Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: zašto ne želi spavati?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno zašto ne želi spavati?

mome malenome je tek tjedan dana, podojim ga i zaspe mi na rukama, ali čim ga stavim u krevetić on počinje plakati neutješno, uzmem ga opet, on se smiri ali čim dođe u krevet opet sve ispočetka..... :?
    ima i grčeve i onda kužim da ne može spavati, ali i kad ga ne boli on se samo vrti i nikako da zaspe
    malo ga uzme san, ali ga neki nemir budi i ne da mu mira....
    pomozite!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Želi osjetiti tvoju toplinu i miris.
    Omogući mu to.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Itako još nekoliko mjeseci i onda na sve manje trebaju

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kada su zdrave, sasvim male bebe samo sike i spavaju.
    Ako nije gladna (nudi joj prvo cicu kada god zaplače) vjerojatno ju muči zrak kojeg se nagutala cicajući. Drži ju uspravnu dovoljno dugo da se tog zraka oslobodi podrigivanjem. Kada je moja cura bila tako mala, jedini razlog uznemirenosti u toj maloj dobi je bio zrak u probavi. Nakon što bi se podrignula, umirila se i normalno spavala.
    Nekad bebe žele samo da im je mama blizu, jer se tako osjećaju zaštićene i sigurne.
    Pretpostavljam da se kod vas radi o nagutanom zraku koji beba nije izbacila podrigivanjem. Masiraj trbuščić, drži je malo okrenutu na trbuhu, nosi ju uspravnuo... ja vjerujem da je to u pitanju.
    Kada ti mlijeko prebrzo počne teći, pusti da taj jaki mlaz malo iscuri u pelenu. Beba se tada naguta i zraka pored mlijeka. U svakom slučaju, nakon podoja ne stavljaj ju leći prije nego podrigne.
    Ako i tada bude plakala, pusti sve sa strane i nosi ju. Ne vjeruj u priče da će se razmaziti nošenjem, jer beba ne zove plačem ako te ne treba. Ako je zadovoljna, ona spava dok je tako mala.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Samo kratko da kažem, moja Elena je od malena spavala jaako malo i dan danas spava 2-3 puta po 20-30 min po danu, tako ako ti i ne spava možda je takva beba. A ovo sa plačem potpisujem sve gore navedeno. Drž se, sve smo to prošle

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Draga mellyna nista ne brini - to je sasvim normano ponasanje novorodjenceta. Mozda tebi nije uvijek prijatno - ali sasvim normalno. Sva su djeca drugacija, tako ne mozemo ni ocekivati da se svi isto ponasaju. Uglanom sim bebama odgovara koza-koza kontakt, miris mame, pokret, lagani zvukovi. Ima raznih razloga zbog kojih djeca ne mogu sama da zaspe ili ne zele biti sama. U biti i nije bitno zasto je tako - jednostavno prihvati cinjenicu da te jedno malo bice treba i da ne moze bez tebe. To vrijeme absolutne ovisnost o tebi je tako kratko - uzivaj!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: zašto ne želi spavati?

Citiraj mellyna prvotno napisa
    mome malenome je tek tjedan dana, podojim ga i zaspe mi na rukama, ali čim ga stavim u krevetić on počinje plakati neutješno, uzmem ga opet, on se smiri ali čim dođe u krevet opet sve ispočetka..... :?
    ima i grčeve i onda kužim da ne može spavati, ali i kad ga ne boli on se samo vrti i nikako da zaspe
    pomozite!
    draga mellyna,

baš sam zbog istog problema kliknila na ovu temu, i grčići ali i kila. da, može biti da želi osjetiti toplinu i sigurnost ali evo kako sam ja riješila svoj problem pa on više nema tu potrebu: kad ga presvučen i nahranim i kad rutne, spustim ga u kolica i ljuljuškam. nema druge, ne mogu ga po cijeli dan držati. nakon tri tjedna toga sam bila luda i stvarno sam pucala po šavovima, sulude misli su mi padale ne pamet...sad je što se tiče toga dobro ALI sad imam novi problem! je li za njega dobro da ne spava u svom krevetiću nego u kolicima. kolica su inače gracova i spustila sam ih u ležeći položaj naravno ali svejedno mi to nije drago. sve se nadam da će ga proći to.inače je star mjesec i pol dana. žene pomagajte

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

miho i mama, nemam ti savjet, ali mogu ti ispričati svoje iskustvo.
    Još od bolnice, moja mala i ja se nismo puno razdvajale. Kod kuće sam joj bila blizu 24 sata na dan. Prvih tjedana me noću budila svaka nepuna dva sata. Ja sam to najnormalnije prihvatila. Nisam imala nikakvu namjeru odgađati ili nijekati njene potrebe.
    Nakon nekog vremena ona je bila "toliko dobra" ( ) vratiti mi tu moju ljubav tako, što je uhvatila dobar ritam spavanja i hranjenja. Sama. Bez ikakvog naturivanja ili uskraćivanja s moje strane.
    Kad bebi prilaziš bez presinga, bez nervoze, bez tlake, ma koliko umorna bila, beba stekne dovoljno sigurnosti da i bez tvog neizostavnog prisustva odspava dva, tri sata. Stekne povjerenje koje si joj ulila dobrim vibrama, atmosferom koja lebdi u prostoru gdje boravi.
    Nakon prvih mjesec dana, moja beba je imala uredan ritam spavanja i po četiri sata u komadu! Tek s 4,5 mjeseci, kada se spavanje prorjeđivalo i skraćivalo i ona je postala zahtjevnija. Vjerujem da sam joj svojom spokojnošću, mirom i namjerom da budem tu za nju svih 24 sata.. da je podignem i na najmanji grimasu lica koja bi ukazivala da bi tek mogla zaplakati.. prištedjela dojenačke kolike .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: zašto ne želi spavati?

pomozite!
    pa mi ljudi smo sisavci i prirodno je kod sisavaca da se mama ne odvaja od bebe. druga je stvar sto je kulturoloski (tj potrosacki) nametnuto da moramo kupit krevetic u koj cemo istresti bebicu a zapravo je neprirodno (tak vele antropolozi)

uzmi maramu i preporodit ces se, beba spava a ti imas slobodne ruke i pokretna si.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ona i ja smo još dan danas priljepljene jedna uz drugu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

AdioMare nadam se da će i moja beba nakon negog vremena uhvatiti bolji ritam, cijelo vrijeme se tome nadam. volla bi da mogu biti mirna kao ti ali... nisam ni sanjala da će mi ovako biti. možda bi i bilo drugačije da me mihić odma došao doma, a ne što je gotovo mj. dana ostao u bolnici jer je nedonošče. znam da mu je moja blizina zbog toga još i više potrebna i trudim se (mada bi to trebali ići glatko i bez da se trudim) ali ... možza su hormoni u pitanju ne znam. imam potrebu i svijest o tome da se moram brinuti za njega ali mi uopće nije problem ostaviti ga svojima da ga paze da bi ja uhvatila malo zraka. u početku sam se zbog toga grizla ali si sad to jednostavno moram priuštiti jer bi drugačiji ispalila. nije da izlazim van ili takvo šta kad ga ostavim nekome već pođem spavati ili čiso biti u zagrljaju s mužem jer mi toliko fali a od bebača ga ne mogu niti zagrliti pošteno. tu sam mališana počela doživljavati kao smetnju ali muž mi je velika potpora i razumije me pa mi je lakše a i taj osjećaj za mihu me pušta po malo sorry AdioMare, morala sam se nekome istresti :/

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

miho i mama
    To ti je prva beba, jelda?
    Potpuno su normalni tvoji osjećaji. Znam da te ne guši tvoja beba, već sve promijene koje je on sa sobom donijeo i zato .. doći će sve na svoje mjesto. Tebi samo treba malo vremena da predahneš, oporaviš se od poroda i organiziraš se.
    Tim bolje ako imaš nekoga tko ti zlata vrijedi i može ti pomoći.
    I nitko nije rekao da sve treba ići glatko.. ide glatko ako ne postoji baš ništa što može poremetiti tu ravnotežu, i ako se dosta toga poklopi.
    Ja sam za drugu bebu bila jaaako spremna. Znala sam što znači imati bebu u kući i dobro sam se pripremila. Trudnoća i porod su bili savršeni i čak sam i fizički bila sposobna preuzeti sve od prvoga dana. Nije me ništa boljelo, a dojenje je super funkcioniralo. Moje starije dijete je bilo već veliko, tako da nisam imala osjećaj dvoje djece u kući. Eto, sve mi se nekako poklopilo, pa nisam imala razloga za nervozu ili osjećaj da mi je nešto uskraćeno.
    Zato mi je sa prvim klincem trebalo dosta vremena da se uhodam.
    Uglavnom, samo ti piši makar i da se malo izjadaš.
    Neće ti biti tko zna koliko lakše, ali bar ćeš vidjeti da ne prolaziš sama i jedina kroz slične probleme.
    Drž' se!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nisu sve bebe iste...dr.Sears ovakve bebe kao tvoja zove High need baby.

Možda će ti biti prvih mjeseci malo teže, jer beba stalno traži tvoju blizinu, da osjeti, tvoj miris, da se ljilja u ritmu tvog disanja. Kupi maramu i nosaj ju...i pusti sve priče da ćeš ga razmaziti (jer to svi okolo UVIJEK trube). Sve mame ti mogu potvrditi- čim se bebač otvori na van, čim ga počne zanimati okolina, tražit će da ga pustiš...evo ja svoju 10-mjesečnu curu više jedva da nosim. Više radi sebe, manje radi nje. A to vrijeme proleti za čas, nemoj žaliti ni niti jedne minute što si nunala svoje zlato!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sam željela svoju bebicu s čovjekom kojeg jako volim i to sam i dobila ali možda sam sve ono osjećala jer sam gotovo mj. dana ranije rodila, a prije toga tjednima ležala u bolnici, a onda povrh svega mihić ostane još mj. u bolnici. ali da znaš adiomare da mi je puno lakše otkako sam pročitala tvoje riječi kako ti je bilo najnormalnije prihvatiti da ti se beba često budi noću i sa si spremno ogd. na njene potrebe. mihić je s nama mjesec dana a ja sam tek jučer i noćas sama brinula o njemu. to me veseli jer napokon "činim pravu stvar": puštam muža da bude muško i da radi a ja preuzimam brigu za dijete nikad od nikoga nisam čula da se bebači bude i prije nego prodju 3sata(da spava cijelu noć, to da), a kad miho budio i noću i danju nakon 1,5-2sata...to me strašno umaralo. kao da sam u nekoj blokadi bila pa nisam mogla shvatiti i prihvatiti situaciju.sad kad sam sve uštimala po njegovom ritmu, puuuno nam je bolje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i da, svi spominju tu maramu. pa morat ću pgledati gdje to ima za kupiti

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj miho i mama prvotno napisa
    ...a kad miho budio i noću i danju nakon 1,5-2sata...to me strašno umaralo. kao da sam u nekoj blokadi bila pa nisam mogla shvatiti i prihvatiti situaciju.sad kad sam sve uštimala po njegovom ritmu, puuuno nam je bolje.
    Naravo da te umaralo , zato se potrudi jednom dnevno, kada Miho spava, leći uz njega i otkrmiti rundu. Njemu ručak ne treba, a muž će si speći jaja kada dođe doma. I tebi i sebi. Ti ćeš biti svježija, a sve što misliš da, šatro, moraš obaviti, može čekati. Priušti si odmor kada god možeš, ako ti treba. Uz odmorenu i svježu mamu beba ne može ne biti dobro! A slobodno uključi i muža u aktivnosti oko bebe, pošto radi, u terminu kad mu odgovara. Kada se posao dijeli i kada si priuštiš odmora ili razbibrige bar mali dio dana, sve će biti pet, a Miho za pet!
    Zapravo, Miho je odavno za pet !

Ja nikada nisam imala maramu, jer za nju nisam ni znala. Ali, cure se zaklinju da je svaka uložena lipa opravdana.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja se trudim prihvatiti njegov ritam, ali me jako zbunjuje... :/
    nekad je od podoja do podoja i po tri sada, a nekad je budan već nakon sat i pol.... :?
    znam da smo još na početku, tek mu je 12 dana, ali ne znam se postaviti....odmah počnem u strahu misliti da li ima dovoljno mlijeka....pa se probam malo izdojiti i kad vidim da još ima nije mi jasno zašto nije jeo još....
    ufff......taman kad sam mislila da sam skužila sistem odmah drugi dan bude neka druga priča...kad ćemo se uhodati

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mellyina i mihina mama, uhodat cete se

bitno je da se ti probas opustiti, doji ga na zahtjev, koliko god trazi i ne brini se, sve dok on napreduje kako treba (kaki barem 3-4 puta dnevno i ima barem 6 mokrih pelena a ima bar 8 podoja u 24h)...

tako male bebe cesto nemaju ritam, treba i tebi i njemu vremena da se uhodate, tebi je sve novo a zamisli kako je njemu, sve sve mu je novo, jedino si mu ti i tvoja blizina nesto poznato....

drage mame, probajte uhvatiti sna kad god bebe spavaju, lezite uz njih, dojite, pokusajte se opustiti...ostale poslove jedno vrijeme ostavite sa strane, nastojte se ne zamarati posjetama, upoznajte svoju bebu i dajte joj vremena da upozna vas....druzite se s muzem i poskuajte se vas troje sto vise zbliziti, dijelite poslove koje mozete (presvlacenje, kupanje, nosenje)...i doci ce sve na svoje...

uloga majke nije nimalo laka ali cesto je same jos otezamo....beba nije tu da nas gnjavi, ona ima svoje potrebe a najcesce ih jedino mi mozemo u cjelosti ispuniti....
    a to vrijeme brzo prodje i moci cete uskoro biti gospodarice svoga vremena

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

želi spavat sa tobom! i tebi će biti lakše. ne obaziri se na savijete okoline!

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

OT, ali ivanaos...super ti je avatar!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja se trudim prihvatiti njegov ritam, ali me jako zbunjuje... :/
    nekad je od podoja do podoja i po tri sada, a nekad je budan već nakon sat i pol.... :?
    znam da smo još na početku, tek mu je 12 dana, ali ne znam se postaviti....odmah počnem u strahu misliti da li ima dovoljno mlijeka....pa se probam malo izdojiti i kad vidim da još ima nije mi jasno zašto nije jeo još....
    ufff......taman kad sam mislila da sam skužila sistem odmah drugi dan bude neka druga priča...kad ćemo se uhodati
    i ja sam se pitala imam li mlijeka i je li posisao dovoljno jer su mu kakice bile zelene. bilo me strah da je gladan posebno zbog neurednog ritma hrnjenja. u to vrijeme došla patronažna i ukazala mi na jednu sasvim jednostavnu stvar: osim što moram pratiti siše li kako treba, beba mora i gutati. u to slučaju znači da nije na sisi jer ima potrebu za sisanjem već da stvarno siše jer je gladan. i usput prstima masiraj siku kao da se ručno izdajaš. ako i tad budeš sumnjala, probaj se tako masirati dok beba ne siše pa ćeš vidjeti koliko je mljekeca nakon 15-20min isteklo a da ništa oko njega nije mokro prema tome... to je meni u početku bio bolji pokazatelj od pokakanih pelena i sl. jer zbog probavnh smetnji dojeni bebči ni ne moraju imati stolicu danima.
    u svakom slučaju nakon što je miho bio doma nekih 5 dana išli smo na vaganje. u tih 5 dana dobio je 400g :D , a ja sam se bojala da je gladan jer stolica ili nije bilo ili su bile oskudne i zelne (tzv. stolice gladi). eto nadam se da sam i ja nekog utješila i pomogla

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i pozdrav svima i hvala na podršci

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

miho i mama, ako imas dvojbi oko dojenja i zelis ih rijesiti, najbolje je da nazoves sos telefon....
    dojena beba prvih 6 tjedana trebala bi imati 3-4 stolice dnevno i to je pokazatelj dobrog napretka a nakon sestog tjedna, moze i ne kakiti par dana i to je ok....
    zelene stolice nisu stolice gladi, mogu biti razni uzroci
    i ne rauzmijem ovo oko izdajanje i masiranja, mozes objasniti?

i cestitam na dovoljnom dobijanju na tezini :D

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zrinka moj ante je do prekjučer imao skoro na svako presvlačenje pokakanu pelenu, a jučer ne baš svaki put, sada je prošlo 13h od zadnje pokakane pelene... :shock:
    u strahu sam je li sve oki, tek mu je 14 dana
    sinoć u 23h je i prvi put bljucnio sve što je pojeo u deset minuta u dva mlaza, toliko sam se prepala :?
    onda je za dva sata opet jeo i pocicao obje dojke (inače mu je jedna dosta)
    nije moguće da je obje pojeo i tražio je još, plakao je dugo, tek oko 5h je učvrstio san :shock:
    ja sam se probala isto izdojiti da vidim ima li što i nisam uspjela ništa izdojiti....je li moguće da je mlijeko blokiralo od straha kad je bio bljucnio :?
    danas je jeo u 8h i u 11h a još uvijek nije kakao :?
    pomoć!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mislim da jer sasvim ok ako se pokaka i samo jednom na dan, nekima treba i par dana.
    Nikaj se nemoj uzrujavati, lijepo mu daj da cica kad želi, i sve će se posložiti.
    Opusti se i uživaj

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mellyna, ne da će ti stručno odgovoriti na pitanja i nedoumice, već su cure melem na dušu rastrganu brigom i neznanjem. Znam iz prve ruke jer sam i sama zvala.
    Dakle, zovi RODIN telefon 01 61 77 520 i 091 22 77 220 otvoren je radnim danom od 15 do 21 , te vikendom i blagdanom od 9 do 21.
    Tko zna kad će ti Zrinka skužiti da ima pitanje, a ovako ćeš odmah dobiti iscrpan i točan odgovor na način koji će te sigurno umiriti i lišiti svake brige .
    U stvari, ne zovi baš odmah već za 1,5 sat. Zaboravih na radno vrijeme.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dok dojim u ležećem položaju naslonim se na lakat jedne ruke tako da mi je i ona slobodna pa i s njom mogu pritiskati siku da mljekec brže ide. moj mališan je inače nedonošče i u bolnici je navikao na bocu pa mu moram pomagati oko sisanja jer teže je dojiti nego pocuclati bocu. prestima obuhvatim siku tako da palac bude s gornje strane pa njime prelazim od dna sike prema bradavici, i tako s obje ruke isovremeno. naizmjenično palcem jedne ruke pa druge.savjetnica za dojenje u rodilištu mi je rekla da to činim prije nego ću se izdojiti da bi omekšala siku i pokrenula mlijeko.
    mellyni sam to savjetovala da čini kad doji ali ako sumnja da je dovoljno posiso neka se tako izdoji u bočicu pa će vidjeti koliko je mlijea isteklo. eto valjda sam sad bila jasnija
    p.s.sutra ću ipak nazvati sos telefon i popričati s nekim jer sam primjetila da nam nešto ne štima kod dojenja. nakon što ga stavim na sisu prihvati je normalno ali nakon nekog vremena je pusti i ne mogu mu je vratiti ni u kojem položaju,a ako i uspijem onda je to na kratko. on se uglavnom nervozno vrti i traži sisu(izvija se kao da ga boli ali ako mu obrok nastavim bocom, jede normaln). čak i kad mu je stavim u usta, on kao da ne prepoznaje da je to to i da samo treba usisati je.
    nadam se da to ne znači da će je uskoro jednostavno odbiti. bilo bi to prerano

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja ne mogu nikako u ležećem položaju, ante vrišti i ne prihvaća cicu kako god se namjestim....
    ja dojim sjedeći, njega na jastučić i ide nam....
    ali danas je nekako skroz malo jeo...max 10 min bude na ciki i zaspe, tako je i ovih dana, ali ga onda dignem na rame da podrigne i obično bi opet jeo nakon toga, ali danas na ramenu zaspe i neće više.... :?
    čini mi se da skroz malo pojede danas....
    a malo mi i spava, ovih dana je bilo 2-3h spavanja, a danas je 1-2h.... :/
    ne kužim što mu je danas...

koliko vremenski u prosjeku traju vaši podoji, znam da to nije mjerilo, ali još se nije desilo da u tri podoja nije ispraznio jednu ciku.... :?

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Melly, i mi se uhodavamo s dojenjem, moj problem je bio malo mlijeka i jako apetitno dijete. I riješavam ga upornošću. Mlijeko je došlo nakon mog luđačkog izdajanja (i nakon svakog podoja), a sinu ne uvodim sat ni vrijeme, ciki kad hoće i koliko hoće. Jedino što pazim je da pociki do kraja istu ciku, preko dana jede nekad i svakih sat. Evo danas, jeo je valjda pet puta do podne, od 7 ujutro. I onda svega tri puta, a u međuvremenu spava. A inače je jako nemiran po danu (nadam se da će svejedno spavati noćas).
    Htjela sam ti reći da je jako važno da se opustiš, tek se uhodavate i sve će doći na svoje, samo budi što možeš biti cool, to će pomoći i bebi i mljekiću.
    Potpuno te kužim, vjeruj mi da sanjam da dojim, stalno smišljam neke strategije... Ma možemo mi to! To jest, bebaći to mogu!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Strpljenja curke! Moja curka ima 6 mjeseci i nikad nije bila neki spavač. Danju, dva puta po pol sata i to samo ako sam ja s njom u krevetu ili u šetnji u marami. A noć... To je već druga priča: hodam ko zombi jer je cijele noći na cici, MD je puno na terenu pa sam po tjedan-dva sama s njom... Strpljenja, to je sve kaj vam mogu reći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •