moje dijete nije neurorizično ali je rođeno sa valvulom stražnje uretre kako je to užasno rijetko naravno da sam se obajala užasno rijetke reakcije na MoPaRu a to je aseptični meningitis, za Priorix nisam htjela ni čuti zbog rijetke ali neizlječive nuspojave a to je neka distrofija mišića ne sjećam se više pa sam istražila ostale kombinacije a to je upravo gore navedena.
    Mi smo se cijepili tako osim plakanja zbog pikice ništa se nije dogodilo ni temperatura ni ništa slično ili ne slično.
    I još jednom VAS MOLIM svi Vi sa neurorizičnom djecom pa bio to i mali hematomćić na mozgu nemojte cjepiti djecu sa MoPaRu-om ili ni u snu sa Priorixom.
    Odete pedijatru kažete mi smo tako odlučili naručite nam jednovalentno cjepivo Imunološkog zavoda i točka. To je Vaše pravo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prvi put čujem za tu opciju :?
    ja bi radije to, jer mi se ne sviđaju ta 3-6u1 cjepiva , strah me mutacija
    zvati ću pedicu kasnije

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sim napisa:
    Odete pedijatru kažete mi smo tako odlučili naručite nam jednovalentno cjepivo Imunološkog zavoda i točka. To je Vaše pravo.
    Da, sim samo - PROSJEČAN roditelj u Hrvatskoj to NE ZNA!!! A čini mi se i većina prosječnih pedijatara!!!
    Zato - u to ime - živio WWW!!!

p.s. npr. za naše neurorizično dijete već je sve bilo prekasno jer je nitko nije smatrao neurorizičnom, normalno je procjepljivana - naš pedijatar nikad nije čuo šta je to NERORIZIČNO dijete, šta je to NEURORAZVOJNA GIMNASTIKA, a kamoli da je čuo za takav vid cjepljenja! Sve je to njemu kompliciralo život, a zašto bi se on time bavio i razbijao glavu!!!
    I za to informaciju čuli smo POTIHO od naše fizijatrice - čini mi se da je se ne daje na sva zvona!!! Imam osjećaj kao da pravo na nju imaju samo izabrani!!! Ko u neko DAVNO doba kad se 'doktorska djeca' NISU cjepila!!! Mujice ???!!!!???

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Koliko vidim vi ste klince cjepile sa 13-15 mj. Moj E. će 2.10 imati godinu dana a 04.10. je već naručen za cjepljenje i to običnim cjepivom jer naša pedica nema Priorixa. I sad ne znam jel pametno ga odmah cjepiti ili čekati. U jaslice kreće 09.10. pa dal to ima veze?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa zar jednovalentno cjepivo protiv parotitisa opet nema serozni meningitis kao moguću nuspojavu (a i sam mumps) :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj SIM prvotno napisa
    O.K. moram se uključiti za sve Vas koji se bojite MaPaRu i Priorixa i čiji pedijatri ne znaju kako se cijepe neurorizična djeca postoji shema:
    CIJEPITI SVAKU BOLEST POJEDINAČNO jednovalentnim cjepivom Imunološkog zavoda.
    Reakcije NEMA
    Cijena:BESPLATNO
    Loše: dijetedobije tri inekcije
    Obrazloženje:
    Moje dijete nije neurorizično ali je rođeno sa valvulom stražnje uretre kako je to užasno rijetko naravno da sam se obajala užasno rijetke reakcije na MoPaRu a to je aseptični meningitis, za Priorix nisam htjela ni čuti zbog rijetke ali neizlječive nuspojave a to je neka distrofija mišića ne sjećam se više pa sam istražila ostale kombinacije a to je upravo gore navedena.
    Mi smo se cijepili tako osim plakanja zbog pikice ništa se nije dogodilo ni temperatura ni ništa slično ili ne slično.
    I još jednom VAS MOLIM svi Vi sa neurorizičnom djecom pa bio to i mali hematomćić na mozgu nemojte cjepiti djecu sa MoPaRu-om ili ni u snu sa Priorixom.
    da se osvrnem na ovo. nama je pedica, izgleda, upravo ovo predlozila.
    samo sam ja shvatila da cijepimo 3x, ali s MoPaRu cjepivom, nisam skontala da je u pitanju drugo cjepivo.

hvala na objasnjenju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Pa zar jednovalentno cjepivo protiv parotitisa opet nema serozni meningitis kao moguću nuspojavu (a i sam mumps) :?

jao, ne, ne. ja cu se bacit s mosta :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

prijavljujem reakciju na Priorix u 2 tjedna od cjepljenja:
    - temperatura do 39 (onda smo skidali)
    - šmrcanje
    - osip nakon pada temperature
    - nejedica i nepijica
    - radražljivost

Naravno, od pedice nadalje, nitko neće reći da je to od cjepiva, ali zahvaljujući forumu ja znam da je :/
    Hvala Bogu, sad je sve ok i nadam se da je od reakcije na priorix to sve :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, pa, nasa pedica je nama rekla da je od priorixa dozivjela reakcije da ni sam nije mogla vjerovat. a ja njoj nisam vjerovala.

mislim da cemo klince cijepit po njenoj preporuci tim jednovalentnim cjepivima.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Val prvotno napisa
    e, pa, nasa pedica je nama rekla da je od priorixa dozivjela reakcije da ni sam nije mogla vjerovat. a ja njoj nisam vjerovala.

A da li jednovalentna imaju neku reakciju?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Razmišlam o tome da odgodimo to cjepljenje ali ne znam s obzirom da kreće u jaslice. Dal bi bilo dobro prije ga cjepiti ili da odgodimo :?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj lailah prvotno napisa
    Razmišlam o tome da odgodimo to cjepljenje ali ne znam s obzirom da kreće u jaslice. Dal bi bilo dobro prije ga cjepiti ili da odgodimo :?
    mi smo u jaslice morali donijeti karton o cijepljenju tako da ne znam hoće li ti praviti probleme zbog toga :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Val prvotno napisa

A da li jednovalentna imaju neku reakciju?
    iskreno ne znam, nisam ju najbolje shvatila. tek sam sad skuzila da je rijec o jednovalentnim cjepivima pa nisam pitala. ona je rekla da je preporuka da se neurorizicna djeca tako cijepe.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nama nisu niš rekli za karton nego moramo donest lječničku potvrdu.

A koje su reakcije na MoPaRu cjepivo :? Do kad se cjepljenje može odgađati?

Što više čitam i razmišljam sve me više frka tog cjepiva.

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama nisu niš rekli za karton nego moramo donest lječničku potvrdu.

A koje su reakcije na MoPaRu cjepivo :? Do kad se cjepljenje može odgađati?

Što više čitam i razmišljam sve me više frka tog cjepiva.
    evo mi smo naručeni 16.10 na "preporučeni" Priorix....pedica me pitala jede li dijete jaja radi reakcije...ja rekla da ne jede, ne jedemo ih (kao makrobiotičari) ni mi....tako da zapravo ne znam trebam li se bojati reakcije na jaja.... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednovalentna cjepiva također sadrže konzervanse...Ja sam se raspitivala za jednovalentno cjepivo protiv tetanusa, ali sam otkrila da sadrži thimerosal i odustala od cijepljenja. Zato se dobro raspitajte o tome, jer bi to moglo značiti da ćete, davanjem pojedinačnih cjepiva, dati djetetu puno veću dozu konzervansa nego što bi je dobilo u koktelima. Što ne znači da sam pristaša koktela (svi znamo čega sam pristaša ).

Meni cijepljenje pojedinačnim komponentama ima smisla samo ako kod selektivnog cijepljenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, na stranici Imunološkog zavoda imate popis cjepiva i možete u PDF-u otvoriti upute za pojedinačna cjepiva. Morbili su ospice, parotitis je mumps, a rubela je valjda rubeola (?).

http://www.imz.hr/proizvodi.htm

Već na prvi pogled mi se ne sviđa što je riječ o ŽIVIM cjepivima, a ni popis nuspojava nije zanemariv. :/ Doduše, nijedna od ove 3 komponente, za razliku od tetanusa, ne sadrži thimerosal, ajde bar nešto...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitanje za mujicu: budući da kod cijepljenja živim polijem postoji mogućnost od zaraze druge djece polijem, postoji li takva opasnost i kod primjene ostalih živih cjepiva? Odnosno, jesu li djeca koju roditelji cijepe živim pojedinačni komponentama zarazna za drugu djecu? Ako jesu, onda je po meni takvo cijepljenje puno neodgovornije od necijepljenja i ne razumijem pedijatre koji bi tako nešto preporučili. Ako nisu, onda sve ok.

Stranica 4 od 14 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •