Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 656

Tema: Imamo reakciju na Priorix!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    on odgovorno tvrdi da Priorix NEMA nuspojava, .
    he, he.... zahvaljujući Davoru, MJ i inim protivnicima cijepljenja, jako dobro nam je poznata priča o dr. Wakefieldu iz Engleske koji je objavio članke o povezanosti MPR cjepiva i rijetkog oblika autizma povezanog s upalnom bolešću crijeva.

JA osobno vjerujem kasnije provedenim istraživanjima koja su opovrgnula tu vezu i mislim da su to gluposti koje je Wakefield objavio iz financijskih interesa.

Ali, zna li tvoj pedijatar za te optužbe? I zna li koje su cjepivo Englezi u to vrijeme koristili? Sigurno nisu koristili hrvatsko cjepivo. Ni rusko, ni indijsko. Pitaj ga. Ako ne zna, pitaj mene, pa ću ti reći. Počinje na "P".

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Pod cijenu toga da me okarakteriziraju kao nekog tko diže paniku,
    svejednu stavljam link, jer treba vidjeti i čuti još neke strane medalje.
    Npr ova priča

http://www.jabs.org.uk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=177
    Tko? Ti? Nikada ti ne bi dizala paniku.
    Ali u tekstove s tog foruma ne bi uložila niti približno toliko sumnje koju ulažeš u brojne tekstove koji argumentiraju da korist od cijepljenja znatno premašuje rizik.

Ja osobno prilično sumnjam u to da je cjepivo uzrok smrti ili autizma kod djece čiji se roditelji ovom forumu dopisuju.
    To što su tekstovi emocionalno nabijeni (srcedrapateljni), ne smije zamaskirati činjenicu da nema nikakava dokaza za njihovu tvrdnju o povezanosti cjepiva s bolešću/smrću.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tko? Ti? Nikada ti ne bi dizala paniku.
    Ništa više nego ljudi poput tebe kad pričaju o prestrašnim boleštinama koje nam prijete...

To što su postovi srcedrapateljni i emocionalno nabijeni ne govori ama baš ništa o tome jesu li istiniti ili ne.
    Niti ja mogu bit sigurna da jesu.
    A ti si siguran da tim ljudima dijete nije umrlo nakon cijepljenja?
    Nek svako prosuđuje za sebe, pa nek ljudi prosuđuju jel im nešto uvjerljivo il ne.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    A ti si siguran da tim ljudima dijete nije umrlo nakon cijepljenja?
    .
    Pretpostavljam da si ovo pitanje namjerno krivo postavila.

Nije pitanje je li dijete umrlo nakon cijepljenja, već je li umrlo zbog cijepljenja. Ne, nisam siguran da nije umrlo od cijepljenja, ali isto tako nisam niti siguran da je umrlo od cijepljenja. Dakle, sumnjam u njihove tvrdnje.

Drago mi je da priznaš da ne možeš biti sigurna da jesu. To je dobar korak prema kritičkom čitanju

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa da, a onda se kritički treba osvrnuti i na cjepiva, čime svakako gube status svete krave. Svijest o sukobu interesa i potrebi za nepristranim ocjenama cjepiva se širi. Ostaje problem nafatati kvalificiranu ekipu za obaviti nepristrane testove, ali će se i takvi nekako okupiti kada dovoljan udio ljudi na njima bude ustrajao.
    Kritičko promišljanje je u svakom slučaju bolje od opće apatije i mentaliteta krda.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Pa da, a onda se kritički treba osvrnuti i na cjepiva, čime svakako gube status svete krave. Svijest o sukobu interesa i potrebi za nepristranim ocjenama cjepiva se širi. Ostaje problem nafatati kvalificiranu ekipu za obaviti nepristrane testove, ali će se i takvi nekako okupiti kada dovoljan udio ljudi na njima bude ustrajao.
    Kritičko promišljanje je u svakom slučaju bolje od opće apatije i mentaliteta krda.
    gle, opet se slažemo.... sve češće i češće. ovo postaje opasno.

jedino bih ovom tvom komentaru dodao da ipak postoje kritički osvrti na cjepiva. naravno, treba ih i dalje propitivati, ali puno je već napravljeno. samo ne znam sviđaju li ti se rezultati.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Svijest o sukobu interesa i potrebi za nepristranim ocjenama cjepiva se širi. Ostaje problem nafatati kvalificiranu ekipu za obaviti nepristrane testove, ali će se i takvi nekako okupiti kada dovoljan udio ljudi na njima bude ustrajao.
    Ovo vrijedi barem za jedno cjepivo u programu. Uvođenje engerixa u novorođenačku dob je promašaj, izvršen pod pritiskom interesne skupine i unatoč drugačijoj preporuci mjerodavnih.
    Oklada u što god hoćete da će kroz koju godinu u obvezni program biti uvedena booster doza cjepiva, za sve one koji su/će biti cijepljeni kao novorođenčad. Tri će se doze, naime, pokazati - nedovoljnima.
    Odnosno, 3 bi bile dovoljne da je program cijepljenja malčice drugačiji, da se počinje malo kasnije, ali tada bi booster doza bila nepotrebna. Zašto prodati 3, ako možeš 4? Računica koja će se u ovom slučaju, na žalost, pokazati istinitom.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vezano uz Wakefielda:
    mmr the debate that won't go away

Bdw mujice, vezano uz to tko (ne)"vjeruje"(ili bolje reći priznaje) da je Priorix krivac i za neke smrti, još mi je svježe u sjećanju da tvoja possibly kolegica Ira Gjenero Margan s imunološkog upravo u to vjeruje, barem je tako onomad izjavila na tv.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako god, miislim da mommy-plesačica uviđa da je njezin pedijatar u najmanju ruku pretjerao s izjavom o nepostojanju nuspojava.

Inaće, to smrtima uzrokovanima priorixom, je izjavila direktorica imunološkog zavoda, (koja je iz imunološkog zavoda), a ne IGM (koja nije iz imunološkog zavoda).

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bilo mi je to jasno još u njegovoj ordinaciji, ali me i dalje jako ljuti takva neodgovornost. Sve sam dalje od bilo kakve primisli o cijepljenju Priorixom.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne bih rekla da je on bio neodgovoran, više mi to zvuči kao kuršlus u komunikaciji: ti pitaš za nuspojave i pritom misliš koje su ikad igdje zabilježene, a on ti na svoj način odgovara da on u svojoj praksi nije imao ozbiljne nuspojave (crvenilo, oteklinu i temperaturu on očigledno ne smatra nuspojavom). Što si očekivala da će ti reći?

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uopće nisam pitala za nuspojave, rekla sam da odgađam Priorix jer se bojim nuspojava, na što dotični dr. odgovara ovo što sam navela u svom prvom postu.
    Ako smo MM i ja shvatili to na isti način, mislim da nema baš velike mogućnosti da smo ga krivo čuli/shvatili.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Inaće, to smrtima uzrokovanima priorixom, je izjavila direktorica imunološkog zavoda, (koja je iz imunološkog zavoda), a ne IGM (koja nije iz imunološkog zavoda).
    Onda se ispričavam ako sam pobrkala imena.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovako nisam sve čitala, ali htjela bih vas sve nešto pitati pogotovo Davora, i dati neko svoje mišljenje.

Naš pedijatar je rekao da MO-PA-RU, ne bi dao ni najgorem neprijatelju, kao ni svom tako i mom djetetu.

E sad naravno je u igri Priorix-i veliki broj cijepljene djece u Americi do 2godine odjednom oboljele od autizma

Inače sam protiv cijepljenja, evo mala mi je jučer primila predzadnji 5u1, ima 7 mjeseci, cijepljena s odgodom jer je neurorizična, i MM i ja razmišljamo o tome da je ne cijepimo čak ni Priorixom, prvenstveno jer je živo cijepivo s vrlo čestim i opasnim nuspojavama.

1. Mogu li me natjerti vlasti da je cijepim?

2. Rođena sam '76, sestre;'78,'83,'89. Sve smo redovito (osim mene koja sam lagala u školi da sam bolesna, kada se trebalo cijepiti-i nikad to poslije nisam obavila ) cijepljene po tadašnjem kalendaru cijepljenja.

Može li tko objasniti kako su moje dvije sestre '78, '83, par godina nakon cijepljenja, obolile, jedna je dobila rubeolu, a druga ospice?????

3.Kako su one to fino preživjele i doživotno stekle imunitet, a od cijepiva kako vidite nisu imale nikakve koristi, zašto bi ja svoje dijete izlagala takvom opasnom cijepivu, a same bolesti nisu nešto strašno?

4. Ustvari to me najviše zanima, čitala sam o tim bolestima na medicinskim portalima, i ni jedna od tih bolesti nije opisana kao opasna po život, osim u pojedinim rijetkim slučajevima kada može doći do komplikacija, ali takav je rizik i kod cijepljenja, netko nema jaku reakciju, a netko može umrijeti.

Pa zašto bi ja svoje dijete onda izlagala nekoj bolesti s kojim možda nikada neće doći u dodir, a ako i dođe i loše reagira na nju, onda bi loše i reagirala i na danao cijepivo - kojem sam ju izložila namjerno- znači na kraju mi dođe na isto.

Doktori tvrde, da oni koji prebole mumps, rubeolu i ospice, imaju doživotan imunitet, a cijepljeni nemaju!!!!!!

Kažu da kod mumpsa u rijetkim slučajevima dolazi do steriliteta ili velikih komplikacija.
    Rubeola je opasna samo u trudnoći, što znači da sam ja koja sam ostala trudna s svojih 29g ne znajući bila u opasnosti od nje, jer me cijepivo koje sam primila s 2 godine više nije štitilo, a ja sam glupača mislila da imam imunitet!!!!!!

Ospice je moja seka malo teže podnjela, ali danas joj ništa ne fali-od tada ima super liniju i može jest koliko hoće a ne deblja se, zadnja je godina ekonomskog fakulteta, i uskoro se udaje, a lijepa je da bi mogla na natjecanje za miss - i stvarno ne vidim kako su joj ospice naštetile

(ispričavam se onima koju su možda imali ozbiljne posljedice nakon što su preboljeli ove bolesti )

5. Postoji li mogućnost da se protiv svake bolesti cijepi posebno ?
    Je li bi onda možda bile blaže nuspojave?
    I zašto se toliko inzistira na tome cijepivu, zašto je baš ta kobinacija bolesti, kada vide da pravi više štete nego koristi ?
    Ne mogu li smisliti nešto drugo- pa poubijati će nam dijecu?

KOMENTAR NA NUSPOJAVE CJEPIVA :
    Ako je moje dijete prije cijepljenja relativno zdravo, a nakon svakoga cijepiva, dobije nekakvu, virozu, osip, kašalj....... mislim da je i neukome jasno da je to reakcija na cijepivo!!!!!!!

Stvarno mi je to više glupo slušati, kako odjednom vlada 3 dnevna viroza i to, za čudo uvijek kod upravo cijepljene dijece

Nikoga ja ne namjeravam nagovarati da ne cijepi svoje dijete, i ja ga na žalost cijepim - ali za Boga miloga, nemoj te da od vas prave budale, a još gore pravite sami sebe

Lijepo si priznajte :- TO JE REAKCIJA NA CIJEPIVO,-OK- ALI JA ĆU I DALJE CIJEPITI SVOJE DIJETE JER MISLIM DA JE TO BOLJA SOLUCIJA, OD NE CIJEPLJENJA, BEZ OBZIRA NA NUSPOJAVE. KRAJ!

I to je to. Što nije dosta što su doktori kontradiktorni i pokušavaju na sve načine zakamuflirati nuspojave, a s druge strane tvrde, barem na papiriću u kutiji s cijepivom da su one moguće i vrlo vjerovatne, sad su roditelji počeli izmišljati razna opravdanja kada im se djeca razbole nakon cijepiva.
    Oprostite ako sam bila malo gruba, ali meni je to- slijep, kod zdravih očiju, okretanje glave od istine, a radi čega?

Tko ovdje ima koristi od ignoriranja istine, vi dragi roditelji i vaša djeca najmanje!
    Pomozimo jedni drugima da nam bude svima jednog dana bolje, našoj djeci, a i znanosti, koja je tu da se razvija , istražuje i stvara uvijek novo i bolje.
    Ne uvjeravajte i zavaravajte jedni druge lažima.

Dovoljno je sagledati realno stvari- a sve ostalo je stvar logike- za to nam nije potreban nikakav fakultet. Uzrok stvara posljedicu, ako si popio puno pive pa si se napio-logično je da si pijan od piva, a ne zato što su oko tebe hodali pijani ljudi.

Pa svima bi nam bilo bolje od istine, našoj dijeci i doktorima i farmaceutskom lobiju.
    Imam li ja još uvijek imunitet, a rođena sam 1976- znači primila sva cijepiva, osim nekih u osnovnoj????

KOJE SU NUS POJAVE RUBEOLE, MUMPSA I OSPICA AKO IH SE DOBIJE I PREBOLI - JESU LI IPAK LAKŠE OD NUS POJAVA CIJEPIVA-POŠTO VIDIM DA U TE NUS POJAVE CIJEPLJENJA SPADA I SMRT!!!!

moja Emi nikad nije imala temp. ni virozu u ovih 17 mjeseci života, osim gotovo svaki put kad bi se cijepila- zanimljivo zar ne?
    Imala je osip s 2 mjeseca, nakon cijepljenja, i tada sam zvala Zaraznu a doktorica mi je rekla da bi inače to proglasila 3-dnevnom virozom, ali da je moja bebica premala za to, pa zato ne smije ništa 100% reć dok ju ne pregleda, a bolje da je ne ne dovodim zbog mogućnosti da se tamo zarazi nećim - mislim da mi je time samo potvrdila da je to reakcija od cijepiva!!!!! 8)

Inače sad je dobila polio, "mrtvi" ne na usta nego injekciju, nije imala nikakvu reakcijum mada sad 2 tjedna poslije, ali krenula je u jaslice šmrca, kiše, kašlje i povraća šljam, niš ne jede :?

Priorix smomislili dati s 18 mjeseci, ali pošto je sada dobila polio, pričekat će to bar do 21 mjesec :D 8)

Postoji li jednovaletno inaktivno, acelularno cijepivo za Mo-Pa-Ru, u RH, ako da gdje se može nabaviti, je li i ono uvozno kao Priorix, ako ne postoji zašto ne postoji, objasnite laiku, ovci, krdu?!

HVALA!!!!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    mujica hoćeš mi ti odgovoriti????

1....... Kako se netko par godina nakon cijepljenja MO-Pa_Ru može razboliti od ospica i rubeole?
    2........ Imam li ja još uvijek imunitet, a rođena sam 1976- znači primila sva cijepiva, osim nekih u osnovnoj????

3....... KOJE SU NUS POJAVE RUBEOLE, MUMPSA I OSPICA AKO IH SE DOBIJE I PREBOLI - JESU LI IPAK LAKŠE OD NUS POJAVA CIJEPIVA-POŠTO VIDIM DA U TE NUS POJAVE CIJEPLJENJA SPADA I SMRT!!!!

4..... moja Emi nikad nije imala temp. ni virozu u ovih 17 mjeseci života, osim gotovo svaki put kad bi se cijepila- zanimljivo zar ne?
    5...... Imala je osip s 2 mjeseca, nakon cijepljenja, i tada sam zvala Zaraznu a doktorica mi je rekla da bi inače to proglasila 3-dnevnom virozom, ali da je moja bebica premala za to, pa zato ne smije ništa 100% reć dok ju ne pregleda, a bolje da je ne ne dovodim zbog mogućnosti da se tamo zarazi nećim - mislim da mi je time samo potvrdila da je to reakcija od cijepiva!!!!! 8)

Inače sad je dobila polio, "mrtvi" ne na usta nego injekciju, nije imala nikakvu reakcijum mada sad 2 tjedna poslije, ali krenula je u jaslice šmrca, kiše, kašlje i povraća šljam, niš ne jede :?

Priorix smomislili dati s 18 mjeseci, ali pošto je sada dobila polio, pričekat će to bar do 21 mjesec :D 8)

6....... Postoji li jednovaletno inaktivno, acelularno cijepivo za Mo-Pa-Ru, u RH, ako da gdje se može nabaviti, je li i ono uvozno kao Priorix, ako ne postoji zašto ne postoji, objasnite laiku, ovci, krdu?!

HVALA!!!!
    auuu.... koliko pitanja.... je li ti palo na pamet razgovarati uživo s nekim tko se u to razumije?

No, ukratko:
    1... na razne načine. Npr. ako je taj netko jedna od vrlo rijetkih osoba koji ne stvore zaštitu nakon cijepljenja, ili ako je prerano cijepljena (prije 12 mjeseci starosti), ili ako je cjepivo neispravno čuvano, tranportirano ili primijenjeno, ili na kraju krajeva, ako to uopće nije niti bila rubeola ili ospice, nego neka druga osipna oblest, koja je krivo protumačena.
    2... ne znam. večina ljudi ima. Jesi li ti večina ili manjina nemam pojma. Izvadi krv i odredi razinu protutijela, pa ćeš znati.
    3...... nuspojave cjepiva protiv rubeole, ospica i mumpsa su opće nuspojave kao na svako cjepivo, plus mogući razvoj blagog oblika tih bolesti, plus iste one komplikacije koje mogu nastati nakon prirodne bolesti. S time da su uoibčajene opće reakcije česte (lokalna reakcija na mjestu u boda, kratkotrajno povišenje tjelesne temp), dok us nuspojave cijepljenja u obliku blagih oblika bolesti i raznih komplilkacija bolesti zajedno znatno rjeđe od komplikacija prave bolesti.
    4...... Aha. Zanimljivo.
    5.... Stvarno ne znam kako si na temelju takvog odgovora dr. sa zarazne zaključila da potvrđuje tvoj emišljenje o uzroku osipa..... malo mi je nelogično to tvoje zaključivanje.
    6....... Ne postoji ni inaktivirano ni acelularno cjepivo protiv ospica, rubeole i parotitisa. Jer svi pokušaji da se proizvede takvo cjepivo su završavali s proizvodima koji nisu bili dovoljno imunogeni, te nisu pružali nikakvu zaštitu od bolesi. Monovalentna cjepiva za svaku od tih bolesti postoje. Proizvode ih razni proizvođači, pa i Imunološki zavod.

Ovcama i krdom i zaštitom krda se bave pastiri i čobani, a u najboljem slučaju veterinari.
    Cijepljenjem ljudi i zaštitom kolektiva se bave liječnici.
    Tako da

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mujice jel to istina da se sada više djeca neće moći cijepiti Priorixom nego samo MOPARU-om. Nešto sam juče gledala na TV-u, a i pedijatrica mi je tako rekla. Možda sam nešto krivo shvatila. Dakle za cca godinu dana se više neće moći kupiti Priorix?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Mujice jel to istina da se sada više djeca neće moći cijepiti Priorixom nego samo MOPARU-om. Nešto sam juče gledala na TV-u, a i pedijatrica mi je tako rekla. Možda sam nešto krivo shvatila. Dakle za cca godinu dana se više neće moći kupiti Priorix?
    Mislim da sam ja gledala jučer izjavu ministra u vijestima ili u nekoj RTL-ovoj emisiji, da Država to jest HZZO neće ukinuti tj. zabraniti cijepljenje Mo-Pa-Ru- cijepivima unatoč halabuci i svim navodima u novinama da će biti tako, no nisam primjetila da je rekao da će zabraniti Priorix????

NEKA SE SAMO USUDE, NISMO VIŠE U KOMUNIZMU IMAMO PRAVO ODLUČITI HOĆE LI NAM SE DJECA CIJEPITI I KOJIM CIJEPIVOM, AKO GA JA HOĆU PLATITI ŠTO MI ONI MOGU-GAMAD!!!!! 8)

Inače nije da ne vjerujem u tezu da inozemni farmaceutski lobiji sve čine kako bi se probili na naše tržište ( i na nama testirali svoja cijepiva ) ali isto tako ne vjerujem u savršenost našeg imunološkog zavoda i Mo-Pa-Ru-a!!!!!!! Trebali bi imati mogućnost izbora, ako je to uopće ikakav izbor; al ajde od dva zla manje ( moš mislit)!!!!

Jadna naša djeca, neka smanje uvoz pa da nam poljoprivrednici dobro žive, a ne uvozno cijepivo...i ne zabranjuju ga oni radi dobra naše dijece nego samo radi šuškavih prokletih papirića- NOVAC, NOVAC I NOVAC, zadavili se njime, nikad ga ne potrošili i u grob ga ponjeli da istrune s njima!!!!!!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sumnjam da će se nešto drastično promijeniti u odnosu na dosadašnju praksu.
    Pa i do sada su trebali svi cijepiti domaćim MPR-om, ali nisu.
    Možda je HZZO proveo nekakvu akciju po ordinacijama prijeteći novčanim kaznama (to sam naćuo, ali ne znam nikakve detalje) ali sumnjma da će to na dulje vrijeme promijeniti ustaljeno ponašanje onih koji su i prije koristili Priorix.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mujica hvala na odgovorima

Znači po tebi preboljevanje tj. oboljevanje od istih nije nešto posebno opasno, pa zašto da onda cijepim dijete ili......????

Daj mi koji razlog osim onog, možda dobije teži oblik bolesti ( možda će sutra smak svijeta) i kod cijepiva su nus-pojave blaže što nije istina!!!

Inače već sam na internetu pitala poznatog nam većini doktora koliko je opasno preboljeti te bolesti a koliko cijepiti i nikad mi nije htio odgovoriti, uvijek je preskakao to pitanje????

Zašto su stavili tu kombinaciju bolesti u cijepivo, zašto ne neku drugu, kada su nus-pojave tako sporne- DA AUTIZAM U AMERICI I NE SPOMINJEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inače ono su bile 100% rubeola i ospice, naravno potrdili naši vrli pedijatri ( ne veterinari) nisam sigurna kada su mi cijepljene sestre, moram pitati mamu, ali ova jedna je vceć dobro išla u osnovnu školu!!!!

A od čega mi mojoj bebici od 2 mjeseca izbio osip po cijelom tijelu, koje nije dolazilo u kontakt s ikim bolesnim, do cijepljenja bilo zdravo ko dren, i dan danas je uvijek zdrava do slijedećeg cijepljenja, kada joj padne imunitet, još ju dojim i jede samo kuhano - osip se nikada više nije pojavio..inače je neurorizična, ne volim koktel cijepiva, draže bi mi bilo za svaku bolest dobiti posebno cijepivo, a pošto su ona cluralna to nije dolazilo u obzir- tako da je na jedno cijepivo 5 u 1 imal reakciju ; napadji luđačkog vrištanja i straha, da se moj muž izbezumio...ŠTO DA ONDA OČEKUJEM OD PRIORIXA???? :?

ubit ću se, ja je ne mogu cijepiti tim zlom, a opet ću se ubiti ako se razboli, a nisam je cijepila...17 mjeseci zbog toga cijepiva nisam pri sebi, pročitala sam sve za i protiv, ali meni je samo u glavi trenutak kad gledam svome dijetetu u oči dok joj doktor zdravoj i veseloj ubacuje bolest s mojim blagoslovom u obliku cijepiva, gledam to povjerenje u njezinim očima, mama me nikada ne bi ozljedila, a mama ju možda upravo u tom trenutku "eutanizira" na jedan način.......oprostite idem se isplakat...žao mi je ali ja stvarno postajem neurotična kada o tome razmišljam i jednostavno imam neki jakkoo loš majčinski predosječaj

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

htijela sam napisati celularna sorry nisam pri sebi

KOMBINIRANA CJEPIVA

Prim. Darko Richter, dr. med.
    Specijalna bolnica za bolesti dišnog sustava djece i mladeži
    Zagreb, Srebrnjak 100

Kombinirana cjepiva donose prednost manjeg broja injekcija i bolje procijepljenosti. Kako raste broj potrebnih cijepljenja, osobito u prve dvije godine života (vidi američki kalendar cijepljenja (1)), tako se dosta truda ulaže u tvorbu novih kombiniranih cjepiva.
    Broj bolesti protiv kojih je cjepivo sastavljeno označava se valentnošću. Poznata cjepiva MPR (morbilli-parotitis-rubella) i DTP (diphteria-tetanus-pertussis) trovalentna su. Novija cjepiva su četvero-, petero- i šesterovalentna. Uz DTP, mogu sadržavati još cjepiva protiv hemofilusa b, poliovirusa, i hepatitisa B.
    Kako bi se smanjila stopa nuspojava suvremena polivalentna cjepiva sadržavaju, umjesto cijele umrtvljene bakterije pertusisa, samo pojedine pročišćene antigene, od 2 do 5, zavisno od pojedinog zaštićenog pripravka i proizvođača (toksin pertusisa - PT, filamentozni hemaglutinin - FHA, pertaktin - PRN, fimbrije 2 i fimbrije 3). Takvo se cjepivo naziva acelularnim (aP). Tako su danas polivalentna cjepiva ujedno, u pogledu aP cjepiva, 2-, 3-, 4- ili 5-komponentna.
    Novija kombinirana cjepiva pokazala su realno nižu stopu nuspojava od starih polivalentnih cjepiva, zahvaljujući acelularnom pertusisu i boljoj tehnologiji proizvodnje, ali ne automatski i bolju imunogenost. Imunogenost se odnosi na svojstvo cjepiva da izazove odgovarajući imuni odgovor, koji je u podlozi stvarne zaštitnosti cjepiva. Danas postoje različite tro- do šesterovalentne kombinacije s dvo- do peterokomponentnim acelularnim cjepivom protiv pertusisa, koje se dodatno razlikuju i u količini (dozi) pojedinih antigena. Unatoč, ili baš zahvaljujući kvalitativnim (po sastavu) i kvantitativnim (po dozama) varijacijama, pokazalo se dvoje: konjungirano cjepivo protiv hemofilusa tipa b u dosadašnjim kombiniranim cjepivima u kojima se nalazi i aP, konzistentno je slabije imunogeno (2), u usporedbi s monovalentnim cjepivom, dok acelularni pertusis pokazuje varijabilnu imunogenost, ovisno o broju komponenti te o valentnosti kombinirane vakcine.
    Smanjena imunogenost Hib-a u kombiniranim cjepivima, međutim, nije preniska i u konačnici ne oslabljuje znatnije zaštitnost. To bi se moglo prispodobiti sa štitom: iako nas čelični štit od 5 cm odlično štiti od puščanog metka, istu nam takvu zaštitu daje i štit od 2 cm debljine. Smanjena imunogenost jest, međutim, još uvijek razlogom izvjesne nesigurnosti tijela koja određuju službeni program cijepljenja i koja se u nekim zemljama još uvijek priklanjaju izdvajanju cjepiva protiv Hib-a iz kombiniranih cjepiva tijekom prve (SAD), ali i druge (Hrvatska) godine života.
    Drugo pitanje kod polivalentnih cjepiva predstavlja broj komponenti aP i njihova imunogenost u peterovalentnim kombiniranim cjepivima (DTaP-IPV+Hib). U optjecaju su peterovalentna cjepiva s 2-5 aP komponenti. Obvezatno sadrže PT i FHA, a neka jos PRN, fimbrije 2 i fimbrije 3. PT i PRN pokazali su se bitnim za poboljšanje imunogenosti i zaštitnosti cjepiva. Bez PRN-a zaštitnost 2-komponentnog aP cjepiva osjetno je oslabljena, čak, neki radovi nalaze da se zaštitnost,u odnosu na cjelostanično cjepivo, praktički gubi (3). Stoga se 2-komponentna aP cjepiva danas povlače pred 3- do 5-komponentnim. 3-komponentna cjepiva (PT+FHA+PRN) imaju provjerenu i dugotrajnu zaštitnost (4). Dodavanje fimbrijskih antigena 2 i 3 teorijski bi trebalo doprinijeti većoj zaštitnosti, ali su studije pokazale da 5-komponentni aP, u peterovalentnim kombinacijama (DTaP-IPV+Hib) polučuje značajno niže titrove anti-PRN protutijela i time može biti bitno manje zaštitnim u praksi (5, 6).
    Zaključno, sva suvremena kombinirana cjepiva na osnovi DTaP s dodatkom jednog ili više od slijedećih sastojaka: Hib, IPV, hepatitis B, pokazuju smanjenu imunogenost prema Hib-u, što je razlogom da se u nekim (npr,. SAD, Hrvatska), ali ne svim zemljama (npr. Njemačka) preporučuje cijepljenje posebnom monovalentnom vakcinom protiv Hib-a, barem u prvoj godini života. S druge strane, peterovalentno cjepivo DTaP-IPV+Hib s 2-komponentnim acelularnim pertusisom defektno je u pogledu zaštitnosti, jer zaštitnost jasno korelira s titrom protutijela na PRN. Peterovalentno i 5-komponentno cjepivo (DTaP-IPV+Hib, aP = PT+FHA+PRN+fimbrije 2 i 3) za sada je bremenito pitanjima na koja tek treba naći prave odgovore: nekonzistentni imunogeni odgovor na Hib ("normalno" slabiji imunogeni odgovor suviše varira od studije do studije) i slabiji imunogeni odgovor na PRN antigen pertusisa, unatoč približno jednakoj količini tog sastojka u uspoređivanim cjepivima. Ovo se ne bilježi kod peterovalentnih kombinacijskih cjepiva s 3-komponentnim aP (DTaP-IPV+Hib, aP = PT+FHA+PRN - bez fimbrijskih antigena). Dakle, uloga fimbrijskih antigena u zaštitnosti, ali i eventulanoj interferenciji s imunogenosti PRN antigena u peterovalentnim cjepivima nije jasna. Više je katkada bolje (3- i 5- komponentna aP cjepiva bolja su od 2-komponentnih), ali čini se da u svemu treba imati pravu mjeru (3-komponentno cjepivo čini se boljim od 5-komponentnog aP).

a ovo sam si sama sastavila i zaljepila na pano u radnoj sobi;

Nus-pojeve Priorixa;
    - ima sve nus-pojave kao i Mo-Pa-Ru, osim menigitisa
    - najgora nus pojava je distrofija mišića, trajna invalidnost
    i smrt
    - povraćanje
    - temperatura do 41C
    - osip po cijelom tijelu
    - natečeni limfni čvorovi
    - upala uha
    - teturanje, njihanje, nemogućnost pomicanja noge
    u koje je dijete cijepljeno
    - trzanje u snu, skakanje iza sna
    - nervoza
    - nus pojave se mogu razviti od dana cijepljenja do idućih
    42-45 dana
    - kod nekoga temp. Počinje 4, ali najčešće 6 ili 8 dan po
    cijepljenju
    - prva 2 tjedna su nus-pjave rubeole (ili ospica)
    - 2 tjedan ospice ili rubeola
    - i onda mumps
    - doktori ne žele priznati da kada dovedete dijete s takvim nus-pojavama da su od cijepljenja, mada je proizvođač sam naveo mogućnost ovakvih simptoma, kao što znamo niti jedan lijek nije bez reakcije niti bezopasan a pogotovo cjepivo, koje djetetu trga tijelo i imunitet
    - zato kada vam kažu da je dijete ime koprivnjaču, rozeolu ili virozu i koju eto djeca dobiju baš kada se cijepe nikad prije niti poslije, zanemarite to!!!!!
    - Prijavite nus-pojave, agenciji za lijekove i medicinske proizvode i obavezno HZJZ 01/ 4683-004 Ira Gjenero Margan
    - ili ZJZ Mirogojska ulica 01/ 4696-125 i imunološkom zavodu

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://naslov.hr/trazi/cjepivo+priorix

htijela bi da odete na ovaj link i samo pročitate naslove do kraja stranice :shock: ja komentirati ne mogu

cijepivo protiv debljine, pušenja, kokaina, side, ovisnosti o drogi...bla, bla.. ne moramo ni jest možemo živjeti od cijepiva...nadam se da će izumiti cijepivo za zdrav razum, proziv ljudske gluposti, zlobe i pohlepe, i proziv rata 8) :/ :shock: cijepivo da živite dugo, sretno i "zdravo"

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=s...tekst_id=73220
    ovo je jezivo

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da pod utjecajem informacija koje naglašavaju samo nuspojave cijepljenja, koje su rijetke, imaš dojam da su znatno češće i zato pretjeruješ sa brigom i strahom.
    Također, te su informacije često i netočne.

Prvo, istina je da generalno gledano nuspojave cjepiva blaže od prirodnih bolesti.
    Nadalje, one najteže nuspojave su jednako teške kao komplikacije bolesti, ali se javlaju puno rjeđe.

Zar ti nije dovoljno to da je kod nas u epidemiji ospica prije 4 godine, kad je bilo manje od sto oboljelih, umrla jedna osoba (bibai veli da je umrlo i jedno dijete, za koje ja ne znam). A od cjepiva, koje se koristi 40 godine nije još nitko nikarmacije iz da umro.

Informacije iz "svijeta" su već sumnjivije kvalitete, jer kako svatko piše što hoće, a ne možemo provjeriti istinitost, imamo dojam da i istina i laž imaju jendaku težinu.

Autizam u Americi.... kaj onda? Ima li kod nas itko autizam kao posljedicu cijepljenja?
    Naravno, i veza cijiepljenja i autizma kod američke djece je opovrgnuta brojnim studijama, koje se također mogu naći na internetu, kao i optužbe..

Ali, čak i da nije opovrgnuta veza... kod nas toga nema.

Niti koristimo ista cjepiva, niti smo od istog materijala napravljeni.

Imali su u Sloveniji zadnjih godina značajan porast hripavca kod predškolske i školske djece koja su uredno cijepljena protiv hirpavca. Pa što onda? Mi nismo.

Znači po tebi preboljevanje tj. oboljevanje od istih nije nešto posebno opasno, pa zašto da onda cijepim dijete ili......????
    U večini slučajeva, preboljenje tih bolesti je neugodno, ali nije nešto posebno opasno. Ali kod manjeg broja oboljelih je nešto posebno opasno. A nuspojave cijepljenja su znatno rjeđe nešto posebno opasno. matematika.

Daj mi koji razlog osim onog, možda dobije teži oblik bolesti ( možda će sutra smak svijeta) i kod cijepiva su nus-pojave blaže što nije istina!!!
    Meni je to dovoljan razlog. Nitko od cjepiva kod nas nije dobio encefalitis, SSPE, ili neku drugu komplikaciju od koje se umire, a od prirodne bolesti su ih dobivali.

Zašto su stavili tu kombinaciju bolesti u cijepivo, zašto ne neku drugu
    Samo zato jer se ova pojedinačna cjepiva daju kombinirati bez povečanja reaktogenosti i gubitka imunogenosti. Sada je već dostupno i MPR-V cjepivo koje ima ukombinirano i cjepivo protiv vodenih kozica.

A od čega mi mojoj bebici od 2 mjeseca izbio osip po cijelom tijelu, koje nije dolazilo u kontakt s ikim bolesnim, do cijepljenja bilo zdravo ko dren, i dan danas je uvijek zdrava do slijedećeg cijepljenja, kada joj padne imunitet
    Ne znam. Možda joj stvarno prolazno padne imunitet svaki put nakon cijepljenja. To nije pravilo već izuzetak. Možda joj padne imunitet jer na nju prenosiš svoje strahove. Kaj ja znam. A što misliš, kakav bi joj imunitet bio da oboli od ospica?

a pošto su ona cluralna to nije dolazilo u obzir- tako da je na jedno cijepivo 5 u 1 imal reakciju ; napadji luđačkog vrištanja i straha,
    je li to bilo ono cjepivo "5u1" koje se kupuje i koje nema "nikakve nuspojave jer je pročišćenije"?

Ne budi smiješna s plakanjem. Bit će još puno, puno dobrih razloga za plakanje zbog djeteta. Ne troši suze na ovo.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sumnjam da će se nešto drastično promijeniti u odnosu na dosadašnju praksu.
    Pa i do sada su trebali svi cijepiti domaćim MPR-om, ali nisu.
    Možda je HZZO proveo nekakvu akciju po ordinacijama prijeteći novčanim kaznama (to sam naćuo, ali ne znam nikakve detalje) ali sumnjma da će to na dulje vrijeme promijeniti ustaljeno ponašanje onih koji su i prije koristili Priorix.
    A jel mogu oni narediti ljekarnama i dobavljačima povlačenje svih zaliha Priorixa iz prodaje? U tom ga se slučaju više ne bi moglo nabaviti. I jel mogu oni zabraniti pedijatrima da koriste išta drugo osim MPR-a?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

1......... A jel mogu oni narediti ljekarnama i dobavljačima povlačenje svih zaliha Priorixa iz prodaje? U tom ga se slučaju više ne bi moglo nabaviti.
    2......... I jel mogu oni zabraniti pedijatrima da koriste išta drugo osim MPR-a?
    1......Ovo prvo ne mogu.
    2...... Ovo bi teoretski mogli narediti. Ali naredba je uvijek postojala, svih ovih godina - u obliku programa obveznih cijepljenja - pa eto kako se provodila........

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ali naredba je uvijek postojala, svih ovih godina - u obliku programa obveznih cijepljenja - pa eto kako se provodila........
    Ispalo da ekipa u koju taj otrov treba ubrizgati ima povremeno i svoju volju. Fakat je teško s tim ljudima :?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ispalo da ekipa u koju taj otrov treba ubrizgati ima povremeno i svoju volju. Fakat je teško s tim ljudima :?
    Ti si stvarno jako ogorčena i frustrirana osoba zbog tih cjepiva. Na guzicu bi ti izletilo da probaš suzdržati se od omalovažavanja ljudi koji cijepe svoju djecu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ti si stvarno jako ogorčena i frustrirana osoba zbog tih cjepiva. Na guzicu bi ti izletilo da probaš suzdržati se od omalovažavanja ljudi koji cijepe svoju djecu.
    X

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

X

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dadica, ti si gori od onog svojedobnog Žerjava.
    On je rekao da su pušaći koji puše pred djecom ubojiti gadovi. To je oko 30% dragih hrvatica i hrvata ubojhitih gadova.
    A po tvome, preko 95% hrvatica i hrvata su zločinitelji i zlostavljači djece jer ih cijepe.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa i za lobotomiju i elektrošokove se vjerovalo da ljudima pomažu, a bilo je i ekipe koja je takve seanse pohađala svojom željom. Danas znamo bolje.

Uostalom, prijedlog zakona ide upravo u smjeru zaštite nepušača, a pušenje - aktivno ili pasivno - je i dalje vodeći uzrok smrtnosti. Na način kako si ovo gore napisao ispalo bi da su pušači i to što rade nama ostalima nešto super, pa bih iz nastavka trebao zaključiti da iste pretpostavke vrijede i za cijepljenje. Znamo da je pušenje ipak štetnije od cijepljenja.

Osim propagande i pritiska okoline ništa te ne tjera na pušenje, a svejedno je oko 32% pušača. Kod cijepljenja je pritisak propagande i neosviještene okoline nešto veći pa je udio cijepljene djece nešto veći. Neupućeni roditelji iskreno misle da rade nešto dobro. Jednako tako su prije četrdesetak godina djecu slali na lobotomiju - bili su uvjereni da rade nešto dobro. Propaganda.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jes' smišan, Davore....
    Kakve su ti to usporedbe...... naravno da iz ovoga što sam gore napisao ne proizlazi da je pušenje nešto super.
    Već proilazi da jednako kao i žerjav vrijeđaš ljude, samo ti u većem obimu.

Dakle, ti i dalje vjeruješ da preko 95% roditelja čine svojoj djeci zlo.... jer su zavedeni.
    Fakat se netko s pravom može uvrijediti.[/quote]

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ima ljudi koji se lako vrijeđaju.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

..... ima ljudi koji lako vrijeđaju

( nomina sunt odiosa - kaj veliš na moju poliglotičnost?)

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa i za lobotomiju i elektrošokove se vjerovalo da ljudima pomažu, a bilo je i ekipe koja je takve seanse pohađala svojom željom. Danas znamo bolje.

Uostalom, prijedlog zakona ide upravo u smjeru zaštite nepušača, a pušenje - aktivno ili pasivno - je i dalje vodeći uzrok smrtnosti. Na način kako si ovo gore napisao ispalo bi da su pušači i to što rade nama ostalima nešto super, pa bih iz nastavka trebao zaključiti da iste pretpostavke vrijede i za cijepljenje. Znamo da je pušenje ipak štetnije od cijepljenja.

Osim propagande i pritiska okoline ništa te ne tjera na pušenje, a svejedno je oko 32% pušača. Kod cijepljenja je pritisak propagande i neosviještene okoline nešto veći pa je udio cijepljene djece nešto veći. Neupućeni roditelji iskreno misle da rade nešto dobro. Jednako tako su prije četrdesetak godina djecu slali na lobotomiju - bili su uvjereni da rade nešto dobro. Propaganda.
    XXja te uvijek potpisujem pogotovo kada je o cijepljenju riječ, ja cijepim svoje dijete i mislim da je SVAKI PUT POMALO EUTANIZIRAM, nemam izbora, mada se samo čini da imam, jer u oba slučaja i kada cijepim dijete i kada je ne bi cijepila imam osjećaj krivnje da štetim svome dijetetu, upravo zbog toga što nam FARMACEUTSKI LOBI LAŽE, A PEDIJATRI NAS RODITELJE KOJI SE I MALO SAMI EDUCIRAMO SMATRAJU, LUĐACIMA, NEZNALICAMA, DOSADNIM "HIPIJIMA" KOJI DIŽU BUNE OKO NEČEG ŠTO SU NAUČILI PREKO INTERNETA.

Nitko mi ne daje za pravo da je moje pravo, da barem po pitanju cijepljenja svoga dijeteta odlučim, i da se roditelji educiraju od strane struke-nažalost ta sstruka kao i većina stanovništva nema pojma o cijepivima, što sadrže, koliko su opasna itd. sve dok netko ne umre pa to onda gledaju u Dnevniku ili na Oprah...

Inače Priorix sadrži thiomersal, 50% žive koristi se kao konzervans - uglavnom i jedno i drugo ako sam dobro shvatila, pojačavaju neurorizičnost, jer su toksični i izazivaju neurološke reakcije!!!!
    Zato je problem kod cijepljenja neurorizične dijece.

( ja svojojo curici ne dajem ni tunjevinu, jer sadrži jako puno žive!!!!)

mujica thiomersal sadrže i Amerčka cijepiva koja uzrokiuju autizam ( to se nadovezujem na ono što si rekao da ne koristimo ista cijepiva), a na Oprah su rekli da farmaceutska idustrija ne želi opovrguniti niti potvrditi povezanost autizma i cijepljenja jer nisu apsolutno napravili nikakva istraživanje po tome pitanju!!!!!!!!!!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Priorix, kao ni domaći MoPaRu, ne sadrže tiomersal.

Što se Oprah tiče, ili ona ne zna za obavljena istraživanja u vezi cjepiva i autizma (a zašto bi i znala - njezin posao nije niti medicina, niti znanost, već tračeraj), pa trljezga po okolo kako nisu napravljena - ili mjerodavna tijela poput npr. CDC-a i SZO (i svi autori koji su objavljivali istraživanja na tu temu) izmišljaju istraživanja i lažu.

http://www.cdc.gov/ncbddd/autism/vaccines.htm

http://www.who.int/vaccine_safety/to.../en/index.html

i npr.

http://www.sciam.com/article.cfm?id=...easles-vaccine

Ja sam skloniji vjerovati da oni koji trljaju o vezi cijepljenja i autizma ne znaju previše, jer često spominju tiomersal u MPR cjepivu kao krivac za autizam, npr ovi ovdje neuki huškači

http://maldiveshealth.wordpress.com/...injected-with/

a, kao što rekoh, to cjepivo ne sadrži tiomersal !!!!!!!!!!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nego.......
    čuo sam da dr. Sabol, privatni pedijatar naplaćuje Priorix i cijepljenje preko 800 kuna i još isto toliko pregled prije cijepljenja, tako da cijepljenje Priorixom kod njega košta preko 1500 kn!!!!! Zna li netko je li to istina?

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako te zanima, nazovi njegovu ordinaciju, reci da bi cijepio dijete i pitaj koliko bi te to ukupno koštalo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lukavo.

Činilo mi se jednostavnije ovdje saznati od onih koji imaju iskustva.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

nego.......
    čuo sam da dr. Sabol, privatni pedijatar naplaćuje Priorix i cijepljenje preko 800 kuna i još isto toliko pregled prije cijepljenja, tako da cijepljenje Priorixom kod njega košta preko 1500 kn!!!!! Zna li netko je li to istina?
    Mi smo platili prije 2g oko 800kn.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jel istina da se ovih dana povukao Priorix tj. da su doktori dobili zabranu da cijepe s njime radi povečanih prijava nuspojava?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mommy_plesačica (napisa):
    on odgovorno tvrdi da Priorix NEMA nuspojava, .
    samo sam se htijela nadovezati na ovo... dakle nije bitno tko je što po struci, nisu bitna istraživanja i podjeljena mišljenja bitno je samo razlučiti tko govori istinu a tko ne....

tko može odgovorno tvrditi da bilo koje cijepivo nema nuspojava kad običan lupocet ima 20 nuspojava i obične kapi za nos....

mislim o čemu mi pričamo i za kim se povodimo... apsolutno svaki lijek i svako cijepivo IMA NUSPOJAVE I TOČKA

ono najgore od svega je da nam djecu cijepe već 50-60 godina sa identičnim cjepivima i stoga je normalno da su nuspojave sve veće i veće jer kao što se i svijet informatizirao i promijenio poslovne sustave, svakodnevnicu tako se i u tih pola stoljeća promijenio ljudski organizam koji isto tako traži poboljšanje...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa
    ono najgore od svega je da nam djecu cijepe već 50-60 godina sa identičnim cjepivima i stoga je normalno da su nuspojave sve veće i veće jer kao što se i svijet informatizirao i promijenio poslovne sustave, svakodnevnicu tako se i u tih pola stoljeća promijenio ljudski organizam koji isto tako traži poboljšanje...
    Ali po tome bi onda kao priorix bio to poboljšanje... :/

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pa možda ali...

nisam kompetentna za procijenjivanje jer informacije doznajem više manje gdje i svi ostali... činjenica je ta da strašno puno lijekova izlazi na tržište radi zarade a nisu dovoljno istražena zato i ima sve više i više nuspojava i komplikacija... a nagore je što si danas svatko zapravo daje da si sam postavi dijagnozi i sam odredi terapiju... a to je kriv internet i mediji- sve te silne reklame.. i iz toga se ne može izroditi ništa dobro...

jedan banalni primjer je Peptoran, svi ste čuli za njega... kad sam ja krenula stažirati nisi mogao ni pomisliti dati taj lijek bez recepta, danas se prodaje samo tako...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

malo sam otišla OT al nadam se da ste me skužili...
    htijela sam reći da se ne poštuju pravila, da nemamo neki stručni časopis gdje bi mogli naći stvarno točne informacije... sve ovo je na rekla-kazala, razna mišljenja raznih stručnjaka i istraživača, koji se prepucavaju da li je nešto dokazano ili pak nije... prema tome, mislim da bi svatko trebao imati pravo odlučiti o svom djetetu... ja sam odlučila da ih još dugo dugo neću cijepiti niti našim cjepivom MoPaRu niti stranjskim

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Jel istina da se ovih dana povukao Priorix tj. da su doktori dobili zabranu da cijepe s njime radi povečanih prijava nuspojava?
    margita se 11.9. cijepila priorixom

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno odluka zlata vrijedna....

Mlukacin napisa:
    ja sam odlučila da ih još dugo dugo neću cijepiti niti našim cjepivom MoPaRu niti stranjskim
    ...obzirom da si spomenula da si stažirala - pretpostavljam da je odluka donesena na temelju medicinskog znanja i medicinske prakse...
    ...ak je tako - iskreno se divim na smjeloj odluci...(smjeloj u smislu većinskog mišljenja struke)!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mujica napisa:
    Ima li kod nas itko autizam kao posljedicu cijepljenja?
    Vrlo SMJELO (a i smiješno) pitanje...Mujice...ne pravi se Mujica više nego što jesi!!!
    Baš me zanima da li si ikad bio u kojoj NEUROPEDIJATRIJSKOJ ordinaciji, npr. prekrasna jedna soba nekad je bila u Vinogradskoj (prije 7 godina) - 5x5 m2 - unutra 60-ero djece i roditelja - svaki dan, iz sata u sat...
    Možete ondje počete s anketama - samo kroz razgovor s roditeljima - baš 'slučajno' svaki peti priča istu priču - o 'drukčijoj' djeci nakon cjepljenja - ALI SVE JE TO UOBRAZILJA tih roditelja - došli su tamo se lijepo ispričati jedni drugima jer ...nemaju drugog posla u životu...i vole što od slijedećih beskorisnih 88 pretraga nitko ništa pametno NEĆE zaključiti...
    ...probaj pročitati na ostalim forumima gdje se sastaju roditelji autistične djece, zašto nove metode metaboličkih čišćenja od teških metala imaju fenomenalne rezultate...vidi - a do sad im dokazivali autoimune bolesti - koje su nakon pročišćavanja NAJEDNOM prestale biti autoimune....DA, DA... i djeca imaju povratak...
    ...priznat ću sve neurodermitise, trodnevne groznice, mononukleoze, alergije, astme,leukemije, multipla skleroze, cp, ako će se najmanja populacija prestati cjepiti - a te će se bolesti i dalje pojavljivati u istom broju u toj najmanjoj populaciji...

p.s. Ivanazg ...i tako stalno imamo lagane enteroviroze....svi skupa u krug..a pa to je i bio i cilj prvonapravljenog Polia - masovno zaražavanje - masovna otpornost...
    ...ali ako dobro pereš ruke, veli Mujica, nema šanse npr. da ti 3-mjesečno dijete s guze prenese zarazu u usta....

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Što se Oprah tiče, ili ona ne zna za obavljena istraživanja u vezi cjepiva i autizma (a zašto bi i znala - njezin posao nije niti medicina, niti znanost, već tračeraj), pa trljezga po okolo kako nisu napravljena - ili mjerodavna tijela poput npr. CDC-a i SZO (i svi autori koji su objavljivali istraživanja na tu temu) izmišljaju istraživanja i lažu.
    Mujice, CDC je u sukobu interesa i malo kome je više stalo do njihovog mišljenja. Postoji jasna ideja o tome kako izgleda vjerodostojno istraživanje i kako se oformljuje kontrolna grupa, a do sada CDC nije pokazao da je to u stanju. Strpi se još dan-dva dok se ne pojavi kakav stručni osvrt na ovo istraživanje. I ja sam znatiželjan.
    WHO link je iz 2003 godine. Ostali se vrte u krug.

Imaš nešto bolje?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj suzaks prvotno napisa
    ...priznat ću sve neurodermitise, trodnevne groznice, mononukleoze, alergije, astme,leukemije, multipla skleroze, cp, ako će se najmanja populacija prestati cjepiti - a te će se bolesti i dalje pojavljivati u istom broju u toj najmanjoj populaciji...
    Si ti nova ovdje?
    Evo, lijepo ti piše da su to već napravili u Japanu. Sad priznaj.

http://www.medicine.ox.ac.uk/bandoli...nes/noMMR.html

Stranica 7 od 14 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •