Ovako nisam sve čitala, ali htjela bih vas sve nešto pitati pogotovo Davora, i dati neko svoje mišljenje.
Naš pedijatar je rekao da MO-PA-RU, ne bi dao ni najgorem neprijatelju, kao ni svom tako i mom djetetu.
E sad naravno je u igri Priorix-i veliki broj cijepljene djece u Americi do 2godine odjednom oboljele od autizma
Inače sam protiv cijepljenja, evo mala mi je jučer primila predzadnji 5u1, ima 7 mjeseci, cijepljena s odgodom jer je neurorizična, i MM i ja razmišljamo o tome da je ne cijepimo čak ni Priorixom, prvenstveno jer je živo cijepivo s vrlo čestim i opasnim nuspojavama.
1. Mogu li me natjerti vlasti da je cijepim?
2. Rođena sam '76, sestre;'78,'83,'89. Sve smo redovito (osim mene koja sam lagala u školi da sam bolesna, kada se trebalo cijepiti-i nikad to poslije nisam obavila ) cijepljene po tadašnjem kalendaru cijepljenja.
Može li tko objasniti kako su moje dvije sestre '78, '83, par godina nakon cijepljenja, obolile, jedna je dobila rubeolu, a druga ospice?????
3.Kako su one to fino preživjele i doživotno stekle imunitet, a od cijepiva kako vidite nisu imale nikakve koristi, zašto bi ja svoje dijete izlagala takvom opasnom cijepivu, a same bolesti nisu nešto strašno?
4. Ustvari to me najviše zanima, čitala sam o tim bolestima na medicinskim portalima, i ni jedna od tih bolesti nije opisana kao opasna po život, osim u pojedinim rijetkim slučajevima kada može doći do komplikacija, ali takav je rizik i kod cijepljenja, netko nema jaku reakciju, a netko može umrijeti.
Pa zašto bi ja svoje dijete onda izlagala nekoj bolesti s kojim možda nikada neće doći u dodir, a ako i dođe i loše reagira na nju, onda bi loše i reagirala i na danao cijepivo - kojem sam ju izložila namjerno- znači na kraju mi dođe na isto.
Doktori tvrde, da oni koji prebole mumps, rubeolu i ospice, imaju doživotan imunitet, a cijepljeni nemaju!!!!!!
Kažu da kod mumpsa u rijetkim slučajevima dolazi do steriliteta ili velikih komplikacija.
Rubeola je opasna samo u trudnoći, što znači da sam ja koja sam ostala trudna s svojih 29g ne znajući bila u opasnosti od nje, jer me cijepivo koje sam primila s 2 godine više nije štitilo, a ja sam glupača mislila da imam imunitet!!!!!!
Ospice je moja seka malo teže podnjela, ali danas joj ništa ne fali-od tada ima super liniju i može jest koliko hoće a ne deblja se, zadnja je godina ekonomskog fakulteta, i uskoro se udaje, a lijepa je da bi mogla na natjecanje za miss - i stvarno ne vidim kako su joj ospice naštetile
(ispričavam se onima koju su možda imali ozbiljne posljedice nakon što su preboljeli ove bolesti )
5. Postoji li mogućnost da se protiv svake bolesti cijepi posebno ?
Je li bi onda možda bile blaže nuspojave?
I zašto se toliko inzistira na tome cijepivu, zašto je baš ta kobinacija bolesti, kada vide da pravi više štete nego koristi ?
Ne mogu li smisliti nešto drugo- pa poubijati će nam dijecu?
KOMENTAR NA NUSPOJAVE CJEPIVA :
Ako je moje dijete prije cijepljenja relativno zdravo, a nakon svakoga cijepiva, dobije nekakvu, virozu, osip, kašalj....... mislim da je i neukome jasno da je to reakcija na cijepivo!!!!!!!
Stvarno mi je to više glupo slušati, kako odjednom vlada 3 dnevna viroza i to, za čudo uvijek kod upravo cijepljene dijece
Nikoga ja ne namjeravam nagovarati da ne cijepi svoje dijete, i ja ga na žalost cijepim - ali za Boga miloga, nemoj te da od vas prave budale, a još gore pravite sami sebe
Lijepo si priznajte :- TO JE REAKCIJA NA CIJEPIVO,-OK- ALI JA ĆU I DALJE CIJEPITI SVOJE DIJETE JER MISLIM DA JE TO BOLJA SOLUCIJA, OD NE CIJEPLJENJA, BEZ OBZIRA NA NUSPOJAVE. KRAJ!
I to je to. Što nije dosta što su doktori kontradiktorni i pokušavaju na sve načine zakamuflirati nuspojave, a s druge strane tvrde, barem na papiriću u kutiji s cijepivom da su one moguće i vrlo vjerovatne, sad su roditelji počeli izmišljati razna opravdanja kada im se djeca razbole nakon cijepiva.
Oprostite ako sam bila malo gruba, ali meni je to- slijep, kod zdravih očiju, okretanje glave od istine, a radi čega?
Tko ovdje ima koristi od ignoriranja istine, vi dragi roditelji i vaša djeca najmanje!
Pomozimo jedni drugima da nam bude svima jednog dana bolje, našoj djeci, a i znanosti, koja je tu da se razvija , istražuje i stvara uvijek novo i bolje.
Ne uvjeravajte i zavaravajte jedni druge lažima.
Dovoljno je sagledati realno stvari- a sve ostalo je stvar logike- za to nam nije potreban nikakav fakultet. Uzrok stvara posljedicu, ako si popio puno pive pa si se napio-logično je da si pijan od piva, a ne zato što su oko tebe hodali pijani ljudi.
Pa svima bi nam bilo bolje od istine, našoj dijeci i doktorima i farmaceutskom lobiju.