Stranica 9 od 14 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 656

Tema: Imamo reakciju na Priorix!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne poznajem Agića i ne čini mi se da ima neku posebno jaku vezu s Hrvatskom. Stvari o kojima govori nisu tako davnog "datuma proizvodnje" i moguce je da ce i kod nas uskoro zazivjeti.

To ne znaci da ce prosjecan Joe ikada shvatiti razloge zasto je to za njega dobro, niti ce mi ikada pasti na pamet utjecati na njegov izbor. Svatko je slobodan na svoj vlastiti informirani izbor.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    mujice, mamma Juanita me je točno interpretirala. .
    a ja sam naivno pomislio da si malo pohvalio mene i sloglasnu struku.......

idem vidjeti kaj taj Agić priča.

Ali ako je ovo rekao
    nekakav lik što se bavi medicinskom etikom i palijacijom u više navraćaja naglašavao autoritativan odnos liječnika u Hrvatskoj prema pacijentima i kako si dopuštaju umjesto pacijenata odlučivati o životu i smrti. To je naglašavao kao da se radi o običajima divljaka iz ljudožderskih plemena. Kao kontrast tome naglašavao je informirani pristanak kao civilizacijsko dostignuće.
    , vidim da je upao u klopku generaliziranja loših primjera pojedinaca na cijelo društvo/struku
    ........a to ćemo se vjerojatno svi složiti da nije karakteristika ljudi širokih pogleda.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dadica , jako je simpatična ova tvoja interpretacija intervjua.
    Onak, u tvom stilu.

No, za ozbiljno.... di ti tu vidiš ikakav problem?
    Zar ne znaš da ćeš pri svakom prijemu u bolnicu, odnosno prije svakog zahvata morati potpisati informirani pristanak u Hrvatskoj?

S koje ste planete ti i saradadevii pali, da ne znate da se kod nas traži informirani pristanak praktički za sve.
    Nitko živ ti neće npr. operirati slijepo crijevo kod nas bez potpisanog informiranog pristanka.

Vas boli što se ne traži informirani pristanak za cijepljenje.

Ne traži se ni u Americi. Ako nećeš, ne moraš cijepiti dijete. Ali ako hoćeš upisati dijete u vrtić ili školu moraš dokazati da je cijepljeno prema njihovom programu.
    A ako ne upišeš dijete u školu ideš u zatvor.

Juuuuhuuuuu demokracija.

Zar ste stvarno toliko neinformirani da mislite da je demokracija i informiranost pacijenata u americi na višoj razini nego kod nas?

Ne budite smiješni.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma moš si mislit koji je to informirani pristanak kad ti se neki postupak/lijek /votever praktički reklamira.
    x puta sam čula da
    postupak/lijek /votever
    "nema nuspojava"
    informirani pristanak in your dreams...

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...pobjeglo

Ne može se nakon jednostrane, nepotpune informacije nešto nazvati informiranim pristankom.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ...pobjeglo

Ne može se nakon jednostrane, nepotpune informacije nešto nazvati informiranim pristankom.
    Ma moze, onaj bianko papir koji ti gurnu u rodilistu da potpises, to ti je informirani pristanak. Kak to nisi znala, cccc?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

S koje ste planete ti i saradadevii pali, da ne znate da se kod nas traži informirani pristanak praktički za sve.
    Mislis, podrazumijeva se pristanak ili se iznudjuje, a oni koji nece, zastrasuje ih se, omalovazavaju se njihovi razlozi i izlozeni su nepristojnoj komunikaciji.

(Kaze bioeticar "Mi njegujemo pristojni razgovor koji se u obzir uzeti razlicita misljenja")

Potpisivanje bianco izjave kada se dodje u rodiliste roditi je vjerojatno isto informirani pristanak.
    Ili cijepljenje.

Termin informirani pristanak ukljucuje i informirano (ili neiformirano) idbijanje postupka, nakon kojeg, po mogucnosti, ne slijdi bullying ili uskracivanje bilo koje skrbi.)

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ...pobjeglo

Ma moze, onaj bianko papir koji ti gurnu u rodilistu da potpises, to ti je informirani pristanak. Kak to nisi znala, cccc?
    Aaaaa, pa da, pa to je informirani pristanak!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ...pobjeglo

Aaaaa, pa da, pa to je informirani pristanak!
    A to je to!!!

Sad mi je već puno jasnije.Naime ,nedugo sam bila u prilici potpisati jedan takav papirić na kojem je pisalo:Ja ta i ta pristajem na zahvat__________.
    Da,bila je prazna crta,pa se to vjerojatno može ispuniti prema potrebi i prilici.
    Ja sam inzistirala na razgovoru sa doktororom prije bilo kakvog potpisa,ali tri ostale žene su potpisale bez pitanja.
    Toliko o informiranju...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eto. sve dokazujete da postoji informirani pristanak u hrvata.

sad, u kojoj ste mjeri informirane, ovisi o tom individualnom doktoru i vama samima, koliko ste zainteresirane.

a to dea se reklamira neki preparat, pa i da ih reklamiraju doktori, u americi je vjerojatno još više izraženo nego kod nas.

uostalo, internet je pun priča o tome kako američki doktori reklamiraju neke lijekove (koliko se samo pisalo o HPV kampanji u americi, iz čega je vidljivo kako su doktori informirali ćene).

nekako mi se čini da niti jedna od vas, što ste poslale postove u zadnjih sat vremena, ne bi bila zadovolja informiranjem od strane američkih doktora.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo si pokazao da uopce ne znas sto je to informirani pristanak.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:D ofkors

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mujica vidiš da neurorizičnost ima VELIKEEE VEZE S CIJEPLJENJEM!!!!!!!

Ava M moja mala je isto hipotona ima 17,5 mjeseci tek je nedavno prohodala, neropedijatrica isto kaže da nema problema i neka se cijepi, a mene je strah što je gore Priorix, Mo-Pa-Ru, ili da to preboli ako ikada dobije te bolesti.

Lutonjica hvala samo javljaj kako je mrvci

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    mujica vidiš da neurorizičnost ima VELIKEEE VEZE S CIJEPLJENJEM!!!!!!!
    Gdje to vidim?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

napisat ću ti preporuku za Knjižnicu za slijepe

Uz dekor bolničkih ustanova iz Alana Forda očito ide i logika Alana Forda i svima tu nešto ne štima osim ... Alanu Fordu.

Bianko pristanak koji se potpisuje u rodilištu je sve prije nego informirani pristanak. Potpisom dopuštaš apsolutno sve zahvate koji se uopće dadu izvesti. Zapravo te taj formular informira da će ti makarsvašta raditi bez tvojeg pristanka.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno neurorizičnost

Ivana ne vidi on to, ne vidi...čak što više njemu je to smiješno...
    Naša iskustva su smo privid, bijeli dim, tlapnja...životna iskustva da poludiš....TO NAM SE SAMO ČINI!!!!
    E kad bi stvari imale papirnato-studijsku osnovu onda bi to za Mujicu imalo težinu!!! Tipa japanske studije!!!

p.s. Da je netko pred 30 godina i unatrag 30 godina priznavao nuspojave cjepljenja , već ste mogli raznorazne studije napisat, istražit, vidjeti uzročno posljedične veze!!!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

napisat ću ti preporuku za Knjižnicu za slijepe

.
    Ivana ne vidi on to, ne vidi...čak što više njemu je to smiješno...
    dadica i suzaks ,
    :? vas dvoje ili niste pametni ili niste pristojni.
    Možda oboje.

Onda lijepo idite do kraja u tom smjeru.

Gdje ja to iz ovih postova trebam vidjeti da neurorizičnost ima velike veze sa cijepljenjem???????

I gjde se ja to smijem Ivaninoj izjavi?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bianko pristanak koji se potpisuje u rodilištu je sve prije nego informirani pristanak. Potpisom dopuštaš apsolutno sve zahvate koji se uopće dadu izvesti. Zapravo te taj formular informira da će ti makarsvašta raditi bez tvojeg pristanka.
    A tko ti kaže da ga moraš potpisati?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Davore i suzaks ,
    vaši komentari su krajnje neprimjereni i bezobrazno sročeni !

mujice

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ciciban prvotno napisa
    Davore i suzaks ,
    vaši komentari su krajnje neprimjereni i bezobrazno sročeni !

mujice
    Za lobotomiju 8)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Za lobotomiju 8)
    no, no, dadica.... ne izbjegavaj odgovor.

lijepo sam te pitao
    Gdje ja to iz ovih postova trebam vidjeti da neurorizičnost ima velike veze sa cijepljenjem???????

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tvoje pitanje sam doživio kao retoričko pa se nisam smatrao prozvanim išta odgovoriti. Ako pogledaš malo unazad, zadnji post koji odgovara tvojem retoričkom pitanju i koji tako s visoka ignoriraš je napisala Ava M.
    Tvoj stav da neurorizičnost ne postoji treba i dalje shvatiti kao samo tvoj stav jer te tvoja vlastita struka u tome ne prati.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ava M napisa:
    Mi smo se cijepili sa priorixom prije 15 dana.

U petak temperatura 39. Samo jedan dan. Nije bilo drugih simptma (povraćanje, osip, natečene limfne žlijezde i sl.), osim što smo primjetili POREMEĆAJ RAVNOTEŽE .

Počeo je jako često posrtati i padati. Kao da je prohodao prije kratkog vremena a ne prije 3mj.
    I razdražljivost. Plač i negodovanje puno više nego inače.
    Ivana zg napisa:
    A od čega mi mojoj bebici od 2 mjeseca izbio osip po cijelom tijelu, koje nije dolazilo u kontakt s ikim bolesnim, do cijepljenja bilo zdravo ko dren, i dan danas je uvijek zdrava do slijedećeg cijepljenja, kada joj padne imunitet, još ju dojim i jede samo kuhano - osip se nikada više nije pojavio..inače je neurorizična, ne volim koktel cijepiva, draže bi mi bilo za svaku bolest dobiti posebno cijepivo, a pošto su ona cluralna to nije dolazilo u obzir- tako da je na jedno cijepivo 5 u 1 imal reakciju ; napadji luđačkog vrištanja i straha, da se moj muž izbezumio...ŠTO DA ONDA OČEKUJEM OD PRIORIXA????
    Suzaks napisa: cijelu priču znaš - samo što je moje dijete cjepljeno SA ŽIVIM VARIJANTAMA....

Ja znam u svojoj okolini barem 10 TAKVIH i SLIČNIH slučajeva - i ja ne znam, ali meni zdrav razum govori samo jedno :NEURORIZIČNOST I CIJEPLJENJE MEĐUSOBNO SU NEKOMPATIBILNI!!! Zašto??? Ja ne znam...IMAM SAMO ZDRAV RAZUM I VLASTITO ISKUSTVO!!! Jedino mjerilo!!!

p.s. Ciciban , misliš li da nije uvredljivo što Mujica uvijek smiruje forumaše kad se ovakve situacije dešavaju s riječima 'NADAM SE DA ĆE TO SVE UBRZO PROĆI' podržavajući disciplinu ruskog ruleta u čitavom svom silnom sjaju i ljepotI...Pa, eto nije to ništa, ako vam dijete malo izgubi ravnotežu...Nadam se da će se vratiti!!! NO COMMENT!!! Fino zadovoljit formu, zacementirat situaciju i nadati se da će drugi puta biti bolje!!!!
    A ŠTA AKO SE RAVNOTEŽA NE VRATI?????
    PITANJE JE ZAŠTO DIJETE GUBI RAVNOTEŽU????
    PITANJE JE ZAŠTO DIJETE KOJE JE BILO ZDRAVO NAJEDNOM BIVA BOLESNO???

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tvoje pitanje sam doživio kao retoričko pa se nisam smatrao prozvanim išta odgovoriti. Ako pogledaš malo unazad, zadnji post koji odgovara tvojem retoričkom pitanju i koji tako s visoka ignoriraš je napisala Ava M.
    Tvoj stav da neurorizičnost ne postoji treba i dalje shvatiti kao samo tvoj stav jer te tvoja vlastita struka u tome ne prati.
    Ne. nije uopće retoričko.

Pretpostavljam da misliš na ovu izjavu Ave M:
    Da, jest, hipoton je. Ali evo s tim smo baš neki dan završili. Bili kod neuropedijatra i rekla je da je sve super.
    A sad ovo...
    S obzirom da je "bio" neurorizičan, valjda je imao pogodno tlo za reakciju.
    Zar iz toga vidim da postoji veza neurorizičnosti sa cijepljenjem?

Kamo ovaj svijet ide? tebi je to argument u prilog tvrdnji da neurorizičnu djecu ne treba cijepiti jer će dobiti nuspojave, koje inaće neće dobiti?

Stvarno ne znam ima li smisla tebi biše išta objašnjavati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj suzaks prvotno napisa

Ja znam u svojoj okolini barem 10 TAKVIH i SLIČNIH slučajeva - i ja ne znam,
    1......... ali meni zdrav razum govori samo jedno :NEURORIZIČNOST I CIJEPLJENJE MEĐUSOBNO SU NEKOMPATIBILNI!!! Zašto??? Ja ne znam...IMAM SAMO ZDRAV RAZUM I VLASTITO ISKUSTVO!!! Jedino mjerilo!!!

p.s. Ciciban , misliš li da nije uvredljivo što Mujica uvijek smiruje forumaše kad se ovakve situacije dešavaju s riječima 'NADAM SE DA ĆE TO SVE UBRZO PROĆI' podržavajući disciplinu ruskog ruleta u čitavom svom silnom sjaju i ljepotI...Pa, eto nije to ništa, ako vam dijete malo izgubi ravnotežu...Nadam se da će se vratiti!!! NO COMMENT!!! Fino zadovoljit formu, zacementirat situaciju i nadati se da će drugi puta biti bolje!!!!
    2.......... A ŠTA AKO SE RAVNOTEŽA NE VRATI?????
    3........... PITANJE JE ZAŠTO DIJETE GUBI RAVNOTEŽU????
    4............ PITANJE JE ZAŠTO DIJETE KOJE JE BILO ZDRAVO NAJEDNOM BIVA BOLESNO???
    1.....e, vidiš, u tome je cijeli tvoj problem. Imaš samo svoj razum (za koji ne znam je li zdrav) i svoje iskustvo. I to je tvoje mjerilo.
    Daklem, ti si uskih pogleda, nesposobna izaći iz svojih uskih okvira, čije granice dodatno podebljavaš vrteći se u krug unutar vlastitog iskustva.

2....... u tom slučaju ć eostati trajne posljedice
    3........ jer je došlo do (najvjerojatnije) prolaznog oštećenja cerebeluma
    4........ postoje razni mehanizmi.

I? Kaj sad? kakve to veze ima s "neurorizičnim" stanjem? To se jednako može dogoditi i djetetu koje je proglašeno "neurorizičnim" i onom koje nije.
    Dakle, to nije nikakav dokaz da se "neurorizično" dijete ne treba cijepiti.

Stvarno ne razumijem kako ne uspijevaš odvojiti nototrnu činjenicu da se nuspojave događaju od isto tako notorne činjenice da se kod "neurorizične" djece ne događaju ništa češće.

Ili ne želiš?

Ili želiš da "neurorizična" djeca obole od nbpr. prirodnog mumpsa s meningitisom ili pertusisa ili ospica s encefalitisom? Objasni mi koji ti je drek?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Gle mujice, stvar je matematički jednostavna. Uz vjerojatnost nuspojava od 1/10 po cijepljenju i ukupan broj cijepljenja 10 - velika je vjerojatnost doživjeti nuspojavu. S druge strane uz vjerojatnost nuspojava od 1/10 po cijepljenju i ukupan broj cijepljenja 0 - ne postoji vjerojatnost doživjeti nuspojavu.

Nadalje uz 100% cijepljenja ostaje vjerojatnost od 20% ili više da nemaš baš nikakvu zaštitu, što brojne epidemije među cijepljenima dokazuju. Kod zaušnjaka pogotovo.

Nadalje, dok sam još na zaušnjacima, uz 35/100 000 vjerojatnost obolijevanja od cijepnih zaušnjaka po dozi cjepiva, što je već samo po sebi ravno epidemiji, kome uopće treba jedno takvo cjepivo.

Cjepiva u velikom stilu promašuju cilj, osim možda u religijske svrhe.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gle, dadica , to uopće nije tema ove rasprave.
    A kada bude, ću ti reči što si ispustio iz računice.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čudno, izgleda da mi se samo učinilo da si maloprije napisao ovo:
    Citiraj mujica prvotno napisa
    Ili želiš da "neurorizična" djeca obole od nbpr. prirodnog mumpsa s meningitisom ili pertusisa ili ospica s encefalitisom? Objasni mi koji ti je drek?
    Sorry

Samo mi se učinilo da je nešto veća vjerojatnost da obole od cjepnog meningitisa i jako se loše provedu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

krvio ti se učinilo

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

............. a prepiska se odnosila na temu cijepljenja ili necijepljenja "neurorizične" djece.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa da, 0 cjepljenja -> 0 rizika 8)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

odustajem

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno mali mozak

Mujica napisa:
    1.....e, vidiš, u tome je cijeli tvoj problem. Imaš samo svoj razum (za koji ne znam je li zdrav) i svoje iskustvo. I to je tvoje mjerilo.
    Daklem, ti si uskih pogleda, nesposobna izaći iz svojih uskih okvira, čije granice dodatno podebljavaš vrteći se u krug unutar vlastitog iskustva.

2....... u tom slučaju ć eostati trajne posljedice
    3........ jer je došlo do (najvjerojatnije) prolaznog oštećenja cerebeluma
    4........ postoje razni mehanizmi.
    Također smatram isto u drugom smjeru...sve ove riječi možeš primjeniti i na sebe...spusti se u 'obični' svijet i zapiši sve neobične slučajeve nakon cjepljenja...jer od svoje struke ne možeš imati relevantne podatke...jer ni ne zapisuje ni ne prijavljuje ...nuspojave cjepljenja...

A ovo sam o 'prolaznom oštećenju cerebeluma' DUUUGOOO čekala iz tvojih usta!!! A šta to znači 'prolazno oštećenje' - da se samo uzbiba, nestanu stanice, stanice bivaju zatrovane nečim čime ne bi trebale??? Tko si ti da znaš kako će se to odraziti kod pojedinačnog čovjeka??? Pogotovo kod npr. 3 mjesečnog djeteta gdje se štošta još izgrađuje??? A problem malog mozga koji NEMA mogućnost regeneracije u smislu uspostavljanja 'novih' sveza kao što to ima veliki mozak??? Štete koje tamo nastaju u toj najranijoj dobi 'vrlo često nisu samo prolaznog karaktera'!!!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znaš kaj? Ne mogu više na svaku tvoj besmisleni skup riječi odgovarati.

Ali, moram priznati da bih jaaaako volio vidjeti kako izgledaš.
    Imaš li sliku negdje objavljenu, da bacim pogled?

Strašno me zanima kako izgleda netko tko tako "razmišlja".

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim...... kad čujem fraze poput "običnog svijeta" s jedne strane i "doktorskih visina" s druge strane, malo mi se počne bljuvati i odmah mi je jasno s kim imam posla.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno ...

[img]www.knjigasjenki.com/.../venera-willendorf.jpg
    [/img]

Samo sam se malo usukala u zadnje vrijeme!!!!

p.s. Kakve su ti to gluposti s fizičkim izgledom??? Pa ti moš bit i Pajo Patak kaj se mene tiče!!!! Bitno je ono kaj tu pričaš!!! I mislim da si totalno izvan teme!!! A i ja...

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ptičice bi se trebale cijepiti u 10 mj.
    čitam,pa ponovo čitam i luda sam već :/

čitat ću i dalje možda postanem pametnija

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mijo
    bit će ti samo još teže odlučit

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    Strašno me zanima kako izgleda netko tko tako "razmišlja".
    Eee majstore, leži ti eugenika 8)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije to eugenika, već činjenica da je fenotiip rezultat interakcije genotipa i okoliša.

Znaš onu reklamu za kablovsku gdje kažu "ovako izgleda čovjek koji je cijeli život gleadao samo dva (ili tri?) programa na TV"

I fakat, čovjek čudno izgleda

Tako mene zanima kako izgleda čovjek koji vrti samo jedan film u glavi cijelo vrijeme.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I što predlažeš? Sterilizaciju?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam mislio da treba išta poduzeti. Samo bih malo povirio.

a ako ti misliš da je potrebna sterilizacija takvih, to je tvoje mišljenje. samo ne znam što bi suzaks rekla na tvoj prijedlog. ali budi oprezan s prijedlozima. nikad ne znaš hoće li se to i na tebe odnositi.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ovdje se žestoko raspravljalo , ako ste se umorili , da ja stupim na scenu sa svojim razmišljanjima .

Po mojoj procjeni najodgovornija ličnost pri vakcinisanju (cijepljenju ) djece je PEDIJATAR .
    On je taj koji treba da otkloni svaku sumnju na prisutnost bili kakve trenutne infekcije djeteta prije vakcinisanja . To će učiniti DETALJNIM pregledom djeteta (grlo , krajnici , poslušati pluća ) , razgovorom sa roditeljem o zdravstvenom stanju djeteta tih dana , pregledom do sada evidentiranih oboljenja djeteta .Dalje treba da procijeni da li se dijete psihički i fizički pravilno razvija . Na osnovu toga treba odgovorno da procijeni da li će se dijete vakcinisati tog dana ili će se vakcinacija odgoditi .

Na roditeljima je , da vode računa o pravilnoj i zdravoj ishrani djeteta , boravku na čistom zraku , aktivnostima...,da , ako imaju mogućnost , izaberu pedijatra u koga imaju povjerenje .

Vakcinacijom se stiče imunitet protiv nekih zaraznih oboljenja .
    To se čini pasivnom i aktivnom imunizacijom . Pasivnom se unose u organizam već stvorena antitijela , aktivnom se stimuliše organizam na stvaranje antitijela . Normalno je da organizam odreaguje .
    Te reakcije su najčešće blage . Ako je reakcija jača , zar nije onda normalno umiriti roditelje , jer se i takve reakcije , na svu sreću , najčešće povuku .

Prije par godina sam bila u velikoj nedoumici zbog vakcinisanja moje djece . Doselili smo se iz druge države i pitanja je bilo mnogo , a odgovora malo .
    Koliko bi mi značilo da sam se u tim momentima mogla konsultovati sa mujicom , znam samo ja . Mislim da iza svih riječi koje je on napisao "stoji" odgovorna osoba .

Širenje panike nije nikome dobrodošlo .

Na provokativne konstatacije se ne bih osvrtala .

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    Ptičice bi se trebale cijepiti u 10 mj.
    čitam,pa ponovo čitam i luda sam već :/

čitat ću i dalje možda postanem pametnija
    Biraj što čitaš jer bi mogla bez veze upasti u paniku.
    Ja mislim da je na cijeloj ovoj temi o cijepljenju jedino Mujica stvari postavio onako kako treba pa tko voli nek izvoli.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prvi glas. Svatko je u stanju nabubati kalendar cijepljenja napamet, a mujica iznimno rijetko izlazi izvan tih okvira. A mogao bi. Samo neće.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moram priznati, mudro zbori dorotea24 .....mudra žena

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče cjepljenja i odluke o tome, sretna sam da Njemačka dozvoljava izbor roditelja. To želim da se dogodi i u Hrvatskoj jednog dana.

Manipulacija je u farmaceuskoj industriji jaka i to se ne smije zaboraviti.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

samaritanka, osim Njemacke i Italija je nedavno, zapravo samo regija Veneto, donijela zakon da cijepljenje nije obavezno tj. da se necijepljena djeca ne smiju diskriminirati niti prilikom upisa u vrtic, niti u skolu.

i ja se nadam da ce i HR jednog dana dozvoliti taj izbor roditeljima.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Momze, dobra ideja da nabrojimo sve zemlje koje dozvoljavaju izbor roditelja.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gotovo sve "zapadne zemlje" dozvoljavaju izbor roditelja.
    Valjda i zato što se nazivaju demokracijama...
    Po meni je apsurdno i nepravedno prisiljavati ljude na nešto što je potencijalno štetno, "preventive radi".
    Jer je to kakti manje zlo.

S obzirom da postoje rizici i cijepljenja kao i rizici od obolijevanja ili posljedica bolesti, to uopće nije crno bijelo i krajnu odluku mora smjeti donijeti roditelj.
    A tko odluku želi prepustiti drugome, njegova stvar, neka to ne zahtijeva od svih ostalih.

Te reakcije su najčešće blage . Ako je reakcija jača , zar nije onda normalno umiriti roditelje , jer se i takve reakcije , na svu sreću , najčešće povuku .
    Isto to se može napisati za tijek velikog broja dječjih bolesti kojih, osim što su danas stvarno jako rijetke, isto tako većinom prođu blago (plus trajni imunitet kojeg nema šanse dobiti cijepljenjem).
    Ja sam kao dijete preboljela i rubeolu i mumps i ospice i kozice.
    Radije riskiram dječju bolest dok je dijete, nego posljedice cijepljenja (isto dok je dijete) u čije, bdw, čudesne učinke ne vjerujem.

Stranica 9 od 14 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •