Stranica 5 od 14 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 656

Tema: Imamo reakciju na Priorix!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lailah prvotno napisa
    A koje su reakcije na MoPaRu cjepivo :? Do kad se cjepljenje može odgađati?
    Ovo su poznate i priznate nuspojave, koje stoje u uputama:
    http://www.imz.hr/MRP-1%20doza.pdf

nuspojave
    Lokalne:
    - može se javiti kratkotrajna bol i nadraženost (edem, induracija i eritem) na mjestu primjene cjepiva.
    Opće:
    Nakon prve doze, u 5-15% cijepljenih zabilježene nuspojave se uglavnom pojavljuju u osoba osjetljivih na neku od komponenti cjepiva. Povišena tjelesna temperatura koja se javlja otprilike jedan tjedan nakon cijepljenja, te osip, najčešće su reakcije na cijepljenje živim atenuiranim virusom morbila.
    Rijetke reakcije na komponentu parotitisa očituju se kao povišena tjelesna temperatura, parotitis i osip. Kao vrlo rijetka nuspojava može se javiti aseptički meningitis.
    Nuspojave na komponentu rubele povezane su s dobi cijepljenih osoba, tj. do 2% djevojčica u dobi od 6 do 12 godina i od 13 do 16 godina prijavljuje artralgiju i artritis nakon imunizacije u usporedbi s 25% djevojaka i žena u dobi od 20-24 godine (postpubertet).
    Postoji vrlo malo dostupnih podataka o učestalosti nuspojava nakon druge doze cjepiva protiv MRP-a,međutim veći rizik od nuspojava nakon druge doze cjepiva zabilježen je u dobnim skupinama iznad one od 6 do 7 godina.
    O svakoj nuspojavi potrebno je obavijestiti svog liječnika ili ljekarnika.

Odgađati možeš dokle želiš, ali postoji mogućnost da ti ne dozvole upis djeteta u vrtić.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Luna Rocco puno hvala!

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

[quote="Luna Rocco"]]

Već na prvi pogled mi se ne sviđa što je riječ o ŽIVIM cjepivima, a ni popis nuspojava nije zanemariv. :/

Ma joj čitajte
    Naziv: PRIORIX kombinirano cjepivo protiv morbila, parotitisa i rubele, živo, liofilizirano
    Djelatna tvar: vaccinum morbillorum, parotitidis et rubellae vivum
    Farmaceutski oblik: prašak i otapalo za otopinu za injekciju
    Pakovanje: 1 bočica s 1 dozom liofiliziranog cjepiva (praška), 1 napunjena staklena štrcaljka s 0,5 ml otapala, vode za injekcije i 2 priložene igle sa zaštitom, u kutiji
    Proizvodjac: GlaxoSmithKline Biologicals S.A., Ricensart, Belgija
    Nositelj odobrenja: GlaxoSmithKline d.o.o., Livadarski put 7, Zagreb
    Datum Rješenja: 20.03.2007.
    Rok Rješenja: 20.03.2012.
    Urbroj: 381-07-L/6823
    Klasa: UP/I-530-09/06-02/137
    Sastav: 1 doza (0,5 ml rekonstituiranog cjepiva) sadrži živi atenuirani virus: morbila soj Schwarz najmanje 103.0 CCID50; parotitisa soj RIT 4385 najmanje 103.7 CCID50; rubele soj Wistar RA 27/3 najmanje 103.0 CCID50
    Način izdavanja: na recept, u ljekarni

Živo, ateunirano ne znači da su vam djeca zarazna za okolinu.
    Jako ne volim kad se imunologijom bave oni koji nemaju pojima o tome.
    Ja nisam imunolog ali.......
    Inače moje je dijete veliko i procjepljeno i samo želim pomoći onima koje to još čeka i poštedjeti ih eventualnih pogrešaka ali ovakva pitanja i filozofija oko konzervansa me nekad jako ljuti.
    I još nešto puno ljudi koji rade u IMZ zaista znaju kaj rade a nasjedanje na jake reklamne poruke o svemu kaj je uvozno da je bolje je iz neke druge priče.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj SIM prvotno napisa
    Živo, ateunirano ne znači da su vam djeca zarazna za okolinu.
    Inače moje je dijete veliko i procjepljeno i samo želim pomoći onima koje to još čeka i poštedjeti ih eventualnih pogrešaka ali ovakva pitanja i filozofija oko konzervansa me nekad jako ljuti.
    I još nešto puno ljudi koji rade u IMZ zaista znaju kaj rade a nasjedanje na jake reklamne poruke o svemu kaj je uvozno da je bolje je iz neke druge priče.
    Ne bavim se imunologijom Ako nisi primjetio/la, zato sam i POSTAVILA PITANJE mujici kojemu je to struka jesu li djeca cijepljena živim cjepivom zarazna. Jer za živi polio znam da se izlučuje u stolici i da, da se putem toga može dobiti zaraza. Ne trebaš biti imunolog da bi znao pročitati informaciju.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da, a zapravo je potpuno neozbiljno koristiti bilo što ako nakon čitanja informacije ne možeš pojmiti o čemu se radi. Još gore ako informaciju nisi u stanju pročitati ili je napisana netočno kako bi korisnika zavarala. Svi napori vrle "učene" ekipe samo potvrđuju notornu činjenicu: informacija na cjepivima uopće nije napisana kako bi ju roditelji mogli shvatiti, a jedina svrha tome je da se odluka o cijepljenju donosi bez informiranog izbora.

Za niti jednu od mnoštva komponenata bilo kojeg cjepiva nikada nije dokazano da su sigurne za upotrebu. Formulacije su uvijek nekako izokola kako bi korisnik informacije, koristeći bujnu maštu, zaključio da je to baš super. Recimo, vrli Gardasil je u Americi do lipnja 2007 odnio 3 života (podaci VAERS-a), a i dalje se vjeruje da je super i pripisuju mu se svojstva koja nema.

Svako cjepivo je lijek. Koristi se tako da se oskvrne integritet tijela. Za sve ostale lijekove imamo pravo odbiti primjenu - pa tako i ovu. Ne postoji zakon koji me može natjerati na cijepljenje, postoje samo sankcije ako ne dopustim sakaćenje svojeg djeteta cjepivom, a to neću dopustiti.

SIM, pedofili se bave djecom pa im svejedno ne vjerujem.

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure nemojte se bojati zarazne ako imate hitno potrebu otići liječniku, mi smo na našu nesreću proveli ondje nekoliko dana, ali ne mogu se potužiti svi, od sestara do liječnika su bili susretljivi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Pitanje za mujicu: budući da kod cijepljenja živim polijem postoji mogućnost od zaraze druge djece polijem, postoji li takva opasnost i kod primjene ostalih živih cjepiva? Odnosno, jesu li djeca koju roditelji cijepe živim pojedinačni komponentama zarazna za drugu djecu? Ako jesu, onda je po meni takvo cijepljenje puno neodgovornije od necijepljenja i ne razumijem pedijatre koji bi tako nešto preporučili. Ako nisu, onda sve ok.
    Oprosti, tek sad vidim pitanje.
    U literaturi se spominje mogućnost prijenosa nekog od virusa iz MoPaRu cjepiva tek kao teoretska mogućnost.
    U Hrvatskoj su do sada zabilježena dva (2) slučaja prijenosa cjepnog parotitis virusa nakon cijepljenja MoPaRu cjepivom, nakon što je cijepljeno dijete razvilo parotitis kjao nuspojavu.
    Cjepivo protiv vodenih kozica se također može prenijeti na kontakte, isto tako vrlo rijetko i to onda kada je cijepljena osoba slabog imuniteta pa razvije nuspojaveu - vodene kozice od cijepljenja.
    Teoretski se i BCG može prenijeti, ali ne sjećam se da se to događalo u zadnje vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Teoretski se i BCG može prenijeti, ali ne sjećam se da se to događalo u zadnje vrijeme.
    WHO dokument o BCG spominje nekakvu vrlo malu vjerojatnost (debelo ispod 1/100 000) razvoja boleštine izravno od BCG, a tretira se kao TBC. Brojka je zapravo fakat jako mala. Ako stignem potražit ću taj dokument.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Davore, ljubavi....
    Kaže Šostar da će ti besplatno cijepiti djecu protiv HPV-a.
    Jesi li sretan?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne. Isti "lik" kani platiti i prvu od tri doze gardasila premladim djevojkama, a sve u svrhu političke reklame. Njegova je motivacija pohlepa, ne dobrobit. Tu perverziju jednako kao i Dinamo plaćam mimo svoje volje.

Ferengi pravilo stjecanja #218: Ponekad su dobra koja stekneš besplatno u potpunosti preskupa.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno gARDASIL

Davor napisa:
    Ne. Isti "lik" kani platiti i prvu od tri doze gardasila premladim djevojkama, a sve u svrhu političke reklame. Njegova je motivacija pohlepa, ne dobrobit. Tu perverziju jednako kao i Dinamo plaćam mimo svoje volje.

Ferengi pravilo stjecanja #218: Ponekad su dobra koja stekneš besplatno u potpunosti preskupa.
    Mujice, čini mi se da u ovom slučaju imamo SVI (suprostavljene strane u plemenu) otprilike podjednaka mišljenja! Ima li načina da se roditelje i mlade cure informira ŠTA će primiti Gardasilom, koliko je provjeren, koliko je nepouzdan, koliko je neistražen i koliko nema neke znanstvene podloge za njegovu primjenu...

Mene npr, zanima koliko likovi tipa Šostara dobe pinke da uvedu ovo čudo kao npr. Gardasil...
    Npr. moje dijete ne može dobiti ortopedski bicikl preko HZZO-a, ali Gardasil od nekoliko tisuća kuna za ogroman broj populacije (I TO SIGURNO S DUGOROČNIM POSLJEDICAMA - BOG SI GA PITAJ KAK BUDE SMISLU NJIHOVE PLODNOSTI KASNIJE)...ooooo - TO JE ITEKAKO ISPLATIVO!!!!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nžalost, čini mi se da se i ja tu moram ubaciti.

Cijepljena Priorixom u petak. Srijeda popodne temperatura do
    38.7 °C, srijeda na četvrtak temperature do 40 °C, čim prestane djelovati Lupocet (za 5h), temperatura raste. Kupanje i hladni oblozi samo pomažu da se temperatura malo skine dok ne počne djelovati čepić. Pod temperaturom je pospana i mirna, čim temperatura padne - vesela i ko da joj ništa nije (osim kaj ne jede, prizna samo cicu). Četvrtak - danas, skidam temperaturu čim primijetim da raste oko 39 °C, bili kod pedice - urin ok, leukociti niski - viroza.
    Moje laičko mišljenje: reakcija na Priorix. Jer: do sada je imala tri viroze - nikad temp. viša od 38.9 °C i nije ju trebalo skidati čepićima(sve tempe. su u guzi mjerene), dva puta E. colli (10^6) niti jednom nije bila popraćena visokom temperaturom.

Samo se nadam da će i ova reakcija čim prije i bezazleno proći.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ljudi, inzistirajte na prijavljivanju tih reakcija.
    ovako ostaje sve na usmenoj predaji i registrira se tek neki zanemarivi postotak reakcija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ljudi, inzistirajte na prijavljivanju tih reakcija.
    ovako ostaje sve na usmenoj predaji i registrira se tek neki zanemarivi postotak reakcija.
    Joj, moram na ovo staviti jedan veliki, debeli POTPIS.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A koliko vremena može najviše proći do reakcije???

Mi smo cijepili Priorixom prije sad već skoro mjesec dana. Za sad sve okej.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    A koliko vremena može najviše proći do reakcije???

Mi smo cijepili Priorixom prije sad već skoro mjesec dana. Za sad sve okej.
    Piše 42 dana.

Ak sam dobro zapamtila kaj mi je pedica rekla, reakcije idu ovak: od četvrtog do šestog dana moguća reakcija na virus rubeole, osmi do deseti dan na virus ospica i negdje od 17. do 20. dana na virus mumpsa.

Slatkica je prošlu noć kurila "samo" do 39 ako nije čepić dobila nakon pet sati, još uvijek ne curi nos, ne kiše, ne kašlje. Leukociti su danas bili još niži nego u četvrtak pa smo bili s njom u zaraznoj. Zaključak: virozna krvna slika, sutra kontrola krvne slike i donijeti stolicu - kao, ima proljev, ali moje laičko (opet ) mišljenje da su dvije tekuće stolice posljedica toga kaj zadnja tri dana samo doji i pije vodu. Stolica joj skoro nikad niti nije tvrda. Naravno da sam pošpotana kaj sam se drznula iznijeti svoje mišljenje u vezi stolice . Trenutno još ne kuri pa vibrajte da tak i ostane.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala na odgovoru.

Nadam se da će ti curka biti bolje

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Koliko košta Priorix????? :?

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

oko 100kn

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    oko 100kn
    Preko 100 kuna, ja sam platila 116.69 kuna.

Jučer je Slatkici počeo izbijati osip, temperatura je pala i krvni nalazi su joj već jučer bili malo bolji. Samo, danas je jadna sva nervozna i često se nervozno češka po glavici i uhekima, valjda ju ipak malo nekaj boli
    Naravno, sad me panika da s ovak oslabljenim imunitetom nije još nekaj polovila u zaraznoj (navodno je bilo dosta kikiča s virusnom upalom pluća).

I pitam se kao i još neki roditelji: gdje je ulovila trodnevnu groznicu? U jaslice ne ide, nema oko sebe druge male djece, ja radim s većom djecom, čuvaju ju bake i teta čuvalica, još uvijek sisa, jede kuhano i većinom domaće uzgojeno povrće, voće i meso.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nije trodnevna, garant. Ali bi mogla biti tasmanijska hunjavica.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Nije trodnevna, garant. Ali bi mogla biti tasmanijska hunjavica.
    I ja si sve više to mislim.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo i mi imamo reakciju na priorix. Točno tjedan dana nakon cijepljenja temperatura 39°. Bez šmrcanja i ostalih naznaka viroze. Pedijatrica kaže da to nije od cijepljenja, nego nekakva prehlada. Ne vjerujem baš u to. :/
    Sad smo vadili krv pa čekamo nalaze.
    Koliko je vama trajala temperatura?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pedijatrica kaže da to nije od cijepljenja, nego nekakva prehlada

sori, meni je ovo već smiješno.
    mislim, nemojte me krivo shvatit, nije mi ni malo smiješno to da se djeca razbole :/ .
    nego mi je stvarno već smiješno pročitati kako skoro svaki ped. smatra da ama baš svaka temperatura i ama baš svaki osip nakon cijepljenja na ovom pdf-u nema veze sa cijepljenjem, nego je u pitanju sigurno neka fantomska viroza...
    to ti je ono, vidiš ono što želiš vidjet...

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Rekla sam MM da je to 100 % reakcija na cijepljenje i da me boli briga što doktori pričaju, bio je malo skeptičan, ali na kraju je i njemu sve jasno.
    Ma ne znam što da kažem više...katastrofa... ne znam što samo imaju od toga da nas lažu. Što nije jednostavnije doći i reći, e to vam je od cijepljenja, bit će sve ok.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne lažu Vas, lažu sebe, jer su ih na "seminarima" uvjerili da je % nuspojava mali, malecki .. ko da ga nema

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja iščitala prve 3 stranice prije cijepljenja Priorixom u kolovozu i očekivala reakciju. Još je med. sestra rekla da nema reakcije na to cijepivo. Ja pomislila yeah, right.
    No, pratila sam ih dan po dan. I reakciju nisam primijetila. :nezna:

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nitko ne kaže da mora biti vidljivo manifestirana reakcija kod svakog cijepljenog djeteta.
    ali očito da ih ima puno više nego što se to službeno priznaje.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Fairy prvotno napisa
    Evo i mi imamo reakciju na priorix. Točno tjedan dana nakon cijepljenja temperatura 39°. Bez šmrcanja i ostalih naznaka viroze. Pedijatrica kaže da to nije od cijepljenja, nego nekakva prehlada. Ne vjerujem baš u to. :/
    Sad smo vadili krv pa čekamo nalaze.
    Koliko je vama trajala temperatura?
    Slatkica je kurila 4 dana: 2 dana 40°C, a možda bi i više da nisam vadila toplomjer iz guze čim je pokazao 40° i odmah stavljala Lupocet u guzu i omatala je u mokru plahtu. Inače, porast temperature je bio točan ko urica: ako nisam svakih 5 h stavila čepić - hop! Druga dva dana 39°C, a nakon toga je par dana imala tak nisku temperaturu kakvu joj još nikad nisam izmjerila.
    Moja pedica je prokomentirala : "A oni se bar hvale da nemaju nuspojava."

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Danas dobili i osip.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

i moj beban je kurio
    bocu priorixa dobio u petak 26.10, i tu subotu i nedjelju je imao dosta visoku temp.
    Mislila sam tu je kraj, ali decko ne jede cijeli tjedan, na bocici je kao dojence, a zakurio je ponovo...onda sam dosla ovamo i procitala, sto sam bila ljuta kada sam vidjela koliko se malenih napatilo...
    danas mu je bolje, ali gdje je tu kraj, zar ce kuruti i iduci vikend kada ce biti 14 dana od cijepljenja :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi se cijepili prije 20-etak dana. Prije četiri dana povećao mu se već postojeći limfni čvor iza uha (vidljiv je od poroda, pedica rekla da je to normalno kod male djece, možda zaostao nakon poroda ili neke prijašnje "borbe" u organizmu). Jučer napipala još jedan na vratu. Nema nikakve druge reakcije. Za sad. A i ovaj iza uha je već danas puno manji. Danas ću zvati pedicu da ju pitam kaj dalje.

Mene samo zanima da li sam nekaj krivo skužila ili kaj? Priorix ide samo jedna doza ili se druga prima za mjesec i pol dana???

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Samo jedna doza, drugo cijepljenje je u 1. razredu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Puno hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

f napunio godinu dana u ned. krenuo u jaslice. cijepljen još nije. mi radimo na drugoj bebi, a čitala sam tu negdje da trudnice (još nisam) ne smiju blizu cjepljenog djeteta-šta se može desiti? za jaslice nisu tražili nikakvu potvrdu. dal ga cijepit sada, iako ne bi ili čekat 2 god? znači do 2 god se mora obavezno cijepit? a što ako budem trudna tada? zašto baš do 2 godine? a ako rodim do 2 rođendana i tada se cijepi, jer smije blizu male bebice?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

testiraj se na rubeolu
    ne znam koliko su cjepljena djeca moguće zarazna, ali proces cjepljena jest da se u tijelo ubaci mala doza živog virusa, i onda tijelo stvori antitijela da ih uništi i memorira
    koliko se sječam iz biologije

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ukratko
    sad smo bili na kontroli sa godinu dana i pedica ju je htjela cijepiti, međutim pitala je da li je Greta jela jaja, ja sam rekla da još nije i da bih ja htijela odgoditi cijepljenje MoPaRu-om do proljeće jer još nisam načisto sa tim cjepivom
    uglavnom, žena kao da ne sluša o čem ja govorim i naruči nas na cijepljenje za mjesec dana i kaže da joj obavezno uvedem jaja da bi ju mogla cijepiti i da se mora cijepiti :?
    kakve veze imaju jaja i to cijepivo
    i što se može desiti ako ja odbijem to cijepljenje, mislim zakonski,
    za vrtić znam(ionako ne namjeravam upisivati dijete, nemam potrebu), mislim da li me netko može pozvati nekud i da li ja onda trpim neke posljedice"nepoštivanja" zakona

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bjelanbjak je u cjepivu, ako je alergičan na bjelanjak, ne može se cjepiti
    reci joj da je preporuka za priorix starost 15-18mj i da nečeš domaće, tvoj izbor mora poštivati

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    bjelanbjak je u cjepivu, ako je alergičan na bjelanjak, ne može se cjepiti
    reci joj da je preporuka za priorix starost 15-18mj i da nečeš domaće, tvoj izbor mora poštivati
    a onda joj se neću ni pojaviti u ordinaciji i gotovo
    a uvesti bjelanjak još stignem, nikam mi se ne žuri

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Upadam kod vas bez ikakvog pokušaja srča jer ne znam što bi...ž
    Uglavnom, mi smo cijepiše, s tim da bi se ja još dala nagovoriti, ali MM je bio tvrd.
    Bili danas kod dr da cijepi Mašu sa Di-te-per.im (treća doza), ali je pedica nije htjela cijepiti s obzirom da je prije 10-tak dana Maša imala trodnevnu. Odgodila za 14 dana.
    Sa nama je išla i moja mama koja je bila presretna kad je pedica rekla da je neće cijepiti radi bolesti, i ispričala pedici što se dogodilo njenom bratiću i kakvu je reakciju na cjepivo on imao. E, sad, to se sve događalo prije 40-tak godina i iako moja mama nije toliko stara, možda se ne sjeća svih stvari najbolje, ali svejedno...
    Njenog su bratića, koji je tada imao 8 godina, cijepili (mama se više ne sjeća kojim cjepivom) nedugo nakon operacije mandula i nekakve virozice. Z. je imao užasno gadnu reakciju na cjepivo i dobio je leukoencefalitis, ni ja ne znam točno, ali sive stanice u mozgu se pretvaraju u vodu). Bilo je još nekoliko takvih slučajeva, a sva su djeca umrla 2 mjeseca nakon toga. Nakon toga je donesena odluka da se djeca nakon operacije ne smiju cijepiti minimalno 6 mjeseci. Mamin je bratić poživio još 40 -tak godina, sa užasno teškim oštećenjima mozga, grozno, grozno... Ja nisam imala pojma da je to bilo zbog cjepiva, nego sam mislila da je dobio meningitis...

Pitanje, jel' netko od vas slučajno zna kakva je sad situacija sa operacijama i cijepljenjem nakon istih?
    Sorry što odužih...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ufff, ja sam sad luda od brige!!
    bila sam danas na razgovoru kod pedice-to je ona koja tvrdi da su moparu i priorix jednaki i da postoje reakcije ne priorix i ona nam predlaze da malce cijepimo svakom komponentom posebno. nije to nazvala jednovalentnim cjepivima vec samo zasebnim komponentama, ali u pitanju je moparu.

u petak idemo neuropedijatru i iscjedit cu sto vise informacija o priorixu.

posebno me zanima smijem li ih cijepit s obzirom da sam ja trudna.

o, zasto nisam dovoljno hrabra da ih ne cijepim!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i ja razmišljam o jednvaletnim cjepivima ....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj SIM prvotno napisa
    O.K. moram se uključiti za sve Vas koji se bojite MaPaRu i Priorixa i čiji pedijatri ne znaju kako se cijepe neurorizična djeca postoji shema:
    CIJEPITI SVAKU BOLEST POJEDINAČNO jednovalentnim cjepivom Imunološkog zavoda.
    Reakcije NEMA
    Cijena:BESPLATNO
    Loše: dijetedobije tri inekcije
    Obrazloženje:
    Moje dijete nije neurorizično ali je rođeno sa valvulom stražnje uretre kako je to užasno rijetko naravno da sam se obajala užasno rijetke reakcije na MoPaRu a to je aseptični meningitis, za Priorix nisam htjela ni čuti zbog rijetke ali neizlječive nuspojave a to je neka distrofija mišića ne sjećam se više pa sam istražila ostale kombinacije a to je upravo gore navedena.
    Mi smo se cijepili tako osim plakanja zbog pikice ništa se nije dogodilo ni temperatura ni ništa slično ili ne slično.
    I još jednom VAS MOLIM svi Vi sa neurorizičnom djecom pa bio to i mali hematomćić na mozgu nemojte cjepiti djecu sa MoPaRu-om ili ni u snu sa Priorixom.
    Odete pedijatru kažete mi smo tako odlučili naručite nam jednovalentno cjepivo Imunološkog zavoda i točka. To je Vaše pravo.
    no ovo mi je jedina info o jednovaletnim
    jel tko zna više?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam stigla sve pročitati ali svejedno, sad sam se vratila od pedice. Išla sam iz drugih razloga ali sam usput pitala za MoPaRu i Priorix (inače sam odlučila ne cijepiti dijete sa godinu dana, a svakako ne sa MoPaRu-om). Uvjerava me da MoPaRu nije u našim krajevima izazvao nikakve štetne nuspojave (?) i da silni meningitisi nisu nužno povezani sa tim cjepivom. Navodno ni Priorix nije puno bolji, a iz drugih izvora čujem da ipak jest. :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasa pedica kaze da je u 30 godina imala jedan slucaj meningitisa, a isto kaze i neuropedijatar koji preporuca priorix bas iz razloga sto mu nuspojava nije meningitis.

izgleda da cemo inzistirat na priorixu, s reakcijama smo upoznati, ostaje nam samo nadati se da ih necemo imat.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Što više čitam, manje znam. Evo šta je meni nekidan rečeno. (Inače mi se cijepimo, ja se žderem radi toga, zadnji put je T. imala reakciju na 5u1, temperatura i osip-točka na točki, crvena ko pamidor). Zbog T. nepuzanja smo bili kod dva doktora i rečeno nam je da je hipotona. Doktor nam je rekao da kad dođe vrijeme za cjepljenje sa MoPaRu da obavezno napravimo EEG i cijepimo sa Priorixom, nikako domaće cjepivo. Ja sad razmišljam hoću li uopće cijepiti T., kakav je rizik i osim toga zakonski, šta mi ko može? Još je neću dati u jaslice, ali hoće li je necjepljenu primiti u vrtić, školu, jel ima tko iskustva? I zašto EEG? Puno pitanja, pa ako se nekom da...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj upornamama prvotno napisa
    Uvjerava me da MoPaRu nije u našim krajevima izazvao nikakve štetne nuspojave (?) i da silni meningitisi nisu nužno povezani sa tim cjepivom. Navodno ni Priorix nije puno bolji, a iz drugih izvora čujem da ipak jest. :?
    Blago njoj da je tako rijetko imala nuspojave.
    Ja osobno znam jednu mamu i jednu baku koje su mi kolegice na poslu i čije je dijete i unuče imalo kao nusopjavu meningitis uzrokovan imunizacijom (jedno dijete sa godinu dana ,a drugo kada je bilo cjepljeno u osnovnoj školi).

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa
    Što više čitam, manje znam. Evo šta je meni nekidan rečeno. (Inače mi se cijepimo, ja se žderem radi toga, zadnji put je T. imala reakciju na 5u1, temperatura i osip-točka na točki, crvena ko pamidor). Zbog T. nepuzanja smo bili kod dva doktora i rečeno nam je da je hipotona. Doktor nam je rekao da kad dođe vrijeme za cjepljenje sa MoPaRu da obavezno napravimo EEG i cijepimo sa Priorixom, nikako domaće cjepivo. Ja sad razmišljam hoću li uopće cijepiti T., kakav je rizik i osim toga zakonski, šta mi ko može? Još je neću dati u jaslice, ali hoće li je necjepljenu primiti u vrtić, školu, jel ima tko iskustva? I zašto EEG? Puno pitanja, pa ako se nekom da...
    Rizik je mali. A za što? Da razvije nuspojavu. A ako ju i razvije, proći će bez ikakvih posljedica.
    I eventualna nuspojava cijepljenja MoPaRu-om (osip, temperatura, postvakcinalni mumps, postvakcinalni aseptički meningitis, artritis), koja je svaka prolazna, nema nikakva utjcaja na hipotonost.
    Niti će ju pogoršati, niti će utjecati na oporavak.
    A zakaj EEG, to neka objasni taj pedijatar. Jer nalaz EEG-a stvarno nema nikakvog utjecaja na odluku o cijepljenju MoPaRu-om. Niti nema takvog EEG nalaza koji kaže da se dijete treba cijepiti MoPaRu-om ili Priorixom.
    To su sranja.
    Jer se niti na temelju EEG nalaza ne može prognozirati mogućnost nastanka nuspojave na MoPaRu, niti cijepljenje ne izaziva takve nuspojave, koje bi se odrazile na EEG.
    Sve ovo vrijdi i za Priorix.

Stranica 5 od 14 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •